Eşimin ailesi...!

Yadado

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2018
36
10
3
34
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler:)

26 yasındayım evliyim ve 4.5 yasında bir kızım var.zamanında olan sıkıntılardan dolayı ailemle birlikte yasıyoruz..

Sizden fikir almak istedigim bir konu var.kayın validem ile kayınpederim ayrı
Kayın pederim kaynım ile birlikte yasıyor.kayın validem ise izmirde yasıyor..

Bulundugumuz şehirde eşimin anneannesi ve 2 teyzesi beraber yasıyorlar..

Dün esimin anneannesine gittik ben kızımın benden ayrı baska yerde kalmasını istemedigim halde ve bunu onlara defalarca söylememe rağmen benle inatlasarak kalıcak kalabilir gibi emrivaki konusmalar oluyor hatta banada ayni sey yapılıyor..

Sanki benim hic bir sekilde söz hakkım yokmus gibi sürekli benim evliligim üzerindede bir baskı kuruyolar.lafa gelince bizz sizin iyliginiz icin ugrasıyoruz diyolar

Mesela dün ben calısacagım dedigimde herkes calısiyor diger gelinimiz hamile.sende calısırsan evi b.k getirir dedi teyzesi herkesin icerisinde..bende bana güvenerekmi yadıyorsunuz bu evde ben gelecegimi düsünmeliyim bana engel olmayın dedim konu orada kapandı..esim de oradaydı sonrasında hava da karanlıktı esim otururken bana ekmek al sigara al diye elime paraýi tutusturdular..ki esim ben evdeyken bu kız gec saatte gitmez bana diyeceksiniz dedigi halde..esimi kucuk bir cocuk gibi goruyorlar ben esime defalarca soyledim bu sekilde olmaz diye bu sadece 1 gunluk olay her gittigimde muhakkak bir olay oluyor onlara cok laf soyleyemiyor ve buda beni cıldırtıyor

Sizce ben esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim onlara karsı beni savunmasını nasıl saglayabilirim?simdiden cok tesekkürler:)

Kimsenin sizi savunmasını ihtiyacınız yok akşam vakti elinize çocuk gibi paramı verdiler ben bu saatte çıkamam eşime söyleyin diyeceksin yada bir dahaki sefere gündüz söyleyin alırım tabi ki diyeceksin hakkini başkası değil sen savunmalisin

Merhaba arkadaşlar hayırlı günler:)

26 yasındayım evliyim ve 4.5 yasında bir kızım var.zamanında olan sıkıntılardan dolayı ailemle birlikte yasıyoruz..

Sizden fikir almak istedigim bir konu var.kayın validem ile kayınpederim ayrı
Kayın pederim kaynım ile birlikte yasıyor.kayın validem ise izmirde yasıyor..

Bulundugumuz şehirde eşimin anneannesi ve 2 teyzesi beraber yasıyorlar..

Dün esimin anneannesine gittik ben kızımın benden ayrı baska yerde kalmasını istemedigim halde ve bunu onlara defalarca söylememe rağmen benle inatlasarak kalıcak kalabilir gibi emrivaki konusmalar oluyor hatta banada ayni sey yapılıyor..

Sanki benim hic bir sekilde söz hakkım yokmus gibi sürekli benim evliligim üzerindede bir baskı kuruyolar.lafa gelince bizz sizin iyliginiz icin ugrasıyoruz diyolar

Mesela dün ben calısacagım dedigimde herkes calısiyor diger gelinimiz hamile.sende calısırsan evi b.k getirir dedi teyzesi herkesin icerisinde..bende bana güvenerekmi yadıyorsunuz bu evde ben gelecegimi düsünmeliyim bana engel olmayın dedim konu orada kapandı..esim de oradaydı sonrasında hava da karanlıktı esim otururken bana ekmek al sigara al diye elime paraýi tutusturdular..ki esim ben evdeyken bu kız gec saatte gitmez bana diyeceksiniz dedigi halde..esimi kucuk bir cocuk gibi goruyorlar ben esime defalarca soyledim bu sekilde olmaz diye bu sadece 1 gunluk olay her gittigimde muhakkak bir olay oluyor onlara cok laf soyleyemiyor ve buda beni cıldırtıyor

Sizce ben esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim onlara karsı beni savunmasını nasıl saglayabilirim?simdiden cok tesekkürler:)
kendini sen savun
neden eşinden bekliyorsun ?

