Eşimi tayin istemeye nasıl ikna edebilirim

Naznazli672

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
147
44
13
35
Herkese hayırlı günler arkadaşlar eşimle evleneli 1.5 yıl oluyor üniversitede tanıştık çok severek evlendik ancak aramızda kültür farklılığı var evlenmeden önce isteksizce onun memleketinde yaşamaya razı oldum bazı mantıklı sebeplerden dolayı o da söz verdi şehir yüzünden mutsuz olursan tayin isteriz diye benim de zaten uzun yıllar kalma niyetim yok diye ama şimdi hiç tayin meselesini açmıyor ben açıncada daha vakti gelmedi vakti gelince konuşuruz diyor arkadaşlar yaşadığımız yer köy gibi küçük gelişmemiş birde eşimin ailesi burda geriliyorum sürekli bir an önce tayin istiyelim istiyorum ama kocamı sıkboğaz da etmek istemiyorum çünkü bu konu açıldığında istediğim cevapları alamayınca büyük kavga çıkarıyorum e eşim de sadece tatlı dilden anlayan bi adam arkadaslar nasıl ikna edebilirim onu tayin istemeye benzer durumda olanlar varsa yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim

Siz çalışmıyorsanız ve iş arıyorsanız,küçük yerde iş imkanlarının kısıtlı olduğundan dem vurabilirsiniz.
Tayin istediğiniz yer sizin ailenizin yanı mı?Öyle ise o yüzden de istemiyor olabilir mi?

Çalışıyorum ikimizde tayin isteyebiliriz ben daha gelişmiş daha özgür olabilcegimiz bir yer istiyorum illa ki kendi memleketim demiyorum yani

Tatilde bol bol gezin, arabanız varsa kendiniz tur yapabilirsiniz, Karadeniz turu, doğu turu, ege turu vs.

Her gittiğiniz ilde burada yaşasak nasıl olur muhabbeti falan açılır illa ki, kendinize uygun bir yer bulunca da sonra hep orayı anarsınız. Tayin zamanı ilk o ile bakalım, veya seneye de oraya gidelim falan, bu fikre böylece alışacaktır.

Eşiniz niye vakti gelmedi diyor, açıklaması ne? Borcunuz vs. mi var?

Henüz tayin dönemi gelmedi 1 yılımız var daha ama ben netleşmesini onunda benim gibi hevesli olmasını istiyorum
Bende dünyanın daha adil olmasını istiyorum
Sebebiniz ne kadar haklı olursa olsun sonucu yanlız size bağlı değildir

Henüz tayin dönemi gelmedi 1 yılımız var daha ama ben netleşmesini onunda benim gibi hevesli olmasını istiyorum
O zaman kavga çıkarmadan, alttan alttan konuşun, daha zamanınız varmış, mutsuz olduğunuzu hissettirin o şehirde.
Haftasonları mesela şurda olsaydık şunu yapardık, şuraya giderdik vs. diye işlemeye çalışın.
Sonuçta söz vermiş size mutsuz olursan tayin isteriz demiş.
1 sene önceden bunun için kavga etmeye gerek yok.

Yukarıda bir üyenin yazdığı tavsiyeyi destekliyorum

Değişik kültüre sahip yerlere tatile gidin Karadeniz, G.Doğu vs... Oralarda beğeneceğini düşündüğünüz yerlerde yaşamak nasıl olurdu diye hayal kurdurun.

daha 1 yıl varken sıkıştırmak hoş olmamış.şimdiden başlamışsın ister istemez tayin fikrinden bile soğuyabilir adam,dozu iyi ayarlaman lazım.

Bende dünyanın daha adil olmasını istiyorum
Sebebiniz ne kadar haklı olursa olsun sonucu yanlız size bağlı değildir
Yalnız bana bağlı olsun demiyorum zaten ama yalnız eşime de bağlı degil ben onu kırmadım istediği yere geldim vakti geldiğinde aynısını ondan beklemek tabi ki hakkım kaldı ki imkanımız varken kendimiz ve çocuklarımız için neden büyük ve gelişmiş bi yerde yaşamıyalım burada adil olan benim söylediğim sonuçta ben büyükşehirde doğmuş büyümüş tahsilli eğitimli bir insanım benim ve inşallah ilerde olacak çocuklarımızın daha iyi imkanların olduğu yerde yaşamak hakkı

Daha vakit varmis gercekten.Sanirim siz esinizi onceden ikna etmeye calisiyorsunuz demek ki oradan ayrilmayacak gibi bi izlenim vermis size.Ama bir seneye fikri degisir belki.Belki de sizin fikriniz degisir kimbilir :)

Siz ilerde değişir onu ikna ederim demişniz onun kurallarıyla onun memleketinde yaşamayı kabul etmişsiniz
Oda size olumlu gözüküp şimdilik evlenelim ilerde zaman neyi getirir deyip sizi ikna etmiş
Siz de oda tam olarak net bir tavır sergileyememişsiniz
Zaman neyi gösterir ikna edebilirmisiniz bilemiyorum ama
Birbirinize daha net olun mantıklı çözümler ile olaylara yaklaşın

bence küçük yerde kal. adam vakti var diyormuş. neyin vakti var bana söyle desene ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…