Eşimin ailesi

Dostacilisoyler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.135
1.634
133
35
Herkese hayırlı ramazanlar.

Eşimin ailesiyle altlı ustlu oturuyoduk. ailesi yüzünden ayrılma noktasına geldik. Ablasının sürekli beni eleştirmesi annesine babasına bakmadığımı söylemesi hakaretler beddualar etmesinin önüne bir türlü geçemedi eşim ve ayrılma noktasına geldik. Adımı kısıra çıkardılar eşime çocuğuda olmuyo ayrıl dediklerini bizzat kendim duydum.

Birikmiş olaylar sonrası dayanamayıp esyalarımı toplayıp babamın evine gittim giderken yanıma takılarımıda aldım. Kayınbabam takılarımı geri getirmezsem beni polise vermekle tehdit etti. Kendi takılarımla beni hırsız tuttu.

Bi yol bulundu barıştık eşimle zaten eşimle sorunum yok hep ailesi yüzünden o noktalara geldik. Görümcemle ve Kayınbabamla bu olay sonrası bir daha ne konustum ne görüştüm. Kv yine her zaman geldi gitti ona karşı bi kinim olmadı.

Hamile kaldım kimse hayırlı olsun bile demedi. Ki bu insanlar sürekli bebek için laf sokan insanlardı! Suan ordan taşındık eşimle de yeni evimlede çok mutluyum. Taşınırken birkez bile gelip bakan halimizi soran olmadı onlardan.

Sorum şu şuan ramazanda olduğumuz için eşim dün ailesinin iftarda bize gelmelerini istedigini söyledi ama öyle bir gunluk degil hergun! Bende kabul etmedim. Eşim bana hak verdiği için seslenmedi ve getirmedi ama bu durumdan vicdanen rahatsızım. Hata mı yapıyorum sizce? Küslük de değil içimdeki onlara karşı beni soğuttular kendilerinden görmek konuşmak istemiyorum. Ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Bayramda geliyo o zaman ne yapıcam bilmiyorum.

Neden hergun istiyoki anlamadim ? Bitmeden bir gun davet ederseniz iyi olur bence ama hergun hergun olmaz haklisiniz

Eşim eskisi gibi olmak istiyor sanırım gelip gitsinler diye aramızı bulmaya çalışıyor. Yani haftada 1 bile gelsinler dese seslenmezdim ama hergün gelmelerini hiçbirşey olmamış gibi içli dışlı olmalarını istemiyorum

Eşimin ailesiyle altlı ustlu oturuyoduk. ailesi yüzünden ayrılma noktasına geldik. Ablasının sürekli beni eleştirmesi annesine babasına bakmadığımı söylemesi hakaretler beddualar etmesinin önüne bir türlü geçemedi eşim ve ayrılma noktasına geldik. Adımı kısıra çıkardılar eşime çocuğuda olmuyo ayrıl dediklerini bizzat kendim duydum.

Birikmiş olaylar sonrası dayanamayıp esyalarımı toplayıp babamın evine gittim giderken yanıma takılarımıda aldım. Kayınbabam takılarımı geri getirmezsem beni polise vermekle tehdit etti. Kendi takılarımla beni hırsız tuttu.

Bi yol bulundu barıştık eşimle zaten eşimle sorunum yok hep ailesi yüzünden o noktalara geldik. Görümcemle ve Kayınbabamla bu olay sonrası bir daha ne konustum ne görüştüm. Kv yine her zaman geldi gitti ona karşı bi kinim olmadı.

Hamile kaldım kimse hayırlı olsun bile demedi. Ki bu insanlar sürekli bebek için laf sokan insanlardı! Suan ordan taşındık eşimle de yeni evimlede çok mutluyum. Taşınırken birkez bile gelip bakan halimizi soran olmadı onlardan.

Sorum şu şuan ramazanda olduğumuz için eşim dün ailesinin iftarda bize gelmelerini istedigini söyledi ama öyle bir gunluk degil hergun! Bende kabul etmedim. Eşim bana hak verdiği için seslenmedi ve getirmedi ama bu durumdan vicdanen rahatsızım. Hata mı yapıyorum sizce? Küslük de değil içimdeki onlara karşı beni soğuttular kendilerinden görmek konuşmak istemiyorum. Ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Bayramda geliyo o zaman ne yapıcam bilmiyorum.
Aman diyeyim uzak dur arkadaşım... Bana hırsız damgası vurmaya çalışanı kısır diye yüzüme laf çarpanı sokağımdan geçirmem... Eşin unutmuş herhalde zamanında olanları? Yuvanızı yıkma noktasına getirenlere ölüyorum dese bile bir kaşık su vermeyin ! Aile meclisi kutsaldır ...

