• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailemden beklentisi

Sizin annenize sıra gelene kadar kendi ailesi nerdeymis paşa beyin . Bir daha böyle bir şey söylediğinde haddini bildir yoksa çok üzülürsün... tecrübeyle sabit .bakamayacaksa evlenmeseymis..annenize mı guvenmiste yuva kurmuş..kendi ailesinden yardım istesin bı zahmet ..

Anneniz de siz de hatalısınız, adamcağıza yanlış yapıyorsunuz. Bu adamın hakkı tapu devri. Ne öyle aydan aya kira mira uğraşacak. Satar, bir miktarını cebine koyar ya da arabasını değiştirir, kalanın da üstüne yüklü kredi çekip daha büyük lüks bir ev alınır. Nasılsa doğumdan sonra siz çalışır krediyi ödersiniz, anneniz de gelir beleşe çocuğa bakar, evi temizler toplar, pişirir falan.

Daha çok kazanacağınız yeni işi desteklerken kendisi ne iş yapıyordu, aynı anda mı iş değişikliği yaptınız? Maaşı yükseliyor, annesi de evin kirasını yollar diye kurnazlık peşindeymiş. Yalnız adam hep böyleymiş, fikri de zikri de belliymiş, bile bile evlenmişsiniz. Yakında annenizden çocuğun bez mama gıda doktor hastane masraflarını da ister. Tiksinti geldi artık bu utanmaz gurursuz boş beleş erkeklerden. Bu ev konusunda çok açık ve kesin konuşun. Hayırdır, bizi ilgilendirmiyor annemin evi diyin. Başınızı yakmışsınız ne denir ki başka?

Eşiniz nişanlıyken başlamış bu hesaba, o zaman annem incelik etti evde oturun dedi, onun haricinde ev üzerinde plan yapma hakkını nerden alıyorsun diye baştan konuyu kapatacaktınız. Hala eşinize ağzının payını vermekte geç kalmış sayılmazsınız, gerekli cevabı almadığı için durup durup gündem ediyor belli ki.

Eşimle yaklaşık 1 yıldır evliyiz, öncesinde de 2 yıl nişanlı kaldık. O dönem ikimiz de ailelerimizle aynı şehirde yaşıyorduk. Annemin, uzun zaman önce aldığı ve şu an kirada olan bir evi var. Nişanlıyken, annem evlendikten sonra rahat edebilmemiz ve para biriktirebilmemiz için o evde kira ödemeden oturmamızı teklif etti. Hem öğrencilik dönemimde hem de evlilik sürecinde bana fazlasıyla destek olduğu için, tamamen bedava oturmak içime sinmedi. Ama az da olsa kira ödeyerek oturmayı kabul ettim.

Sonra iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre taşınmam gerekti. Yeni işim, eskiye göre hem maaş hem imkân açısından çok daha iyiydi. Eşim de bu kararı destekledi ve birlikte yeni şehirde ev bakmaya başladık. Fakat taşındığımız şehir hem genel olarak pahalı hem de kiralar oldukça yüksek. Nişanlılık sürecimizde eşim birkaç kez, annemin evini satıp başka bir yerden ev alınmasını ve o evin yine annemin üzerine olmasını ama bizim oturmamızı önerdi. Ya da annen evden aldığı kirayı bize versin dedi, böylece oturduğumuz evin kirasını ödemekte zorlanmayacağımızı söyledi.
Eşimden bu tür fikirler gelmesi beni açıkçası rahatsız etti. Sonuçta, evet aileler birbirine destek olabilir ama sahip olunmayan bir şey üzerinde hak iddia etmek bana çok yanlış geldi. Ayrıca kendi kendimize yetemeyeceksek neden evleniyoruz?

Bu konu kapandı, biz evlendik. 3 ay önce de hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir hamilelikti ama biraz düşündükten sonra devam etmeye karar verdik. Hamilelik nedeniyle işimden ücretli izine ayrıldım, haliyle maddi olarak biraz sıkıştık. Bu yüzden daha uygun kiralı bir eve geçmeyi planlıyoruz.
Geçenlerde bu konular üzerine konuşurken, eşim şöyle dedi:
“Ya zaten buraya taşınmasaydık annenin evinde kira vermeden oturacaktık. Şimdi taşındık diye ne değişti? İsteseler o evin kirasını bize gönderebilirlerdi. Durumumuzu da biliyorlar ama hiç düşünmediler bile.”

