• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi...!

Evet kendi ailemle yasıyoruz mecburiyetten ilk basta esimin babasinin yanindaydim daha snra ailem beni yanina aldi orada gecinemedigimiz icin..anneannenin evi teyzeside orada yasiyor 3 kadın yasiyolarlar ama hic bir isini yapamiyolar benim gezdigim tozdugum sorun oluyor ..
Gitmeyin yaa.. 3 kadın bir evi çeviremiyorlarsa koksunlar ne yapalım.

İyilikten anlayacak insanlarda değillermiş. Çok istiyorsa eşiniz gitsin, sizi bağlayacak bir durum yok. Gencecik insansınız, ya çalışın ya kendinizi geliştirin. Vakit boş akrabaların dıdısını çekecek vakit değil.

Ama defalarca söyledim gunduz zaten gidiyorum evde erkek yok diye ama aksamda soylediklerinde esim gitsin diye sesleniyorum tek bu konuda degil cogu konuda boyleler hatta bir seferinde teyzesi benimle tartısiyordu esime dedim sussun artik laftan anlamiyor diye ben oyle soyleyince teyzesu bana lan sen kimsinki senin lafinla teyzeye laf soylesin dedi
siz neden görüşüyorsunuz ki bunlarla mecbur musunuz alnınıza silah mı dayıyolar...

Eşim için gidiyorum diyorsun, o zaman eşin de senin için onların gereksiz konuşmalarını engelleyecek. Bunu eşine böyle söyle. Sen benim için bunu yapamıyorsan ben de senin için gelmiyorum diyeceksin. Her şey karşılıklı

Senin abartman anneannem böyle teyzem böyle biliyosun bende anlatamıyorum diyor bende böyleyim o zamn sende onlara bu sekilde soyleyebilirsin diyorum..susuyoo

Lafta soyledim basa cikamiyorum esime destek cikiyolar o yuzden esimde sanki o yuzden sesini cikaramiyor gibi
Hayatim kendi ailenin evinde yasayip neden bunlara gebe kalmis gibi davraniyorsun? Sanki onlara bi mecburiyetin varmis gibi. Ulan ogullarini ic guvey vermisler daha bir de sana herseyi soyleyip islerini yaptiriyorlar. O eve gitmiyorum diyeceksin esine. Kendi gidiyorsa gitsin teyzelerinin temizligini yapsin. Yok esin gık derse, seni zorla goturmeye kalkisirsa, siktir et evden gitsin. Hem ic guvey gelmis hem de sana laf mi edecek? Laf ettirmemen lazim kocana. Adam olup ayri eve bile cikamiyor daha açmasin agzini bi zahmet.

siz neden görüşüyorsunuz ki bunlarla mecbur musunuz alnınıza silah mı dayıyolar...

Hayir degilim ama esimle cok tartisuoruz o zamn da yani tartismaya biseyler soylemeye gucum kalmamis gibi bazende gercekten gidelim dediginde hayir diyemiyorum o an sanki bisey beni tutuyo hayir dememem icin :(

Merhaba arkadaşlar hayırlı günler:)

26 yasındayım evliyim ve 4.5 yasında bir kızım var.zamanında olan sıkıntılardan dolayı ailemle birlikte yasıyoruz..

Sizden fikir almak istedigim bir konu var.kayın validem ile kayınpederim ayrı
Kayın pederim kaynım ile birlikte yasıyor.kayın validem ise izmirde yasıyor..

Bulundugumuz şehirde eşimin anneannesi ve 2 teyzesi beraber yasıyorlar..

Dün esimin anneannesine gittik ben kızımın benden ayrı baska yerde kalmasını istemedigim halde ve bunu onlara defalarca söylememe rağmen benle inatlasarak kalıcak kalabilir gibi emrivaki konusmalar oluyor hatta banada ayni sey yapılıyor..

Sanki benim hic bir sekilde söz hakkım yokmus gibi sürekli benim evliligim üzerindede bir baskı kuruyolar.lafa gelince bizz sizin iyliginiz icin ugrasıyoruz diyolar

Mesela dün ben calısacagım dedigimde herkes calısiyor diger gelinimiz hamile.sende calısırsan evi b.k getirir dedi teyzesi herkesin icerisinde..bende bana güvenerekmi yadıyorsunuz bu evde ben gelecegimi düsünmeliyim bana engel olmayın dedim konu orada kapandı..esim de oradaydı sonrasında hava da karanlıktı esim otururken bana ekmek al sigara al diye elime paraýi tutusturdular..ki esim ben evdeyken bu kız gec saatte gitmez bana diyeceksiniz dedigi halde..esimi kucuk bir cocuk gibi goruyorlar ben esime defalarca soyledim bu sekilde olmaz diye bu sadece 1 gunluk olay her gittigimde muhakkak bir olay oluyor onlara cok laf soyleyemiyor ve buda beni cıldırtıyor

Sizce ben esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim onlara karsı beni savunmasını nasıl saglayabilirim?simdiden cok tesekkürler:)

Çocuk sizin çocuğunuz, siz ne derseniz o olacaktır.
İstedikleri kadar inatlaşsınlar, sizin izin vermedikten sonra bir adım ileri gidemezler.
Önce bir bunu kafanızda oturtun.

