eşimin ailesi ve bitmeyen dertleri

canım benim,asla kırılmıyorlar.her para istediklerinde eşimle kavga ediyorlar ama sonuçta yine istedikleri oluyor

Demekki aliskanlik haline getirmisler sizi düsünmüyor yada düsünemiyorlar ,hic hatirlattinizmi bu para isteme adetleri yüzünden huzurunuzun kactigini evinizde sorun yasadiginizi.Eskiden beri bu sorunlarin var ben arada bi takip ediyordum ,sende cok sabirli iyi niyetli bir insansin canim benim .Insaallah evliligin zedelenmeden kocanla aran bozulmadan bi cözüm bulabilirsin.Senin yerinde olsam kocamla konusur onuda kirmadan bir cözüm yolu bulmaya calisirdim .Hakikaten bazi insanlar ana yada baba olduklari icin evlatlarindan hak taleb edebiliyorlar ,bizler tabiiki elimizden geleni yapiyoruz ama bizlerinde bir aile oldugumuzu ve bu aileyi kurabilmek icin cok caba sarf ettigimizi hatta evliligimizin elimizden kaymamasi icin canla basla calistigimizi onlarindan bize köstek olmamalari gerektigini anlamalari lazim...

Cok yazdim galiba ama cidden güzel bir insansin evliligini kimsenin bozmasina izin verme canim benim Allah c.c yardimcin olsun.

alismislar nede olsa para buluyorlar bir sekilde icra gelince ogluna ödettirmesi daha kolay oluyor nede olsa icra kacisi yok.bence buna siz dur diyin.esinizin ailesiyle siz konusun.saygi sinirlarini asmadan restinizi cekin.elbette insaniz cok zor durumlarda insan yardim eder ama bu baska boyuta girmis.
siz sorumlu deglsiniz onlardan bir iki neysede de, sürekli bu sekilde giderse siz nasil geleceginizi planliyacaksiniz.esinizi bir sekilde ikna etmeniz lazim.

çok mahçup oldum okurken çok teşekkür ederim

keşke anlasalar kuzum keşke

aynı durum bendede var.ama elden pek bişi gelmiyor.eşimde kızıyor ama napiyim anam babam açmı bırakayım diyor.biz ağaç kovuğundan çıktık sanki.sende eşine söyle .benim ailemede yollayalım de.sürekli eşinden para iste.şu lazım bu lazım diye.erkek milletinin eline fazla para bırakmıycan.sıkışsın iyice.acıma sakın.ay biraz canice oldu ama ben de doluyum bu durumdan ötürü.

bunlar utanma pazarınıda geçmiş,resmen kullanmaya başlamışlar eşinizi.Tamam 1-2 kez yardım normal ama böyle her seferinde size gelmeleri çok yanlış,Utanmadan evde boş boş oturup sizin paranızı yiyolar,ne zamana kadar böyle olacakki,sonuçta sizinde ayrı bi ev hayatınız var.Bikaç defa vermese eşiniz biraz afra tafra yaparlar sonra mecburen kendileri kazanıp ödemek zorunda kalırlar

doğru diyosun,eşinin elinde pek para bırakma,lazım mazım diye al,hiç olmazsa yatırım falan yaparsın.Tamam eşinden gizli bu tarz oyunlar hoş değil ama yakında elinizde avucunuzda bişey kalmaz

Colugunun cocugunun rızkını ailesine vermek de ne demektir.
Artık kendi ailesinden sorumlu.
Madem paraları yok kardesı calıssın.

sağol canım yaa.benimki gibi koca kimde vardır acaba

bende de var merak etme yanlız değilsin..
bende 6 yıldır evliyim ve bu para isteme mevzusu evlendiğim gün başladı..herkezin ailesi çocuğu evlenince yardım eder bizimkilerde habire para ister...eşimin ailesinin evimde 1 tek iğnesi bile yok...düğünümde bana bırak bilezik takmayı küçük bir altın bile takmadılar,birde üstüne evlendiğimiz gün eşimden altın istemiş, burada düğünler olucak, onlara giderken altın takmam gerek bana altın ver diyerek,3 altınımı almış ..ben de altınlarımı çaldırdım diye korkumdan eşime söyleyemiyorum..meğersem annesine vermiş...

