Eşimin ailesi ve uyguladıkları psikolojik şiddet

Eşinize eğer iletişim halinde kalirsaniz hakkınızı catacat savunacaginizi ve daha büyük kavgaların olacağını, herkesin iyiliği ve huzuru için gorusmemenin daha iyi olduğunu asilayin. Kv tarafindan oğlunu doldurma, ayırmaya çalışma, hakaret,kufur, aşağılama bir çok şey yaşamış biri olarak yazıyorum size bunları.
Nasil yaptiniz araniz bozulmadi mi esinizle

Yaklasık 4 yıldır evliyim bir bebeğim var. Esimin ailesinin ilk yıllardan beri bitmeyen ailemizi bastırma ve yonetme girisimleri var. Ev dekerasyonumdan tutun da sosyal medya ya kadar herşeyde bi adım gerimdeler. Yıllardir aileme demedijleri kalmadi her gorusmem de illa birsey soyluyorlar (dugunden sonra kavga cikti konusmuyolar bu arada) her seferinde olunca biktim bazen sosyal medya da gonderme yapiyordum kavga edip birde dedikoducu ilan ettiler!kendileri afedersiniz cumle akrabasına kendini aklamak icin ailemi kotulerken dedikodu etmiyorlardı cunku.. kendimi asla savunamiyorum birlik oluyor gorumcem kaynanamla. Zaten dugunden 4 gun sonra tehdit eden bir mesaj aldim adimlarina dikkat et diye.. o kadar cok sey varki onladar doldum ki nolursunuz bana bir fikir verin bosanmak istiyorum ama bosansam herkese biz hakliyiz zaten ailesi kotuydi kendide kotu diyecekler.esimi de seviyorum . Bosanmadan onları bu yaptiklarindan vazgecirebilirmiyim sizce?
Bunlar olurken esin ne yapıyor nerede?Seni yem diye ortaya atmış çekirdek mi citliyor?

Nasil yaptiniz araniz bozulmadi mi esinizle
Aram onların doldurmasindan ötürü tabiki bozuldu hala daha da tam düzelmedi ( bu korkunç hakaretler 2 hafta önce yaşandı ) hatta boşanma eşiğine geldik. Annesi günlerce aradı oğlunu bosanalim diye ne diller doktu. Ama benim eşimde ailesine sesini cikaramayanlardan. Fakat benim onlarla gorusmeyecegimi de biliyor . Beni kimseyle silah zoruyla gorusturemez. Çünkü gorusursek daha da korkunç şeyler yaşanacak.O da bunun farkında. O yuzden Hiç gerek yok. Eşinize görüşmeye devam ederseniz olabilecek olumsuzlukları öyle bir anlatın ki adam kafasında canlandırsin ve bunları yaşamamak için mecburen kabul etsin.

Sanal ortamda niye onları eklediniz bu vahim bir hata eklendikten sonra siz onları onlarda sizi kontrol altına alma lüksüne sahipler kaç yıl sanal alemdeyim ne ben eşimi nede eşim beni takip eder, 2 mizde özgürüz bu mesafeyi çok iyi korumak şart, siz epey yüz göz olmuşsunuz saygı hak getire

Sanal ortamda niye onları eklediniz bu vahim bir hata eklendikten sonra siz onları onlarda sizi kontrol altına alma lüksüne sahipler kaç yıl sanal alemdeyim ne ben eşimi nede eşim beni takip eder, 2 mizde özgürüz bu mesafeyi çok iyi korumak şart, siz epey yüz göz olmuşsunuz saygı hak getire
Onlar ekledi kabul etmesem sorun olurdu

Onlar ekledi kabul etmesem sorun olurdu
Olabilir belli müddet sonra onları silseydin keşke, emirvaki olmuş, hoş olmamış evlilikte eşinin ailesine vıcık, vıcık olmayacaksın yoksa huzurun kaçar, bunu bilmeliydin madem ki evliliğe hazırdın

Yaklasık 4 yıldır evliyim bir bebeğim var. Esimin ailesinin ilk yıllardan beri bitmeyen ailemizi bastırma ve yonetme girisimleri var. Ev dekerasyonumdan tutun da sosyal medya ya kadar herşeyde bi adım gerimdeler. Yıllardir aileme demedijleri kalmadi her gorusmem de illa birsey soyluyorlar (dugunden sonra kavga cikti konusmuyolar bu arada) her seferinde olunca biktim bazen sosyal medya da gonderme yapiyordum kavga edip birde dedikoducu ilan ettiler!kendileri afedersiniz cumle akrabasına kendini aklamak icin ailemi kotulerken dedikodu etmiyorlardı cunku.. kendimi asla savunamiyorum birlik oluyor gorumcem kaynanamla. Zaten dugunden 4 gun sonra tehdit eden bir mesaj aldim adimlarina dikkat et diye.. o kadar cok sey varki onladar doldum ki nolursunuz bana bir fikir verin bosanmak istiyorum ama bosansam herkese biz hakliyiz zaten ailesi kotuydi kendide kotu diyecekler.esimi de seviyorum . Bosanmadan onları bu yaptiklarindan vazgecirebilirmiyim sizce?

esiniz bey hazretleri ne yapiyor bunlar olurken?

sosyal medyadan laf sokmak, 14 yasinda degilseniz azicik sacma.....