Eşiniz belli ki pasif kalıyor karşısındaki kişilere karşı.
Tavsiyem elinize para tutuşturduklarında kenara koyun ve şöyle diyebilirsiniz "şu şurda dursun, eşim gelince söyleriz alır" veya o an eşiniz oradaysa ona seslenirsiniz.

Size ve eşinize çocuk gibi davranmamalarını siz sağlayacaksınız.
Eşiniz sağlayabilseydi zaten bu anlamda farklı davranıyor olurlardı size, yeni evli değilsiniz.
Siz saygı ama mesafe çerçevesinde bunu halledebilirsiniz.

Hayatim kendi ailenin evinde yasayip neden bunlara gebe kalmis gibi davraniyorsun? Sanki oblara bi mecburiyetin varmis gibi. Ulan ogullarini ic guvey vermisler daha bir de sana herseyi soyleyip bir de islerini yaptiriyorlar. O eve gitmiyorum diyeceksin esine. Kendi gidiyorsa gitsin teyzelerinin temizligini yapsin. Yok esin gik derse, seni zorla goturmeye kalkisirsa, siktir et evden gitsin. Hem ic guvey gelmis hem de sana laf mi edecek? Laf ettirmemen lazim kocana. Adam olup ayri eve bile cikamiyor daha açmasin agzini bi zahmet.

Benim babam bakiyor zaten diyorum da ailenin yapamadigjni yapti benim ailem diyorum mesela beni zorla orda yasamaya gidecegiz dedi bnde kendin gidebilirsin ben seninle gelmem ailemde gondermez o eve zaten dedim yani neler soylemedim nelerrr

Çocuk sizin çocuğunuz, siz ne derseniz o olacaktır.
İstedikleri kadar inatlaşsınlar, sizin izin vermedikten sonra bir adım ileri gidemezler.
Önce bir bunu kafanızda oturtun.

Eşiniz belli ki pasif kalıyor karşısındaki kişilere karşı.
Tavsiyem elinize para tutuşturduklarında kenara koyun ve şöyle diyebilirsiniz "şu şurda dursun, eşim gelince söyleriz alır" veya o an eşiniz oradaysa ona seslenirsiniz.

Size ve eşinize çocuk gibi davranmamalarını siz sağlayacaksınız.
Eşiniz sağlayabilseydi zaten bu anlamda farklı davranıyor olurlardı size, yeni evli değilsiniz.
Siz saygı ama mesafe çerçevesinde bunu halledebilirsiniz.

Dün aksam söyledim evin erkegi oturuyor ben ne diye gideyim dedim o yoruluyormus isterseniz altina bide bez tutun dedim :)

Gitmeyin yaa.. 3 kadın bir evi çeviremiyorlarsa koksunlar ne yapalım.

İyilikten anlayacak insanlarda değillermiş. Çok istiyorsa eşiniz gitsin, sizi bağlayacak bir durum yok. Gencecik insansınız, ya çalışın ya kendinizi geliştirin. Vakit boş akrabaların dıdısını çekecek vakit değil.

Bende ayni fikirdeyim..calisacagim zaten cnku kendi ayaklarimin uzerinde durmam gerek sukur ailem arkamda ama ben kimseye guvenmek istemiyorum tek basima herseyi yapabilen biriyim bunu engellemek icin cok ugrasiyorlar

Hayir degilim ama esimle cok tartisuoruz o zamn da yani tartismaya biseyler soylemeye gucum kalmamis gibi bazende gercekten gidelim dediginde hayir diyemiyorum o an sanki bisey beni tutuyo hayir dememem icin :KK43:

Bana sorarsanız çokta kaybedecek birşeyiniz yok.
Hali hazırda kendi aileniz ile yaşıyorsunuz.
Eşinizin de bu anlamda bir çabası yok anladığım kadarı ile bir de tereyağı gibi üste çıkarak kendi tarafına mı poh poh lamaya uğraşıyor? Onu anlayamadım.

Yerinizde olsam "bu sıkıntılara katlanmak zorunda değilim, zaten ailem bana destek, sana da kapı orda" der, kafasını bi toplaması için canını yakardım. Çünkü erkeklerde malesef ki "nasılsa katlanıyor, nasılsa bu şekilde de idare ediyor" mantığı gelişiyor belli bir zamandan sonra.

