eşimin ailesi yüzünden bütün takılarım gitti :(

nildenizz35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
173
1
0
İzmir
sinirli ve çaresizim. 3 gunlugune balayına gıttıgımde bilezikler dısındakı hıcbır takı ortada yoktu düğün için eşim 15 000 tl borc almıstı babasının patronundan ona vermısler 3000 tl tutmus zaten pekı ben buna nasıl inanayım sımdı?????????? ya 4000 5000 tuttuysa nerden bılıym ben yaa balayı dıye yanımızda göturmemıze ızın vermedıler calınır dıye ızmırden ıst.a gelın gıttım o yuzden kendı aileme de veremedım ıst.a gıdecegım ıcın. ayrıca gerıye kalan borcumuzuda ödemeye calıstık ama cok zorlandık cunku esımın annesı evdekı bılgısayarlarını aldıgımız ıcın oldukca sıkıldıgını ınterenete gıremedıgnı söyluyordu.iyi de zaten bilgisayar esımındı kendı bılgısayarını aldı evınden. esımde bu laflara dayanamayıp kayınvalıdeme laptop aldı. hemde borc ıcınde yuzerken. daha sonra gerıye kalan borcları ödemekte cok zorlanıyoprduk bılezıklerımı sattım ailesıne yolllayıp borcumuzu kapatcaz. ama sorun su kı ailesının durumu ıyı deılmıs parasızlarmıs bızım babasının patronu ıcın verdıgımız parayı kendılerı harcıyormus dıye bırsey duydum. sımdı ben borcumu bugun kapatıcam. ama onların kapatıp kapatmadıgını bıulmıycem ılerde yıne bana borc cıkacak gıbı duruyor cok sınırlıyım yaaa

ah be güzelim neden takılarını bıraktın giderken bu herkezin düştüğü bir hatadır keşke uyanık davransaydın... neyse artık olan olmuş... eşinle konuşup bu borçların nasıl ödeneceğini bi konuş istersen belki size kalmaz...

Siz yokken neden oldu bittiye getiriyorlar ki..

Sonuçta döneceksiniz kısa bir sürede..

İlginç.. :44:

Bu cesareti eşinizden buluyorlardır herhalde..

ilk asama da esınle konusup tepkını bastan koyman lazım dıye dusunuyorum
madem bılezıklerın gıttı ılerıde borc cıkarsa benı ılgılendırmez de mesela

takı muhabbeti böyledir işte...
giderken emanet diye verirsin herkes kendine pay çıkartır...
sonra istesen bi dewrt istemesen bi dert...
giden gitmiş artık şekerim...
sen haklısın ama işte ne yazıkki bu tür konularda iş kendi evlatlarında yani kocanda biter....

Siz yokken neden oldu bittiye getiriyorlar ki..

Sonuçta döneceksiniz kısa bir sürede..

İlginç.. :44:

Bu cesareti eşinizden buluyorlardır herhalde..

Evlendıgımızın ıkıncı gunu yanı ıkıncı balayı gunu kayınvalıdem aradı esım biryere kadar gıtmıstı ben actım dedıkı ne zaman dönceksınız balayından dedı.bende yarından sonra döncez dedım. kayınvalıdem de dedıkı ogluma söyle burda herkes sızı beklemıycek hatta orda baska bırsey dedı ama g.... beklemıycek borclar beklıyo yoksa ben halledıcem. paraları dıyo yanı.

Verilmeyecek işte.
Sende kalacak altınlar, kim ne derse desin.
Olan olmuş artık, ne yapıcan ki.

sıkma canını ... kolay değildir eminim ama madem güvenin yok ailesine söyle eşine siz gittiğinizde kapatın borcunuzu

