Eşimin ailesi beni eziyor mu?

Kültürlü kültürsüz kavramlarını dahi açiklayici bulmuyorken birine kultursuz demem imkansiz. Kime gore neye gore degil mi? 😁 Yo yöreye özgü yemeklerden bahsediyor. Onları daha sık yedikleri için, beğenmezsen yaparsın diyor. Ayrica tatlı vs yaptim da. O lafi duymak hoş olmuyor sadece. Yoksa ben kös kös oturan bir tip değilim zaten😁
Ben zaten kös kös oturan biri olduğunuzu iddia etmedim.Edemem de.Sizi tanımam etmem.
Bilmiyorum nerelisiniz,siz de nasıldır ama Türkiyenin bir çok yerinde özelliklede karadenizde kayınvalidenin gelin için özel yemek yaptığı çok nadirdir yani.
Ben gelinler hizmetçi gibi kullanılsın kafasında biri değilim asla.
Ama yemeğimi beğenmeyen biri içinde 2.kez yemek yapmam.
O yönden kayınvalidenizini anlayabiliyorum.
Bir de yaşıda varsa biraz kendi bildiği yemekleri yapar zaten sizin damak tadınıza uymaması normal.
O yüzden beklemeyin diyorum.Yapsa yine beğenmeyeceksiniz büyük ihtimalle.
Kültür meselesine gelincede madem kültür farkı olduğunun farkındasınız o zaman bunu böyle kabul edeceksiniz.Bu saatten sonra ne siz ne onlar değişir çünkü.
Dediğim gibi şaka mevzusu için değil bu söylediklerim.

Kayinvaliden ve ahalisi cok temiz patavatsız kisilermis.Adı şaka olmuş tabi ,hep öyle olur.Cevap ver ama hep sakayla.Hep onlar gibi.Gelin ne diyor derlerse de ,aa şaka yapiyordum dersin.Eşinin duruşu da guzel degil bu arada.Iki cift lafi yeter bu manasizliklarin önünü kesmeye.Ama her zamanki gibi ailesinin yaptiklarini duymazdan gelen sagir erkek modeli karsimiza cikıyor.

benim eşimin aileside Trabzonlu bende aynı şekilde iyi olursan iyi olurlar diye düşünüyordum daha doğrusu annem tarafından öyle büyütüldüm ama bende evlendiğimden beri devamlı laf sokmalarını dinliyorum bende aynı şekilde kötü olmak istemiyorum ama gelinler sevilmiyor galiba artık o kadar yoruldum ki ne duyduklarımı ne kırgınlıklarımı ne yaşadıklarımı anlatmaya mecalim kalmadı.
Benimde eşim aynı şekilde onlar öyle diyor ben anlattığımda konuşmuyor benimle hatta bazen inanmadığı oldu. Yoruldum artık eski ben değilim zaten

