• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi sürekli para para para diyoooo!

siz anlattıkça ben kendimi görüyorum ilerdeki ben'i...
neyse niyetleri belli sizinkilerin bence şöyle bi taktik geliştirin
biraz da siz isteyin bişiler özellikle eşinizin yanında
ama eşinizin kızmayacağı tuhafına gitmeyeceği şeyler
nasılsa onlar vermeyecekler yine o zaman surat yaparsınız
onlar da ev konusunu açınca eşinize bunları hatırlatırsınız birbir gerçi o da herşeyin farkında..
ne insanlar var ya gerçekten mide bulandırıcı Allah sabır ve güç versin size ne diyeyim ki
asla onların yaptıklarına ve söylediklerine takılmayın bildiğinizi yapın
herşey olup bittikten sonra hesap soramazlar sorsalar da kendileri küçülürler

bende zaten aynen oyle yapmıstım.esime cocukla otobuste cok zor olcak dedim.bide direk otobus yok aktarmalı gidiyoruz yanı.esimde babam arabayı verir bize gideriz dedi.sonra yanlarına gittik esimi biri aradı işyerinden nezaman geliceni soruyo.esimde otobusle gelme ihtimalimiz vardi ama arabaylada gelme durumumuz var daha erken geliriz falan dedi.bende kp me arabaylamı gidcez baba dedim sadece kaslarını yukarıya kaldırdı yok dedi.konusma tenezzulunde bile bulunmadı.esimde istemedi bile.ama neye yarar eşler çabuk unutur bilirsiniz,duygu sömürüsü yapıp duruyolar

bu arada kv evi satlığa cıkardığımızı öğrendi,en son gittiğimizde vedalaşırken bizde bekleriz diyorum kv bana diyoki;simdi siz gelin biz kışın geliriz malum ev sobalı gelir kışı sizde kaloriferli evde geçiririz diyo.nasıl yer yapıyolar ,eşimin yanında duygusala bağlıyolar.halbuki isteseler mal varlıkları ıle en az 5 tane alırlar..üstünden 1hafta geçti ailece geldiler 3 gün kaldılar kp diyoki kışı gelip sizde geçiririz kaloriferli dairede? kayın peder emekli aynı zamanda öğrenci servisi işi yapıyo yanı kışın calışıyo.ne niyetle bu söyledıkleri ortada.sonra laf lafı açıyo aman ev almadan cıkmayın kıraya falan ev alın öyle çıkın dıyolar.evın satılmasını ıstemediklerinden cok eminim.nıye böyle diyolar anlamıyorum.ev satma konusu acılınca suratları oyle bi değişiyoki....

çok merak ediyorum onlar gelir sizde kalırız dediklerinde sen ne cevap veriyorsun?
nasıl tutabiliyorsun kendini
kayınvalidene 'aman anne sizin bize ihtiyacınız mı var, üstünüzü silkeleseniz yere düşenle bir kaloriferli ev alıverirsiniz' dememek için?

siz anlattıkça ben kendimi görüyorum ilerdeki ben'i...
neyse niyetleri belli sizinkilerin bence şöyle bi taktik geliştirin
biraz da siz isteyin bişiler özellikle eşinizin yanında
ama eşinizin kızmayacağı tuhafına gitmeyeceği şeyler
nasılsa onlar vermeyecekler yine o zaman surat yaparsınız
onlar da ev konusunu açınca eşinize bunları hatırlatırsınız birbir gerçi o da herşeyin farkında..
ne insanlar var ya gerçekten mide bulandırıcı Allah sabır ve güç versin size ne diyeyim ki
asla onların yaptıklarına ve söylediklerine takılmayın bildiğinizi yapın
herşey olup bittikten sonra hesap soramazlar sorsalar da kendileri küçülürler

bende zaten aynen oyle yapmıstım.esime cocukla otobuste cok zor olcak dedim.bide direk otobus yok aktarmalı gidiyoruz yanı.esimde babam arabayı verir bize gideriz dedi.sonra yanlarına gittik esimi biri aradı işyerinden nezaman geliceni soruyo.esimde otobusle gelme ihtimalimiz vardi ama arabaylada gelme durumumuz var daha erken geliriz falan dedi.bende kp me arabaylamı gidcez baba dedim sadece kaslarını yukarıya kaldırdı yok dedi.konusma tenezzulunde bile bulunmadı.esimde istemedi bile.ama neye yarar eşler çabuk unutur bilirsiniz,duygu sömürüsü yapıp duruyolar

aile içinde en nefret ettiğim tutumlar bunlar gerçekten
hem zamanında elini taşın altına koyma hatta şimdi bile
sonra da binbir türlü duygu sömürüleri oyunlar yap ohh ne ala
bundan sonra sizde kaşla gözle idare edin madem
hem eşiniz onu da unutmak zorunda kalsın bi zahmet nasılsa yapmadığı bişey değil..
bu arada arkadaşa katılıyorum şaka yollu da istediklerinizi söyleyebilirsiniz bi de bu yolu deneyin
ama asla çok verici olmayın eşinize bile sonra adamın başına kakıyolar çok gördüm etrafımda
hem suçlu hem güçlü psikolojisinin daniskası

