eşimim dengesizliği

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
arkadaşlar lütfen yazdıklarımı diğer topiklerime bakmadan yorumlayın çünkü onlarla alakası olduğunu düşünmüyorum eşim evlendiğimiz zamandan ber böyle psikolojimi bozdu artık dayanamıyorum eşim çok dengesiz bir insan bir bakarsınız sinirlenir sinirini benden çıkartır iki dakika sonra beni ağlattıktan sonra özür diler öper biraz zaman geçer sinirleneceği birşey olsun yine elini kaldırır bağırır çağırır binayı inletir ben hakkımı savunmak için iki konuşurum yine suçlu olurum hemen dırdırcı kadın muamelesi görürüm sus der sesini duymak istemiyorum ona küserim konuşmam bu sefer yanıma gelir yavrum hiç konuşmuyorsun ne var ne yok der canımlı cicimli konuşurum şımarır hoşuna gitmeyten bişey olsun sinirlenip bana kızınca canımı cicimi bırakırım birbirimize özel hitaplarımız olsun der bu adamın ne yapmak istediğini beni sevip sevmediğini anlayamıyorum ona nasıl bir yaklaşım izlemeliyim bilemiyorum yardımcı olmak isteyen varsa çok sevinirim:44:

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen yazdıklarımı diğer topiklerime bakmadan yorumlayın çünkü onlarla alakası olduğunu düşünmüyorum eşim evlendiğimiz zamandan ber böyle psikolojimi bozdu artık dayanamıyorum eşim çok dengesiz bir insan bir bakarsınız sinirlenir sinirini benden çıkartır iki dakika sonra beni ağlattıktan sonra özür diler öper biraz zaman geçer sinirleneceği birşey olsun yine elini kaldırır bağırır çağırır binayı inletir ben hakkımı savunmak için iki konuşurum yine suçlu olurum hemen dırdırcı kadın muamelesi görürüm sus der sesini duymak istemiyorum ona küserim konuşmam bu sefer yanıma gelir yavrum hiç konuşmuyorsun ne var ne yok der canımlı cicimli konuşurum şımarır hoşuna gitmeyten bişey olsun sinirlenip bana kızınca canımı cicimi bırakırım birbirimize özel hitaplarımız olsun der bu adamın ne yapmak istediğini beni sevip sevmediğini anlayamıyorum ona nasıl bir yaklaşım izlemeliyim bilemiyorum yardımcı olmak isteyen varsa çok sevinirim:44:

Sizin izleyeceğiniz bir yaklaşım kalmamış artık eşinizin psikolojik yardım alması gerekiyor. Siz ne zamana kadar alttan alacaksınız ki?

Peki bu dengesizliğinin farkında mı?

Sürekli tutarsız davranan ve eşini şaşırtan insana;

izlenecek yol var mı bilemedim şimdi...

Sizin izleyeceğiniz bir yaklaşım kalmamış artık eşinizin psikolojik yardım alması gerekiyor. Siz ne zamana kadar alttan alacaksınız ki?

Peki bu dengesizliğinin farkında mı?

hayır o farkında değil ama ben bazen söylüyorum ne kadar dengesizsin davranış tutarsızlığı var sende diyorum bende sorun yok diyor sadece bazen istemediğim şeyleri yapıyorum bazen tahammül gücüm olmuyor diyor bana birşeyi iki kere söyletme diyor ama bende bazen birşey istediğinde hemen getiremeyebiliyorum anında nasıl hemen istediği şeyleri vereyim ki hem iki kere söylesen ne olur diyorum senin karşında çocuk mu var eşin var diyorum el kaldırman bağırman beni ağlatman mı gerekiyor diyorum belki de bunlar bende bişeylerin birikmesiyle olmuştur diyor evet ben aşırı kıskançlıklarımla eşimi bunalttım ama eşim böyle yaparak hiçbirşeyin düzelmesine izin vermiyor kendimi düzeltmeme fırsat vermiyor ben senin ciğerini bilirim diyor ne yapacağım ben şimdi:43:

lütfen bana da yorum yapın buna çok ihtiyacım var sabahtan beri ağlıyorum:43:

