Eşimim ailesinden sıkılıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle mi diyorsun 😀

Az çok anlıyorsam bu işlerden, mecbur bırakıldığı için gergin bu konuya konu sahibi, istemiyorum diyemeyeceği için gerginliğini buradan çıkarıyor 😂
Lamı cimi bilmem ben, çok naif bir dille yazmıştım payımı aldım😂
Halbuki yabancı dilde konuşmak falan inanılmaz rahatsız edici bir durum ki bu terbiyesizliktir ama eğitim düzeyine ya da mesleğe indirgemek saçma.
Hiçbir mühendis, doktor, hakim ya da akademisyen arkadaşımı bir ortamda böyle konuşurken görmedim.
Bunu söylemek istemiştim.

Herkesin beni bir azarlayası var herhalde, anlamadım gitti.😂

Kendi aralarinda ingilizce konustuklarini okuyana kdr abarttiginizi dusunuyordm ama bu kadari da fazla be. Sacmalik. Baska dil olsa neyse bilen azdir dersin ama ingilizce yani. Ses kaydi alip bilen birine dinletseniz neler ogrenirsinz kimbilir. Ben tercume etmeye gonulluyum :D

Kızlar 20 yıldır evliyiz. 1 evladımız var. Eşimin 3 teyzesi 3 halası ablası var anne hayatta.yegenler kuzenler gırla.. Bunlar bütün özel günlerde, bayramlarda, yılbaşlarında, doğum günlerinde dipdipe. Benimde bulunmam icap ediyor. Artık basından beri gittiğim için birden kesemem. Ama o kadar yapmaciklar ki. Çoğu iyi yetişmiş kalbur üstü. Ögretim görevlileri vs. Ama benim eğitim düzeyim onlar kadar olmadığı için sıkılıyorum. Ve bence içten içe beni hor görüyorlar. Yani hiç görmek istemiyorum artık. Pandemide görmeyince acayip rahat hissettim. Bitince napicam?
Nasil anlatsa, Sanki hiç dertler yokmuş gibi bir iş görüşmesi kıvamında konusuyolar birbirleriyle. Bizim aile az kişi ve aşırı rahat samimi. Zaten çok sık görüşmeyiz.
Sizi hor gorselerdi 20 yıl gorusmezlerdi kendi kendinize kuruntu yapiyorsunuz

Neyse ne, sonuçta benim gibi degiller. Ben rahat etmiyorum işte.
Bu sorun yeni değildir, sonuçta 20 yıllık evliymişsiniz neden daha ilk evlendiğiniz andan itibaren eşinizin ailesiyle aranıza mesafe koymadınız ?

Eşimle benim aramda dağ kadar eğitim farkı var. Eşimin ailesinin geneli devlet memuru okumuş eğitimli insanlar. Ama kendi kuzenlerim falanda iyi yerlerde çalışan iyi üniversitelerden mezun üstün eğitimli insanlar. Hiç de komplekse girmiyorum bayağı oturup çay içip muhabbet ediyoruz. Yalnız kalmak başta iyi gibi görünse de bi kere koparsanız bi daha giremezsiniz ortama. Ve yalnızlık insanı zamanla köreltiyor iyice geri kalırsınız.

20 yıl çok uzun, artık ezber etmeniz gerekirdi. Onlar sizi dışlamıyo belkide siz kendinizi o şekilde gördüğünüz için böyle düşünüyorsunuzdur.

Kızlar 20 yıldır evliyiz. 1 evladımız var. Eşimin 3 teyzesi 3 halası ablası var anne hayatta.yegenler kuzenler gırla.. Bunlar bütün özel günlerde, bayramlarda, yılbaşlarında, doğum günlerinde dipdipe. Benimde bulunmam icap ediyor. Artık basından beri gittiğim için birden kesemem. Ama o kadar yapmaciklar ki. Çoğu iyi yetişmiş kalbur üstü. Ögretim görevlileri vs. Ama benim eğitim düzeyim onlar kadar olmadığı için sıkılıyorum. Ve bence içten içe beni hor görüyorlar. Yani hiç görmek istemiyorum artık. Pandemide görmeyince acayip rahat hissettim. Bitince napicam?
Nasil anlatsa, Sanki hiç dertler yokmuş gibi bir iş görüşmesi kıvamında konusuyolar birbirleriyle. Bizim aile az kişi ve aşırı rahat samimi. Zaten çok sık görüşmeyiz.
Sizi hor gördüklerini sanmıyorum ama hayata aynı pencereden bakmiyosunuz belli ki. İlgi alanlarınız vs farklı yani paylaşacak bi ortak noktanız olmadığı için normal. Ancak pandemi olmasına gerek yok istemediğiniz bi ortamda bulunmayın bence.

Sizin tabirinizle kalbur ustuyum. Hayatta ki en iyi arkadaşım ilkokul mezunu. Ama kimse kimseyi küçükte büyükte görmez o benim Canim. Sohbetinden de konularından da çok zevk alirim onun.
Fakatkardeşlerimle aynen bu iş görüşmesi muhabbeti gibidir. Çünkü işlerimizi çok severiz. Cidden akıl alırızbirbirimizden. Allah dert vermesin olunca onu da teke tek konuşuruz.