çok merak ediyorum onlar gelir sizde kalırız dediklerinde sen ne cevap veriyorsun?
nasıl tutabiliyorsun kendini
kayınvalidene 'aman anne sizin bize ihtiyacınız mı var, üstünüzü silkeleseniz yere düşenle bir kaloriferli ev alıverirsiniz' dememek için?

öylemi düşünüyolarkı canım.daha kayınpeder yazlık evini buyutcekmiş.butun oğullarıda masrafı bolüsecekmiş.ayrıca ben de mecburen bekleriz diyorum nediyeyım.agzını açıyo bır evi diğerınden biraz daha küçük ve bakımsız ama bahçali.o eve 180 bin veriyolarmış.övünüyo.mınıbusunun kredisinin hepsini nerdeyse esim ödemiş vakyı zamanında.altındakı arabasını satmış.bekerlığından beri ağlayıp ağlayıp soymuslar esimi.bizimkide hep vermiş.maaşı cok iyiymiş.o maasla istese evlenmeden ikinci evide alırmış eşim. nerde paralar diyırum babama göndermiştim birikim yapsın diye hepsini kendi üsyune yatırım yapmış dio.biz evlenirkende kırk kat yabancı gibiydiker.evlendikten sonra yasadıklarım.anlatsa nasıl hala yuzlerıne bakıyosun dersiniz.ama sonucta esim herseyı gördü veailemin yasadığı sehre yerleştim.cok sukur.

öylemi düşünüyolarkı canım.daha kayınpeder yazlık evini buyutcekmiş.butun oğullarıda masrafı bolüsecekmiş.ayrıca ben de mecburen bekleriz diyorum nediyeyım.agzını açıyo bır evi diğerınden biraz daha küçük ve bakımsız ama bahçali.o eve 180 bin veriyolarmış.övünüyo.mınıbusunun kredisinin hepsini nerdeyse esim ödemiş vakyı zamanında.altındakı arabasını satmış.bekerlığından beri ağlayıp ağlayıp soymuslar esimi.bizimkide hep vermiş.maaşı cok iyiymiş.o maasla istese evlenmeden ikinci evide alırmış eşim. nerde paralar diyırum babama göndermiştim birikim yapsın diye hepsini kendi üsyune yatırım yapmış dio.biz evlenirkende kırk kat yabancı gibiydiker.evlendikten sonra yasadıklarım.anlatsa nasıl hala yuzlerıne bakıyosun dersiniz.ama sonucta esim herseyı gördü veailemin yasadığı sehre yerleştim.cok sukur.

onlar öyle düşünebilir de
sen düşündüklerini nasıl oluyor da hiç belli etmiyorsun onlara onu merak ettim ben.
yani ben olsam istemiyorsam en azından sessiz kalırdım beklerim demezdim.

eşinin ailesine para göndermesine de soygun diye bakmak doğru mu bilemiyorum..
benim eşim de küçüklüğünden beri çalışmış hep, dışardan bitirmiş okullarını.
kazandığı paraları da ailesine vermiş hep.
ben de ilk zamanlar kızardım, keşke yatırım yapsaydılar onun parasını ayırsaydılar diye
ama soygun olarak düşünmedim hiç..
şimdi kaynım çalışıyor ve bekar.
bakıyorum onda da aynısı oluyor..
söylüyorum, birşeylere yatırsan aslında ilerde senin için iyi olur diye
ama başa gelmeyince anlamayacak o da :)

bu arada kredi faizlerine bulaşmamakta çok haklısın,
alternatifleri düşünmediniz mi hiç?
katılım bankaları falan? ya da yine kooperatif gibi bir şey?

onlar öyle düşünebilir de
sen düşündüklerini nasıl oluyor da hiç belli etmiyorsun onlara onu merak ettim ben.
yani ben olsam istemiyorsam en azından sessiz kalırdım beklerim demezdim.