Canım esın yengec burcu mu kımse uzerıne alımasın sımdıden soyluyeyım:6:

bence seni kontrol altında tutmaya çalışıyor. galiba biraz yormuşsun adamı.
kendince seni istediği şekle sokmaya mı çalışıyor ne. el kaldırma demişsin. yani dövüyor mu. sinirinden mi el kol hareketleri yapıyor.
dövmüyorsa sadece bağırıp çağırıyorsa sen de ne istediğini neden bağırdığını anlamaya çalış. bilinçi yapıyor olabilir. renki bir kişilik. sürprizlerle dolu. :)
tadını çıkar. tekrar söyleyim şiddet yoksa tabi

bence seni kontrol altında tutmaya çalışıyor. galiba biraz yormuşsun adamı.
kendince seni istediği şekle sokmaya mı çalışıyor ne. el kaldırma demişsin. yani dövüyor mu. sinirinden mi el kol hareketleri yapıyor.
dövmüyorsa sadece bağırıp çağırıyorsa sen de ne istediğini neden bağırdığını anlamaya çalış. bilinçi yapıyor olabilir. renki bir kişilik. sürprizlerle dolu. :)
tadını çıkar. tekrar söyleyim şiddet yoksa tabi

neden bağırdığını anlamaya fırsat vermiyor ki iki cevap veriyorum niye böyle yapıyorsun diyorum uzatma sus konuşma diyor önceden bir kere şiddet uygulamıştı ama şimdi ki el kaldırışı sinirinden. yine de her ne olursa olsun bir bayana el kalkar mı bunun neresi renkli kişilik ne kadar kötü bi durumdayım bi kızan bi işine gelince seven iki ruhlu bir karakterle evliyim:43:

başlıktaki gibi dengesiz bir eşiniz var, piskolog yada pskiyatriye gitmesini sağlayın
yoksa siz bu ilişkide çok yıpranırsınız..
size sürekli bağırmasına asla izin vermeyin tepkinizi gösterin sert bir dille..
bu böyle gelmiş böyle gidecek gibi geliyor,
allah size sabır versin eşinizede merhamet...

başlıktaki gibi dengesiz bir eşiniz var, piskolog yada pskiyatriye gitmesini sağlayın
yoksa siz bu ilişkide çok yıpranırsınız..
size sürekli bağırmasına asla izin vermeyin tepkinizi gösterin sert bir dille..
bu böyle gelmiş böyle gidecek gibi geliyor,
allah size sabır versin eşinizede merhamet...

amin canım sağol ama eşim sorunlu olduğunu dediğim gibi kabul etmiyor ki kim hasta olduğunu kabul eder ona göre bütün sorun bendeymiş evet bende artık tepkimi bağırarak sert bir şekilde verdim yine kızdı insan biraz eşiyle konuşunca çekincesi olur dedi en sonunda beni de dengesiz yapacak diye çok korkuyorum psikolojim bozuldu :30:

bence sorun sadece psikolojık deil sizin ve eşinizin arasında bir dengesizlik var gibi geliyor ne sen onu ne de o seni anlayabiliyor. bir şey soracağım acaba aranızda seviye farkı mı var yani eğitim düzeyinden bahsediyorum ya da çalışan bir kadın mısınız

Bana sorarsan eşinde biraz sıkılmışlık var...Bunalmış sanki bişeylerden....Senden veya başka nedenlerden bilemiyorum ama biraz nefes almaya ihtiyacı olabilir...Beraber bişeyler planlasanız tatil gibi böyle kafa dinlendirecek bişey ...Yada birbirinizden azıcık uzak dursanız....Önceden böyle değilse eğer...Oldu bitti böyleyse tabii ki bi psikolojik yardım almasında fayda var..Ama onu da ikna etmek nasıl olacak o da ayrı bi mesele....:44:

Canım eski topiklerime bakmayın demişsin ama ben diğer konularını hatırlıyorum affına sığınarak ona göre biraz yorum yapacağım.Bence senin eşinde bir inat var buna sebep senin davranışların da olabilir ya da bu tamamen eşinin kişiliğinden de kaynaklanabilir ama şurası kesin ki eşinin inadı hiç olmayacak meselelerde ortaya çıkmış, çapkınlık gibi mesela.Yanlış hatırlamıyorsam sana bu yüzden de şiddet uygulamıştı.Akrabasının eşiyle gereksiz ilgilenmeler falan.Bence eşin psikolojik destek falan almalı buradan sana çıkabilecek tek çözüm bu.Tamam sen kıskançsın belki ama adam da inat, çünkü o da doğru şeyler yapmıyor.Bence aile terapisi falan alın.Bu karşılıklı çözülebilecek bir mesele.

