Esimin Ailesinde Rahatsız Oluyorum

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
İyi bayramlar herkese. Benim bir sıkıntım var bir süredir unutmuş gibiydim. Ta ki bayramda eşimin ailesini ziyaret edene kadar.. Arkadaşlar ben hijyen olarak eşimin ailesini çok yetersiz görüyorum. Onlara gittiğimde hiçbir yere dokunamıyorum. Tuvalete girmek zorunda kaldığımda travma geçiriyorum resmen. Oradaki iki günüm işkenceden farksız. Ve yemekleri de zorla yediğimi fark ettim bu seferinde. Eşim anladı ben de evet dedim çok rahatsız oluyorum. Ben senin temizliğe önem verdiğini söylerim dikkat ederler dedi.

Bayramdan bayrama gidiyorsan boşver 2 günden nolacak
Sen onları değiştiremezsin
Pis gelmişlerse pis giderler

Mahşerin üç atlısı mı :) :)Ya önemsiz gibi ama ben kafayı yiyecektim. Gece hiç uyumadım hep kaşındım. Arada bize gelip kalıyorlar sürekli bir bahane uydurup tuvaleti yıkamaktan şüphe uyandırmaya başladım. Yani bize gelecekler kalmak isteyecekler diye sürekli korku içindeyim :D

Bende varlıkları ile ilgili bir durum sandım:-D arkadaşım nacizane bir tavsiyede bulunayım. Evet pis insan pistir değişmez ama bazEnde bazıları bazı şeyleri bilmez öğretmek gerekir. Yani kayınvaliden gerçekten temizlik yapmayı bilmiyor olabilir. Rgün o temizlik yaparken anne ta bak burayı böyle yapsak, şurahı şöyle temizlesek, şuraya da kireç çözücü dökelim gibi tavsiyelerde bulunun ve o sefer siz yapın. Eğer içinde varsa ve bilmiorsa sizden öğrenmiş olur sizde rahatlarsınız. Misal bnm kayınvalidem temiz bir kadın ama bir kaç kez mutfakta yere birşey döküldüğünde tezgahta kullandığı bezle sildiğini gördüm. Sonrasında o bezi çamaşıt suyuyla yıkıyor ama ben bimere kötü oldum. Sonra bir gün yanındaydıö döküldü silcekken anne dur yer beziyle silelim böylece tezgahta kullandığın bezide kimyasala boğmamış olursun,hem yerdeki bakteriler trzgaha çıkmamış olur falan dedim hemen yer beziyle sildim artık o da böyle yapıyor. Yani herşeyi bilcekler die bişey yok,biraz öğretmek gerek. Misal güzel kokulu fayans temizleyicilerden alıp anne bak nunlar tuvaletin heo güzel kokmasını sağlıyormuş,bunlarla temizleyelim falan gibi şeyler söylesseniz belkş işe yarar. :-D

Hijyen konusunda nasillar tam olarak bilmiyorum ama mesela ben ilk evlendigimde evlerine kalmaya gittigimizde kayinvalidemin yatmamiz icin verdigi yatagin carsafi ve yastik kilifi les gibiydi, butun yaz her gelen misafiri orda yatirmis ve hic yikamamisti muhtemelen, ter lekeleri ve kil icindeydi yatak. Ben de cok sinirlendim agladim. Sabaha kadar oturduk esimle, sabah esim annesini cagirip anne bu yatak ter kokuyor sabaha kadar uyuyamadim, pelin de farketmistir ama bisey diyemedi demis. Kayinvalidem hemen carsaflari degistirdi ve bidaha boyle bisey yasamadik. Bir kez de kirli havlu vermisti bana, uzerimden cikardigim giysilerle kurulandim. Yani gercek anlamda pis bir ortam varsa belli edin rahatsızlığını, daha ozenli davransinlar.
Ayrica kayinvalidemler ortaya tek tabak koyup hepsi ordan yiyor yemegini, esim bu konuda da uyardi, bana ayri tabak konuyor artik.

Pelin sen benim yaşadığıma benzer bir durum yaşamışsın. Ben de gece çarşafın içinde ağlamak üzereydim başım çok gerildi. Havluyu hiç kullanmadım orada şimdiye kadar yüzümü kurulamıyorum.
Neour bir sabah arkadaşım normal temizlik olsa evet ben de yapar ve tavsiyelerde bulunurdum. Ama görümcemde de kayınvalidemde de temizlik malzemelerine de dokunamadım sıkıntı orada bende. Mesela görümcemde tuvaleti kullanmak zorunda kaldım (evde yetişkin çocuklar var kadının suçu da değil zannetmem) çok kötü bir manzara vardı. En son ben girdiğim için temizlemek istedim ama malzemelerin hiçbirine dokunamadım. Kullanamadım da Pedi değiştirip çıktım bitsin bu işkence dedim kendi kendime

siz yine sanslisiz valla en azindan esleriniz ana kuzusu degil benimki cok ana kuzusuydu ve simdi mahkemeligiz bosaniyoruz ben anasi hakkinda kucucuk bisey desem hemen ben suclu oluyordum size masallah ki esleriniz sizin tarafinizda insallah Rabbim azinizin tadini hic bozmaz