Sizin nezaketen, içinizden gelerek veya gelmeyerek, çocuğunuz için, huzur için, vs. nedenler için göstermiş olduğunuz fedakarlıklar evlilik içerisinde zamanla üzerinizde çıkmayan bir gömlek olarak kalıyor ne yazıkki. Bu yüzden ona tersini yaşatarak göstermekten başka bir çareniz yok. Sözle anlayacak birisi olsaydı zaten bu zamana kadar sizin sözlerinizden birini dinlerdi diye düşünüyorum...

Bana sorarsanız çokta kaybedecek birşeyiniz yok.
Hali hazırda kendi aileniz ile yaşıyorsunuz.
Eşinizin de bu anlamda bir çabası yok anladığım kadarı ile bir de tereyağı gibi üste çıkarak kendi tarafına mı poh poh lamaya uğraşıyor? Onu anlayamadım.

Yerinizde olsam "bu sıkıntılara katlanmak zorunda değilim, zaten ailem bana destek, sana da kapı orda" der, kafasını bi toplaması için canını yakardım. Çünkü erkeklerde malesef ki "nasılsa katlanıyor, nasılsa bu şekilde de idare ediyor" mantığı gelişiyor belli bir zamandan sonra.

Sizin nezaketen, içinizden gelerek veya gelmeyerek, çocuğunuz için, huzur için, vs. nedenler için göstermiş olduğunuz fedakarlıklar evlilik içerisinde zamanla üzerinizde çıkmayan bir gömlek olarak kalıyor ne yazıkki. Bu yüzden ona tersini yaşatarak göstermekten başka bir çareniz yok. Sözle anlayacak birisi olsaydı zaten bu zamana kadar sizin sözlerinizden birini dinlerdi diye düşünüyorum...

Cook haklisiniz inanin gozunude korkuttum fakat kizim babasina asik bi cocuk onun icin bekledim bazi seyleri tammm bitti diyorum biyerden yakalayip kendine tekrar gulumsememi sagliyor

Vallaha sasiriyorum bu ailelere. Kimse size emir seklinde bir kere konusamaz. Sizin hayatiniz sizi ilgilendirir. Söz hakki onlara düsmüyor. Ayrica millet ayagini bi denk alsin ve herkes kendi b** kendi temizlesin. Bu ne ya. Millet kendine köle ariyor sanirim. Tavirlari degismezse hic gitneyin. Ayrica esinize ne gerek var. Lafin altinda kalmayin. Kendi kendinizi koruyacak pozisyondasiniz.

Cook haklisiniz inanin gozunude korkuttum fakat kizim babasina asik bi cocuk onun icin bekledim bazi seyleri tammm bitti diyorum biyerden yakalayip kendine tekrar gulumsememi sagliyor

Benim çocuklarım da babasına aşık.
Bence her evlat öyle, eğer babadan gerekli ilgi ve alakayı görüyorsa o çocuk, baba aşığı oluyorlar zaten.
Benim eşim de çok iyi bir babadır sağolsun.
Ancak bazen sınırları ve varlığının önemini bildirmek için gözünü korkutmak şart.
Bir silkinip kendine gelmesi için.

Bir düşünün, siz istemez misiniz kendi evinizde yurdunuzda oturmak?
İstemez misiniz evinizde insanlar ağırlamak.
Evladınızın kendi odasının olmasını, kendi eşyalarınız ile yaşamayı?

Bunlar ciddi anlamda insanın psikolojisini etkileyebilecek şeyler.
Evet, şu an şartlar ve bazı zorunluluklar sizi bu noktaya getirmiş olabilir.
Kimse bilemez ne yaşadığınızı, ancak bu hep böyle olacak anlamına gelmez.

Eşiniz bu anlamda çaba gösteriyor mu?
Kendi ailesinin bu davranışlarına karşı gereken dozda tepkiyi vermiyor onu anladık, ancak sizin ailenize karşı bu kadar hoşgörülü olabiliyor mu?
Bu durumda iken zaten çalışmanızdan daha doğal ne olabilir ki?
Neden onun ailesindeki kişiler sizin hayatınızda söz söyleme hakkına sahip olabiliyorlar?
Siz sadece eşiniz ile evlisiniz ve bir birinizden sorumlusunuz, çocuğunuzdan sorumlusunuz.
Hal böyleyken eşiniz neden buna müsade ediyor?

Bir düşünmek gerek sanki...

