bakin, burada bazilari haksiz oldugumu yada abartigimi dusunuyor. ama sunu anlamaniz lazimki 20lerinde agir bir yukun altina girmis biri olarak söyluyorum, o iki seneyi kendi basima kimseden yardim almadan evi gecindirmek hicde dusundugunuz kadar kolay degil.suan 23 yasindayim, kucuk yasima ragmen calisip evin kirasini ödemek elektirymis suyu imis vs vs bildiginiz gibi degil, ha bunlari simdi anlatirken zaten esimin ailesinden bir destek beklemiyordum hic bir sekilde ancak cooook zorlandiran aldgim maasla hem evi gecindirmek hemide bir yandan eve esya almak. televizyonuymus koltuymus halisiymis yatagimis. hepsini kendim aldim koydum evime iste bu sebepten dolayi cok zorlandim. bana evimin esyasi alinacak diye söz veripde biriktrilen parayla dugunume az zaman kala o parayla kendi evlerinin esyalarini yenileyip 4 milyara plazma almalari son derece yanlisti. ha onlarida gectim en cok gururuma giden bu yaz bana senin icin daha neleryapacaktik ne bekliuyorsun demeleri idi. ne yapmislarkide. kendi gelinligimi kendim aldim paralari olmadiklari icin ne ic camasiri alindi ne ayakabi annemin beyaz ayyakabilarini ödunc aldim dugunumde. dugun gunumde gelin saclarim bile yapilacakken, daha ben kuaför sandalyaseni oturmadan görumcemin dur sen önce ben deyip oturdugu gibi. yani böle böle eklene eklene buyuk bir nefrete dönustu. hic kimseyle paylasamadim hisslerimi anneme babama anlatsam kendin ettin kendin buldun diceler baska ne dicekler, sevdim bu adami evlendim ailemin basta karsi cikmalarina ragmen. yani kisaca böle bunlar yasadiklarimin Binde biri degil. esimin beni birakmamasinin sebebide zaten yaptgim fedakalarliklar cunku kendisi biliyorki baska bir bayan asla bir adam icin bukdr yukun altina girer. zaten 3 görumcem yaslari 40a yaklasmis, sorumluluk almayi gözleri yemedigi icin evlenmediler zenginini bekliyor. görumcemin birtanesi nisanliydi, atti nisani, nisanlisi gucum yetmiyor beraber esyalari alalim dedigi icin halbuki görumcem askeriyede cok yuksek mevkide bir memur. öteki görumcem genel mudr made muhentisi . neler neler....
evlenmeseydiniz o zaman. işi yokken, eşinizin maddi olarak gücü yokken ne diye 20 yaşında kaçar gibi evlendiniz. evi geçindirdim diye havalara girmenin alemi yok... kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmuşsunuz resmen
hele hele bu devirde kimse sizin evinizi dizmek zorunda değil. başkalarının sözüne değil eşinize güvenecektiniz.
zorun neydi de aileni dinlemeyip kendi tabirinle evlenip küçücük yaşında yük altına girdin.ne kadar küçümsesende görümcelerin akıllı.niye işi gücü olmayan biriyle evlenip sorun yaşasınlarki
evet bencede cok akillilar 40 yasindan sonra bile besik sallayamayacaklar
yine okadar acimasiz yorumlar gelmeye baslamiski bizim kk,daki kadinlar günlük stresini burda atiyorlar galiba
konu sahibi arkadasim esinle aran madem iyi esinin ailesiyle arani mesafeli tut ve baska seylere odakla beynini unutmaya calis yoksa kinin gittikce daha büyür,olanla ölüme care yok demisler yasamissin bitmis olarak gör gelecegine bak kizinla esinle
o zaman konu sahibide 20 yaşında evlendim,yük altına girdim diye hayıflanmayacak
o zaman konu sahibide 20 yaşında evlendim,yük altına girdim diye hayıflanmayacak
bu konu amacını aşmak üzere.
belli ki sinirlerin bozulmuş. bu yüzden de tepkilerin üslubun çok sert.
aranızdaki sorunların boyutunu bilmiyorum. sorun kimde onu da bilmiyorum.
ama sen ne kadar hatalı olsan da çok gençsin.
bu kadar genç yaşta çocuk evlendirdiklerine göre,
büyüklerin yakınlık göstermesi büyüklük yapması gerekir diye düşünüyorum.
sorunun ne olduğunu anlamayan arkadaşlar olmuş
ben de anlamadım ama,
boşanıyorum diyen oğluna 'boşver' diyen bir annenin pek iyi bir anne olduğunu sanmıyorum açıkçası.
canım sen varya başından sonuna kadar haklısın ne demek gelin istemeye giderken herşeyi yapacağız diyip hiç bişe yapmamak sözlerini tutmamışlar bu resmen yalancılıkltır.
oğulları işsiz kalıyor kızcağız çalışıyor bide hamile kalıyor doğurana kadar o halde çalışıp evini geçindiriyor , üstüne kızcağızın ailesini kovmaktan beter ediyorlar
kusura bakmasın kimse ama bu terbiyesizliğin son noktası oğulları çalışmıyor bu kızcağız hamile hamile ev geçindiriyor oğlumuza bakıyor diyeceklerine bu durumdan mahçup olacaklarına
canım aslında iyi yönünden bak sende , eşin seni çok seviyormuş sende sevmesen bu kadar şeye katlanmazdın eşinin ailesinin kötü davranmasını bu yaptıklarını eşinin görmesini sağla onlarla görüşme eşini kendine daha çok bağla , mutlu yuvanı onların inadına daha çok güçlendir , sen boşanırsan sevineceklerse sende aksi davranıp boşanma keyfine bak
Neolursa olsun bak ne olursa olsun yazıyorum : Bu kadar büyük bir nefret sadece insanın kalbini öldürür, başkada bir işe yaramaz ..
Zaten o kadar nefretle dolmuşsun ki sevmeyi unutmussun / eşine karşı ..
diyceksin ki neler yaşadım sıze uzaktan davulun sesi kolay gelıyor , ama değil..
Yani konunu okurken çok etkılendım ya barındırdıgın nefret beni çok üzdü, tanımam etmem seni ama senın adına uzuldum ..
Ölüm var , hastalık var , hesap var..
Bu kadar Nefret iyi değil..
İnşallah bu nefreti kalbinden atmayı başarır ve eşine, yuvana bir şans daha verip sevmeyi başarabilirsin ..
senin mutlu olduğunu gören herkes seni üzmek ister bu hayatta sen onların seni üzmesine izin verme sen yoluna bak üzülme sen eşinede bağlan yuvana bu kadar fedakarlık etmişken biraz daha sabret işler yoluna girdiğinde kaymağınıda sen yiyecen dert etme güzel kardeşim sen kafanı bozsalarda bozmuyomuş gibi davran bak nasılda kudurcaklar:)
evlenmeseydiniz o zaman. işi yokken, eşinizin maddi olarak gücü yokken ne diye 20 yaşında kaçar gibi evlendiniz. evi geçindirdim diye havalara girmenin alemi yok... kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmuşsunuz resmen
hele hele bu devirde kimse sizin evinizi dizmek zorunda değil. başkalarının sözüne değil eşinize güvenecektiniz.[/
basinda gecmedigi icin cok rahat yorum yapiyorsun. benim ozamanlarda 29 yasina esim dugunden önce aldigi butun maaslarini ve son maasina kadar babasina sen bunlari biriktir benim icin dugunu sen yap diye verdiyse- bu baba dugunude yapmak mecburiyetinde evide dizmek zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?