• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi

Hayır

Sevgi çok yıpranıyo ya. Çünkü nazikçe söyledim dedim biz mutluyuz biz böyle istedik. Düşünün bir sene geçmiş yıldönümü kahvaltı yapıyoruz hala düğünün kötüydü deniyor. Bi yer taşıcam susamıcam kendimden çekiniyorum artk. Onlar yüzünden bütün mutluluğumuz bozuldu. Eşim ailesiyle benm aramda kaldı. O da benden vazgeçti şuan bence. Çnkü evli gibi değiliz. Sevgiliyken daha mutluydk.
Bebişim. Sen ben bizim gibiler istenmeyen geliniz. Şimdi senin hakkında konuşacak bir şey bulamıyorsa o yüzden düğünü konuşuyordur. Cevabını ver sende bir yıl geçti isterseniz daha iyi bir şekilde nikah tazeleyelim dersin. Bunları hep gülümseyerek söyle. Sinir oluyorlar. Sevgi tabiki yıpranır. Saygı kalmıyor, senin farklı bir aile olduğuna saygı duyulmuyor. Sen elinden geleni yap. Ama susma, içine atma. En son çare boşanmayı düşünürsün. En azından şunu da yapsaydım daha farklı olurmuyduk diye düşünmezsin.

Ağlayıp üzüldüğünüz şeyler sadece bunlardan ibaretse tam bir pembik gelinsiniz. Madem bu kadar dokunuyor size, cevabını verin şakayla karışık, siz de laf sokun. Düğün yapmayanlar pazardan domates mi alıyor, bu kısım da ayrı bir cringe.
O ifadeyi onun için kullanmadm. Sonuçta herkesn kendi tercihi nasıl istiyorsa. Ben elimden geldiğince özendm. Ama ufak bi olayda kalkıp bu lafın söylenmesi. Ben boşanabilirim de ama bi saygısızlığım mı olmuş bi kötü davranışım mı olmuş sana bi bakarsn diceksen de parayı vurcaksan yüzüme öyle dersn. Neticede boşanmak için evlenmiyoruz. Ki hiç bişey istemedim biliyorsunuz isteyen de var. Bi düğün istedm ki onu da kendim yapmayı teklif de ettm. Şimdi kalkıp yüzüme vuruyorsan ben de değersiz değilim anlamnda o lafı kullandm.

Eşim beni tanıyor asla karşmda bir büyük varsa cevap vermem bu ezikliğimden değil çnkü normal hayatmda bu şeklde konuşan karşılığını alır biliyor. Ve ben cevap vermeye denedim nazikçe. Karlılaştığım tepki ağlamaları oldu ki hiçbişey demedm nazikçe kendi söyledikleri şeyi yüzlerine söyledm. Bu sefer sen böyle dedin ağladı oldu eşim için
Bir yıl geçti hala düğün mevzusu mu var Cidden. Bayramdan bayrama gidiyoruz diyorsunuz . Hangi ara bu kadar mesele oluyor onu anlamadım. Ben düğünümu sevdim diyip kapatabilirsiniz konuyu.

Sanki içten içe sizde gorumcenizin düğününu daha çok sevmissiniz de bu yüzden içinizde siz konuyu kapatamiyorsunuz gibi geliyor.

Bebişim. Sen ben bizim gibiler istenmeyen geliniz. Şimdi senin hakkında konuşacak bir şey bulamıyorsa o yüzden düğünü konuşuyordur. Cevabını ver sende bir yıl geçti isterseniz daha iyi bir şekilde nikah tazeleyelim dersin. Bunları hep gülümseyerek söyle. Sinir oluyorlar. Sevgi tabiki yıpranır. Saygı kalmıyor, senin farklı bir aile olduğuna saygı duyulmuyor. Sen elinden geleni yap. Ama susma, içine atma. En son çare boşanmayı düşünürsün. En azından şunu da yapsaydım daha farklı olurmuyduk diye düşünmezsin
Bebişim. Sen ben bizim gibiler istenmeyen geliniz. Şimdi senin hakkında konuşacak bir şey bulamıyorsa o yüzden düğünü konuşuyordur. Cevabını ver sende bir yıl geçti isterseniz daha iyi bir şekilde nikah tazeleyelim dersin. Bunları hep gülümseyerek söyle. Sinir oluyorlar. Sevgi tabiki yıpranır. Saygı kalmıyor, senin farklı bir aile olduğuna saygı duyulmuyor. Sen elinden geleni yap. Ama susma, içine atma. En son çare boşanmayı düşünürsün. En azından şunu da yapsaydım daha farklı olurmuyduk diye düşünmezsin.
O yüzden yazdım buraya gerçekten elimden geleni en iyi nasıl yapabilirim diye. Teşekkür ederim güzel tavsiyeniz içn

