- 22 Mayıs 2019
- 272
- 486
- 103
- Konu Sahibi annevekizi1
-
Ay bes i ne çok abartmissiniz.Cok çok zengin olursa belki mi?Çok çok zenginse Bes mi yapar yeğenine hediye olarak,15 yıllık besi cebinden çıkarır verir.Bes şu an memurundan işçisine isteyen herkese açılıyor.Kimse çok çok zengin değil yani.Aylik koyacağı para miktarını hala kendi kazancına göre ayarlayacaktir.Bes uzun vadeli bir şey olursa kazançlı bir olay.Cocuk büyüyüne kadar ya da gelin olana kadar:)Her neyse işte halanin talimatina göre maaşından çekilir.İnce bir düşünce.Konu sahibi biraz bana şımarık ve kaprisli geldi.Ama gerçek karakterini elbette bilemem.Ortada gurur yapılacak bir şey yok.halanın durumu çok mu iyi. yani bu ülke şartlarında kendi çocuklarımdan başkasının geleceğini düşünemem ben mesela
bes i eşiniz mi ödeyecek yoksa sürekli hala mı
ben anlayamadım bu durumu. çok samimi değilsem onlarda çok zengin değilse bende bu durumdan hoşlanmazdım açıkçası ne gerek var yani. ama aşırı aşırı zengin olurlarsa sorun görmem
Kızlar günaydın. Dünden beri aklımı kurcalayan bir konuyu danışmak istiyorum. Kizim ilk doğduğu zaman eşimin ablası kızıma bes yaptırmak istediğini söyledi ve bu yüzden tcsini istedi. Ben de çocuğum için birikim yapılması gerekiyorsa ben ve babasının yapmasının daha uygun olduğunu düşündügum için bakarız ilerleyen zamanlarda dedim. Şu anda kalsın dedim. Birkac kere daha sordu akabinde aynı şekilde geçiştirdim, şu anda gerek yok dedim. Dün akşam eşim ablasının kızıma bes yaptırdığını söyledi . Eşim vermiş tcyi. Ben de dedim keşke benim de haberim olsaydı. O da bana ablasının her aradığında bunu sorduğunu ve fena mı olur adına para birikir dedi. Bir çoğunuz belki ne iyi görümce daha ne istiyorsun vs diyebilir ama gerçekten işin rengi öyle değil işte. Ben yıllardır çalışan bir kadınım. Çocuğumun her ihtiyacı elimden geldiğince karşılayan biriyim. Şu anda yaza kadar borcumuz var bu yüzden kızım adına birikim yapamıyorum ama zaten daha 1 yasinda ve elbet yazdan sonra ben de yapacağım. En az iki üç kere söylememe rağmen arkadan gidip eşimden tcyi alıp böyle yapması çok sinirlerimi bozdu.benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi. Doğum öncesi de sonrası da aynı şeyin olması. Hiçbir münakaşa vs olmadı aramızda. Evime gelindiği zaman her zaman saygılı ve ikramsever bir insan olmusumdur. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama her şeyin üstesinden maddi ve manevi olarak eşim ile birlikte gelmemiz beni artık soğuttu. Aynı şehirde hem kendi ailem hem de eşimin ailesi doğru düzgün kapımızı açmaz. İnanın gerçekten kimseye hiçbir kötülüğümuz olmadı. Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı. Yapmak zorunda mi hayır yine değil ama aylık yatiracagi 500 liranın benim kızımın üzerinde hakkı olmasını kabul edemiyorum. Ben hem çalışıp hem çocuğuna bakip hem evini idare etmeye çalışan bir kadınım. Eminim benim gibi bir sürü kadın var ama ben gerçekten her şey ile baş ederken insanların bu şekilde arkamdan iş çevirir gibi hareketleri beni çok kırdı. Bu konuda acaba ben mi büyütüyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var
Cocuk sadece sana mi özel? Halasi bunu düsünüp yaptirdi senin görümcenle derdin olabilir. Ama bu cocugun gelecegi icin yapti.Resmen anlaşmazlık çıkarmış kadınla eşi arasında . Benim istemediğim bir şeyi eşime yaptırsa ben iyi niyet aramam. Zaten kadın borcu bıtınce bırıkım yapacakmıs. O zamana kadar koysun kenara. Ailesi hesabı acınca duzenlı olarak oraya gönderir. Benim de 7 tane yeğenim var. Kendi ablam olmasına rağmen işlerine karışmam.
Çocuğun geleceğini annesi babası düşünür. Halası değil.Cocuk sadece sana mi özel? Halasi bunu düsünüp yaptirdi senin görümcenle derdin olabilir. Ama bu cocugun gelecegi icin yapti.