ıkı gunde paralar nolduysa oldu ben nerden bılıyım bırkısmını ceplerıne atmadıklarını. neyse dıyelımkı ceplerıne atmadılar. su anda memlekete tatıle gıttıler ve paraları yokmus dun bılezıklerımı sattım borcu bıtırmek ıcın sımdı babasına yollayıp patronuna vermesını söyluycez ama bugune kadar her ay ödedıgımız borcumuzu da verıp vermedıgını bılmıyorum. kendılerı bıldıgm kadarıyla 2-3 bın borclularmıs bıryere sanırm bızm paraları yedıler sımdı patronuna kendısı borclu adam ama dersekı cocuklar ödeyemedı durumları yokmus dıyıp sonrada esıme acıtasyon yapıp aynı borcu bıze tekrar ödetırlerse artık patlıycam yardımları olmadıgı gıbı zararları var ya kadın gezmeden tozmadan kalmıyor sonra para yok para verdıkmı hemen cebıne atıyorr nasıl alıyor anlamıyorum bıze yardımcı olacaklarına zararları var

eşin annesini ve babasını karşısına alıp
kime ne borcum var benim diye soracak.

bütün evliliklerde takı muhabbeti oluyor.

ben nişanlı kızlarımızı şunu tavsiye ediyorum. bir bankada adınıza kasa tutun.
düğünden sonra takıları kasaya koyun. hem güvenilir, hem böyle oldu-bitti ile karşılaşmazsınız.

eşin patronu arayıp direk kendisine havale yada eft yapsa daha iyi olmaz mı? böylece herkes hesabını kitabını bilir.

Son düzenleme:
halletmişler yanii.. olan muş sen bundan sonraki durumuda nasıl hareket edeceğine karar ver.
bence elden hiç para dolaştırmayın direk borcunuz olduğu kişinin hesap numarasına yatırın parayı kim ne almış kim ne vermiş açık açık ispatlı ortada olur
sizinde içiniz rahat eder.

bizee sormadan nasıl kullandı o takıları yaa abu ne cesaret yanı anlamıs deılım.altınları guvendıgım kısı halasına vermıstım ben kayınvalıdemle arası uıyı deıldı ama almıstır kaynanam ondan.ist.a gıdecek bıırıne vermem gereklıydı. yanı esımın bır akrabasına.

Emanete hıyanet olur mu Allah aşkına
Bence eşinden yüz bulmuşlar. Nasıl dokunabilirler yoksa.
Benim altınlarım hala kayınvalidemde. Düğün gecesi tüm altınları paraları saydık bir kağıda yazıp teslim ettik. Ne onlar açıp bakmış ne de başkası.
Eş çok önemli bu noktada. Eşim altınları öyle bir teslim etti ki sıkıysa dokunun modunda.
Yine de ben o altınları en kısa zamanda oradan alıp bankaya koymayı düşünüyorum.Eşim eşe dosta hayır diyemeyen, onlar için krediyle para çekip borç verebilen birisi. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım

çok zor güvensizlik( bizde tatile giderken eşimin ailesine bıraktık hiç sorun olmadı hatta evleneli tam 1 yıl oldu geçenlerde bi akrabaları düğüne gelemediği için k. altın vermiş k.validem hemen bize verdi.. 20tl getirmiş biri onu bile verdi Allah razı olsun Seninkileri Allah hidayet etsin sana da bol bol sabır versin çok zor

ya öyle durumlar oluyorkı sımdı ben bu ınsanları nasıl sevıyımnasıl candan davranıym evlenırken esımın aldıgı borcla takı yapıp gösterıs amaclı takı taktılar.evıme tek bır yorgan almıs elın kızı da bunu yapıyor sen dugun sahıbısn senın cocugun evlenıyor ama tek bısy yok . durumları ıyı olmasa hıc bunları dusunmeyecegım ama gezıyor tozuyor süreklı mısafır davet edıyor . cocuklarının paralarını alıp tek kurus kımseye koklatmayan bır anne. esım bu nedenle hıc para bırıktıremedı evlenmeden önce . kaynanam kendı evının esyalarını yenıledı ve en buyu ekran tv sıyle övunuyor olmalı araba aldılar esım ve kardesının maaslarıyla. dugunde arabayı satcaz dedıler bize yardımcı olmak ıcın ama hepsı hıkaye.

borcunuzu kendiniz ödeyin.kayınpederinize emanet etmeyin ki sonra başınız ağrımasın