Arkadaşlar Merhaba. 7 aylık evliyim. Oncesinde eşimle 1 sene goruştuk. Ben Selanik goçmeniyim, eşim ise karadenizli. Biz de geline çok hurmet edilir. Her bakimdan. Evlenmeden evvel Rizeli bir arkadaşim, 'kendini ezdirme karadenizli bazi aileler gelinleri ezmeye çalişir' vs demişti. Ben de sen iyi olursan karşi tarafta iyi olur mantiğindaydim surekli. Buradan hareketle şunu diyeceğim. Nişanlilikla birlikte eşimin ailesinden surekli 'şaka' yaftasi altinda laf sokma durumlari yaşamaya başladim. Buna kv de dahil. Şimdi ornekler verecegim. Kvler yayladalar. Ben de bu yil ilk kez gittim. Gitmeden evvel 'bizim yediklerimizden yemezsen kendi yaptigini yersin' dedi. Bunu cok kez soyledi. Oraya gidince onlar çok erken uyaniyorlardi, eşimle beni hiç beklemedi kahvalti için. 9 buçukta uyandim ve bana kimse yokken ' bizim gelin sofrayi kaldirmaya kalkti' diye laf soyledi. Hic cevap vermedim. Eşime soyledim bana bişey demedi. Annesine dediyse bilmiyorum. Teyzeleri de ayni şekilde. İnstagramdan kahvalti hikayesi atmiştim ve teyzesi hikayeme cevap atmiş. O kaşik bardaga hic yakişmamiş diye. Eşimin dogum gununde eşimi goruntulu aradi. Kiz ne yapmişsin bu cocuga dedi. Saniyorum ki kilo almiş, guzel olmuş falan dicek. Cevremizdekiler oyle diyor cunku. Demesin mi daha cocuk olmadan yaşlandirmissin cocugu diye. Sonra uzerimde hirka vardi. Eviniz cok mu soguk kapkalin hirka giymis bu kiz diyor eşime. Kuşun sesini duydu arkadan, benim cocugu gondereyim bakin kuş bakacaginiza gibi laflar etti. Eşime soyledigim ise onceden' sevdikleri icin şaka yapiyorlar sana' diyordu. Simdi 'onlarin konuşmasi boyle ne yapayim' diyor. Ben bu zamana kadar hic kotu bi cevap vermedim. Sizce de beni ezmeye çalişmiyolar mi? Bende artik cevap vermeli miyim?
Karadenizli olmaları ile hiç alakası yok, direkt kötüler 🤷🏻‍♀️ benim eşim de karadenizli, ailesi de akrabaları da laflarını esirgemezler birebirlerinden ama benim kalbimi hiç kırmadılar, hiç saygısızlık yapmadılar, aramızdaki mesafeyi aşmayı hiç denemediler. Karadenizli eş zor ama onu söyliyim 😁 eşinizin arkanızda duracağından eminseniz siz de cevaplarını verin, biz karadenizliyiz açık sözlüyüz diyene siz 2 kat lafınızı esirgemeyin ama eşinize güvenmiyorsanız ciddi mesafe koyun kendinizi ezdirmeyin.

Benim kayinaile de karadenizli bilmem alakasi var mi ama isleri gucleri "şaka" adi altinda laf sokmak. Ama kendilerine soylenen en ufak lafi asla kaldiramiyorlar. Karsilik verince kizilca kiyametler kopuyordu.
En son gorumcemle benzer bir tartişmayla yillardir goruşmedim selam bile vermiyorum ayni ortama girdigimizde.
Eş hatri diye diye her şeyi sineye çekmeyin. Esiniz de sizi seviyorsa ailesine ezdirmeyecek.

Offf,Karadenizli insanının tarzı bu.Bazen de bozarak konuşurlar. Normalde size karşı ilgililer ihtiyacınız olduğunda yardımcı oluyorlarsa çok aranızı bozmadan çk kırıcı olmadan cevap verin.Ama bilin ki gerçekten tarzları bu.Yüksek volume,saçma şakalar laf çarpmalar vs vs

Eski konuşmuş ama konuşmuş Karadeniz olunca yazmadan duramıyorum 😂 o kadar tahammül edemiyorum ki onlara bu kadar olur.

konu eski ama karadenizli olarak söyleyeyim.. söyledikleri her sey bana normal geldi kfkfk ay bi de sizi neden kahvaltıya beklesinler pardon? 😂😂

