Eşimin ailemden beklentisi

Artık çok duyuyorum bunu, eşten veya eş ailesinden beklentiye giriyorlar. Mesela kadın 2 çocuk doğuruyor, hem onlara bak, hem eve bana bak, hem de çalış diyorlar. Artık çoğunda utanma yok zaten direkt olarak eş ailesinden beklentiye giriyorlar. En iyisi hiç evlenmemek ya cidden.

Eşiniz ne olduğunu gözünüze sokmuş ama siz inatla o gözünüzü kapamayı tercih etmişsiniz. Yüzsüz, beleşçi biriyle evlisin. Kendi imkanlarıyla gecinemeyecekti madem evlenmeseydi. Annenin evi epey cazip gelmiş belli ki evlenirken. Şimdi istediğine ulaşamayınca bir yerde tepinerek ağlamadığı kalmış.
Bir zahmet gözünüzü artık iyice açın da annenizin emegini yedirmeyin.
Bir daha konuyu açtığında da sen anneme güvenip mi evlendin unut annemin imkanlarini deyip geçin.
yok asla yedirmem zaten, ben mi çok taviz verdim yoksa karakteri mi böyle anlayamadım

“Ya zaten buraya taşınmasaydık annenin evinde kira vermeden oturacaktık. Şimdi taşındık diye ne değişti? İsteseler o evin kirasını bize gönderebilirlerdi. Durumumuzu da biliyorlar ama hiç düşünmediler bile.”
evliliğiniz bu mihvalde gidecek belli ki
bu sözleri ömür noyu duyacaksınız
daha bunun çocuk eşyaları çocuk bakımı okul masrafı gelecek
hep ailenizden bekleyecek
tıynet bu

Ben neden hamile kalır kalmaz işten çıktığınızı çözemedim?
İşten çıkmadım aslında çalıştığım meslekte 16 haftaya kadar çalışabiliyorsun, 16. Haftadan sonra istesende çalışamıyorsun izne ayrılıyorsun. Belli bir ücret yatıyor tabi yine ama cüzi bi miktar. Eğer 16. Haftaya kadar çalışmak istemezsen de daha önceden izne ayrılıyorsun. Ben 2 ay için risk almak istemedim fiziksel bir iş olduğu için daha erken izne ayrıldım.

Ya evet önceden de açtı bu konuyu ama hayır deyince kapandı ve unutuldu bu sefer baya ciddi ve sitemkar yaklaştı artık biraz kabak tadı verdi konu. Umarım sadece stresten falan böyle düşüncelere girmiştir…
Neden tersleyip sert bir dille bozmuyorsunuz

Ultra yuzsuzmus gercekten, ayıptır. Boyle yüzsüz bir insanla ayni yatağa giriyorsun konu sahibesi, koca olarak evine alıyorsun bir de çocuğuna baba yapıyorsun :KK51: Para para diyorsa da kendi ailesinden istesin seninkiileri rahat bıraksın.
Bi kere böyle bişi demiştim olsa onlar da yapar diyor. Yapmayacaklarına o kadar eminim ki

Ablamın 3 evi abimin 2 evi var kiradayım şuan yüksek fiyatlarda oturuyorum . Bize ikiside teklif ettiler el 20 ye oturacağına siz 10 a oturun eve temiz bakın die ..
eşim direk “günü gelir iyilik yaptık olur oturmam kendınıze yatırım amaçlı aldığınız evde getiri elde edecekken neden bize ucuza vereceksiniz maksatınız hayr yapmaksa benim ihtiyacım yok çocuğu olan asgari ücretliye ucuza verin “ dedi reddetti

