Eşimin aile bağımlısı olması yetmedi şimdi de derdi ilerde köyüne yerleşmek

Merhaba kızlar o kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var.Eşim ailesini en yakına taşıyıp sabah akşam görüşmek istediği gibi beni de ailemden bir o kadar uzağa taşıyıp(Şehir içi ancak mesafe 2 saat)ben erkeğim olması gereken bu modda dolaşıyor.Boşanma aşamaları yaşadık onun istediği hayat tarzını baştan istememe rağmen ya taşınırız ya biter modunda ve kadının her zaman erkeğe itaat etmesi gereken bir varlık olarak görüyor.Yıllarca söz vermesine rağmen biriktirdiği parayla babasına ev alacak,onlara yakın oturacak,sabah akşam onları görecek,yazın onlar memlekete gittiğinde yine 30 gün yıllık iznini orada harcayacak ve şimdi de 10 yıla kadar emekli olunca yılın 4 ayını çok az hanenin bulunduğu köyde yaşama şartını koydu.Ben büyükşehirde yetiştim mesleğim var.Ancak ben evlilik devam etsin istedikçe şartlar zorlaşıyor.Çocuğum yokken boşanmalı mı yoksa onun isteklerine boyun eğip evli kalmak mı?Siz olsanız ne yapardınız?

Böyle adamlar keşke köylerinden hiç çıkmasa. Hazır çocuk yokken bence bir yol ayrımına girmelisin. Kendine bu adamla mutlu bir hayat geçer mi diye sor.. Cevabına göre hareket et...

Eşiniz size hayat arkadaşı gözüyle bakmıyor. Ben hayatımı böyle yaşıyacağım sende ayak uyduracaksın, ikiletmeyeceksin diyor. Az özsaygı ve özgüven sahibi olun lütfen! Hiç bir söz hakkınız yok? Evli değil kölesiniz ozaman.
Evet erkek olmanın verdiği özgüvenle Türkiyedeki kadınların yüzde 90 ı erkek tarafına gider diyerek baskı yapıyor

Böyle konuları okuyunca sonralara doğru 'çocuğum yok' cümlesini okuyorum ya, içimdeki ferahlığı anlatamam... Neyi düşünüyorsun,seni tutan ne?
Galiba benim de bu cesaret için tedavi olmalıyım çünkü bağımlıyım bir türlü son noktayı koyamadım

Evlenmeden önce ne konuşulup anlaşılmasa doğru olan odur. Siz bunları bilerek kabuk ettiyseniz eşiniz haklı, eşiniz baştan bunları konuşmayıp sonradan fikir değişiyorsa siz haklısınız.
Hakli olan tarafın haksız olan taraf sözünde durmadığı için boşanma hakkı vardır. Ama siz ne istiyorsunuz? Evliliğinizin devam edip etmemesi.gerektiğine biz buradan nasıl cevap verebiliriz ki?
Sözünde durmadığı için haksız olan o sonuçta beni inandırdı şimdi de istemediğim bir hayata mahkum ediyor

Üstelik sizin annenizin bir rahatsızlığı vardı, hala bu durumda kendi bencilliği peşinde. Mesleğin var ne güzel sizin evliliğin dümeni yanlış gidiyor arkadaşım adam asla taviz vermeyip, orta yolu bulalım diyeceğine şartlar sunuyor. Önce bu şartları kabul edersin ama sonradan başlarsın bunalıma girmeye. Neden hala sen şart sunup orta yolu bulmanız konusunda konuşmayıp ipleri ona veriyorsun. Bizim gibi meslek sahibi kızlar böle yaparsa ailesi arkasında olmayan, işi olmayan kadınlar napsın ya. Anlayamıyorum sizi kusura bakmayın nolur.
Evet bir türlü rest çekemedim yapamayacağımı ben de biliyorum ama erkek tarafına yakın yaşayanları öyle savunuyor ki sanki herkes yapabiliyor ben yapamıyorum diye kendimi suçlu hissediyorum

Sözünde durmadığı için haksız olan o sonuçta beni inandırdı şimdi de istemediğim bir hayata mahkum ediyor
O zaman eşinizi karşınıza alıp açık açık konusun.
Olayı netlestirin.
Fikrinizi açık açık ve net bir şekilde söyleyin. Böyle bir hayat istemediğinizi, esinizin böyle bir hakkı olmadığını birbirinizi kandırmanın anlami olmadigini, gerekirse ayrılabileceğini anlatın. Herkes kendi yolunu cizsin. Eşiniz de köyde yaşamayı kabuk edecek biriyle evlensin madem, siz de sözünü tutan biriyle evlenin.
Konuşmadan çözemezsiniz bu olayı.