Eşin ailesiyle görüşsün sen görüşme ya görüşmek zorunda değilsin gitsin görsünler oğullarını ya gelin oldun diye anasını babasınu sevmek zorunda değilsin bu erkek aileleri niye böyle kökle kurusun inşallah ya cahiller

Tüm bunlar olurken eşiniz nerede o neden mudahele etmiyor eşime bu şekilde davranamazsiniz ailesine laf soyleyemezsiniz ona yaptığınız bana yapılmış sayılır demesi gerekmez mi gerekirse ders alana kadar araya mesafe de koyucak eşinizle konuşmanız lazım bunaldım artık diye

Aaaa sosyal medyada sizden geri olmak ne kadar kötü bir şey öyle. Hemen boşanın

Ufak capli bir cinnet sinir krizi bazen herşeyin üstesinden geliyor ben oyle cozdum

Öncelikle şunu bilin. Onun ailesi onun kardeşleri. Diyecekse kendi desin siz ortaya atlayıp her sorumluğu savunmayı kendi üzerinize çekmeyin. Size değil oğullarına duydukları saygıdır. Eş ailesinden beklentiye girmeyin. Kızmayın takmayın unutun

Denedim esim kabul etmiyor esimi cekip doldurma meselesi de var zaten mumkun degil gorusmeme gibi bizi bosatirlar.
Normalde eşimi seviyorum dediğiniz için eşinizin ailesi yüzünden zaten boşanmayı düşünmeyin yazacaktım. Ancak bu yazdığınız aslında boşanmaya gidecek yolun en büyük sebebi olabilir.

Eşiniz sizi ailesinden koruyamıyorsa, arkanızda durmuyorsa , sen idare et , sen yanlış anlıyorsun diyip sizi onların ezmesine izin veriyorsa zaten bu adamdan boşanmanız lazım. Çünkü bir erkekle değil bostan korkuluğu ile evlisiniz maalesef. Sürekli erkek kendi ailesini savunuyorsa zaten bu yüzden çoğu evlilik bitiyor.

Sizin eşinizin ailesine değil eşinizin bu pasifliğine çözüm bulmanız lazım. Al karşına konuş, ben de iletişim kesmek istemem ama görüşürsek kavga çıkıyor yüz göz oluyoruz. Görüşmemek daha hayırlı de. Artık akraba eklemiyorum sosyal medyamda herkesi siliyorum de. Hepsini sil. Soran olursa da birkaç sorun yaşadım tüm akrabaları sildim sadece dostlarım ekli diye yuvarlak bir cevap ver. Yok eğer bunu yapamazsam diyorsan o hesap dursun, sadece arkadaşlarını ekleyebileceğin ve aktif kullanacağın yeni bir hesap aç. Paylaşımlarını da ordan yap, ailesi göremesin. Bir sey diyen olursa bu sadece arkadaşlar için der geçersin. Whatsap icin de gizlilik ayarından onun ailesine gizli yap göremezler böylece.Esin orta yolu bulmalı, beni savun demiyorum ama madem bana mecbur görüşmek zorundasın diyorsun. o zaman iki tarafa da ayar cekmelisin. ailene de söyle bana saygılı olsunlar diye eşine diyebilirsin.

Siz de sosyal medyadan gonderme yapip istediklerini vermeyin onlara. Gercekten ama vercekten ‘cool’ durur umursamaz, siz orta yerinizden catlayin isterseniz benim umrumda degilsiniz havasinda olursaniz bu sorun cozulur.

Yani kocanizin ailesi sebebiyle eşinizden vazgeçmek niye onu anlamadım

Daha akılcı düşünün bence
İyi günler

Siz de az değilsiniz sanki?

Tehdit filan...

Soğuk savaş ile sadece düşmani yıpratmazsınız. Kendiniz de yıpranırsınız.

Gecinemiyorsaniz görüşmeyin.

Sosyal medyada takip etmeniz de icap etmez.

Ben eşimin ailesinden kimseyi takip etmiyorum mesela.

Onlar da beni işletme hesabım olduğu için takip ediyorlar. Bana çok meraklı olduklarından değil. Ürünlerimi merak ettiklerinden.

Yoksa arama sorma gibi şeylerimiz yok. Çok iyi.

Es ailesi ile gecinemeyen herkese tavsiye ederim.

Tehditi karşı taraf etmiş gibi okudum ama. Konu mu değiştirilmiş yoksa? 🤯🤯

Aaaa sosyal medyada sizden geri olmak ne kadar kötü bir şey öyle. Hemen boşanın
Geri demekten ne anliyorsunuz ben bunu cikaramadim buradaki amac surekli izliyorlar her konuda takipteler denmez mi ne yapsam bi adım gerim de surekli takip ediyor diye koru dusunmeyin hemen ya

Back
X