kayınvalidem,evine bu sene boya yaptırdı,kapıları değiştirdi,yerlere fayans yaptırdı,kartonpiyer yaptırdı...kayınpederim kayınvalideme doğru düzgün pazar parası bile vermez maaşım yetmiyor diye bu değirmenin suyu nereden geliyor peki onlara..eşim ve kaynımdan..eşim inkar etse bile o evi yaptırdığından adım kadar eminim..benim evimin kartopiyeri yok ama kayınvalidemin var..bu nekadar üzücü bir durum...
kayınvalidem sürekli ben sizleri nelerle büyüttüm,siz okuyun diye bileziklerimi sattım,arsalar sattım diyerek habire acındırır ve para ister...ben 4.tüp bebeğimi yaptırıcam sizinde paraya ihtiyacınız vardır demez..
eşime ve kaynıma sürekli bişeyler aldırır ama asla giymez...niye giymiyorsun diye sorduğumda ben almayı severim giymeyi değil der..gelde gırtlağına sarılma...kahverenginden başka asla başka renk ayakkabı giymez ama sırf oğulları ona para harcasın diye gider siyah alır...sonra sorarım niye ayakkabıyı giymiyorsun diye ben siyah renk sevmem der...bunun gibi yüzlercesi var daha....

ama ben ne yapıyorum peki....baktım eşimle konuşmayı denedikçe olmuyor,sürekli kavgalar çıkıyor..bende annesine aldığı yada gönderdiği her parada onu daha fazla masrafa sokuyorum...en son evini yaptırma mevzusunda gittim 180 tl'ye saat aldım..kolye, bileklik ve küpe aldım..bugünde gittim saçıma röfle yaptırdım ve elektrik süpürgesi aldım hatta ucuna 100 tl'ye ekstra bir başlık daha aldım..halıyı dövme özelliği varmış..sonrada üstüme başıma alışveriş yaptım..
madem o oğluna acımıyor ben niye acıyayım ki?????ben acıdığım için, adam benimle kavga ediyor..demek ki kocam sömürülmekten hoşlanıyor bende onun istediği gibi bir eş olmaya çalışıyorum..hem kıymetlide oluyorum...
sende sakın kendini harap etme,ben 6 yıldır ettim de ne oldu,saçlarım beyazladı ve döküldü..sende git eşini sürekli borca sok..alışveriş yap,evindeki bazı şeyleri yenile,onlar yiyeceğine sen ye...bak hem kocan tarafında da kıymeti olursun...ahh canım karıcım senin gözlerin bukadar güzelmiydi bunca yıldır farkedememişim diye iltifat bile alırsın...erkeklerin metresleri neden kıymetli sanıyorsun...evdeki kadın sürekli adamın parasını tutmaya çalışırken metresi, har vurup harman savurduğu için kıymetli,
sakın acıma kocana yoksa acınacak duruma düşersin...

Son düzenleme:
Cok zor bir durum Sönmezim, ama seninde dedigin gibi burda tek kabahatli esin, daha dogrusu kabahatda denmezde, tavrini koymasi gerek kisi o.

Hayir demedikten sonra sende biliyorsunki bu böyle devam edecek.....defalarca konusmusundur esinle bu konulari, o yüzden hic al karsina güzelce konus demicem, ama bir sekilde sende artik net olarak bunu sineye cekemecegini belli etmen lazim.

Anadir Babadir kardestir, elimizi vicdanimiza koyalim, tabikide bir ihtiyaclarinda kosmamiz gerek, maddi manevi yanlarinda olmamiz gerek, lakin ne olursa olsun isterse Babam olsun beni bankamatik gibi kullanmasina izin vermem.

