Eşimin ablasının anlamsız tavırları

pikkoli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2025
35
47
3
35
herkese merhaba kızlar, aranıza yeni geldim umarım hoş geldim... günlerdir 'ben neler yaşıyorum böyle' diye düşünmekten kendimi alamıyorum. öncelikle eşim annesini küçükken kaybetmiş ve kendisinden 18 yaş kadar büyük bir ablası var o annelik etmiş diyebiliriz. evet aralarında baya bir yaş farkı var. ablası kendini eşimin annesi olarak görür. oğlum diye tanıtır herkese. anlayacağınız eşime aşırı düşkündür. bekardır. biz ise 2 yıldır evliyiz. ablası beni ilk tanıdığı günden beri bir türlü sindiremedi içine. çok değerli kardeşine pardon ona göre oğluna layık göremedi. eğitimli işinde gücünde ailesi kendi halinde bir insanımdır. benimle adeta bir rekabet halinde. eşimin bana evlenme teklifi için aldığı yüzüğü eleştirir bu ne böyle der para etmez bu der, eşim bir toplulukta bana herhangi bir şey söylese en basitinden ne zaman kalkalım, iyi misin vesaire yani her zaman lafın içine dalar hıı? diye sorar. bir gün bir ev oturması sırasında herkes kendi arasında bir şey konuşur elbet. diyet yapıyoruz eşimle önümüze tatlı geldi az yiyelim ya da bölüşelim onu konuşuyoruz bizi dinliyormuş resmen döndü ve o gürültünün içinde 'hııı ne noldu' diyo. Dayanamadım ve aramızda konuşuyoruz dedim. sustu. sonra eşim karşı koltuktaydı kalktı yanıma geldi oturdu. ablası diyor ki 'neden buraya oturdun' eşim de karımın yanına gelmek istedim dedi. karını uzaktan da görürdün dedi.. ben çıldırdım orda. bakın dedim size bir şey söylemek istiyorum. aramızdaki konuşmaları dinlemeniz, nereye oturacağımızı belirlemeniz gibi şeylerden hoşlanmıyorum. bunda ne var diyor sen ne kaprislisin diyor fazla naz aşık usandırır diyor. ben bunlar sürekli tekrarlandığı için artık belirtmek istedim dedim yok anlamıyor. en son bomba ise; dün eşimin bir akrabası bir operasyon geçirdi hastanedeyiz. sekreter işlemleri, yatış işlemleri falan eşim ilgilendi. gün bitiminde ablası demesin mi eşime benim yanımda 'sekreter kızların sana dibi düştü' diye. ve bunu ilkkkk günden beri yapıyor. manken gibisin kızlar sana bakıyor falan filan. bana da gelenler geldi. burda ben varım ve eşiyim dedim. benim babam böyle bir laf etse kızım sana dipleri düştü erkeklerin dese ne olur dedim. laflarınıza artık dikkat edin dedim. sürekli yüzünüze güldükçe suistimal ediyosunuz dedim. çıktık gittik. ben bu kadınla bir daha bir araya gelmeme kararı verdim eşim şimdilik arkamda. siz bu kadının hareketleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Densiz bi tip gorusme. Peki esin ablasina bisey demiyor mu? O da bana biraz miyminti geldi.
yeni yeni anlıyor sanırım eşim. başta onu büyüten emek veren kişi olduğu için minnet duygusu besliyordu hala da besliyor. yanlış yaptığını söylüyor ablasına ama bilmiyorum... eşimden daha güçlü bir duruş beklerdim

Her seferinde siz cevap vermişsiniz evet kendi agziniz diliniz var ama gorumceniz gibi tipler icin malesef bu yeterli değil sizi kizdirdikça ayni şeylere devam edecek cunku zaten amaci bu. Eşinizin ciddi bir şekilde konuşmasi gerekiyor. Koca susup devamli karisi tepki verdiginde malesef bu bir oyuna dönüyor onlar icin. Anca eş gercekten ciddi tepki verdiginde biter bunlar.

kesinlikle haklısınız. eşimden gerekeni duymadıkça beni kaprisli nazlı sorunlu olarak yaftalıyor.

Böyle sınır bilmeyen kayınvalide görümce konularında asıl problemi gözden kaçırıyorsunuz. Sizi hiç muhattap etmemesi gereken eşinizdi. Kızların sana dibi düştü dediğinde, ablasına ne saçmalıyorsun doğru konuş diye çıkışsa sizin aslan gibi atlamanıza gerek kalmazdı. Diğer konularda da aynısı geçerli. Eşiniz sizin arkanızda değil, ablasının/annesinin eteğinin altında sessizce oturuyor.

ne diyosun abla böyle şeyler söyleme dedi eşim direkt ama bu kez ben ne dedim bunda ne var mağduriyetlerine yatıyor kadın. inanılmaz manipülatif

ne diyosun abla böyle şeyler söyleme dedi eşim direkt ama bu kez ben ne dedim bunda ne var mağduriyetlerine yatıyor kadın. inanılmaz manipülatif
Siz neden araya girme ihtiyacı hissettiniz o zaman? Eşinizin gerekeni söylediğini düşünseniz siz sessiz kalırdınız. Ağzının kenarıyla söyleme demek başka, had bildirmek başka.

Eşiniz arkanızda ve sanırım minnet duygusundan kırmak istemiyor ablada evlenmemiş belki sana baktım diye falan demiştir. Vesselam güzel cevap veriyorsunuz aranıza mesafe koyun. Onlar napıyorsa yapsın. Taş size geldi mi fırlatırsınız geri.

Siz neden araya girme ihtiyacı hissettiniz o zaman? Eşinizin gerekeni söylediğini düşünseniz siz sessiz kalırdınız. Ağzının kenarıyla söyleme demek başka, had bildirmek başka.
haklısınız... tam olarak öyle oldu sanırım. insan eşinin pısırık olmasını kolay sindiremiyor.

tabi tabi aynen öyle diyor. senin için evlenmedim evli bile olsam kocamdan önce sen gelirdin. neler neler diyerek minnet tasması geçirmiş

Sen cevap vereceksin, o bak geçimsiz bu ben ne yaptım kiğğ diye tribe girecek, bu iş böyle uzar da gider, görüşme, mesafeli davran lakiinnn eşine sakin gorusme deme, gorumceni haklı çıkarır geçimsiz gorunursun, bırak o şikayet edip dursun, sen kırıldıgini dile getir, ötesini eşin halleder diye düşünüyorum seni destekliyorsa

tabi tabi aynen öyle diyor. senin için evlenmedim evli bile olsam kocamdan önce sen gelirdin. neler neler diyerek minnet tasması geçirmiş
Tahmin etmiştim. eşin bir müddet sessiz kalır. Patlasa bile kalbi gene ablasında kalır boşverin. Eşinin tavrı önemli olan. Huzurunu bozmuyorsa takılsın görümceniz.

haklısınız... tam olarak öyle oldu sanırım. insan eşinin pısırık olmasını kolay sindiremiyor.
Bence kayınvalide gelin ilişkisi erkeğe bağlı ilerliyor. İki tarafın da sınırını çizerse herkes saygılı bir şekilde anlaşıyor. Ama erkek bir tarafa o bilmez, iyiliğinden yapıyor, alttan al diyorsa o ilişkide diğer taraf eziliyor.

nasıl haklısınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…