eşinin ailesine para göndermesine de soygun diye bakmak doğru mu bilemiyorum..
benim eşim de küçüklüğünden beri çalışmış hep, dışardan bitirmiş okullarını.
kazandığı paraları da ailesine vermiş hep.
ben de ilk zamanlar kızardım, keşke yatırım yapsaydılar onun parasını ayırsaydılar diye
ama soygun olarak düşünmedim hiç..
şimdi kaynım çalışıyor ve bekar.
bakıyorum onda da aynısı oluyor..
söylüyorum, birşeylere yatırsan aslında ilerde senin için iyi olur diye
ama başa gelmeyince anlamayacak o da :)

bu arada kredi faizlerine bulaşmamakta çok haklısın,
alternatifleri düşünmediniz mi hiç?
katılım bankaları falan? ya da yine kooperatif gibi bir şey?

kv kısı sizde gecircez diyince bekleriz demiştim.soymaktan kastım esim yine ailesinden uzakta bir ilde yasamıs.halasının evinin üstune prefabrıkten bır oda yapmıslar orda kalmıs.ne anne ne baba oğlum bıze para falan verme sen sağlığından olursun diyen olmamıs.sahsen benım ailem asla kabul etmea.ayrıca esimle aynı iş yerındeydık.ayda 2500 falan göderırmıs.sözleşmelı kadrolular ıyı kazanıyolardı ozamanda.yanı bana gore ıhtıyacını gorup bır kısmı ılede oğluna bırıkım yapabılırdı.hadu dıyelım yapmadı en azından evlenırken destek olabılırdı.dedim ya evlenırken bı yabancı bıze nasıl davrandıysa onlarda öyleydi.

zaten en dayanamadıkları konu ailemin yanında oluşumuz.tayınımız cıkmadan önce yıllık izinleri bölerdik kıyameti koparırlardı.neymıs efendim benim ailemn yanında ne isimiz varmıs.benim ailemin bulunduğu sehir yolumuzun ustüydü.neymiş efendim bizimkilere uğramadan geçilcekmiş,önce onlarmış.esim herzaman dediki baba ,anne ben nasıl onları çiğneyip buraya gelirim size yapılsa hoşmu derdi.ama yok anlatamazdık.sonuc olarak onların dediğini yaptık.ama eşim çözümü hafta sonları beni ailemin yanına götürerek buldu.onlardan gizli.baktık yıne zıtlaşıyolar artık esim ne yapıyosak yapalım kimse karışamaz dedi.ilk 4 yıl eşimin yanlış tutumları yuzunden cok problem yasadık.bak şimdi ne oldu 1-2 saati kıskananlarıın nasibini yüce rabbim verdi.simdi ailemin yanına yerleştim.bide o evi satıpda burdan ev alırsam skandal olucak herhalde.işin ilginç yanı;eşimin amca çocuklarının falanda buraya tayını çıktı hemen ev alma planı yaptılar.hatta biri aldı bile.ama bize gelince iş baska.dua edinde satalım ne olur...

zaten en dayanamadıkları konu ailemin yanında oluşumuz.tayınımız cıkmadan önce yıllık izinleri bölerdik kıyameti koparırlardı.neymıs efendim benim ailemn yanında ne isimiz varmıs.benim ailemin bulunduğu sehir yolumuzun ustüydü.neymiş efendim bizimkilere uğramadan geçilcekmiş,önce onlarmış.esim herzaman dediki baba ,anne ben nasıl onları çiğneyip buraya gelirim size yapılsa hoşmu derdi.ama yok anlatamazdık.sonuc olarak onların dediğini yaptık.ama eşim çözümü hafta sonları beni ailemin yanına götürerek buldu.onlardan gizli.baktık yıne zıtlaşıyolar artık esim ne yapıyosak yapalım kimse karışamaz dedi.ilk 4 yıl eşimin yanlış tutumları yuzunden cok problem yasadık.bak şimdi ne oldu 1-2 saati kıskananlarıın nasibini yüce rabbim verdi.simdi ailemin yanına yerleştim.bide o evi satıpda burdan ev alırsam skandal olucak herhalde.işin ilginç yanı;eşimin amca çocuklarının falanda buraya tayını çıktı hemen ev alma planı yaptılar.hatta biri aldı bile.ama bize gelince iş baska.dua edinde satalım ne olur...

bu önce kime gittin muhabbeti genelde de olur zaten, öyle bir kuralımız var ya toplum olarak.
kız tarafına bayramda seyranda ikinci gün gidilir:24:

satmaya karar verdiniz galiba evi?