Zaten düsünceli vicdanli bir Anne veya Baba evinde sogan ekmek yer yinede evladina ver demez kanimca.

Allah yardimcin olsun güzelim, ne diyim.:teselli:

allah yardımcın olsun canm ..bu tür vakalrın genellikle tedavisi olmuyo..sonuçta ailesi

en başta koyacaktı tavrını....birazcık eşin sert çıkabilseydi yüzü yumuşak olmasaydı hiç kimse cesaret edipde isteyemezdi

ailesi annesi babası diyoruzda ya artık bi yere kadar hemen hmen çoğu ailede var bu sıkıntı...artık evlatların yakasını bıraksalar sırf bu konu yüzünden bi taanıdığm boşandı ....

görümcenin eli ayağı tutyo kayınbaban 55 yaşında maşallah ddaha genç tembbelliğe iyi alşmışlar...

gercekten cok sinir bozucu bir durum sen calis cabala 3-5 kurus biriktir at koseye koca gondersin anasina babasina gorumceye olacak is mi yaw.

benim eşimin aileside böyle
ellerinde olduğu halde kaynanam herşeyi eşimden ister
tabi alacak annesi ama bizimde borçlarımız var
bizimde harcamalarımız
ama bir konuşmaya başlasın ben çoçuklarımı düşünürüm falanda filanda
neler neler boş hepsi
ben karışmıyorum kocam çalışıyor veriyor
bu zamanda bir maaşla iki geçindirmek kolay değil
o oğlunu düşünmedikten sonra ben hiç düşünmem
sende kendi paranı verme bence
ayıp ya ayıpp vicdansız insanlar.

cevaplarınız için çokkk teşekkür ederim
zaten ev ve araba taksidimiz var.yani bu durumda bile biz para yolluyoruz
çok kızgınım arkadaşlar ya

Kızmakta çok haklısın, eşin kendini şartlandırmış devamlı yardım ediyor
Bazı anne babaları anlamıyorum, kendini bilen çocuğunun huzurunu isteyen anne baba
Böyle yapmaz, ne kadar düşüncesizlermiş kaç tane konunu okudum senin can çıkar huy çıkmazmış... değişmiyor demek ki eşin,
Yine eşinde bitiyor herşey, illa deli ve çirkef bir gelinmi olmak lazım bilemiyorum en başından titretseydin karşında onları keşke, ( bu çok doğru değil ama bazen böyle durumlarda eli maşalı olup kırıp dökmekle yaranılıyor ) yine sen üzülürsün ama ben eşinin artık resti çekmesinden başka bir çare göremiyorum....

Bızımkılerın de hep borcu var bıktım artık. Aynı apartmandayız,borcla evlendık ıkıncı senemıze yakın borclarımızı bıtırdık ben calısmasam o da odenmeyecektı,bırseyı odemedıler bız odedık,takılarımı bozdum borcları odedım yoksa bankalar pesımıze dusecektı.Dugunde ustumdekı takılar alınıp dugun salon parası odendı,o zamanlar aman en azından borcumuz kalmadı cogu yere dıyordum ama cok salakmısım.

meğer bu sorunu yaşayan ne kadar çok kadın varmış.ben bir benim başımda sanıyordumakannehir değilmiş anladım
hatta burda anlatılanlara göre benimki iyi bile kalıyo ama yinede sinir bozucu bir durum:jeyyar:
allah akıl versin bu erkeklere diyeceğim ama bu yapıda olanlara sanırım hiçbir şey kar etmiyor
biz kadınlarda sadece sinir olduğumuzla kalıyoruz:jeyyar:

Aaaa ben bu konuyu görmemişim akannehir
Sömürü ailesi her zamanki gibi sömürmeye devam ediyor.
Ne yüzsüz adamlar bunlar yahu.
Allahım Allahtan korkan, kuldan utanan insanlarla karşılaştırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…