Bu söylediği beni çok rahatsız etti. Evet, şu an biraz zorluk çekiyoruz ama sırf böyle bir süreçten geçiyoruz diye başkalarından bir şey beklemek çok anlamsız. Annem zamanında iyi niyetle bize evini teklif etti diye, şuan suçlu konumuna düştü resmen. Hele ki bunu eşimin bu kadar rahatça dile getirmesi çok tuhaf geldi. Ona ailemden böyle bir teklif gelse bile gerçekten çok zor durumda kalmadıkça ve geri ödeme planımız olmadan kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu arada ailemin maddi durumu da pek iyi değil kendilerine yetecek kadar anca geçiniyorlar. Fikirlerimiz uyuşmayınca konuyu uzatmadı ama ben hâlâ bunu düşündükçe sinir oluyorum.

Tam tersi bir durum olsaydı, yani söz konusu onun ailesi olsaydı, ben böyle bir beklentiye girer miydim bilmiyorum. Girsem bile bu şekilde açık açık dile getirmezdim. Yanlış mı düşünüyorum? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Desene kocana bu güne kadar benim ailem destek oldu, simdi senin ailen yollasin para

vay vayyy!
ailesi ne yaptı peki bu zamana kadar
deseydiniz "evet hayatım yaa annem destek oldu sağolsun. Şimdi senin ailende sıra.. Söyle madem yetişemiyorsun şimdi de onlar destek atsın kiraya" diyeceksiniz
beleşçiye bak sen

Çoğu şeyi eşim yaptı valla evlenirken ailesi illaki destek olmuştur ama benimkilerin yarısı kadar olduklarını düşünmüyorum..
O zaman açıkça sorun , senin ailen katkı yapsın o zaman , senin ailenin eli armut mu topluyor. Sürekli sürekli şikayet edin, benim ailem hiç olmazsa kira ödemeden ofurmayı teklif etti , seninkiler ne yaptı. Ama ağır ve sürekli şekilde eliştirin ailesini, bayana kadar. İnanın bir yerden sonra pes edecektir. SiiN aileniz hakkında laf ederken bin kere düşünür.

Eşimle yaklaşık 1 yıldır evliyiz, öncesinde de 2 yıl nişanlı kaldık. O dönem ikimiz de ailelerimizle aynı şehirde yaşıyorduk. Annemin, uzun zaman önce aldığı ve şu an kirada olan bir evi var. Nişanlıyken, annem evlendikten sonra rahat edebilmemiz ve para biriktirebilmemiz için o evde kira ödemeden oturmamızı teklif etti. Hem öğrencilik dönemimde hem de evlilik sürecinde bana fazlasıyla destek olduğu için, tamamen bedava oturmak içime sinmedi. Ama az da olsa kira ödeyerek oturmayı kabul ettim.

Sonra iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre taşınmam gerekti. Yeni işim, eskiye göre hem maaş hem imkân açısından çok daha iyiydi. Eşim de bu kararı destekledi ve birlikte yeni şehirde ev bakmaya başladık. Fakat taşındığımız şehir hem genel olarak pahalı hem de kiralar oldukça yüksek. Nişanlılık sürecimizde eşim birkaç kez, annemin evini satıp başka bir yerden ev alınmasını ve o evin yine annemin üzerine olmasını ama bizim oturmamızı önerdi. Ya da annen evden aldığı kirayı bize versin dedi, böylece oturduğumuz evin kirasını ödemekte zorlanmayacağımızı söyledi.
Eşimden bu tür fikirler gelmesi beni açıkçası rahatsız etti. Sonuçta, evet aileler birbirine destek olabilir ama sahip olunmayan bir şey üzerinde hak iddia etmek bana çok yanlış geldi. Ayrıca kendi kendimize yetemeyeceksek neden evleniyoruz?

Bu konu kapandı, biz evlendik. 3 ay önce de hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir hamilelikti ama biraz düşündükten sonra devam etmeye karar verdik. Hamilelik nedeniyle işimden ücretli izine ayrıldım, haliyle maddi olarak biraz sıkıştık. Bu yüzden daha uygun kiralı bir eve geçmeyi planlıyoruz.
“Ya zaten buraya taşınmasaydık annenin evinde kira vermeden oturacaktık. Şimdi taşındık diye ne değişti? İsteseler o evin kirasını bize gönderebilirlerdi. Durumumuzu da biliyorlar ama hiç düşünmediler bile.”

