• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Mavmavi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2021
17
4
1
40
Mrb arkadaşlar eşimin ailseni hic sevmiyorum cok görgüsüzler 5 sene nişanlı kaldık 6ay once evlendik 2hafta sonra düğünümüz var eşimin ailesi 3 ablası beni aşırı derecede kiskandilar cekemdiler nişanlılık sure zarfinda onlar yüzünden ayrıldık tekrar barıştık simdi annem onlarla ayni ortamda bulunmal bile istemiyor konuşmuyor ve haliyle benimde kv görümcelerime gitmeme izin vermio ben annemden habersiz sırf eşim mutlu olsun die gidiyorum sevmesem bile saygi gösteriyorum 2 gün sonra çeyizim cikacak ve annem onlar gelmesin ne kv ne görümcemler ev düzmeye gelmeyecek diyor cok arada kaldim ne yapmam gerekiyor nasil diyeceğim eşime ceyiz çıkarmaya onlar gelemez diye evine gidincede karıştırma onlari gelip gitmesinler evine diyor yıllardır arada kaldim ha zaten yüzlerini bile görmek istemiyorum ama annemin baskısı yuzundende arada kaldim

Tamam sizde haklısınız ama bi o kadar da onların da gelme hakları var sonuçta. Ben sizin yerinizde olsam karşı tarafida kıramazdım yaa.

Kıskandılar derken ne yapmış olabilirler ki?
Anneniz sezgilerinde haklı olabilir. Ama çekirdek ailelerle ilişkileri minimal düzeyde de olsa sürdürmek en sağlıklı ve kısa çözüm olur. Çünkü aksini yapmaya çalışmak sadece daha fazla kavga ve barışma sonucunda yine o minimal ilişki noktasına ulaşmanıza neden olur.

Arada ne oldu annenize ne yaptılar da bu kadar tepkili bilmiyorum ama her halde affedilecek birşeydir ki affettiniz, öyleyse anneniz sizin evleneceğinizin fikirleriniz olduğunun ayrı bir yuva kuracağınızın bilincine varamamış kabullenememiş en sevmediğim ebeveyn modeli

Eş ailesine karşı ailecek bu kadar katı olma sebebiniz tam olarak nedir? Hırsızlar mı, arsızlar mı , ahlaksızlar mı ? Eğer eşiniz sizin gibi düşünmüyor ise ve mağarada da büyümediğne göre bu insanlar ile bir ömür berabersiniz. Bunu göze alabiliyor musunuz?

Anacim dunde ayni konuyu actin… annenle biri konussun dedim annem dominant kabul etmez dedin sen konus dedim olmuyo dedin… uzgunum ama burdaki kimse bunu cozemez haa derdime derman bulmak degil icimi dokmek istiyorum diyosan ona saygi duyarim…

Mrb arkadaşlar eşimin ailseni hic sevmiyorum cok görgüsüzler 5 sene nişanlı kaldık 6ay once evlendik 2hafta sonra düğünümüz var eşimin ailesi 3 ablası beni aşırı derecede kiskandilar cekemdiler nişanlılık sure zarfinda onlar yüzünden ayrıldık tekrar barıştık simdi annem onlarla ayni ortamda bulunmal bile istemiyor konuşmuyor ve haliyle benimde kv görümcelerime gitmeme izin vermio ben annemden habersiz sırf eşim mutlu olsun die gidiyorum sevmesem bile saygi gösteriyorum 2 gün sonra çeyizim cikacak ve annem onlar gelmesin ne kv ne görümcemler ev düzmeye gelmeyecek diyor cok arada kaldim ne yapmam gerekiyor nasil diyeceğim eşime ceyiz çıkarmaya onlar gelemez diye evine gidincede karıştırma onlari gelip gitmesinler evine diyor yıllardır arada kaldim ha zaten yüzlerini bile görmek istemiyorum ama annemin baskısı yuzundende arada kaldim
Anneniz kaynananiz olacak kadinmis valla

Bu kadar sorunlu ise durum çeyiz çıkarma adeti de yapmasaydınız. Hatta böyle bir durumda evlenmek niye o da ayrı bir durum ama?

Yahu 36 yaşındasın bi annenle göbek bağını kes istersen ayrıca altı aylık evliyim demişsin kaç kez küsüp barışmışsın ne çeyiz çıkartması, çeyiz mi kalmış. Senin çeyizin annen zaten o da gümbür gümbür hep yanında.

Annenin bu kadar yapmaması lazım tekrar barıştıysanız eski olaylar dile getirilmemeli

Böyle başlangıç yaparsaniz inanin hep kaos içinde olursunuz ve olayların sonu gelmez anneniz az köşede dursun herseye karışmasın

Dun ayni konuyu açtınız ya burdan,
Ne duymak istiyorsunuz ki,başka başlıkla açtıniz tekraf

Anlaşamıyorsanız ayrılın .
Ama çeyiz serme de çok saçma. Ben eşimle parça parça götürmüştüm. Öyle yeni gelin evi gibi paketlemedim. Koli yaptım taşıdık.

Ortada kan davası varmış gibi davranılması hoş değil bu süreçte aileler yapıcı olmalı ama malesef bu olgunluğu gösteren pek yok.

Anneniz haklı bile olsa arada görüşmeyecek sekilde sorunlar olmamış.
Ayrıca bir sekilde Gorusmek zorundasınız
Yoksa eşinizle mutlu olamazsınız.

Görüşün ama arada mesafe olsun, yüz vermeyin.

Kıskandılar derken ne yapmış olabilirler ki?
Anneniz sezgilerinde haklı olabilir. Ama çekirdek ailelerle ilişkileri minimal düzeyde de olsa sürdürmek en sağlıklı ve kısa çözüm olur. Çünkü aksini yapmaya çalışmak sadece daha fazla kavga ve barışma sonucunda yine o minimal ilişki noktasına ulaşmanıza neden olur.
1 tane kv olmuyacakmis 3 görümcede 1hele başı cekio kv olacakmış ayni evde oturup köle yapmak istiyormuş eşim parasını annesi ne verecekmiş bana degil kv ne alirsa onu yiyecekmisim giyecekmisim oglu bitanesiymis cok düskunmus ogluna ayrı ev olursada oldu da hoş her hafta sonu bize gelip cümbür cemaat bahçeli ev müstakil evim mangal et yemeği yapacakmışım
Dünde yokmuydu bu konu yahu🙄
Vardi yorum atmak icin atmayin özgür degil mi dünde acarim bugünde yarinda sizi ilgilendirmez bu konu zorla da yazin okuyun yorum atin demiyorum

Back
X