• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2.bebek istemesi..

EliFFKeReMM

~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
2.092
4.307
53
30
Arkadaşlar merhaba.. ben 23yasindayim esim 28. Evlendikten hemen sonra hamile kaldim ve çok zorlu bir hamilelik gecirdim. Aşiri uyku problemi bazen gunde 17saat kadar uyuyabiliyordum. Mide bulantisi asiri istifar etmeler. Siskinlik hissim bel agrilari daha sayamayacagim bir suru sıkıntı. Cok sukur oglumu sag salim kucagima aldim. Oglum 7aylikken kendi istegimle calismaya basladim oglum 14aylik oldugunda kv ameliyat oldugu icin ogluma bakacak kimse olmadigi icin ciktim isten. Oglum suanda 19aylik. Uykusu yeni yeni duzene girdi. Yemesi icmesi hersey yeni yeni halloldu. Esim suanda hazir evdeyken ikinci cocuguda yapalim diyor. Maddi durumumuz 2.bebek icin musait. Tekrar bebek yapsam onada bakabilirim. Ama ben hamilelikten korktugum icin yapmak istemiyorum. Esim bazi zamanlar oglumu gecenin bir yarisi sallamis insan, bezini degistirmis hatta corba icirmis insan. Bana yardimci oluyor cok sukur. Yazin ben evde temizlik yaparken oda oglumuzu alip parka goturuyordu. Misafirlige gitsem rahat edemezsin cocukla, ben bakarim diyor aliyor oglumu cok sukur. Simdi sizlere bir sorum var! 2bebek arasinda kac yas farki var? Ve zor oluyormu 2sini birden büyütmek, ben de 2.cocuk istiyorum ama hamile kalmaktan cok korkuyorum. Vakit ayirip yorum yazan herkesten allah razi olsun.

Uzmanlar 4 yaş diyor.
Ben dinledim ama bin pişmanım.
Kızım çok kıskandı kardeşini , hala da öyle.
Şimdiki aklım olsa 2 yil arayla dogururdum.
Eltiminki öyle 2 yaş , hiç kıskançlık durumu olmadı aksine arkadaşı gibi görüyordu.

Uzmanlar 4 yaş diyor.
Eltiminki öyle 2 yaş , hiç kıskançlık durumu olmadı aksine arkadaşı gibi görüyordu.
Sezeryan dogum canim benimki, bir sorun yasarmiyim dogumum cok kolaydi ne agri hissettim ne baska birsey

Bence de yaşınız çok genç ve çocuk bakmak ciddi zorluklar içeriyor. Ben 26 yaşındayım, evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Kendimi çocuk bakmaya hazır hissetmiyorum ki ikii çocuk ciddi insanı yıpratır. Çokta küçükmüş üstelik.Bu yastaki çocuklar aşırı ilgi beklerler. Hamilelik sürecinde ilk çocugunuzu da düşünmek gerekir.Tabi ki siz bilirsiniz ama etraflıca her şeyi düşünün derim ben.

Uzmanlar 4 yaş diyor.
Benim yeğenlerim arasında iki yaş vardı.buyuk olan küçüğü çok aşırı kıskandı,çocuğu zor kurtatiyorduk elinden.aslinda 2 yaş kıskançlığın tavan yaptığı yaş derler.ama istisnalar olabilir tabi

Ruhen “evet hazırım bir çocuk sahibi daha olmalıyım” hissine girmeden ikinciyi düşünmezdim ben olsam. Eş ne kadar “yardımcı” oluyor gb olsa da tüm yük annede oluyor, kaldı ki ikinci doğduğunda ilki de hala çok küçük ve size muhtaç durumda olacak, üzerinizdeki yük çarpı 2.

Bir de bu kadar az yaş farkı ile ilk çocuğun “abla/abi” yapılmasını doğru bulmuyorum.
EliFFKeReMM EliFFKeReMM

