esimin ailesi

Ama sorun zaten birilerin mutfagi girmesi degilmi? Ben bu kadar hazirlik yaparken, onlar hiçbirsey yapmamasinin ardindan bende birsey yapmazdim. Hem onlar geldiklerinde hazir seyler ile geçistirirdim, hem onlara gittigimde yemek yapmazdim. Ki ikiside ayip seyler degil ki. Normal hazir seyler ile insanlari agirladigim oldu. Zaten hiçkimsenin evinde ben mutfaga girmem mesela. Kv'denin evide öyle. En fazla tabaklari tezgaha koyuyorum.

Iste halen baze kadinlar bu sekilde yetisiyor. Esine, kv'dene hizmet yapacaksin. Kizlar onu hayal ediyor. Evlenip eslerine hizmet etmeyi hayal ediyorlar. Ona kahvalti hazirlamak, yemek yapmak,.. Ki iyi bir es olmak bu demek degil. Kendine hizmetçi, köle muamelesini reva görürsen, sana o sekildede yaklasirlar.

Konu sahibi yoruluyor, istemiyor artik hizmet etmeyi. Esi bunu umursamiyor ama. "Benim ailem, yapacaksin" diyor. Konu sahibide "benim yoruldugumu, adaletsizligi görmüyor, bu nasil es!" demenin yerine "ooyy pasam üzülmüüüüüüs, tabiki hizmetçilige devam" diyor. Her insan kendi degerini belirler.

Aynen demek istediklerimi yazmışsınız.

Yapma guzel kardesim. Lafini soyle. Bize gelince her sey hazir oluyor ama siz hicbir hazirlik yapmiyorsunuz, her yerde ben calisiyorum de otur kosene. Veya gitme, gitmek zorunda misin? Sen de onlara eline saglik deme

Sen kendi evinde güzel şekilde ağırlamaya devam et.Görümce ve kayınvalidene gittiğinde bir iki kere hasta ol.
Ay başım çok ağrıyor ay karnım çok ağriyor de gerekirse banyoya falan gir bi 10 dk çikma iki üç kere kendini geri çektin mi tamam o iş.
Ya da açık açık ne hissediyorsan söyleyeceksin tatlı dille.

bugun kayinvalidemden donuyoruz. butun gun kendi evimde temizlik yaptm yorgun argin gittik. bi gittik haberli gitmemize ragmen uyuyor. esimle ben mutfaga girdik biseyler yaptik. gorumcem geldi esime e hadi abi hala hazir degilmi hadi olduk acliktan diyip arada mutfaga ugruyo sonra iceri yatmaya gidiyor.

"Aciktiysan gel yardım et çabuk hazır olsun" diyemiyosaniz sizin sucunuz kusura bakmayın. Bı sorununuz var ve bu sorunu çözmek için hiçbisey yapmıyorsanız o sorunu yaşamayı hakediyorsunuz demektir

Back
X