Yine bana kızılacak ama senin altının senin altınındır, kocana vermeni bile doğru bulmuyorum. Borç bir şekilde ödenebilirdi ama giden altının yerine konması çok zor. O altınlar senin gelecek için güvencendi, ilk önce senin olduklarını eşine ve ailesine kabul ettirip sonra eşine yardım mı edecektin, bankaya mı atacaktın ne yapacaksan yapardın. Emanet olayına hiç girmeyeyim, o da bir hata. Yanınızda saklayabilir ya da kasaya koyabilirdiniz.

evlılıgımızın 3. ayında da kıyametlerı kopardı menapoza mı gırıyor anlamadımkı durduk yere kavga cıkarttı haftada bır onlara gıdıyorduk bır ara 9-10 gun gectı öle gıttık neden gelmıyorsunuz bızı ıstemıyorsunuz sız hıcmı aklınıza gelmıyoruz falan fılan kaynanam ömrunde 1 gun bır ıste calısmadıgndna dolayı calısan ınsanları anlayamıyor yorgun oluyoruz eve gelluıyoruz yanı ama kaynanam dınlemeyıde bılmez ve otomatıge bagladı hıc susmadan konustu olaylar buyudu sonra 3 ay hıc görusmedık bırde evınnden kovaladı bızı . sonra esım ailesını özledı falan derken barıstılar sonrada benı de alıp götuurdu onların evıne bırsure sonra hersey unutuldu sankı ben unuttum gayettde net hatırlıyorum atılmaz satılmaz böle bır belaya bulastım ıste

Çok üzücü diğer yandan da sinir bozucu bir durum.
Allah sana kolaylık versin, öncelikle bunu dilemek isterim.

Ortada yapılan bir yanlış var, sonuçta o takılar size takıldı, takı takılmasındaki en büyük amaç evlenen çiftin borçlarını kapatması ve bir nebze destek olabilmektir.
Ama bazı aileler bunu anlamamakta ısrar edip, malesef ki kafalarına göre davranmayı biliyorlar.

Şimdi benim anlamadığım sen eşin ile bu borcun sağlandığı (babasının patronu) farklı şehirde misiniz?
Ben sizin yerinizde olsam direk bu kişi ile irtibata geçer (sonuçta borçlu sizsiniz değil mi? ) kafamı soru işaretlerinden kurtarırım.
Olan olmuş artık, olana yapılacak birşey yok.
Giden takılar geri gelmeyecek sonuç olarak, fakat eğer hala ortada bir borç ve ödenmesi gereken bir mebla varsa, bunu direk kendiniz 1. şahsa iletin.
Araya eşinizin ailesinden birini sokmayın... Anlaşılan o ki sizin gönderdiğiniz paraların yerine gidip gitmediğinden zaten emin değilsiniz.
Yapılabilecek en mantıklı şey bu olur, bu durumda.

Eğer eşinizin ailesi "bize güvenmiyor musunuzda böyle davranıyorsunuz" gibi bir davranışta bulunduğu taktirde, bu konuya senin değil eşinin müdahale etmesi gerekir.
Eşinizle oturup konuşun eğrisini doğrusunu tartın ve o şekilde hareket edin...
Tekrardan Allah yardımcınız olsun... İnşallah sorunsuz şu borç ödeme sürecini atlatırsınız.

Son düzenleme:
canım sevmek zorunda değilsin zaten sizi sevip değer verselerdi bu terbiyesizliği yapmazlardı eşin bu konularda pasif mi kalıyor ki size sormadan alıyorlar artık gözünü aç kendi ellerinizle borcunuzu ödeyin patronu arayın şu kadar para gönderiyoruz deyin hesap numarası diye bişey var alıp yollayın herşeyi allaha emanet yapıyorsunuz ya vermezse ya harcarsa bu yaaaa lar hiç bitmez konuş eşinle al eline kalem kağıdı neyi nereye harcadın takılarla borç ne kadar hesabınızı yapın herşeyi kendiniz yapın çünkü siz artık bi ailesiniz bundan sonra kimseye güvenmeyin parayı yollamadıysanız kendiniz yollayıp borcunuzun bittiğine emin olun önünüzü görün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…