eşimin ailesi

beyazgelinizmir

la vie est belle:)
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
309
194
48
kızlar biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacım var:(
Evleneli 5 ay oldu,eşimle muyluyuz huzurluyuz çok şükür.Sorun olan eşimin ailesi.Var yemez dedikleri tiplerden kendileri,eşim öyle olmadığından hiç dert etmedim.Nişanlılık ve öncesinde ne bir çorap hediye aldılar,ailemi arayıp sormadılar vs..Maddi durumları çok iyi olmasına rağmen bir salon halısı istedik diye annesi ağladı hiç paramız yok dedi.neyse tamam dedik herşeyimizi kendmiz yaptık tabi benim ailem tüm çeyizimi eksiksiz yaptı,beyaz eşyalarımız ı perdelerimizi aldılar.Düğün zamanı geldi ,eşime söyledim şimdiye kadar herşeye tamam ama düğünde birşeyler takmaları lazım gidip konuş maddi durumları kötü olsa birşey istemem ama var ben biliyorum dedim.gelinliğimi bile 2. el aldım masraf olmasın diye siz düşünün.Annesi beni aradı ne istiyorsun diye (6. evlerini almak için ev bakıyorlarmış akrabalarından duydum),bende nişanda zaten takı takmadınız trabzon set istiyorum ben dedim.Tabi yine ağladı zırladı,düğün günü bi baktım aynı setten kendinede almış,ayrıca düğünde toplanan tüm paraları kendilerine verilen altınları bizim hakkımız diye aldılar.Yani biz evimiz kurduk ,evlendik ve 1 kuruş katkıları olmadı..

Herşey bitti tamam kurtulduk derken biz ev almaya niyetlendik.Eşim arabasını sattı 1 sene çok sıkışacak şekilde borca girdik,ev eşyalarımızıda krediyle almıştık o bitene kadar baya sıkışığız.Kimseden maddi yardım istemedik .Ev hediyesi olarak 1 tane servis tabağı getirmiş kayınvalde.Düdüklümüz bozuldu bende onu isterim sizden hediye olarak diye düşündüm diyince bozuldu suratı değişti.Benim kullanmadığım düdüklüm var getireyim sana dedi birşey diyemedim.Bir sonraki hafta tekrar geldiler elinde düdüklü ama kapağı yamulmuş kapanmıyor zaten.ses çıkarmadan içeri koydum o sıradada eşim evde yoktu.Nasılsınız diyorum cevap yok,hoşgeldiniz diyorum cevap yok..Eşim geldi 1 saat sonra sanki konuşuyormuşuz gibi devam ettiler,giderken öptüler bile..ben şok oldum ama birşey anlatamadım,1 hafta sonra tekrar glmek isteyince onlar o gece yaptıklarını eşime anlattım.Eşim şaşırdı tabi,gelen tencereyide gösterdim.Açıkçası nişanlılıktan beri bariz olan şeyler vardı ama bu sadece maddiyat olayıda değil artık dedim.Kıymet vermiyor banada acımıyorlar,insan taşındığının ertesi gününe yemekli misafir ağırlar mı ben o kadar yorgunluğa yaptım ama bana böyle ikiyüzlülük yapmalarını kaldıramam dedim resti çektim.eşimde sen görüşme sinirini bozma,ben arada bi gidip gelirim.bu yaptıklarınıda beni az görerek öderler artık dedi.
Şimdi içten içe acaba affetsem mi diyorum eşimin hatrına?

bu konularda hep aynı şeyi yazıyorum : ben çocuğumu okuturum ,iyi bir meslek sahibi yapmak için elimden geleni yaparım, evlenirken varımı yoğumu ortaya koyarım, bebek olduğunda da bakıcıyla başbaşa bırakmam başında durur ya da kendim bakarım (anne ücrestiz izne ayrılamıyorsa maddiyattan dolayı) karşılığında ismim konsun falan demem, gelin evimi temizlesin demem, birbirimize saygı duyalım, ağzımızın tadı olsun yeter. ana baba olmak 9 aylık bir süreç degil