Canım senin eşine dengesiz olduğunu anlatmanın imkanı yok.Eşinin bunu kendisinin farketmesi gerekiyor ki gercekten değişsin.Eşinin davranışları üstüne düşünmesini sağlamalısın.Eger sana dengesiz bi davranışı olduğunda sende ona cevap verdiğinde bu tartışma olur yani eşinin dengesizliği arada kaynar senin lafların tavrında girer olaya büyür.Eşine sitem etmek kızmak değişmesini sağlamayacaktır.
Ben kendimden biliyorum bende cok dengesizim ama farkında olmadan yavaş yavaş değiştiğimi görüyorum.Eşim karşımda o kadar sağlam terbiyeli sakin duruyor ki inan bazen utanıyorum kendimden bana yakışmıyor yaptığım dengesizlik diye.
Bence sende eşinin karşında sinirlenmeden mantıklı dur.Terbiyeni sakinliği bozma anlayışlı ol ki eşin utansın yaptıklarından.Sen ona sinirli karşılık verdikçe eşine göre onu kızdırmış oluyorsun ve olay büyüyor eşin kendini haklı görüyor.

bence sorun sadece psikolojık deil sizin ve eşinizin arasında bir dengesizlik var gibi geliyor ne sen onu ne de o seni anlayabiliyor. bir şey soracağım acaba aranızda seviye farkı mı var yani eğitim düzeyinden bahsediyorum ya da çalışan bir kadın mısınız

eşimle aramda ne gibi dengesizlik olabilir kastettiğiniz şeyi anlamadım ama şuna inanıyorum ki eşim bana dengesiz davrandıkça bende ona karşı nasıl tepki vereceğimi haliyle şaşırıyorum acaba sende bunu mu kastetmek istedin:34: aramızda eğitim farkı yok ikimizde yükseköğretim mezunuyuz ama bana göre o okumuş ama adam olamamışlardan:19:

Canım eski topiklerime bakmayın demişsin ama ben diğer konularını hatırlıyorum affına sığınarak ona göre biraz yorum yapacağım.Bence senin eşinde bir inat var buna sebep senin davranışların da olabilir ya da bu tamamen eşinin kişiliğinden de kaynaklanabilir ama şurası kesin ki eşinin inadı hiç olmayacak meselelerde ortaya çıkmış, çapkınlık gibi mesela.Yanlış hatırlamıyorsam sana bu yüzden de şiddet uygulamıştı.Akrabasının eşiyle gereksiz ilgilenmeler falan.Bence eşin psikolojik destek falan almalı buradan sana çıkabilecek tek çözüm bu.Tamam sen kıskançsın belki ama adam da inat, çünkü o da doğru şeyler yapmıyor.Bence aile terapisi falan alın.Bu karşılıklı çözülebilecek bir mesele.

estağfurullah aynen dediğin gibi eşim hem anlayışsız hem de inat benim bir isteğimin olmasına hiç hakkım yokmuş gibi davranıyor:43: eee ben bu adamla nasıl mücadele edeceğim onu nasıl yola getirebilirim arkadaşlar çok çaresizim:43: bu arada eşim kesinlikle aile terapisti olsun psikolog olsun gitmeyi kabul etmiyor.

Son düzenleme:
Aslan burcu erkeği eleştirilmeyi, yönetilmeyi hiç sevmez. Onu sürekli överek biraz pohpohlayarak idare etmeye çalışacaksın. Eğer bir eleştirin varsa bunu sert bir dille değil, kibarca söylersen sorun pek olmaz sanırım.

benim sevgilimde aslan burcu ..kendini begenmislik yapar bazen ..
ama durust ve sakacidir .bazen beyaz yalanlar soyler ama
kalbi temizdir..bide oyunculuk yetenegide vardir sizi neye isterse
inandirabilir ..

Back
X