• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2.bebek istemesi..

Erken yasta kardesi olan cocuklar ice kapaniyor bunun bi ornegi de benim kucukken hep icine kapanik ozguveni olmayan bi cocuktum.cevremde bunun gibi ornekler cok ilk cocuk daha pasif oluyor.

maddi hazırlık kadar manevi hazırlık da önemli

yaşlarınız daha genç ve bebeğiniz küçük bana kalırsa ikinci çocuk için çok acele etmeyin

uzmanlar arada 4 yaş olmasi ideal diyor

benimkilerin arası 3 yaş, ilk bir yılımız çok zor geçti, şimdi büyük 4 yaşında ve işler biraz kolaylaştı. 4 yaşa kadar anne/baba için çok zor oluyor bence de.

Aslında bu biraz kişiden kişiye değişen bı durum... Mesela kimi 30 yaşında kendini anne olmaya hazır hissetmez kimi 20 yaşında tüm evi çekip çevirecek üstüne çocuk bakabilecek güçtedir :) siz kendi artı ve eksilerinizi düşünün bence burda sanki çok daha kafaniz karışır gibi :) çünkü çok bayan var burda ve herkes kendi hayatı açısından cevaplar :) ben kendi nacizane fikrimi söyleyeyim bakabilecekseniz yapın cocuk... Birden buyuttur ilerde arkadaşları gibi durursunuz yanında... Bı de şimdi bu tempoya hazır alismissiniz tam çocuk büyüyecek 6-7 yaşına gelicek ikinci çocuğu yapacaksınız hop herşey baştan başlayacak:)

Yaşamadan ne olacağını bilemeyiz,belki sizin çocuğunuzda kıskançlık hiç olmayacak veya tam tersi. Önemli olan sizin hazır olup her türlü olasılığa kendinizi alıştırmanız. Benim çocuklarımın arası 1.5 yaş ve önümde iki seçenek vardı; ya bütün zorlukları ard arda yaşayıp rahat edecektim,veya zamana yayıp herşeye baştan başlayıp zorlukları taksit taksit yaşayacaktım. Ben 1.seçeneği seçtim ve şahsım adına gayet mutluyum. Evet çok zor günler geçirdim,ama şuanda çocuklarım birbirini oyalarken kendi işlerimi daha rahat yapabiliyorum. En doğru zaman annenin kendini hazır hissettiği zamandır.

Arkadaşlar merhaba.. ben 23yasindayim esim 28. Evlendikten hemen sonra hamile kaldim ve çok zorlu bir hamilelik gecirdim. Aşiri uyku problemi bazen gunde 17saat kadar uyuyabiliyordum. Mide bulantisi asiri istifar etmeler. Siskinlik hissim bel agrilari daha sayamayacagim bir suru sıkıntı. Cok sukur oglumu sag salim kucagima aldim. Oglum 7aylikken kendi istegimle calismaya basladim oglum 14aylik oldugunda kv ameliyat oldugu icin ogluma bakacak kimse olmadigi icin ciktim isten. Oglum suanda 19aylik. Uykusu yeni yeni duzene girdi. Yemesi icmesi hersey yeni yeni halloldu. Esim suanda hazir evdeyken ikinci cocuguda yapalim diyor. Maddi durumumuz 2.bebek icin musait. Tekrar bebek yapsam onada bakabilirim. Ama ben hamilelikten korktugum icin yapmak istemiyorum. Esim bazi zamanlar oglumu gecenin bir yarisi sallamis insan, bezini degistirmis hatta corba icirmis insan. Bana yardimci oluyor cok sukur. Yazin ben evde temizlik yaparken oda oglumuzu alip parka goturuyordu. Misafirlige gitsem rahat edemezsin cocukla, ben bakarim diyor aliyor oglumu cok sukur. Simdi sizlere bir sorum var! 2bebek arasinda kac yas farki var? Ve zor oluyormu 2sini birden büyütmek, ben de 2.cocuk istiyorum ama hamile kalmaktan cok korkuyorum. Vakit ayirip yorum yazan herkesten allah razi olsun.
esiniz yardimci oluyomus neguzel once korkuyolar zor olurmu diye doguranlar sonra biraz cocuk buyuyunce iyiki olmus diyolar cunki cocuklar biraz buyuyunce cok kiskaniyolar farkina varmadan dogurmak lazim beraber buyuyup vakit geciriyolar cevremde cok var oyle olsa bnde dogurcam ama olmuyo