Çocuğun geleceğini annesi babası düşünür. Halası değil.
Kadınım arkasından işçevirmesi. Size bir şey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Cevaplamayın artık.Babasinin ablasi da hala? Tabi ki yegeninin gelecegi düsünerek yatirimi yapar ki ilerde zor durumda kalmayasin diye gayette iyi hos yapiyor. Zaten yegeni ilerde istemezse iade edebilir geri halasina bunda sorun ne?
Kadınım arkasından işçevirmesi. Size bir şey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Cevaplamayın artık.
Kadınım arkasından işçevirmesi. Size bir şey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Cevaplamayın artık.
He ya ne güzel halalar variyi de besin cok yarari var. senin koydugundan daha fazlasini da o koyuyor. parani sectigin yatirima gore ya borsada ya altinda degerlendiriyor. kenara altin atmakla ayni sey mi?
ayrica bugun 500 liralik altin atsa 5 ayda 1 gram atmasi gerekir. sene sonuna kadar o 6 ayda 1 grama duser. Kadin bankaci. demek hesabini kitabini yapmis ki olur demis.
bence iyi bir hala. keske boyle akilli, beni dusunen bir halam olaydi. ama ana baba tarafimdan uniye öğrenci evine giderken bir bornoz bile gormedim
Bi de zamanında destek olmadı şimdi nerden çıktı diyo. Ya bişey dicem olmayacak, sen kimsin acaba? Demek mevzu sensin sen sevilmiyorsun, ama o yeğeni, canı kanı.Kadın hiçbir şey yapmasa da bu sefer yeğeni için bunca yıl hiçbir şey yapmadı oluyor adıkadın hala olarak yapmak istemiş işte, bunda ne kötülük var her şeye fesatlanmadanız mı acaba
Sizin sorununuz görümce bes mes falan değil. Değersizlik duygunuz, yok sayılma duygunuzla baş edememeniz.Kişisel sorun yok ki. Siz okuduğunuzu tam anlamadınız galiba. Ortada hiçbir sorun yok ama iki üç kere gerek yok dememe ragmen benim haberim olmadan bunu yapıyor diyorum
Haklısınız gayet ne münasebet yani..kapatmasını söyleyin gerekirse şikayet ederim deyin. Lüzumsuz hareketler yaa.Kızlar günaydın. Dünden beri aklımı kurcalayan bir konuyu danışmak istiyorum. Kizim ilk doğduğu zaman eşimin ablası kızıma bes yaptırmak istediğini söyledi ve bu yüzden tcsini istedi. Ben de çocuğum için birikim yapılması gerekiyorsa ben ve babasının yapmasının daha uygun olduğunu düşündügum için bakarız ilerleyen zamanlarda dedim. Şu anda kalsın dedim. Birkac kere daha sordu akabinde aynı şekilde geçiştirdim, şu anda gerek yok dedim. Dün akşam eşim ablasının kızıma bes yaptırdığını söyledi . Eşim vermiş tcyi. Ben de dedim keşke benim de haberim olsaydı. O da bana ablasının her aradığında bunu sorduğunu ve fena mı olur adına para birikir dedi. Bir çoğunuz belki ne iyi görümce daha ne istiyorsun vs diyebilir ama gerçekten işin rengi öyle değil işte. Ben yıllardır çalışan bir kadınım. Çocuğumun her ihtiyacı elimden geldiğince karşılayan biriyim. Şu anda yaza kadar borcumuz var bu yüzden kızım adına birikim yapamıyorum ama zaten daha 1 yasinda ve elbet yazdan sonra ben de yapacağım. En az iki üç kere söylememe rağmen arkadan gidip eşimden tcyi alıp böyle yapması çok sinirlerimi bozdu.benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi. Doğum öncesi de sonrası da aynı şeyin olması. Hiçbir münakaşa vs olmadı aramızda. Evime gelindiği zaman her zaman saygılı ve ikramsever bir insan olmusumdur. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama her şeyin üstesinden maddi ve manevi olarak eşim ile birlikte gelmemiz beni artık soğuttu. Aynı şehirde hem kendi ailem hem de eşimin ailesi doğru düzgün kapımızı açmaz. İnanın gerçekten kimseye hiçbir kötülüğümuz olmadı. Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı. Yapmak zorunda mi hayır yine değil ama aylık yatiracagi 500 liranın benim kızımın üzerinde hakkı olmasını kabul edemiyorum. Ben hem çalışıp hem çocuğuna bakip hem evini idare etmeye çalışan bir kadınım. Eminim benim gibi bir sürü kadın var ama ben gerçekten her şey ile baş ederken insanların bu şekilde arkamdan iş çevirir gibi hareketleri beni çok kırdı. Bu konuda acaba ben mi büyütüyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?