Arkadaşlar Merhaba. 7 aylık evliyim. Oncesinde eşimle 1 sene goruştuk. Ben Selanik goçmeniyim, eşim ise karadenizli. Biz de geline çok hurmet edilir. Her bakimdan. Evlenmeden evvel Rizeli bir arkadaşim, 'kendini ezdirme karadenizli bazi aileler gelinleri ezmeye çalişir' vs demişti. Ben de sen iyi olursan karşi tarafta iyi olur mantiğindaydim surekli. Buradan hareketle şunu diyeceğim. Nişanlilikla birlikte eşimin ailesinden surekli 'şaka' yaftasi altinda laf sokma durumlari yaşamaya başladim. Buna kv de dahil. Şimdi ornekler verecegim. Kvler yayladalar. Ben de bu yil ilk kez gittim. Gitmeden evvel 'bizim yediklerimizden yemezsen kendi yaptigini yersin' dedi. Bunu cok kez soyledi. Oraya gidince onlar çok erken uyaniyorlardi, eşimle beni hiç beklemedi kahvalti için. 9 buçukta uyandim ve bana kimse yokken ' bizim gelin sofrayi kaldirmaya kalkti' diye laf soyledi. Hic cevap vermedim. Eşime soyledim bana bişey demedi. Annesine dediyse bilmiyorum. Teyzeleri de ayni şekilde. İnstagramdan kahvalti hikayesi atmiştim ve teyzesi hikayeme cevap atmiş. O kaşik bardaga hic yakişmamiş diye. Eşimin dogum gununde eşimi goruntulu aradi. Kiz ne yapmişsin bu cocuga dedi. Saniyorum ki kilo almiş, guzel olmuş falan dicek. Cevremizdekiler oyle diyor cunku. Demesin mi daha cocuk olmadan yaşlandirmissin cocugu diye. Sonra uzerimde hirka vardi. Eviniz cok mu soguk kapkalin hirka giymis bu kiz diyor eşime. Kuşun sesini duydu arkadan, benim cocugu gondereyim bakin kuş bakacaginiza gibi laflar etti. Eşime soyledigim ise onceden' sevdikleri icin şaka yapiyorlar sana' diyordu. Simdi 'onlarin konuşmasi boyle ne yapayim' diyor. Ben bu zamana kadar hic kotu bi cevap vermedim. Sizce de beni ezmeye çalişmiyolar mi? Bende artik cevap vermeli miyim?
Resmen konuyu ben acmisim gibi 😂

Denginiz olmayan insanla evlenirseniz (aile, kultur vs olarak) basiniza gelecek olan tam olarak bu iste. Ezdirmeyin kendinizi

Konu 2022 neyse yazayim madem herkes yazmış :27: rizeliyim ve evet biraz kabayızdır şükür ki 🤣 kimseye gereksiz nezaket gösteremem ayrıca insanlar erkenden kahvaltı ediyorsa kalkar edersiniz sizi mi bekleyecekler piremsesleri sevmediğimiz doğrudur bizi sevmeyenler aZ öteden uzaktan izlemeye devam edebilir 🤣

herkes sen de şaka yap demiş ama ben öyle düşünmüyorum sonsuz döngüye girersin ki karşıdakilerin üslubu böyleymiş zaten hayal güçleri daha geniştir ve daha kalabalıklar. sınır çiz, ne alaka niye böyle bişey söylüyorsun de mesela en basitinden. hoşlanmam ben bu şakalardan de

Benim eşim de Rizeli ama eşimin ailesinde geline çok değer verilir. Bence mesele sizin eşiniz, eşinizin sizi korumayacağını arkanızda durmayacagini bildikleri için bu şekilde davranıyorlar. Kayın ailenizden önce eşinizin bu pısırıklığını gerekirse rest çekerek cozmelisiniz. Size gelince uzayan diliyle biraz da ailesinin ağzının payını versin.

Güzellikle konuşun . Bende karadenizliyim evet bu tarz şakalar yapılır ama sen gelinsin . Sonuçta evlatları değilsin yanlış anlar diye düşünmeleri lazım . Kendini ezdirmiyorsun zaten yapmıyormuşsun da :) Ben bu tür şakalardan ya da söylemlerden hoşlanmıyorum. Bu beni üzüyor . Lütfen bu tür söylemlerden uzak durunuz de . Ve ağızları kapansın :)

Back
X