Vallaha sasiriyorum bu ailelere. Kimse size emir seklinde bir kere konusamaz. Sizin hayatiniz sizi ilgilendirir. Söz hakki onlara düsmüyor. Ayrica millet ayagini bi denk alsin ve herkes kendi b** kendi temizlesin. Bu ne ya. Millet kendine köle ariyor sanirim. Tavirlari degismezse hic gitneyin. Ayrica esinize ne gerek var. Lafin altinda kalmayin. Kendi kendinizi koruyacak pozisyondasiniz.

Kendimi savundugum zamanda cok agrasif oluyorum blmiyorum esime hic birsey soylemiyorlar bu sekilde oldu diye ozellikle o yokken bi laf soyleme cabalari yani o duymasin diye tekken oluyor genelde

Ama defalarca söyledim gunduz zaten gidiyorum evde erkek yok diye ama aksamda soylediklerinde esim gitsin diye sesleniyorum tek bu konuda degil cogu konuda boyleler hatta bir seferinde teyzesi benimle tartısiyordu esime dedim sussun artik laftan anlamiyor diye ben oyle soyleyince teyzesu bana lan sen kimsinki senin lafinla teyzeye laf soylesin dedi
Gorusme
Gitme

Benim çocuklarım da babasına aşık.
Bence her evlat öyle, eğer babadan gerekli ilgi ve alakayı görüyorsa o çocuk, baba aşığı oluyorlar zaten.
Benim eşim de çok iyi bir babadır sağolsun.
Ancak bazen sınırları ve varlığının önemini bildirmek için gözünü korkutmak şart.
Bir silkinip kendine gelmesi için.

Bir düşünün, siz istemez misiniz kendi evinizde yurdunuzda oturmak?
İstemez misiniz evinizde insanlar ağırlamak.
Evladınızın kendi odasının olmasını, kendi eşyalarınız ile yaşamayı?

Bunlar ciddi anlamda insanın psikolojisini etkileyebilecek şeyler.
Evet, şu an şartlar ve bazı zorunluluklar sizi bu noktaya getirmiş olabilir.
Kimse bilemez ne yaşadığınızı, ancak bu hep böyle olacak anlamına gelmez.

Eşiniz bu anlamda çaba gösteriyor mu?
Kendi ailesinin bu davranışlarına karşı gereken dozda tepkiyi vermiyor onu anladık, ancak sizin ailenize karşı bu kadar hoşgörülü olabiliyor mu?
Bu durumda iken zaten çalışmanızdan daha doğal ne olabilir ki?
Neden onun ailesindeki kişiler sizin hayatınızda söz söyleme hakkına sahip olabiliyorlar?
Siz sadece eşiniz ile evlisiniz ve bir birinizden sorumlusunuz, çocuğunuzdan sorumlusunuz.
Hal böyleyken eşiniz neden buna müsade ediyor?

Bir düşünmek gerek sanki...

Bu siyledikleriniz cok dogru aynen bende istiyorm hersey kendime ait olsun..kendi evimde kendim yapmak istyorum herseyimi esimi anneannesi buyutmus o yuzden yapiyor teyzeside cok afedersiniz arkasini kapatmis halada oyle esim yapiyo onlar kapatiyo ama bana soran yok ne istyrsun diye

Kendimi savundugum zamanda cok agrasif oluyorum blmiyorum esime hic birsey soylemiyorlar bu sekilde oldu diye ozellikle o yokken bi laf soyleme cabalari yani o duymasin diye tekken oluyor genelde

O zaman kendini niye tutuyorsun ki?! Sen altdan aldikca tepene cikmaya calisirlar. Bazilari öyle maalesef. Cekinmeyi zayiflik olarak görenler var. Ben mesela küfür kullanmam,ama agirligimi koyarak net konusurum ondan sonra da söz hakki bile tanimam öylelerine. Koskocaman insaniz yani.

Öleceğimi bilsem gitmem öyle insanlarin evine .. istemiyorsan gitmeyeceksin , eşini ilgilendirmez bu durum .. ayrıca neden hem babanın evinde kalıyorsunuz hem esinin teyzelerinden maddi destek alıyorsunuz ? Bu yasa gelmiş adamın bir işi , birikimi yada ne bileyim kendi evini gecindirecek parası yok mu ?

Kv bu kadar degil inanirmisiniz bnmle arkadas gbi o burda yok o yuzden bu hareketleri..:)
sor sende, kaynanam uzakta diye siz bana onun yerine doldurmak amacli boyle kaynanalik mi yapiyosunuz de. ne var ki bunda. gayette benim sorabilecegim bi soru bu. mesela ben kaynanama boyle acik secik sorular soruyorum gayette. kadincagiz soka ugruyo, odu patliyo bu sorular genelde biraz konfronte edici oluyor diye. 'konfronte' turkce bi kelime mi bilmiyorum bu arada, baska uyan bi kelime gelmedi aklima ozur dilerim, ingilizce 'confronting'den gelme.

Back
X