Eşiniz iyiliğe nankörlük etmiş oluyor bu durumda
İşte tam olarak böyle bir tepki beklerdim. Ben bile kadın halimle daha çok gururluyum kabul etmem böyle şeyleri. Hayal kırıklığına uğradım valla keşke annem hiç bahsetmeseydi böyle bişeyden. Bildiğin maaş gibi aylık kira bedeli istiyor

müsaadenizle “çüşünüz” demek istiyorum yeni nesil erkekler yüzsüzlükte Nirvana.. aileniz size yardım ederek kötü olmuşlar resmen. Kendi anası niye yardım etmiyormuş aynı taleple kendi anasına gitsin. Kendi ayakları üzerinde duramayacaksa hep ailenizden beklentisi olacaksa niye evlenmiş. Ayrıca doğum sonrası izne çıkan duydum da hamilelik sebebiyle ücretsiz izne çıkan hiç duymamıştım
yok ücretli izine çıktım bi miktar ücret yatıyor. Biraz fiziksel ve riskli bir işte çalıştığım için 16. Haftadan sonra zorunlu izne çıkılıyor. 16. Haftaya kadar da isteğe bağlı. Ben riske atmak istemedim daha erken ayrıldım

İşte tam olarak böyle bir tepki beklerdim. Ben bile kadın halimle daha çok gururluyum kabul etmem böyle şeyleri. Hayal kırıklığına uğradım valla keşke annem hiç bahsetmeseydi böyle bişeyden. Bildiğin maaş gibi aylık kira bedeli istiyor
İşte isteyemeyecek. O yüzü vermeyeceksiniz. Vermiyor,vermeyecek. Ben de istemiyorum zaten diyeceksiniz. Anneme güvenerek, annemin evi için evlendiysen umudunu kes diyeceksiniz. Böyle dediğinizde sıkıntı mı çıkarıyor. O zaman eşinize kaba tabirle yallah başka kapıya diyeceksiniz. Çünkü o saatten sonra size zarardan başka bir şey getirmez.

Ayy soru sahibi pardon da eşiniz ailesi ne b.k yapmış da sizin annenizden kendi malıymış gibi beklentiye giriyor? (ki bence her iki tarafın ailesi de destek olmak zorunda değil)
Tüüüm arkadaşlara katılıyorum bu neslin erkekleri başımızın etini yediler kadınlar paracı yemek ısmarlatıyorlar(!) diye kendileri daha fena :D

Yedikleri içtikleri mi bozdu bu adamları nedir kaçıncı başlık böyle. Yok valla babalarımızın devrinde kalmış o gururlu, 2 işte çalışıp ev geçindiren, kendi üstüne başına 40 yılda bir kıyafet alan erkekler. Bulan yapışsın bırakmasın öylesini kızlar etraf prenses erkek kaynıyor

Sizin annenize güvenerek mi evlenmiş kendiniz geçinemiyorsanız neden evlendiniz? Bunu sorun bir daha böyle bir laf dediğinde.
Sizde de sorumsuzluk var ama adamın huyunu biliyorsunuz öğrendiniz artık doğru düzgün korunmayınca sonucun plansız veya sürpriz olması saçma. Üç ay önce hamile olduğunuzu öğrendikyseniz niye izne çıktınız hemen? Ücretli izin demişsiniz de bu kadar uzun ücretli izin nasıl oluyor? Ücretsiz ne zaman başlayacak?
Ücretsiz izin doğumdan 2 ay sonra sanırım. Riskli bir iş oldugu için biraz farklı işliyor bir de boy kilo endeksi bakım falan biraz önemli olduğu için çalıştırmıyolar bi noktadan sonra

O konuda haklısınız kondurmak istemedim ne bileyim ya hamilelik olayında da duygusal davrandım hata var bende de

Biraz sertçe tepki verin aileniz sizi düşünerek iyilik yapmış neredeyse suçlu olmuş.Onlar bize yeterince destek oldu sıkışmışlar biraz sıra bizde her ay şu kadar destek olmalıyım deyiverin bakın nasıl kapıyor çenesini.Bu erkekler iyice rolleri şaşırdı yahu ne taş kaldı ne fırın hepsi airfry 😏

Ayy soru sahibi pardon da eşiniz ailesi ne b.k yapmış da sizin annenizden kendi malıymış gibi beklentiye giriyor? (ki bence her iki tarafın ailesi de destek olmak zorunda değil)
Tüüüm arkadaşlara katılıyorum bu neslin erkekleri başımızın etini yediler kadınlar paracı yemek ısmarlatıyorlar(!) diye kendileri daha fena :D
Çoğu şeyi eşim yaptı valla evlenirken ailesi illaki destek olmuştur ama benimkilerin yarısı kadar olduklarını düşünmüyorum..