Oğlum şuan 3 yaşında Allah izin verirse kardeşi geldiğinde 3buçuk olacak, planlı bir hamilelik değildi ama uzmanlar da 3,4 yaş aralığını uygun görüyormuş kardeş için. Ben de hak veriyorum, 2 yaş civarı oğlum ve benim için zor bir dönemdi, duymuş veya okumuşsunuzdur 2 yaş sendromu abartılıyor zannedilse de gerçek. Çünkü o dönemde inatlaşma istediğini yaptırmak için direnme dönemi başlıyor. Elbette her çocuk bir değil ama bu literatüre girmiş bir dönem. Tam bu dönemi hamilelik ve yeni bebek bakımı gibi durumlarla geçirirseniz diğer çocukla ilgilenmek zor olabilir. Çevremde 2 veya daha az yaş farkı olanların çoğu kıskançlıktan şikayetçi, büyükler de kıskanır ama, küçük yaşta karşıdakine zarar vereceğini bilmiyor çocuklar. Anne baba ilgisine de çok ihtiyaç duyduğu için ilginin küçüğe yönelmesi daha çok hırçınlaştırıyor. Benim eşim de destek olur akşamları, ama gün içinde iki çocuk ev işleri yetişmek zaten zorken, en azından birisi söz dinleyen yaşa gelirse daha iyi olur. Planlı bir hamilelik düşünüyorsanız ben 2 yaşını doldurunca gebe kalırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum, ama tabiki bazen plansız da olabiliyor takdiri ilahi :)

Doğum yapınca yardımcı olacak birileri var mı?
Ben daha çok hamileliği değil doğumdan sonrasını düşünüyorum. Benim en çok çekindiğim ikisine birden bakabilme fikri. Bakamam yani. Kendimde o potansiyeli görmüyorum..
Ama aralarında çok az yaş olsun da isterdim. Böyle bir yaman çelişki işte.. :KK48:

Kızlarımın arasında 15 ay var. İkisinde sezeryanla doğdu. İlk başlarda uyku sorundu. Şimdi Allah a şükür düzene girmeye başladı. Beraber oynuyorlar. Pişirdiğim yemeği ikiside yiyor. Ayrı ayrı yemek yapma derdim yok. Ortak oyunlar oynuyorlar. Çok fazla kıskançlık yaşamadık.

Çevremde gördüğüm birçok insan araya çok fazla yaş girdiği için pişman. Biri büyüyor tam rahat ettim derken tekrar uykusuz geceler, emzirme sorunu, mama hazırlaması filan bunalıyorlar. Geçen gün biriyle konuştum. Keşke bu kadar yaş olmasaydı aralarında sürekli çocuk büyütüyorum yoruldum diyordu.

iki kızımın arasında 2 yaş var ikinci kızım gelene kadar büyük kızıma sinirlendiğimi sesimi yükseltiğimi bilmem eğitimi için zeka gelişimi için çok emek verdik küçük kızım olunca 2 senelik emeği 15 günde çöp ettik bağırma kızma ilgilenememe tableti telfonu eline verme abur cuburla oyalama kandırma velhasıl 4 yaşına gelsin 4üde geçirme sakın

Iste bmm oglumda oyle. Bir arkadas gorsun benle temasi keser. Bakmaz dahi. Cikip gitsem umru olmaz. Arkadaslari varken. Ablamin 3cocuu var. Oraya gittigimizde ogluma yemek yediremiyorum oynucam diye yemiyor bile
E ne güzel işte, kardeşiyle daha da keyifli olur. ideal bence,eşiniz çok mantıksız konuşmuyor yani. Yaşın 23 olması da bir dezavantaj değil, avantaj. 30 yaşındayken 1. 9, 2. 6 yaşında filan olur, artık çoktan kurtarmış olursun.

Ben de 30 yaşındayım, şu anda çocuk konusunu bitirmiş olsaydım, yüksek lisans yapardım. Çünkü o yaştan sonra, artık rahatlıyorsun bayağı bir. Oğlum 8 yaşında, artık arkadaş gibiyiz, bayağı yetişkin evi bizimki. Uyku saati, evin düzeni filan her şey yerli yerinde. Anne olarak rahatım yani elhamdülillah.

22 yaşında anne oldum, okuldaki genç annelerden biriyim. Daha enerjiğim diğerlerine göre, tam gezme zamanlarını değerlendiriyoruz oğlumla bolca. Arkadaşım 35 ten sonra anne oldu mesela. Onun da kendi güzellikleri vardır ama çocukları okula gidiyor şimdi, oda kırklarında. Ağrılarından şikayet eder çoğu zaman, çocukların enerjisine yetişememekten. Genç anne olmak avantaj bence.

Oğlum 16 aylık ve plansız şekilde yeniden hamile kaldım. Görüldüğü gibi 14 haftalık oldu bile.

Sağlıkla kucağıma almak nasip olursa araları 22 ay olmuş olacak. Oğlumda hamileliğim daha rahat geçmişti sanki, bakıma muhtaç bir bebek daha varken zor oluyor. Bulantılarımın tavan yaptığı noktada oğlumun altını da değiştirdi eşim, yemeğini de yedirdi. Esas yük tabi ki bendeydi ama eşim gerçekten beni çok rahatlattı. Oğlumla oynadı vs.. Bu süreçte ben sadece emzirdim ve uyuttum desem yeridir.