Merhaba kızlar o kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var.Eşim ailesini en yakına taşıyıp sabah akşam görüşmek istediği gibi beni de ailemden bir o kadar uzağa taşıyıp(Şehir içi ancak mesafe 2 saat)ben erkeğim olması gereken bu modda dolaşıyor.Boşanma aşamaları yaşadık onun istediği hayat tarzını baştan istememe rağmen ya taşınırız ya biter modunda ve kadının her zaman erkeğe itaat etmesi gereken bir varlık olarak görüyor.Yıllarca söz vermesine rağmen biriktirdiği parayla babasına ev alacak,onlara yakın oturacak,sabah akşam onları görecek,yazın onlar memlekete gittiğinde yine 30 gün yıllık iznini orada harcayacak ve şimdi de 10 yıla kadar emekli olunca yılın 4 ayını çok az hanenin bulunduğu köyde yaşama şartını koydu.Ben büyükşehirde yetiştim mesleğim var.Ancak ben evlilik devam etsin istedikçe şartlar zorlaşıyor.Çocuğum yokken boşanmalı mı yoksa onun isteklerine boyun eğip evli kalmak mı?Siz olsanız ne yapardınız?
Şimd sen bu hayatı yaşa. Dünyaya 2. Kez geldiğinde özgür olursun demek kadar anlamsız olurdu sürdür demek. Senin mutlu olduğun yönün varmı o evlilikte? O kocadan? Hayırsa cevabın o zaman Hayat birine itaat etmek için verilmedi..

tabi ki şartlarını kabul etmelisin, dunyadaki tek erkek olduğu ve soyumuzun devamı size bağlı olduğu için kabul etmelisin.
allahaşkına kendinize neden acımasızlık yapıyosunuz bu kadar?

Evet bir türlü rest çekemedim yapamayacağımı ben de biliyorum ama erkek tarafına yakın yaşayanları öyle savunuyor ki sanki herkes yapabiliyor ben yapamıyorum diye kendimi suçlu hissediyorum
gercekden sizi anlayamiyorum, yakinda 3. cocuk annesi olucam, esim böyle bir israrda bulunsa (rest cekmesine bile gerek yok) cok net olarak bosanirdim.

Evet erkek olmanın verdiği özgüvenle Türkiyedeki kadınların yüzde 90 ı erkek tarafına gider diyerek baskı yapıyor

Bu senin varsayimin. O bahsettigin yuzdelik dilimde sen ve senin gibiler var sadece. Sen adamin bu halini bile bile evlenmissin. Kabul et adama bagimlisin. Adam net oynamiyor. Sevgiliyken neyse simdi de o. Evlilige devam etmek icin sekilden sekile giren sensin. Bir de cocuk yap bir de oyle dene malum cocuk evlilik kurtarir. :KK53:

gercekden sizi anlayamiyorum, yakinda 3. cocuk annesi olucam, esim böyle bir israrda bulunsa (rest cekmesine bile gerek yok) cok net olarak bosanirdim.
Evet çevremdekiler de sizinle aynı düşünüyor ben de bırakın köyü küçük şehirde bile yapamamıştım okurken

Bu senin varsayimin. O bahsettigin yuzdelik dilimde sen ve senin gibiler var sadece. Sen adamin bu halini bile bile evlenmissin. Kabul et adama bagimlisin. Adam net oynamiyor. Sevgiliyken neyse simdi de o. Evlilige devam etmek icin sekilden sekile giren sensin. Bir de cocuk yap bir de oyle dene malum cocuk evlilik kurtarir. :KK53:
Evet ailesine bağlıydı ama beni de yok saymazdı şimdi artık ben yokmuşum gibi alıyor kararlarını şu tespit doğru ki o ailesine ben de galiba ona bağımlıyım

tabi ki şartlarını kabul etmelisin, dunyadaki tek erkek olduğu ve soyumuzun devamı size bağlı olduğu için kabul etmelisin.
allahaşkına kendinize neden acımasızlık yapıyosunuz bu kadar?
Evet ben kendime değer vermiyorum ki o versin kendi isteklerimi ve beklentilerimi o kadar geriye attım ki kendime çok kızıyor ve suçluyorum sürekli

Evet ailesine bağlıydı ama beni de yok saymazdı şimdi artık ben yokmuşum gibi alıyor kararlarını şu tespit doğru ki o ailesine ben de galiba ona bağımlıyım

Siz bundan once de bosaniyorum icim yangin yeri diyordunuz ne oldu? Siz bosanmayacaksiniz da bizden tam olarak beklediginiz nedir? Zira size yeterince yorum yapildi. Hayat sizin hayatiniz ister bosanirsiniz ister bosanmazsiniz ama herkes tercihleri ile yasar. Siz de tercihinizi yasiyorsaniz sikayet etmeyeceksiniz.

Ben bazı kadınlardaki sabıra gerçekten şaşırıyorum. Bana kıymet vermeyen, insan gibi görmeyen adam benim eşmim olamaz bu çok nettir. Asla kendime eziyet çektirmem, itaat etmesi gereken köle muamelesi yaptırmam. Neden kendinize bunubreva görüyorsunuz?

Back
X