böyle topıklerı okuyunca cok sınırlenıorum yhaaaaaaaaaaa onların sıze destek olması lazım evınızı alın dıye yaptıklarına bak yhaaa
:47:

bende 2 yillik evliyim,dugunumuzu ele borclanarak yaptik aileleri zorlamadik buna ragmen esimin ailesi sik sik para istiyodu...bi gonferdik iki gonderdik baktim sonu gelmicek tabi ben gondermeyelim.dedigim zamanlarda da esim sagolsun gizli gizli yollamis tabi ben bunu anlayinca aldim maas kartlarini kredi kartlarini bende guvenli duruyo diye o gun bu gun kartlar bende...ha bu arada gercekten ihtiyaclari olsa neyse 4+1 evleri var esyalar son model borclari yok bizde deli gibi calisim rizkimizi verelim oldu canim....

bu önce kime gittin muhabbeti genelde de olur zaten, öyle bir kuralımız var ya toplum olarak.
kız tarafına bayramda seyranda ikinci gün gidilir:24:

satmaya karar verdiniz galiba evi?

evet canım satmaya karar verdik ama ne hikmetse bir türlü satılamıyor ev.artık orda ne oluyo ne bitiyo bilmiyorum.bende ıyıce stres eder oldum.bu konuda bütün öfkemide kocamdan çıkarıyorum.hata ediyorum belki ama kendimede hakim olamıyorum işte....

bir taraftan evi satmazsam ev elimizden gidecek.tek güvencemiz tek birikimiz o ev.evi satlığa çıkardık bir turlu satılmıyor.bir taraftan hiçbir şekilde banka işine girmek istemiyoruz.elimizdeki para toplasan ancak 120 000 eder.o da evi sattığımız takdirde yani. bankaya bulaşmadan alacağımız evde işyerlerimize 1 saat uzaklıkta.olsun orayı kiraya veririz bizde baska yerden ev tutarız desek kıralar son günlerdeki nüfus yoğunluğu sebebiyle 1500 den baslıyo. düşün düşün aklımı kacırcam. evin satılmaması için dua eden okadar cok insan varkı.....bosver bugun olmazsa yarın satılır diyemiyorum,eşimin her an aklına girmeyi başarabilirler çünkü.elimi cabuk tutmam lazım. kış gelirse bu evde üşüyoruz ay hastayım ay kötüyüm diyip iki damla göz yasıyla işlerini bitirip eve yerleşirlerse ev gitti demektir. gercekten ihtiyaçları olsa tamam. artık boem bi 15-20 sene daha essek gibi calısır birikim yapar.kendi emeğimle ev sahibi olmaya bile hakkım yok baksanıza.

sanırım bu para sorunu her evlilikte oluyo... bizde kaynanamlarla birlikteyiz eşim çalıştığından beri srekli parasını onlara werdi. ses etmiyodum fkt artk bizimde ihtiyaçlarımız oluyo.. vermediğimiz zaman bi afra bi tafra surat yapmalar.. sanırım bu duruma alışmak vgerekiyo.. çok sinir bozucu bi durum gerçektenn:22:

bir taraftan evi satmazsam ev elimizden gidecek.tek güvencemiz tek birikimiz o ev.evi satlığa çıkardık bir turlu satılmıyor.bir taraftan hiçbir şekilde banka işine girmek istemiyoruz.elimizdeki para toplasan ancak 120 000 eder.o da evi sattığımız takdirde yani. bankaya bulaşmadan alacağımız evde işyerlerimize 1 saat uzaklıkta.olsun orayı kiraya veririz bizde baska yerden ev tutarız desek kıralar son günlerdeki nüfus yoğunluğu sebebiyle 1500 den baslıyo. düşün düşün aklımı kacırcam. evin satılmaması için dua eden okadar cok insan varkı.....bosver bugun olmazsa yarın satılır diyemiyorum,eşimin her an aklına girmeyi başarabilirler çünkü.elimi cabuk tutmam lazım. kış gelirse bu evde üşüyoruz ay hastayım ay kötüyüm diyip iki damla göz yasıyla işlerini bitirip eve yerleşirlerse ev gitti demektir. gercekten ihtiyaçları olsa tamam. artık boem bi 15-20 sene daha essek gibi calısır birikim yapar.kendi emeğimle ev sahibi olmaya bile hakkım yok baksanıza.