Şimdi hamileliğin rahat dönemine geldim, ben devraldım bakımı yine :)

Doğduğu zaman nasıl olacak inanın hiç bir fikrim yok, zaten hazırlık yapma şansım da olmadı. O yüzden başıma ne gelecekse razı bir şekilde sağlıkla doğurmayı bekliyorum.
Bende ıkıncı bebısı düşünüyorum :)

Bende hamilelikten korktugum icin hep erteledim ise girdim bi sure calistim isi biraktim ve uc ay sonra tekrar hamile kaldim oglumla arasi 5 yas olacak. Esimde sagolsun herseyimize kosturur. Ve bu sefer ki hamileligim ilki kadar zorlamiyor suan..
Ama senin bebisin henuz ufakmis en dogru karari kendin verirsin hazirsan hic bekleme zaman gectikce gercekten insan soguyor bebek fikrinden..

Bende 21 yaşındayım oğlum 3.5 yaşında ve artık eşim çocuk da çocuk istiyor bilmiyorum ne yapacam benimde hem hamileliğim hem Doğumum (normal doğom yaptım)ama varya yok böyle doğum psikolojimi ve hayatımı altüst etti şimdi ne yapacağımı bilmiyorum çok da korkuyorum bende 17 yaşında evlendim 18 inde anne oldum

Arkadaşlar merhaba.. ben 23yasindayim esim 28. Evlendikten hemen sonra hamile kaldim ve çok zorlu bir hamilelik gecirdim. Aşiri uyku problemi bazen gunde 17saat kadar uyuyabiliyordum. Mide bulantisi asiri istifar etmeler. Siskinlik hissim bel agrilari daha sayamayacagim bir suru sıkıntı. Cok sukur oglumu sag salim kucagima aldim. Oglum 7aylikken kendi istegimle calismaya basladim oglum 14aylik oldugunda kv ameliyat oldugu icin ogluma bakacak kimse olmadigi icin ciktim isten. Oglum suanda 19aylik. Uykusu yeni yeni duzene girdi. Yemesi icmesi hersey yeni yeni halloldu. Esim suanda hazir evdeyken ikinci cocuguda yapalim diyor. Maddi durumumuz 2.bebek icin musait. Tekrar bebek yapsam onada bakabilirim. Ama ben hamilelikten korktugum icin yapmak istemiyorum. Esim bazi zamanlar oglumu gecenin bir yarisi sallamis insan, bezini degistirmis hatta corba icirmis insan. Bana yardimci oluyor cok sukur. Yazin ben evde temizlik yaparken oda oglumuzu alip parka goturuyordu. Misafirlige gitsem rahat edemezsin cocukla, ben bakarim diyor aliyor oglumu cok sukur. Simdi sizlere bir sorum var! 2bebek arasinda kac yas farki var? Ve zor oluyormu 2sini birden büyütmek, ben de 2.cocuk istiyorum ama hamile kalmaktan cok korkuyorum. Vakit ayirip yorum yazan herkesten allah razi olsun.
hamileliği sen yaşayacaksın aynı şeyleri yaşamayı göze aliyorsan yap ama Türk insanı çocuğa bile yapayım da aradan çıksın ikisi birlikte buyuyuversin mantığıyla bakıyor sen de öyle dusunuyorsan hiç kalkisma

Oğlum 27 aylık ikinci bebişime hamileyim çok şükür inşallah doğduğunda üç yaşına çok az kalmış olacak neden acele ettin derseniz yaş 31 hem oğlu arkadaşı cok seviyo inşallah hayal ettiğim gibi olur

Bu erkeklerim hepsi böyle 50 yasinada gelseler cocuk istiyorlar
Hic unutma kizim 40 günlüktu kizima"kizim kirkin cikti sana kardes yapalim mi "dedi.
Öluyorum sandim.
Suan kizim 10 ayylik ama hadi yapalim desem hayir demez asla.
2.cocuk elbet dusunuyorum ama 3 yasina girsin ozaman ins.

bir kosede yorumlari merak ediyorim bende

Kızım 17 aylik aileler ufaktan baski yapio iki tane yap beraber büyüsünler gibisinden ama benimde hamileligim cok zor dogumum cok kotu geçti buna huysuz mizmiz bir cocukda eklenince 2. Cocuk konusunda hic hazir degilim elimden gelse yaza kadar düşünmüyorum bu arada yaşım 26
Siz ailelere gelip bakarsınız diyin o halde inanın çok ama çok zor kizim 5 yaşında oğlum 14 aylık ama inanın hayatim kalmadı desem yeridir o öyle birlikte büyüsünler demekle olmuyor ıste yine anne kalıyor büyük oyun istiyor gezme istiyor küçük emmek istiyor uykusu gazi bezi gece kalkması bitmiyor kısaca siz hazır değilseniz asla düşünmeyin derim

Simdi bile nette hamilelik donemlerine mi bakiyosun diye ne alaka dedim bu kadar mi istiyosun dedim cooook dedi. Bn istemiyorm konuyu kpt dedim. Adamin dini imani cocuk olmus

Vallahi bu yaşınız genç cümlesini 2. çocuğu yapın demek için kullanacağım. İşinizi biraz geciktirirsiniz ama henüz sabrınız ve enerjiniz varken 2 çocuk büyütmüş olursunuz. Bu tip bir hamilelik ileride daha çok zorlar sizi.

Back
X