Küs olmanıza rağmen hangi yüzle gelip 1 ay kalacaklar ki?

Ben, beni hırsızlıkla suçlayan, iftira atan insanlarla barışmazdım. Evimde istemezdim. Zaten zamanında yeterince çekmişsiniz! Yine mi huzurunuz kaçsın yani? Eşinizde bir tuhaf...

Hiçbir şekilde istemiyorum yani gelseler ellerini nasıl öperim nasıl hoşgeldin derim diye tüylerin ürperiyor. Ne zamana kadar böyle olur nasıl affederim yaptıklarını bilmiyorum.

Aman diyeyim uzak dur arkadaşım... Bana hırsız damgası vurmaya çalışanı kısır diye yüzüme laf çarpanı sokağımdan geçirmem... Eşin unutmuş herhalde zamanında olanları? Yuvanızı yıkma noktasına getirenlere ölüyorum dese bile bir kaşık su vermeyin ! Aile meclisi kutsaldır ...

Teşekkür ederim doğru söylüyosunuz eşim unutmuş olmalı ve ramazanın maneviyatıyla banada unutturmaya çalışıyor galiba ama içim hiçbir şekilde kabul etmiyor yaptıklarını ve onları.

Teşekkür ederim doğru söylüyosunuz eşim unutmuş olmalı ve ramazanın maneviyatıyla banada unutturmaya çalışıyor galiba ama içim hiçbir şekilde kabul etmiyor yaptıklarını ve onları.
Bir kere ayak alıştıran devamını getirir, bu sefer yine en başa sararak daha kötü sonuçlar elde edebilirsiniz... Ramazan'ın maneviyatı kendine olsun bir zahmet... Ramazan diye yuvamı yikmaya çalışanı evime sokmam.. hepimiz oruç tutuyoruz onların bir ayrıcalıgı yok... Bir kere kabul edersen, eşinin istekleri artarak devam edecek diye düşünüyorum,hamilesin bence ondan bu kadar duygusal bakıyorsn...

eşiniz başlangıcı yapmış bu istekler artarak devam edecektir
eşiniz değişmemiş kendinizi olacaklara hazırlayın
bir sonraki istek çocuk olunca annem gelsin kalsın olacaktır
bence kesin bir dille asla istemediğinizi söylemelisiniz

Bende bundan korkuyorum o yüzden istemedigimi söyledim açık kapı bırakmadım hiç. Yinede içimde eşime üzülen bi taraf var arada bir gelsinler dese kıyamaz kabul ederdim kesin ama Allahtan o öyle bir teklifle gelmedi

her gün iftara misafir mi alınır hamilesin üstelik eşin ne kadr acımasız gaddar bir adam

Hiçbir şekilde istemiyorum yani gelseler ellerini nasıl öperim nasıl hoşgeldin derim diye tüylerin ürperiyor. Ne zamana kadar böyle olur nasıl affederim yaptıklarını bilmiyorum.
Eşinize sakin bi şekilde anlatın ve hatırlatın olanları. Hazır olmadığınızı, sizi zorlamaması gerektiğini, zaten hamilelik dolayısıyla hassas olduğunuzu ve bunu kaldıramayacağınızı söyleyin.

Eşiniz hazır ramazanken küslük uzamasın barışalım, ilerde doğum olduğunda da gelir giderler aksi takdirde ailesi "torunumuza hasret kaldık vs" şeklinde başına çöker diye düşünüyor sanırım.

esimin ailesi ile gorusmuyorum. kendimce hakli sebeplerim var. esim ailesi ile gorusur, kalir vs. ama onlar, ailesinden hickimse bizim evimize gelemez. ben de gitmem. fakat gorusmuyor olusum bana saygisizlik yapma hakki da vermez. haddimi bilirim.

ramazan elbet ki degerli bir surec, paylasmanin manalandigi bir donem. durumunuz benim gibiyse ne olume ne olune durumundaysaniz ozetle elbette ki gelmesinler; ancak yok ozel zamanlarda bir araya geliriz, onun disinda saygi cercevesinde sevisiriz modundaysaniz bir gun cagirmaniz adettendir.

onun disinda arkadaslar da belirtmisler, hamile kadinin evine her gun iftara gidilmez.

Back
X