- 19 Nisan 2014
- 4.595
- 13.611
- 498
Ama sorun zaten birilerin mutfagi girmesi degilmi? Ben bu kadar hazirlik yaparken, onlar hiçbirsey yapmamasinin ardindan bende birsey yapmazdim. Hem onlar geldiklerinde hazir seyler ile geçistirirdim, hem onlara gittigimde yemek yapmazdim. Ki ikiside ayip seyler degil ki. Normal hazir seyler ile insanlari agirladigim oldu. Zaten hiçkimsenin evinde ben mutfaga girmem mesela. Kv'denin evide öyle. En fazla tabaklari tezgaha koyuyorum.
Iste halen baze kadinlar bu sekilde yetisiyor. Esine, kv'dene hizmet yapacaksin. Kizlar onu hayal ediyor. Evlenip eslerine hizmet etmeyi hayal ediyorlar. Ona kahvalti hazirlamak, yemek yapmak,.. Ki iyi bir es olmak bu demek degil. Kendine hizmetçi, köle muamelesini reva görürsen, sana o sekildede yaklasirlar.
Konu sahibi yoruluyor, istemiyor artik hizmet etmeyi. Esi bunu umursamiyor ama. "Benim ailem, yapacaksin" diyor. Konu sahibide "benim yoruldugumu, adaletsizligi görmüyor, bu nasil es!" demenin yerine "ooyy pasam üzülmüüüüüüs, tabiki hizmetçilige devam" diyor. Her insan kendi degerini belirler.
Aynen demek istediklerimi yazmışsınız.