Bir yıl geçti hala düğün mevzusu mu var Cidden. Bayramdan bayrama gidiyoruz diyorsunuz . Hangi ara bu kadar mesele oluyor onu anlamadım. Ben düğünümu sevdim diyip kapatabilirsiniz konuyu.

Sanki içten içe sizde gorumcenizin düğününu daha çok sevmissiniz de bu yüzden içinizde siz konuyu kapatamiyorsunuz gibi geliyor.
Ben görmedm bile o benden önce evlenmiş. Sadece fotosunu gördm videosunu da izlemedim. Sürekli bi kıyas var onla benm aramda onların yaptığı. Seçtiğim kuaförden tutun Bitmiyo ama doğmamış çocuğuma kadar.

BU kadar düğün istiyorduysanız ki isteyebilirsiniz ya pandeminin bitmesini bekleseydiniz ya kendi paranızla istediğinizi yapsaydınız. Olmuş bitmiş artık. Eşim beni ezdiriyor konusuna gelince onu zaten hiç anlamıyorum. Size susuyorsunuz susuyorsunuz bekliyorsunuz eşiniz sizin yerinize konuşsun. Siz önce kendi hakkınızı savunmayı öğrenin sonra bir başkasından bekleyin bence. Saygısızlık etmeden de kendinizi savunabilirsiniz. Biraz dişinizi gösterin

Ben görmedm bile o benden önce evlenmiş. Sadece fotosunu gördm videosunu da izlemedim. Sürekli bi kıyas var onla benm aramda onların yaptığı. Seçtiğim kuaförden tutun Bitmiyo ama doğmamış çocuğuma kadar.
Yapsın dursunlar cevap vermiyorsaniz ,duymayın ,gormeyin. Eşiniz de işte bu mevzulardan dolayı mesafe koymuş ailesine gidip gelmiyormus. Daha ne yapabilir ki.

olan olmuş biten bitmiş evlenmişsiniz artık gecmişe takilmayın eşinizlede aranizi bozmayin mutlu bir evliliginiz olur inşallah

BU kadar düğün istiyorduysanız ki isteyebilirsiniz ya pandeminin bitmesini bekleseydiniz ya kendi paranızla istediğinizi yapsaydınız. Olmuş bitmiş artık. Eşim beni ezdiriyor konusuna gelince onu zaten hiç anlamıyorum. Size susuyorsunuz susuyorsunuz bekliyorsunuz eşiniz sizin yerinize konuşsun. Siz önce kendi hakkınızı savunmayı öğrenin sonra bir başkasından bekleyin bence. Saygısızlık etmeden de kendinizi savunabilirsiniz. Biraz dişinizi gösterin
Pandemi bitsin dedm kendi ailesi biran önce olsun uzatmayn diye ıstar etti. Düğünü kendşm yapaym dedm eşim benm param var sen karışma halledicem dedi. İki kere söyledklerine cevap verdm bu güne kadar. O da terslemedim kendi söylediklerini onlara söyledm geri. Eşim bana yüklendi yine tartıştık. O zaman madem öyle sen konuş dedm susma o da yok

Evliliğin ilk yıllarında herkes birbirini yoklayabilir...Normal demiyorum fakat dert değil...Kendinizi savunmak illa saygısızlık manasına da gelmiyor.
Görümceniz kıyas yaptığında eziklemekse derdi cocuk meselesinde sizde ^^bilemiyorum elini çabuk tutmalısın^^ dersin...