Dertli gelin canını sıkma arkadaşım şer gördüklerimizde de hayır vardır, sabır diliyorum

Pelin sen benim yaşadığıma benzer bir durum yaşamışsın. Ben de gece çarşafın içinde ağlamak üzereydim başım çok gerildi. Havluyu hiç kullanmadım orada şimdiye kadar yüzümü kurulamıyorum.
Neour bir sabah arkadaşım normal temizlik olsa evet ben de yapar ve tavsiyelerde bulunurdum. Ama görümcemde de kayınvalidemde de temizlik malzemelerine de dokunamadım sıkıntı orada bende. Mesela görümcemde tuvaleti kullanmak zorunda kaldım (evde yetişkin çocuklar var kadının suçu da değil zannetmem) çok kötü bir manzara vardı. En son ben girdiğim için temizlemek istedim ama malzemelerin hiçbirine dokunamadım. Kullanamadım da Pedi değiştirip çıktım bitsin bu işkence dedim kendi kendime
Tatlım bahsettiğim şey temizlik yap değil o insanlara temizlik bilincini aşılamak. Yani tabi neden uğrasayım diyebilirsin ama kendi rahatın için yarın öbürgün çocugunuda götürceksin içinin rahat etmesi içşn. Misal temizlik malzemeleri kötü duruödaysa anne bunların tarihi geçmiş bak çok tehlikeli gel yenilerini alalım demek gerek anlatabiliormuyum? Atıorum alinca da ay önce bi çamaşır suyuyla yıkayalım sonra fayans temizleyici falan gibi öğretmek diorum. En nihayetinde gelinlerisin o eve sıkça gidip gelcen hemde senelerce o yüzden kaçmak değilde üstüne gitmek gerek. Misal çarşaf sorununu yaşasaydım hemen toplar saat kaç olursa olsun anne misafirden sonra bunu yıkamayı unutmuşsun heralde sen bana yeni bir çarşaf Verde şunuda bir yıkayalım der makineyi çalıştırırdım. O gece makinenin sesi kaynanamın kulagına yer ederdi iyice. Bir dahakine aklına gelir veremezdi pis çarşaf.

Madem bu kadar rahatsızsın
Bayram gelemden önce ara kv ni anne beraber bayram temizliği yapalım mı falan de
Yada yardımcı tut..
Ben sinir oluyorum böyle şeylere kusura bakma sana haklısı demiycem

med 34e: Herkesin koşulları farklı ben çalışiyorum ve kendi evimin işlerini ancak yapabiliyorum ve onlara yardımcı tutmak zorunda değilim kendime tutamiyorken. Haklı haksızlık meselesi olarak görmüyorum sorunumu siz yaparsınız. Tavsiye veya fikir yazmak zorunda değilsiniz basligima

Ne olur bir sabah Anladım demek istediğini. Zaten biraz anladılar sanırım bu sefer. Olmadı güzellikle dediğin gibi yapacağım artık başka yolu kalmazsa

Ne olur bir sabah Anladım demek istediğini. Zaten biraz anladılar sanırım bu sefer. Olmadı güzellikle dediğin gibi yapacağım artık başka yolu kalmazsa
İşe yarayan o olucaktır. Ama onuda gerçekten güzellikle yapmak lazım başa kakar gibi sen bilmezsin gibi değil gerçekten yardımcı olmak bişeyleri öğretmek ister gibi yaparsan onlarda elbet değişir. Yani dediğim gibi kayınvalidem temizdir iyidir hostur ama bazı şeyleri bilmiorlar işte. Nasıl biz onlardan öğrenioruz onlarda bizden öğrensin. Hatta bazen kayınvalidem bana sorar gül kızımm şunu şöyle yapiimmi die bende yok anne bak böyle yap derim eşimde bi güler ki sorma karıma bak anama direktif verior die;-)

Hijyen konusunda nasillar tam olarak bilmiyorum ama mesela ben ilk evlendigimde evlerine kalmaya gittigimizde kayinvalidemin yatmamiz icin verdigi yatagin carsafi ve yastik kilifi les gibiydi, butun yaz her gelen misafiri orda yatirmis ve hic yikamamisti muhtemelen, ter lekeleri ve kil icindeydi yatak. Ben de cok sinirlendim agladim. Sabaha kadar oturduk esimle, sabah esim annesini cagirip anne bu yatak ter kokuyor sabaha kadar uyuyamadim, pelin de farketmistir ama bisey diyemedi demis. Kayinvalidem hemen carsaflari degistirdi ve bidaha boyle bisey yasamadik. Bir kez de kirli havlu vermisti bana, uzerimden cikardigim giysilerle kurulandim. Yani gercek anlamda pis bir ortam varsa belli edin rahatsızlığını, daha ozenli davransinlar.
Ayrica kayinvalidemler ortaya tek tabak koyup hepsi ordan yiyor yemegini, esim bu konuda da uyardi, bana ayri tabak konuyor artik.
Kiz bunlar milattan onceyimi yasiyorlar....iyyy....