20 yıldır hiç alışamadın mı veya madem hoşlanmadın neden katıldın ki o kadar hoşlanmadığın ortama. Yeni evli değilsin sonucta . Neyse uzun sure rahatsın zaten pandemi kolay kolay bitecek gibi gözükmüyor zaten

Ben bu ortami hayal edemedim ya. Esim MD/PhD, ben PhD yapiyorum ikimiz de yonetici konumundayiz sirketlerimizde dolayisiyla arkadas cevremiz de benzer egitim/kariyer duzeylerinden olusuyor. Hicbiri ile oturup is gorusmesivari konusmuyoruz. Benim yasadigim ulkedeki Turk arkadaslarimin hepsi ya PhD bitirmis ya da hala egitim surecinde benim gibi yani en son haftasonu gorustuk gayet Turk kahvesi icip fal dondurduk ortamda:)) Baksaniz ortama birimiz COVID asisi gelistiriyor, birimiz akiskanlar mekanigi calisiyor, birimiz siber guvenlik/kriptolama calisiyor, birimiz tek hucreden RNA sekansliyor...Ne yapalim boyleyiz diye ortami surekli akademik ve bilimsel sohbet havasinda mi gecirelim? Evet zaman zaman isimizden de konusuyoruz ama genelde oyle bir ortam olmuyor. Siz ait hissetmediginiz icin uzerinize aliniyor olabilir misiniz?

Ben bu ortami hayal edemedim ya. Esim MD/PhD, ben PhD yapiyorum ikimiz de yonetici konumundayiz sirketlerimizde dolayisiyla arkadas cevremiz de benzer egitim/kariyer duzeylerinden olusuyor. Hicbiri ile oturup is gorusmesivari konusmuyoruz. Benim yasadigim ulkedeki Turk arkadaslarimin hepsi ya PhD bitirmis ya da hala egitim surecinde benim gibi yani en son haftasonu gorustuk gayet Turk kahvesi icip fal dondurduk ortamda:)) Baksaniz ortama birimiz COVID asisi gelistiriyor, birimiz akiskanlar mekanigi calisiyor, birimiz siber guvenlik/kriptolama calisiyor, birimiz tek hucreden RNA sekansliyor...Ne yapalim boyleyiz diye ortami surekli akademik ve bilimsel sohbet havasinda mi gecirelim? Evet zaman zaman isimizden de konusuyoruz ama genelde oyle bir ortam olmuyor. Siz ait hissetmediginiz icin uzerinize aliniyor olabilir misiniz?
Çok hoşsunuz. Bayıldım tarzınıza ve hayat seklinize . R Rosalind Franklin takipteyim sizi . Yorum içinde tsk ederim. 👌

Acaba size öyle geliyor olabilir mi?
Siz gözünüzde o insanları çok büyütmüş olabilir misiniz?

Pandemi daha bitmez
20 yıl olmuş 20 yıl hor görmeyi bırakın artık sizi kendilerinden biri gibi sayıyorlardır ne güzel kalabalık muhabbet biz de toplaşırdık şimdi geldi korona keşke daha sık toplaşsaymışız diyorum özlüyorum o günleri

Negüzel işte vicik vicik samimiyet yerine resmi ve cool takılıyorlar :) ayrıca sizi hor görseler 20 yış sürmezdi 2. Senede toplantılarından uzak kalırdınız. Duyanda 2 sene sanacak 20 sene geçmiş asıl dertsiz sizsiniz gibi bunu takıyorsunuz seneler sonra :)

Konu sahibi ben seni anladım bazı ortamlar vardır eğlenceli, şenşakrak, insanı motive eden, eğlendiren, güldüren-kahkahaların havada uçuştuğu, bazen duygulandıran, bazen saçmaladığın ama her halinle her duygunla rahat hissettiğin 😌 işte eşinizin aile ortamında o duyguyu yakalayamamışsınız. Zoraki resmiyet, hep ciddi ya da mesleki konular daraltmış sizi. Pandemi de -20 yılın sonunda- böyle bir dünya da varmışı görünce bi yılgınlığınızı fark etmişsiniz. Haliyle hiç görüşmesem keşke diyorsunuz. Ki ben yanınızda başka anlamadığınız bir dilde sohbet edilmesini çok nahoş buldum. Haklısınız. Kimse konuşmaların ya da esprilerin yarısını anlamadığı bir ortamda saatlerini geçirip bütün özel ve güzel günleri bu insanlarla ( yabancılık çektiği) geçirmek istemez. Endişe etmeyin daha bu pandemi maalesef bizi bi süre daha götürür. O zaman kadar kafanız rahat olsun. Bu konuları da tekrardan günü gelince düşünürsünüz.
Harika açıklamışsınız konu sahibi tam kendini ifade edememiş sanırım siz çok güzel özetlediniz👏🏻

Kendini rahat hissetmedigin insanlarla gorusme, veya gorusmeyi azalt. Gorusmemek icin gecerli bir sebebin olmasina gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X