Kimsenin sizi savunmasını ihtiyacınız yok akşam vakti elinize çocuk gibi paramı verdiler ben bu saatte çıkamam eşime söyleyin diyeceksin yada bir dahaki sefere gündüz söyleyin alırım tabi ki diyeceksin hakkini başkası değil sen savunmalisin

Ama defalarca söyledim gunduz zaten gidiyorum evde erkek yok diye ama aksamda soylediklerinde esim gitsin diye sesleniyorum tek bu konuda degil cogu konuda boyleler hatta bir seferinde teyzesi benimle tartısiyordu esime dedim sussun artik laftan anlamiyor diye ben oyle soyleyince teyzesu bana lan sen kimsinki senin lafinla teyzeye laf soylesin dedi

gorüsmeyin mecburmusunuz sizi savuayi bile beceremeyecekse ne demeye ailesine goturup her seferinde sinirinizi bozuyor ki kendi gitsin

Eskiden gidiyordum simdi cok nadir gidiyorum esim icin..ama her gittigimde muhakkak bi is buyuruyorlar yetmiyo yetmiyo daha cokkk diyorlar bir laf soyluyorsun bin laf isitiyorsun..
Eşim için gidiyorum diyorsun, o zaman eşin de senin için onların gereksiz konuşmalarını engelleyecek. Bunu eşine böyle söyle. Sen benim için bunu yapamıyorsan ben de senin için gelmiyorum diyeceksin. Her şey karşılıklı

Ama defalarca söyledim gunduz zaten gidiyorum evde erkek yok diye ama aksamda soylediklerinde esim gitsin diye sesleniyorum tek bu konuda degil cogu konuda boyleler hatta bir seferinde teyzesi benimle tartısiyordu esime dedim sussun artik laftan anlamiyor diye ben oyle soyleyince teyzesu bana lan sen kimsinki senin lafinla teyzeye laf soylesin dedi
Esin ne dedi peki

Sizi kendi ailenizle yaşıyorsunuz diye anladım.

Kimin evini temizlemeniz bekleniyor? Teyzesi ne karışıyor?

Eşinizden beklemeyin. Kendi hakkınızı kendiniz savunun. Git kendin al bu saatte diyin, elinize parayı tutuşturana...

Evet kendi ailemle yasıyoruz mecburiyetten ilk basta esimin babasinin yanindaydim daha snra ailem beni yanina aldi orada gecinemedigimiz icin..anneannenin evi teyzeside orada yasiyor 3 kadın yasiyolarlar ama hic bir isini yapamiyolar benim gezdigim tozdugum sorun oluyor ..

Niye onlarin evini temizliyorsunuz ki? Az yesinler de hizmetci tutsunlar. Ayrica sen kimsin ki lan seklinde konusuyorlarsa bir daha o eve ayak basmamaniz gerekiyor. Kendi pisliklerinde bogulsunlar. Kocan dururken seni bakkala gondermek de neyin nesi? Bana degil yegeninize vereceksiniz parayi bakkala gitmesi icin diyeceksiniz ve parayi esinize vereceksiniz o gidecek. Ya da parayi suratlarina firlatacaksiniz. Gerci ta en basindan gitmemeniz gerekiyordu o eve.

gitme bence de, bu şekil tartışabilecek samimiyeti neden verdiniz anlamadım

Niye onlarin evini temizliyorsunuz ki? Az yesinler de hizletci tutsunlar. Ayrica sen kimsinki lan seklinde konusuyorlarsa bir daha o eve ayak basmamaniz gerekiyor. Kendi pisliklerinde bogulsunlar. Kocan dururken seni bakkala gondermek de neyin nesi? Bana degil yegeninize vereceksiniz parayi bakkala gitmesi icin diyeceksiniz ve parayi esinize vereceksiniz o gidecek. Ya da patayi suratlarina firlatacaksiniz. Gerci ta en basindan gitmemeniz gerekiyordu o eve.

Lafta soyledim basa cikamiyorum esime destek cikiyolar o yuzden esimde sanki o yuzden sesini cikaramiyor gibi

Back
X