- 29 Mart 2019
- 126
- 26
- 18
- 29
- Konu Sahibi Caglaaslan
-
Evet katılıyorum ben de öyle okudum duydum çok fazla.Ama başına gelince insanin bir tarafindan tutmak istiyor işte bir yolunu arıyor sevgiyi öğreten bir adamin böyle olmasını anlayamıyorum gerçekten.ailesine bağımlı erkek konusu oldukça fazla ve okuduğum kadarıyla hiç biri düzelmiyor. güzelce konuşup derdinizi anlatın veya aile terapistinden yardım alın. ama sonuç alamazsanız ve böyle yaşamaktan memnun da değilseniz yolları ayırmaktan başka çare yok çünkü düzelen pek görülmedi.
Empati kurun diyorsunuz.Ben babasız büyüdüm annem bizimle birebir hiç ilgilenemedi okuyamadım çalıştım güzel bir kariyerim vardı ve ben esimi tanıdığımda sevgiyi ilk onda öğrendim hissettim.Ondan gelen herşeye raziyim,ama şuan ben regl olmuş durumda bir orkid bile alamıyorum çünkü eşimin dayısı hastanede durumu kötü ben nasıl insanmışım ne düşünüyormuşum alın empati.Haklisiniz bakılmalı hepimiz hastalanicaz keza yaşlanıcaz bilincindeyim.Ama ben elimden geleni yapıyorum annesine gel bakiyim sana iyileştireyim diyorum tenezzül etmiyor ama her gün beni ara diyor ? Babasına keza yemek yediriyorum gidiyor diğer gelinini konuşuyor ki eltimin gözünün önünde çayını icirmisligim var oralı bile olmadı olmuyor.Yanlis empati yıpratıyor beni.Bana daha geçerli bir şey söyleyin lütfenOrtada hasta bir aile varsa anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Son bir kaç senedir aile bireylerimde hastalıklarla boğuştum ve eşimi gözüm görmedi bu süreçte. Onunla ilgilenecek ne takatim vardı ne ruh halim uygundu. O sağolsun bu dönemde anlayışlı davranarak, yanımda olarak gösterdi ilgisini ve sevgisini. Hasar almadan atlattık bu dönemi.
O dönemde benimle ilgilen senin ailen benim, çok bunaldım, çok sıkıldım, niye abin ilgilenmiyor da sen ilgileniyorsun deseydi evliliğimiz hasar alırdı. Hatta belki boşanmaya kadar giderdi.
Öyle mi dersiniz,bu gereklimi benim varlığımi hissedebilmesi için.Ben evliligin bu olduğuna inanmıyorum inanmak istemiyorumAilelerden kazık yiyinceye kadar eşe dönmüyorlar üzgünüm.
Empati diyorsunuz.
Empati kurun diyorsunuz.Ben babasız büyüdüm annem bizimle birebir hiç ilgilenemedi okuyamadım çalıştım güzel bir kariyerim vardı ve ben esimi tanıdığımda sevgiyi ilk onda öğrendim hissettim.Ondan gelen herşeye raziyim,ama şuan ben regl olmuş durumda bir orkid bile alamıyorum çünkü eşimin dayısı hastanede durumu kötü ben nasıl insanmışım ne düşünüyormuşum alın empati.Haklisiniz bakılmalı hepimiz hastalanicaz keza yaşlanıcaz bilincindeyim.Ama ben elimden geleni yapıyorum annesine gel bakiyim sana iyileştireyim diyorum tenezzül etmiyor ama her gün beni ara diyor ? Babasına keza yemek yediriyorum gidiyor diğer gelinini konuşuyor ki eltimin gözünün önünde çayını icirmisligim var oralı bile olmadı olmuyor.Yanlis empati yıpratıyor beni.Bana daha geçerli bir şey söyleyin lütfen
Onu bende düşünüyorum.Annesinin genetik kanser var fıtığı var çok zayıf ve kua başlangıcı var söylendiği gibi yazdım kusura bakmayın.Babasi diyaliz hastası yatalakti yeni yeni ayaklandı.Kesinlikle 2. Çocuk bu durumda olamaz sağlıklı yetişemez.Zaten benlik birşey olduğunu sanmıyorum umurlarında değilim sankiBu kadar ailesine bağlı adamlar neden evleniyor?
Ailesinin rahatsızlığı nedir ?
Ben bu durumda sadece 2. çocuğa hayır diyorum ve lütfen tavrınızı koyun.
Sürekli gidip görüşmek zorunda değilsiniz.
Kimse kimseyi evlenince satın almıyor. Gerçekten yeter ya...
Ne var biliyormusunuz.Asıl konu insanlar in egosu kibiri.Ben pedin peşine düşmüyorum zaten ki param yok.Bana empati diyip benimle empati kuramamaniz da ayrı bir ironi.Tesekkur ederim belki daha da anlayışlı olursam daha iyi olur benim için diye alıyorum yazdıklarınızı.Dayısı hastanede, durumu kötü yani kötü haber gelebilir. Eşiniz hastanede onun yanında muhtemelen ve sizin derdiniz ped yani...
Niye ped alamıyorsunuz?
Kayınvalideniz bakılacak durumda değilse gelmek istememiş olması normal. Hal hatır sormanızı istemiş sadece.
Yalnız bunlar hiç de kolay hastalıklar değil.Evlatlık görevini yapıyor eşiniz şu anda.Sadece denge kurmada bir sıkıntısı var.Ama durumu zor cidden.Anne ve baba bu boru değil ki.Onu bende düşünüyorum.Annesinin genetik kanser var fıtığı var çok zayıf ve kua başlangıcı var söylendiği gibi yazdım kusura bakmayın.Babasi diyaliz hastası yatalakti yeni yeni ayaklandı.Kesinlikle 2. Çocuk bu durumda olamaz sağlıklı yetişemez.Zaten benlik birşey olduğunu sanmıyorum umurlarında değilim sanki
Ailelerden kazık yiyinceye kadar eşe dönmüyorlar üzgünüm.
Ne var biliyormusunuz.Asıl konu insanlar in egosu kibiri.Ben pedin peşine düşmüyorum zaten ki param yok.Bana empati diyip benimle empati kuramamaniz da ayrı bir ironi.Tesekkur ederim belki daha da anlayışlı olursam daha iyi olur benim için diye alıyorum yazdıklarınızı.
Daha öncelerden olan birşey hastalık.Evlendigimizden beri değil,ben sürekli hastalık konuşmak istemiyorum artık sıkılıyorum anlıyormusunuz.Daha 23 yaşındayım ve pedimi alamıyorum evet para yok onun vakti yok yani küçük birşey bile zorla olucaksa bu canımı sıkıyor.Daha önce zorluk görmemiştir ,şimdi hayatın doğal akışında yaşanılan şeyler ona aşılamayacak,büyük zorluk olarak geliyordur belki bilemiyorum.Ailesinin hastalığı ile sizin kişisel ihtiyaçlarınız arasında bir baği kuramadım.Hijyenik pedi ondan mı istediniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?