Arkadaşlar merhaba.. ben 23yasindayim esim 28. Evlendikten hemen sonra hamile kaldim ve çok zorlu bir hamilelik gecirdim. Aşiri uyku problemi bazen gunde 17saat kadar uyuyabiliyordum. Mide bulantisi asiri istifar etmeler. Siskinlik hissim bel agrilari daha sayamayacagim bir suru sıkıntı. Cok sukur oglumu sag salim kucagima aldim. Oglum 7aylikken kendi istegimle calismaya basladim oglum 14aylik oldugunda kv ameliyat oldugu icin ogluma bakacak kimse olmadigi icin ciktim isten. Oglum suanda 19aylik. Uykusu yeni yeni duzene girdi. Yemesi icmesi hersey yeni yeni halloldu. Esim suanda hazir evdeyken ikinci cocuguda yapalim diyor. Maddi durumumuz 2.bebek icin musait. Tekrar bebek yapsam onada bakabilirim. Ama ben hamilelikten korktugum icin yapmak istemiyorum. Esim bazi zamanlar oglumu gecenin bir yarisi sallamis insan, bezini degistirmis hatta corba icirmis insan. Bana yardimci oluyor cok sukur. Yazin ben evde temizlik yaparken oda oglumuzu alip parka goturuyordu. Misafirlige gitsem rahat edemezsin cocukla, ben bakarim diyor aliyor oglumu cok sukur. Simdi sizlere bir sorum var! 2bebek arasinda kac yas farki var? Ve zor oluyormu 2sini birden büyütmek, ben de 2.cocuk istiyorum ama hamile kalmaktan cok korkuyorum. Vakit ayirip yorum yazan herkesten allah razi olsun.
Hemen hemen hamilelik sürecimiz aynı.bende zor bir hamilelik geçirdim.sezeryan doğum..gazlı sürekli ağlayan bir bebek,kaygılı bir anne olarak ben.simdi oğlum 5 buçuk yaşında ve ben hala ikinci çocuk konusunda korkuyorum,cesaret edemiyorum.eger gözünüzü kararttiysaniz ve istiyorsanız beklemeyin.

Bebeginiz 19 aylık henüz bence erken çocukluğunu yaşamasına izin vermelisin abi olmak için erken olduğu düşünüyorum iki çocukla bakması ebey zor oluyor benim kızım 9aylik ikinci çocuk 5_6sene düşünmüyorum eşim de benim fikrimde. Çocukluğu yasasin istiyorum

Benim yeğenlerim arasında iki yaş vardı.buyuk olan küçüğü çok aşırı kıskandı,çocuğu zor kurtatiyorduk elinden.aslinda 2 yaş kıskançlığın tavan yaptığı yaş derler.ama istisnalar olabilir tabi
Ay bizde de tam tersi.
Kızım hala kiskaniyo kardeşi 9 aylık hala alisamadi. Asla oyuncagini paylasmaz , hircinlasti , kilo verdi , bişey yemez , herşeye ağlar.
Böyle olduğunu bilseydim asla doğurmazdim.

Bende eşin gibi düşündüm eşimle beraber ve su an 11 haftalık hamıleyım. Kızım da 16 aylık. Bence cok güzel oldu. Doğduğunda tabı sıkıntı cekıcem ılk zamanlar ama 1 yıl sonunda rahatlayacağımı düşünüyorum. Kızım cok arkadaş canlısı beraber oynarlar artık kardesıyle;) canım hamılelık gecıcı bi donem sonuçta elbet geçecek ve rahatlayacaksın eşinde yardım edıyormus daha nolsun

Hemen hemen hamilelik sürecimiz aynı.bende zor bir hamilelik geçirdim.sezeryan doğum..gazlı sürekli ağlayan bir bebek,kaygılı bir anne olarak ben.simdi oğlum 5 buçuk yaşında ve ben hala ikinci çocuk konusunda korkuyorum,cesaret edemiyorum.eger gözünüzü kararttiysaniz ve istiyorsanız beklemeyin.
Hyr canim ben istemiyorum bana kalsa tek cocukta yeter. Ama malesef esim cooooook istiyor

Ay bizde de tam tersi.
Kızım hala kiskaniyo kardeşi 9 aylık hala alisamadi. Asla oyuncagini paylasmaz , hircinlasti , kilo verdi , bişey yemez , herşeye ağlar.

bence yaş aralığı hikaye. çocuğun karakteri esas. benim oğlanların arası 4 yaş büyük değil küçük kıskanç..

Ay bizde de tam tersi.
Kızınız kaç yaşında?

Bende eşin gibi düşündüm eşimle beraber ve su an 11 haftalık hamıleyım. Kızım da 16 aylık. Bence cok güzel oldu. Doğduğunda tabı sıkıntı cekıcem ılk zamanlar ama 1 yıl sonunda rahatlayacağımı düşünüyorum. Kızım cok arkadaş canlısı beraber oynarlar artık kardesıyle:KK66: canım hamılelık gecıcı bi donem sonuçta elbet geçecek ve rahatlayacaksın eşinde yardım edıyormus daha nolsun
Hamilelik gecici bi donem ama bana 9yil gibi gelmisi. Cok korkuyorum tekrar hamile kalmaktan

Ay bizde de tam tersi.
Evet gerçekten çok zor ama alışacak eli mahkum :) kardeş kıskançlığı olan çocuklara yaklaşma metodlarını arastiriyormusunuz belki o yöntemler size yardımcı olabilir

Back
X