Bu söylediği beni çok rahatsız etti. Evet, şu an biraz zorluk çekiyoruz ama sırf böyle bir süreçten geçiyoruz diye başkalarından bir şey beklemek çok anlamsız. Annem zamanında iyi niyetle bize evini teklif etti diye, şuan suçlu konumuna düştü resmen. Hele ki bunu eşimin bu kadar rahatça dile getirmesi çok tuhaf geldi. Ona ailemden böyle bir teklif gelse bile gerçekten çok zor durumda kalmadıkça ve geri ödeme planımız olmadan kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu arada ailemin maddi durumu da pek iyi değil kendilerine yetecek kadar anca geçiniyorlar. Fikirlerimiz uyuşmayınca konuyu uzatmadı ama ben hâlâ bunu düşündükçe sinir oluyorum.

Tam tersi bir durum olsaydı, yani söz konusu onun ailesi olsaydı, ben böyle bir beklentiye girer miydim bilmiyorum. Girsem bile bu şekilde açık açık dile getirmezdim. Yanlış mı düşünüyorum? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim.
Esiniz sinir bozucu. Ben olsam ben de ayni sekilde dusunur ve hissederdim. Bir daha konusacak olursa sert ve net bir sekilde susturun.

Hadsiz ve yüzsüz bir kocaniz var. Siz o evde otursaydiniz anneniz hem bir yabanciya evini teslim etmenin riskini almayacakti. (eve zarar verme veya evden cikaramama gibi) hem de belki yakininda olacaktiniz.
Kaldi ki bir iyilik teklif edildi diye sanki evin sahibi gibi gormus kendini. Dusuncesine bile min état olmasi gerekirken nerdeyse tapuyu vermedi diye sikayet ediyor. Haddini bildirirdim ben olsam.

benim ailem biz ev alırken evin değerinin çeyreği kadar bize yardım etti, geri ödemeli olarak değil babam hibe etti.
eşimin ailesi kılını kıpırdatmadı.
eşim şimdi diyor ki "ben o parayı babandan borç olarak kabul ettim, geri ödeyemesem bile yarın öbür gün kardeşinle mal paylaşımı yaptığında bu meblağdan o zaman vazgeçeceksin kardeşine bırakacaksın"..
yani bu da bana değişik bi düşünce gibi geliyor, bana göre anne baba çocuğuna yardım edebilir gücü varsa.. ama eşimle de gurur duydum şu an..

konu sahibinin eşi baya yüzsüzmüş gerçekten.

İnsanın kocasıyla bile arasinda bir mesafe olacak,yaptigi resmen hadsizlik çok özür dilerim bunu yazdgim için.Ama bu cumleleri size kurabilecek cesareti sizden almış ,onu sorgularken lütfen bunu da gözden geçirin .Mesela aynı durun eşimin annesi tarafından bize teklif edilse ben sizin eşinizin kurduğu cümleyi asla kndi eşime demek istesmde diyemem çünkü arkasndan büyük bir kıyamet kopar bilirim ,ya da o bana diyemez hatta bu mümkün bile değil

Eşiniz bile olsa yerini bilmesi gerekiyor.

Gittikce arsiz, paraci erkekler cogaliyor ama kadinlar yapti bunlari böyle. 2 tabak yemek ödedi diye aglayan erkeklere yaranmak için göklere cikarttilar.
Bi de erkek para odeyince "benniiiggg hizzmetcisi yapacagggg" diye histeri krizi yaşamalar...

Yok avrupada fatura bölüyomusta yok eve alinan yemekleri ortak bölüp parasini birbirlerine yolluyolarmista ya ben her moku kalem kalem hesaplayip bölüp en ufak şeyde adamin hesabina para ödemeyle ugrasacak kadar ince mevzulara gireceksem yol alsin herkes kendi evinde kendi parasiyla yaşasin. 😄

Adamlara hesap odetmeyince, para harcatmayinca o adam birden bire avrupali olmuyor bunu anlamiyorlar. 😄Beni hizmetci yapmasin para kazanayim ben odeyeyim ben yapayim derken bu sefer hesap odeyen calisan hizmetciye döndü cogu kadin erkeklerin de işine geldi. Artik kadinin ailesinin malina bile göz diker olmuslar.

Back
X