Düğün begenılmedimi ^^ne güzel oldu işte valla bence herkes çok eğlendi^^ ...
İçinize atmayın birşeyleri söylemeninde yolları var neden cevabını veremedim diye içinize atmaktansa... Zaten bunu yapmayın,evliliğiniz daha çok yeni aileler birbirini böyle lafla sözle tanımayı sever.Her zaman mesafe...
Birde aile ile kurulan her diologta eşler haberdar olmamalı bazen bilmek duymak istemezler her seferinde sorun çıkar...

Hic bosuna baskasina kabahat aramayın. Kendi elinizle etmissiniz. El alemin göz görgüsü icin yapilan düğün denen seye bu kadar anlam yuklerseniz insanlarin sizi uzmesi de bu kadar kolay olur. Pandemiye denk geldi de dugun istedigi gibi olmadi diye balayini aglayarak geciren birinin kocasi olmak istemezdim sahsen. Esiniz size saygisini yitirmekte hakli. Sonucta eş ailesinin saygisiz davranislarina karsi karakterli bir sekilde dimdik durmak yerine pazardan domates mi aliyorsunuz diyerek kendi degerinizi dugun yapma, kendine para harcatma seviyesine dusuren sizsiniz. Bu kafada oldugunuz surece hicbir erkek dolayisiyla o erkegin ailesi tarafindan deger gormeyeceksiniz

Yapsın dursunlar cevap vermiyorsaniz ,duymayın ,gormeyin. Eşiniz de işte bu mevzulardan dolayı mesafe koymuş ailesine gidip gelmiyormus. Daha ne yapabilir ki.
Ailesine gitmemesi kendi tercihi benm öyle bi isteğim olmadı. Ama bana senin yüzünden diyor. Yani laf sokan onlar saygısızlık etmiyorm karşılık bile vermiyorm ağzımı açtığımda eşim bana diyo sen böyle böyle dedn. Susuyorm doluyorum iyice

Hic bosuna baskasina kabahat aramayın. Kendi elinizle etmissiniz. El alemin göz görgüsü icin yapilan düğün denen seye bu kadar anlam yuklerseniz insanlarin sizi uzmesi de bu kadar kolay olur. Pandemiye denk geldi de dugun istedigi gibi olmadi diye balayini aglayarak geciren birinin kocasi olmak istemezdim sahsen. Esiniz size saygisini yitirmekte hakli. Sonucta eş ailesinin saygisiz davranislarina karsi karakterli bir sekilde dimdik durmak yerine pazardan domates mi aliyorsunuz diyerek kendi degerinizi dugun yapma, kendine para harcatma seviyesine dusuren sizsiniz. Bu kafada oldugunuz surece hicbir erkek dolayisiyla o erkegin ailesi tarafindan deger gormeyeceksiniz
Peki sizin öneriniz ne? Ben ailesine donates mi aldınız demedm zaten burda yaptığım bi yorum o. Ayrıca size katılmıyorm çnkü saygısızlık yapan taraf eşimin ailesiyse eşim bu konuda uyarabilir.

Pandemi bitsin dedm kendi ailesi biran önce olsun uzatmayn diye ıstar etti. Düğünü kendşm yapaym dedm eşim benm param var sen karışma halledicem dedi. İki kere söyledklerine cevap verdm bu güne kadar. O da terslemedim kendi söylediklerini onlara söyledm geri. Eşim bana yüklendi yine tartıştık. O zaman madem öyle sen konuş dedm susma o da yok

O böyle dedi bu böyle dediyi bırakın. Düğün sizin düğününüzse söz sahibi olacaktınız. Sözünüzü de geçirecektiniz. Tartışın eşinizle gerekirse şimdi çok mu iyi aranız siz lafları yiyip susunca? Çok mu güzel gidiyor o zaman? Madem öyle sorun sizin eşinizin ailesinde değil eşinizde. Eşinizde iş yok

Benden size 1 tavsiye 10 yıllık evlilikten ;
Eşinizin ağzını bırakın, kendi ağzınızı kullanın.
Gönül isterdi ki sizi savunan bir erkek olsun ama değil bunu siz de görüyorsunuz. Laf mi soktular ? Siz de sokun. Gülerek, sakince.
Saygı susmak değil ki. 1 2 cevaplarını tıkayın ağızlarına bak bakalım bidaha konuşabiliyorlar mi?
Oldu da eşiniz buna tepki verdi :
Senin yapamadığını ben yapıyorum deyin.