Temizlik çok önemli bir konu. Ben de takıntılıyımdır benzeri konularda. Sizin için de zor ama iki günlüğüne gittiyseniz sıkıverin dişinizi. Eşinizin uyarması da farklı bir seçenek tabi ama onlar yaşamlarından memnunlarsa pek değişiklik olacağını sanmıyorum. Siz kayınvalidenize gideceğiniz zaman muhakkak ki küçük bir çanta hazırlıyorsunuzdur. Banyo havlunuzu, el-yüz havlunuzu da koyun çantanıza. Çok mecbur kalmazsanız banyo yapmayın. Bulaşıklarda ve yemekte 'Ben de yardımcı olayım' deyip kullanacağız parçaların temizliğini ve yemeğinizi kendinize uygun bir şekilde yapmaya çalışın. Tuvalet konusu için de 'katlanmaya çalışın' demekten başka bir şey diyemiyorum.:KK51:

Beni anlayabildiginize sevindim.
Temizlik çok önemli bir konu. Ben de takıntılıyımdır benzeri konularda. Sizin için de zor ama iki günlüğüne gittiyseniz sıkıverin dişinizi. Eşinizin uyarması da farklı bir seçenek tabi ama onlar yaşamlarından memnunlarsa pek değişiklik olacağını sanmıyorum. Siz kayınvalidenize gideceğiniz zaman muhakkak ki küçük bir çanta hazırlıyorsunuzdur. Banyo havlunuzu, el-yüz havlunuzu da koyun çantanıza. Çok mecbur kalmazsanız banyo yapmayın. Bulaşıklarda ve yemekte 'Ben de yardımcı olayım' deyip kullanacağız parçaların temizliğini ve yemeğinizi kendinize uygun bir şekilde yapmaya çalışın. Tuvalet konusu için de 'katlanmaya çalışın' demekten başka bir şey diyemiyorum.:KK51:

İnsan buraya sıkıntısını paylaşmak icin yazıyor, temizletseydin yardımcı tut vs sanki onların pisliği benim hatammis gibi. Bunlar yüzünden siteden soğudum yemin ediyorum. Herkes sifonunu çekse temizliğini yapsa olmuyor mu bunu yazan zihniyetten nefret ediyorum ya. Beni anlamiyorsan yazma buraya birsey git belli ki pisliğe maruz kalmamissin med34 musun nesin. Kimseye anlstamadigimi buraya yazdım yazdığın sacmaliklara bak ya sinirim bozuldu :(

ayy benim annemde çok titizdir dolayısıyla kimin kızıyım canım annem:KK68: bende evli olsam öle bi durumla karşılaşsam çatır çatır söylerim yani çocukların ve kadınların oldugu ev o kadar pis olurmu yaşlılıksa yaşlılık benim anneannem kaç yaşında kadın dedem daha yaşlıdır maşallah:nazar: evi pırıl pırıl bulaşıgını yıkamadan komşuya gitmez vallahi ben onu bunu bilmem insanın içinden gelecek arkadaşım gayet haklısın bende rahat edemezdim öyle bir evde yatıyada kalmazdım:KK12: yani ben marketten gelince bile elimi yıkayan insanım :KK15:

İnsan buraya sıkıntısını paylaşmak icin yazıyor, temizletseydin yardımcı tut vs sanki onların pisliği benim hatammis gibi. Bunlar yüzünden siteden soğudum yemin ediyorum. Herkes sifonunu çekse temizliğini yapsa olmuyor mu bunu yazan zihniyetten nefret ediyorum ya. Beni anlamiyorsan yazma buraya birsey git belli ki pisliğe maruz kalmamissin med34 musun nesin. Kimseye anlstamadigimi buraya yazdım yazdığın sacmaliklara bak ya sinirim bozuldu :(
tatlım belliki üzülmüşsün sinir olmuşsun falan ama bu tavrın da hoş değil. Ne olursa olsun herkes dilediğini yazmakta özgür burası açık bir platform. Herkes seni desteklicek aa kaynanan pis kaka ee dicek değil. O da öyle düşünmüş öyle yazmış görüşü için teşekkür eder çekilirsin kenara.

Back
X