Yasadigin seylerin zorlugu bir yana sadeceson cumlelerine cevap vermek istiyorum tatlim
Esini kesinlikle ama kesinlikle anasinin veya baska bir akrabasinin evine yalniz gonderme sen de git senin olmadigin hicbir yere gitmesin sonuclari cok kotu oluyor esinin yalniz gitmesi onlari uzmez aksine gelin gelmemis oh ne guzel diye sevinirler ilerleyen zamanda da zirt pirt ogullarini arar cagirirlar sen ne de olsa gitmiyorsun ya
Manti yaptim oglum gel corba kaynattim oglum gel falanca teyzen oturmaya gelmis seni de ne sever bilirsin oglum gel diye diye zirt pirt cagirirlar hep birlikte mutlu mesut takilirlar sen de evde bir basina kocam gelcek diye beklersin
Affet veya affetme o sana kalmis tavsiyem mesafeli ve soguk davran asla asla asla samimi olma ama esinin koluna gir elini tut cik karsilarina kuzucum mutluluklar dilerim allah insallah en kisa zamanda sıkıntilarini alir goturur aklindan da huzurla yasarsin esinle

bu konularda hep aynı şeyi yazıyorum : ben çocuğumu okuturum ,iyi bir meslek sahibi yapmak için elimden geleni yaparım, evlenirken varımı yoğumu ortaya koyarım, bebek olduğunda da bakıcıyla başbaşa bırakmam başında durur ya da kendim bakarım (anne ücrestiz izne ayrılamıyorsa maddiyattan dolayı) karşılığında ismim konsun falan demem, gelin evimi temizlesin demem, birbirimize saygı duyalım, ağzımızın tadı olsun yeter. ana baba olmak 9 aylık bir süreç degil

benim ailemde aynı anlattığınız gibi anneciğim paça tamir ederek tüm çeyizimi hazırladı allah razı olsun hala elinden geleni yapar.Hadi diyorum onlar ailelerinden görmemişler hiç destek ,bilmiyorlar belkide .ama 8-8 çalışıyorum haftanın 6 günü ne kadar yorgun olduğumu görüyorlar hala ne saygı var ne yardım..

Yasadigin seylerin zorlugu bir yana sadeceson cumlelerine cevap vermek istiyorum tatlim
Esini kesinlikle ama kesinlikle anasinin veya baska bir akrabasinin evine yalniz gonderme sen de git senin olmadigin hicbir yere gitmesin sonuclari cok kotu oluyor esinin yalniz gitmesi onlari uzmez aksine gelin gelmemis oh ne guzel diye sevinirler ilerleyen zamanda da zirt pirt ogullarini arar cagirirlar sen ne de olsa gitmiyorsun ya
Manti yaptim oglum gel corba kaynattim oglum gel falanca teyzen oturmaya gelmis seni de ne sever bilirsin oglum gel diye diye zirt pirt cagirirlar hep birlikte mutlu mesut takilirlar sen de evde bir basina kocam gelcek diye beklersin
Affet veya affetme o sana kalmis tavsiyem mesafeli ve soguk davran asla asla asla samimi olma ama esinin koluna gir elini tut cik karsilarina kuzucum mutluluklar dilerim allah insallah en kisa zamanda sıkıntilarini alir goturur aklindan da huzurla yasarsin esinle

bende bu dediğinizden korkuyorum.Eşim 1 aydır gitmiyor ,ama gidince dolduracaklar biliyorum..Gidersem bende etkileneceğim gerçekten çok sinirim bozuk onlara karşı ..Aileme anlattım durumu çünkü babam onları davet etmek istediğini söyledi bana.Sıkıntılı durum,eşim yalnız gitse doldururlar mı dengeyi kuramassa ne olur hep onu düşünüyorum..

benim ailemde aynı anlattığınız gibi anneciğim paça tamir ederek tüm çeyizimi hazırladı allah razı olsun hala elinden geleni yapar.Hadi diyorum onlar ailelerinden görmemişler hiç destek ,bilmiyorlar belkide .ama 8-8 çalışıyorum haftanın 6 günü ne kadar yorgun olduğumu görüyorlar hala ne saygı var ne yardım..
hele siz çalışıyorsanız durum daha kötü. yani gelinim de çok çalışıyor de yorma bari.hazıra da konmamışsınız sonuçta.