Ya benim düğünüöü ben sevmiştim mutluydum da istediğim gibi yaptım ama yaptıkları yorumlarsan snra mutluluğum 6 gün sürdü. Sonrası eşimle kavgalar başladı
Siz düğününüzü sevdiyseniz, eşinizi seviyorsanız, eşinizle sorununuz yoksa neden kaynana, görümceye bişeyler kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Biz böyle istedik böyle yaptık dersiniz. Onlar sizi dürtüyor siz de onlarla aşık atmaya kalkıyorsunuz.

Benden size 1 tavsiye 10 yıllık evlilikten ;
Eşinizin ağzını bırakın, kendi ağzınızı kullanın.
Gönül isterdi ki sizi savunan bir erkek olsun ama değil bunu siz de görüyorsunuz. Laf mi soktular ? Siz de sokun. Gülerek, sakince.
Saygı susmak değil ki. 1 2 cevaplarını tıkayın ağızlarına bak bakalım bidaha konuşabiliyorlar mi?
Oldu da eşiniz buna tepki verdi :
Senin yapamadığını ben yapıyorum deyin.
Teşekkür ederim

Siz düğününüzü sevdiyseniz, eşinizi seviyorsanız, eşinizle sorununuz yoksa neden kaynana, görümceye bişeyler kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Biz böyle istedik böyle yaptık dersiniz. Onlar sizi dürtüyor siz de onlarla aşık atmaya kalkıyorsunuz.
Aşık atmaya çalşmıyorum bakın söyledm de biz beğendik mutluyuz dedm bir sene geçti hala konuşuluyor ısrarla böyle söylememe rağmen. Beğenmeyedebilir beğensn kabul etsn derdm de yok ama ısrarla her sefernde bu söylendiğinde görmezden gelemiyosun ki. Nazikçe cevap veriyorm olmuyo. Burda ben iyi niyet göremiyorm. Bunu söyleynce de ben kötü oluyorm.

Yok böyle düğün mü olur ne biçim evlendiniz vs

Bir de düğünü eşimin tarafı yapmıştı biz boşanma noktasına geldik eşimle. Kayın pederim size düğün yapmasaydık keşke masraf oldu dedi çok ağrıma gitti.
Neden kendi yaptıkları düğünü beğenmeyip eleştirdiler

Bunu bile size yüklüyorlarsa çokta şey etmemek lazım

Aşık atmaya çalşmıyorum bakın söyledm de biz beğendik mutluyuz dedm bir sene geçti hala konuşuluyor ısrarla böyle söylememe rağmen. Beğenmeyedebilir beğensn kabul etsn derdm de yok ama ısrarla her sefernde bu söylendiğinde görmezden gelemiyosun ki. Nazikçe cevap veriyorm olmuyo. Burda ben iyi niyet göremiyorm. Bunu söyleynce de ben kötü oluyorm.
Göremediğiniz sürece devam edecekler. Derdiniz olmasa eşinizle bu konularda sorun yaşamazsınız. Onlar size söylüyor siz eşinize söylüyorsunuz ve son noktayı kayınpeder boşancağınızı bilseydiniz masraf etmezdim diyerek koyuyor. Son sözü siz söyleme çabasında oldukça bu iş uzar gider. Siz de iyi niyetli değilsiniz, sadece haklı olma çabasındasınız. Söylerler güzellikle cevap verirsiniz anlamayıp devam ederlerse kaale almazsınız, bir kaç defa daha söylerler ve bıkarlar. Onlar söyledikçe siz eşinize sardıkça kayınpederiniz haklı çıkar. Bu da aşık atmaktır.

Back
X