Çok ayıp cok üstelik ailenizde kendı halinde gecınen ınsanlarmış

Beleşçi adam kendi ailesi yardım etsin ona ne annenin evinden sen bu adama çok yüz vermişsin adam olsunda evine baksın benim eşim öyle bişey diyecek eve almam onu dediğine pişman ederim cok çok ayıp bşy

Eşimle yaklaşık 1 yıldır evliyiz, öncesinde de 2 yıl nişanlı kaldık. O dönem ikimiz de ailelerimizle aynı şehirde yaşıyorduk. Annemin, uzun zaman önce aldığı ve şu an kirada olan bir evi var. Nişanlıyken, annem evlendikten sonra rahat edebilmemiz ve para biriktirebilmemiz için o evde kira ödemeden oturmamızı teklif etti. Hem öğrencilik dönemimde hem de evlilik sürecinde bana fazlasıyla destek olduğu için, tamamen bedava oturmak içime sinmedi. Ama az da olsa kira ödeyerek oturmayı kabul ettim.

Sonra iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre taşınmam gerekti. Yeni işim, eskiye göre hem maaş hem imkân açısından çok daha iyiydi. Eşim de bu kararı destekledi ve birlikte yeni şehirde ev bakmaya başladık. Fakat taşındığımız şehir hem genel olarak pahalı hem de kiralar oldukça yüksek. Nişanlılık sürecimizde eşim birkaç kez, annemin evini satıp başka bir yerden ev alınmasını ve o evin yine annemin üzerine olmasını ama bizim oturmamızı önerdi. Ya da annen evden aldığı kirayı bize versin dedi, böylece oturduğumuz evin kirasını ödemekte zorlanmayacağımızı söyledi.
Eşimden bu tür fikirler gelmesi beni açıkçası rahatsız etti. Sonuçta, evet aileler birbirine destek olabilir ama sahip olunmayan bir şey üzerinde hak iddia etmek bana çok yanlış geldi. Ayrıca kendi kendimize yetemeyeceksek neden evleniyoruz?

Bu konu kapandı, biz evlendik. 3 ay önce de hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir hamilelikti ama biraz düşündükten sonra devam etmeye karar verdik. Hamilelik nedeniyle işimden ücretli izine ayrıldım, haliyle maddi olarak biraz sıkıştık. Bu yüzden daha uygun kiralı bir eve geçmeyi planlıyoruz.
Geçenlerde bu konular üzerine konuşurken, eşim şöyle dedi:
“Ya zaten buraya taşınmasaydık annenin evinde kira vermeden oturacaktık. Şimdi taşındık diye ne değişti? İsteseler o evin kirasını bize gönderebilirlerdi. Durumumuzu da biliyorlar ama hiç düşünmediler bile.”

Bu söylediği beni çok rahatsız etti. Evet, şu an biraz zorluk çekiyoruz ama sırf böyle bir süreçten geçiyoruz diye başkalarından bir şey beklemek çok anlamsız. Annem zamanında iyi niyetle bize evini teklif etti diye, şuan suçlu konumuna düştü resmen. Hele ki bunu eşimin bu kadar rahatça dile getirmesi çok tuhaf geldi. Ona ailemden böyle bir teklif gelse bile gerçekten çok zor durumda kalmadıkça ve geri ödeme planımız olmadan kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu arada ailemin maddi durumu da pek iyi değil kendilerine yetecek kadar anca geçiniyorlar. Fikirlerimiz uyuşmayınca konuyu uzatmadı ama ben hâlâ bunu düşündükçe sinir oluyorum.

Tam tersi bir durum olsaydı, yani söz konusu onun ailesi olsaydı, ben böyle bir beklentiye girer miydim bilmiyorum. Girsem bile bu şekilde açık açık dile getirmezdim. Yanlış mı düşünüyorum? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
Eşinizin yaklaşımı çok irrite edici. Kadın sizin konaklama masrafınızı karşılamak zorunda mı? Resmen elini vermiş kolunu kurtaramıyor. Eşiniz konuyu yine açarsa ağzının payını verin, insanda biraz utanma olmalı. Yoksa da siz utandırın da kendine çeki düzen versin.

Back
X