bende bu dediğinizden korkuyorum.Eşim 1 aydır gitmiyor ,ama gidince dolduracaklar biliyorum..Gidersem bende etkileneceğim gerçekten çok sinirim bozuk onlara karşı ..Aileme anlattım durumu çünkü babam onları davet etmek istediğini söyledi bana.Sıkıntılı durum,eşim yalnız gitse doldururlar mı dengeyi kuramassa ne olur hep onu düşünüyorum..
Dengeyi kuramayabilir tatlim ve gidis gelisleri gun gectikce artar emin olabilirsin erkeklerin bizler kadar kafasi basmiyor bence sen tedbirli ol esini yalniz birakma hicbir soylediklerini de kafana takma sen takmadigini esine goster ki o da sizden yana sorun yasamadikca anasinin ne psikopat oldugunu kendi gozuyle gorsun

bu aileye onu isterim bunu isterim deme bence itici geldi bana görüşme olsun bitsin ben yerinde olsam bigün yemeğe çağırır içimde ne varsa anlatır artık görüşmek istemediğimi söylerim açıkça söylemediğin takdirde acitasyonun alasını görürsün çünkü biz ne yaptık ne suçumuz var gelin bizi istemiyo bik bik bik...açıkça söyle eşinde duysun

eşinizin yanınızda duruşu çok hoşuma gitti.kaynanaya laf sokmayışınıza bayıldım :) ben dayanamaz o düdüklüyü görünce illa laf sokardım en kötü şakayla bir şey mutlaka söylerdim.

çok hanımefendi gördüm sizi.onlara bir şans daha verin bence.ama eşinize de bunu belirtin arada küslük istemiyorum deyin.ama yine benzeri bir şey olursa bak gördün mü ben elimden geleni yapıyorum deme şansınız olur.

eşin senin yanında olduğu için şanslısın..ama bu durumu kullanma sakın..sana seninde gelmeni istiyorum derse birgün git..o seni kırmamış sende onu kırma..sonuçta ailesi..ama kesinlikle mesali ol çok tehlikeliler...

Artık erkek aileleri böyle zırnık yok :)
Eşin tek gitsin işte herkesin isteyip başaramadığı şeyi eşin sunmuş sana.

Trabzonu isteyen yamuk düdüklüye nasıl ses çıkarmadı şaşırdım doğrusu

Trabzonu da inanın sinirle istedim ,bizim yanımızda paramız yok diye ağlayan insanın 6. evi alacağını öğrenen yengesi aradı beni.Kızım iste,sonra sizin yatırımınız bak paraları var zora sokmassın dedi.
Düdüklüyüde mutfağa gittiğimde gördüm ne diyeyim artık o getirmeye utanmamış ben söylesem utanacak mı allah aşkına

eşinizin yanınızda duruşu çok hoşuma gitti.kaynanaya laf sokmayışınıza bayıldım :) ben dayanamaz o düdüklüyü görünce illa laf sokardım en kötü şakayla bir şey mutlaka söylerdim.

çok hanımefendi gördüm sizi.onlara bir şans daha verin bence.ama eşinize de bunu belirtin arada küslük istemiyorum deyin.ama yine benzeri bir şey olursa bak gördün mü ben elimden geleni yapıyorum deme şansınız olur.

Anlayana laf söylenirde anlayacak olan insan zaten öyle bişeyi hediye diye getirmez.İnsan yanında münakaşayı hiç sevmem zaten cinnet gelmedikçede yapmam :)

bu kvler iyice çığırdan çıkmaya başladı galiba (gerçi benim başımda da var ) biz de herşeyimizi kendimiz yaptık ama haklarını yemeyim şimdi 4 bilezik taktılar eşimde bende çalışıyoruz ödüyoruz borçlarımızı kimse o borçları sormuyor ama kv hala bizden bişeyler bekliyor mesela benim tlf bozuldu haliyle değiştirdik bana da telefon alın diyor daha şimdiden anneler günü hediyesi olarak ne alacağımızı bile söyledi ya demem o ki yalnız değilsin canım

;) kv ile gorumcem en son geldiklerinde bizi umreye gotur diye esimin yakasina yapistilar bana da cok komik geldi bu durum utanmasam oturup kahkahalarla gulecektim

Back
X