Eşimin ablasının anlamsız tavırları

bu erkekler neden böyle anlamıyorum...
Ya aslında biz kadınlarda böyleyiz sadece kusurlarımızı görmüyoruz
Daha annesinin dizinin dibinden ayrılmayan insanlar evlenip milletin başına bela oluyorlar
Dediğim gibi görümcenizle görüşmek zorunda değilsiniz sizi buna zorlayan kimsede yok ve inanın kendine yapıyor ne yapıyorsa
Evladı gibi sevdiği kardeşinin karısınıda benimseyip bağrına basmalıydı

eşime sordum benim tarafımdan birinden bunu duysan ne yapardın dedim. 'siz böyle konuştuğunuz sürece ne eşim ne ben sizinle bir araya gelmeyiz hareketlerinize dikkat edin' derdim dedi. o zaman benim de bunu deme hakkım oluyor, ablan böyle devam ettigi sürece görüşmeyeceğiz deme hakkına sahip olmalıyım eşimin dediğine göre

Sonra sekreterler niye suratsız, az kibar konuşunca dibi düşmüş oluyorlar şaka bir yana eşinizin çok ciddi sınır çizmesi lazım fazla bile katlanmışsınız.
ay bir de ben başıma gelecegi bildigim için sekreterlerin yanına gittim eşimle birlikte kadın sonradan kafadan hikaye uyduracak belli bir bakayım dedim. sabahın körü inanın herkes işinde gücünde kimse kimseyi görmüyor. ay ne çirkin ithamlar bunlar yaa

ay yok benden bu kadar çok şans verdim eşim için o yüzden içim rahat çünkü iletişim yalama oldu artık. bugüne kadar mecburiyetten merhaba merhaba oldum ama kadın o merhabadan bile sınır işgal edecek alanı yarattı. madem öyle selam sabahı da keserim

kız yok böyleleri iflah olmaz. yarabbi şükür modunda

Aynen öyle, bir yere davet ettiğinde gitmezsiniz olur biter. Eşiniz çok görüşmek isterse yine de o görüşsün ablasıyla ama sizin şahsi en iyi tercihiniz görüşmemek olur.

eşimin görüşmesine onay vermeme hakkım bile var gibi geliyor bu saatten sonra... başka kadınları peşkeş çekecek kocama yoksa öyle bir dünya yok
Dünyanın bütün kadınlarını peşkeş çekmek istese ne fark eder? Eşinizde bitmiyor mu iş? Size bin tane yakışıklı adam gösterseler, seç deseler eşinizden vazgeçer misiniz? Kusura bakmayın kocanız gibiler tavşan kaç tazı tut kafasındalar. Ne o üzülsün ne bu üzülsün. Siz niye kadınla muhatap oluyorsunuz? Hafif laftan anlamayana ağır laf edilir, niye etmiyor eşiniz? Kendiniz yazdınız eşim pısırk diye, abla ağzının ayarını bil yoksa ben bildiririm diyemeyen adamda da suç var. Çocukmuş gibi bir ablası çekiştiriyor bir karısı.

Ayrıca sen güvende ol diye evlenmedim ben, seni önceliğim yaptım olayı da hafife alınamaz. Bakmak zorunda değildi, kendi evini ailesini kurabilirdi. Bu tabii ki eşinizin seçimi kabahati vs değil ama özellikle de pısırık biri bu yükün altında ezilir. Anneye doğurmasaydın, bile isteye çocuk yaptın bakmak zorundaydın denilir ama ablaya denemez. Bakmış büyütmüş annelik yapmış, yurda sosyal hizmetlere vs bırakmamış ama kafasında milyon tane problem oluşmuş. Psikolojik tedavi görse keşke.

ne güzel yazmışsınız okurken iyice kinlendim ikisine de o ayrı konu tabi yani eşime ne diyeyim ne yapayım nasıl yaklaşayım bilmiyorum. sürekli olaydan bahsedip tadımız da kaçsın istemiyorum. haklıyken haksız duruma düşmeyeyim...

evet sürekli böyle bir kısır döngü içerisindeyiz. sınırlarımı korumaya çalıştıkça sorunlu ilan ediliyorum. günlerdir hazmedemediğim için de sürekli konuyu açıyorum maalesef eşime bu ters tepebilir sanırım... konuyu kapatmalı mıyım bilemiyorum ama içim soğumuyor.

En iyisi gorusmemek..kadin agzindan cikani kulagi duymayan biri belli ki..ama bi yerde annelikte yapmış. kocan seni bulunca ablasini silecek hali yok illa görüşecek iyi ve kotu gununde ablasinin yaninda olacak sen kesinlikle zorunda degilsin zorlayamaz ama abla kardeşin de arasini bozmayin sizde onlara karisamazsiniz..

Şu an artık bir şey demeyin eşinize.
Siz görüşmeyin mümkün oldukça. Tekrar tatsız bir durum olursa yada görüşmek istemediğini söylediğinizde tepki alırsanız o zaman karşınıza alıp ciddi bir konuşma yapın eşinizle. Sınırlarını çizsin. Nişanlıyken görümcem böyleydi aşağı yukarı, ki benim kv hayatta. Bir anda elimi ayağımı çektim, nişanlıma çok net bir konuşma yaptım. Bırak sınır çizmeyi, terslemeye, konuşmamaya resmen ablasından kaçmaya başladı. Sonra bana açıldı, “ben çok kötü davranıyorum ablama” dedi. Bende kötü davranmanı istemedim, sınır çizmeni istemiştim sadece dedim. Ama ablasını kendine getirdi bu. İhtiyacı varmış yani kardeşinden tepki görmeye. “Ben böyle yaparsam kardeşimle kopacağım” kafası geldi. Şimdi 6 aylık evliyiz, eser yok o kadından.