bence evi satılığa çıkarmanız büyük bir adım.
evin satılacağını duydular sonuçta..
bir dümen çevirip yerleşmeye kalkarlarsa da yerleşsinler.
alıcı çıkınca yine satarsınız, olmaz mı?
bilerek oraya geçip oturuyor olacaklar çünkü..

bence evi satılığa çıkarmanız büyük bir adım.
evin satılacağını duydular sonuçta..
bir dümen çevirip yerleşmeye kalkarlarsa da yerleşsinler.
alıcı çıkınca yine satarsınız, olmaz mı?
bilerek oraya geçip oturuyor olacaklar çünkü..

evt canım evin.hatta eve birkactane alıcı çıktı.esim ailesinin ne olduğunu bildiği için anahtarı onlara bırakmadı.ne olur ne olmaz ev alıcılara göstermek için gittiklerinde olumsuz birsey derlerde insanlar almaktan vazgecer diye ,düşün sen yani.hatta esim ilk basta ailesine biz evi satmaya karar verdik soranlara söylersiniz dedi.fiyat 90.000 dedi.benim iyi niyetli kayın peder evin değerinin ne olduğunu bildiği halde soranlar 120.000 demiş.koca site aynı değerde bir sürü ev var.insanlar gidip soracak diğerleri uydun diyip bizimkinden vazgeçecekler.eşimde baktı kp hep aynı seyi yapıyo,anahtarı o sıtede oturan bi tanıdık var ona verdi.sitede bulunan market satılığa çıkmıştı.kp o marketi almaya kalktı.bizim ev uzak sizin eve gecer otururuz dediler.ama şükürler olsun alamadılar.bu son sansım yani.evi almak üçün günde 3-4 kişi arıyo birdaha geri dönmüyolar.bakalım artık bununda altından bişey çıkarsa hiç şaşırmam

anaaaaammm bende kan emici vampirler bi benim başımda var sanıyordum , doluymuş ya :47: sülük gibi yapışalım ölene kadar kalıp emelim istiyorlar 15 yıl yiyip yalayıp yutmuşlar hala açlar pis ucubeler sinirlendin yine :ssz:

evt canım evin.hatta eve birkactane alıcı çıktı.esim ailesinin ne olduğunu bildiği için anahtarı onlara bırakmadı.ne olur ne olmaz ev alıcılara göstermek için gittiklerinde olumsuz birsey derlerde insanlar almaktan vazgecer diye ,düşün sen yani.hatta esim ilk basta ailesine biz evi satmaya karar verdik soranlara söylersiniz dedi.fiyat 90.000 dedi.benim iyi niyetli kayın peder evin değerinin ne olduğunu bildiği halde soranlar 120.000 demiş.koca site aynı değerde bir sürü ev var.insanlar gidip soracak diğerleri uydun diyip bizimkinden vazgeçecekler.eşimde baktı kp hep aynı seyi yapıyo,anahtarı o sıtede oturan bi tanıdık var ona verdi.sitede bulunan market satılığa çıkmıştı.kp o marketi almaya kalktı.bizim ev uzak sizin eve gecer otururuz dediler.ama şükürler olsun alamadılar.bu son sansım yani.evi almak üçün günde 3-4 kişi arıyo birdaha geri dönmüyolar.bakalım artık bununda altından bişey çıkarsa hiç şaşırmam

dur bakalım vardır bir kısmetiniz :34:

bu ev mevzusu yüzünden dün gece esimle çok kötü tartıstık.evin fiyatını bıraz ındırmesini söylüyorum ındırmıyo.dolyısıyla arayan kimse geri dönmüyo.cepte para olmayıncada biz ev işine giremiyoruz.suankı evim kaloriferli ama eski,ayrıca 4. kat asansörsüz.esimde evi satıp arsa ısıne gırelım paramız kar yapsın diyo.bu aralarda bu fikre takmış. bende daha duzgun bı eve gecmek istıyorum kendı evime.daha duzgün bır daireye kıraya cıkalım diyo.kıralar 1500 lıra.nerdeyse benım bır maasım....korkuyorum bi diyorumki ya arsayı satıp burda evler pahalı diyip ilerde ev al mazsa yıne kendi memleketınden alırsa?bi taraftan da diyorumkı cık kıraya versın 1500 lirayı kendi okadar parayı vermeye dayanamaz zaten pasa pasa ev alır.esim söz verdi sana burdan ev alıcam diyo.ama benim kv ve kp,ayrıca kaynım okadar akıllı benım kocada okadar uymaca akıllı ki artık her sey olablılır dıye dusunuyorum....gecmişimiz bunu örnekleri ile dolu.:14:

Back
X