Kadını duymazdan geleceksiniz hatta özel gün bayram seyran dışında gidip gelmeyin. Ben olsam eşime, ablan saçma sapan konuşuyor ben işitmek istemiyorum, kendimi kontrol edemem terslerim ağır konuşurum bizi bir araya getirme derim. Gereken yerde gerekeni sen söylemezsen de ben söylerim yüz yüze bakamayız diyin. Sizin muhatabınız görümceniz değil kocanız.

Size bir tavsiye, komşuyla iş arkadaşıyla aile dostuyla ilişkiyi tak diye kesersiniz ama aileyle zor. Görüşmem gitmem gelmem olmuyor. Bu kadın yok sayılamaz, eşinizin üstünde büyük emeği var, yarın çocuğunuz olsa mecbur gelip gidilecek. Evet patavatsız evet ağzının ayarı yok, hadsiz hudutsuz biri ama eşinizin gözden çıkarabileceği, bir günde silebileceği biri değil. Sadece ablası olsa hadi yine görüşmek zorunda değil ama annelik yapmış bakmış büyütmüş ablayı silmek olmaz. Ailenin delisiyse bırakın kendi ailesi, eşiniz uğraşsın.

Beni de en çok düşündüren konu çocuk konusu zaten… çocuğum bensiz gitsin görüşsün istemem mecbur ben de gidicem o zaman yani iki ucu şeyli değnek ve dediğiniz gibi iş eşimde bitiyor.

Son olaya kadar abarttığınızı düşündüm ama son olayda gayet haklısınız. Ben eşimin de görüşmesini istemezdim neme lazım yuvamı yıkar. Düşman başına.

Beni de en çok düşündüren konu çocuk konusu zaten… çocuğum bensiz gitsin görüşsün istemem mecbur ben de gidicem o zaman yani iki ucu şeyli değnek ve dediğiniz gibi iş eşimde bitiyor.
Bu eş ailesi akraba işlerinde yapılması gereken tek bir şey var. Ortada görünüp kenarda durmak. Yüzeysel konuşmak, selam verip almak, merhaba hoşgeldin güle güle demek. Hani devlet dairesinde, hastanede, bankada vs sıra beklerken ayak üstü konuşmak gibi. İşiniz bitip binadan çıkınca ne o kadının ne de anlattığının önemi kalmaz geçmiş bitmiştir. Bu şahısları da öyle görün. Sekreter kızları gösterip tam sana göre diyince veya konuşurken hıı diye araya girdiğinde cevap bile vermeyin. Bırakın her seferinde eşiniz muhatap olsun. Bu ablayla inatlaşıp savaşıp kazanamazsınız çünkü kutsal mertebede kendisi. Olan sadece size olur, sinirleriniz yıpranır eşinizle kavga eder durursunuz. İçinden 10a kadar say kuralını uygulayın.

Sizinkiler maalesef rolleri değişmiş, abla anne olmuş kardeş evlat olmuş. Ben ablanla asla görüşmem gitmem gelmem demeyin, çünkü sözünüzden dönmeniz gereken durumlar olacak. Kendisine çaktırmadan muhatap olmayın. Kimse kimsenin evinde yaşamıyor herkesin kendi kapısı var. Eşiniz sizi savaşırken değil duymazdan gelirken görsün, ablamın edepsizliklerine karşılık vermiyor, gerginlik çıkmasını önlüyor, mağdur oluyor desin.

İşte eşim muhatap olmuyor kahretsin ki anlamıyor anlamamazlıktan geliyor ya da yüzeysel tepkiler veriyor. Canım o kadar sıkkın ki aslında tüm sinirim ona

O an sizinle cevap vermesi gereken eşiniz ne yapıyordu acaba?
Siz kendi hakkınızı savunuyorsunuz onu anladık ama eşiniz ablası yokken sizin arkanızdaysa çok işiniz var

İşte eşim muhatap olmuyor kahretsin ki anlamıyor anlamamazlıktan geliyor ya da yüzeysel tepkiler veriyor. Canım o kadar sıkkın ki aslında tüm sinirim ona
Eşinize terapi almayı önerin. Ablayı bu saatten sonra siz değiştiremezsiniz. Ama asla kavga etmeden, tatlı bir dille. O da suçlu değil ki zor bi hayat yaşamış ablayı anne yerine koymak zorunda kalmış. Eşiniz ona karşı hissettiği duygusal borçtan dolayı bağımlılık geliştirmiş olabilir. Bu yüzden sizinle yeni kurduğu ailede sınırları çizmekte zorlanıyor olabilir. Bunu siz kavga ederek söylerseniz bir süre sonra daha çok pohpohlandığı yer olan ablaya itilir. Bu arada eğer eşiniz sınır çizmeyi öğrenirse eminim ki ablaya sadece ne saçmaladı bu yine diye gülersiniz çünkü sizin öfkeniz ona değil eşinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…