• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden nefret ediyorum

kayabebe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
538
9
96
Adana
arkadaşlar sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.eşimin ailesiyle evlendiğim günden beri sorunluyuz nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum aslında herşeyi bir kalemde silmek istiyorum oda olmuyor.eşimin ailesi bana karşı hep ikili oynuyorlardı ve ben bunu eşime asla anlatamadım.evlendiğimde 22 yaşındaydım ve ozaman üniversitede okuyorum tabi.hem okul hem evlilik.okurken hamile olduğumu öğrendim dünyalar bizim oldu o günü iple çektik tabiki ve doğum yaptım ve oğlumu kucağıma aldım okadar mutluyuzki ve eve dönme vakti geldi annemlerde kalacaktım eşim ailem geliyor eve geçelim dedi hay hay dedim gelmez olasacılar diyecem hastaneden çıkmış bi günlük lohusayım düşünün ve akrabalarım tarafından ailemde bende çok sevilen insanlardık onlarda hemen hepsi hayırlı olsuna gelip hediyelerini takıp gittiler ve benim ağrılarım başladı sezeryan olunca vay canım ben akrabalarım gelince gülüyomuşum onlara surat asıyormuşum vb.eşimi doldurup üstüme yolladı canlarım ne salaklığım ne manyaklığım hiçbirşeyim kalımadı o gün kayınvaldem herşeyi saydı eşim üzerimi yürüdü.hadi oğlum biz çekip gidelim oda annesi gile defolsun gitsin dedi bilmiyorum tutuldum. ya yaşın verdiği gerginlik vardı. korktum sesim çıkmadı .eşim beni annemlere yolladı ozamn 40 gün boyunca orda kaldım eşim geldi gitti bu arada ailem hiçbirşey bilmiyor sezdirmemeye çalışıyordum.ve pskolojim alt üst olmuştu .bütün tutanağım oğlumdu kokusunu çekmek içime yetiyordu ve aradan yıllar geçti o geçe n yıllarda daha neler oldu ama unutamadığım ve hağla atlatamadığım bu olay şu an hamile olmamla yeniden depreşti.eşim şuan eskisine göre çok çok iyi ama yine aileci yine aileci.ben neden atlatamıyorum bu olayı allah affetsin nefret ediyorum tüm ailesinden sizce ben ne yapim akıl verin canlarımmm..(şuan 7 yıllık evliyiz ve ben 14 haftalık hamileyimm)

Merhaba canım senin yaşadığın olayları ben de yaşadım ve ayrılıkla sonuçlandı:(aileleri öyle dolduruyor ki adamlar eşlerini şeytan gibi görüyor....bizim sorunumuz da düğün takılarıiz yla başlamıştı ve eşimin ailesi takılar bizde kalsın dediğinde ben de anneannemden( ki rahmetli anneannecim o zaman 94 yaşındaydı bilezik takmıştı)olan bilezikler bende kalsın deyince yok biz neyiz biz neyciyiz yok ailesinin takılarını üstün tuttu bizi hiç yerine koydu vs deyince üçüncü gün kıyamet kopmuştu:(( anlıyorum seni ve çok zor...... ve insanın kendini sevdiği adama anlatamaması çok zor,yanlış anlaşılması çok zor... bizim olayımız boşanmakla bitti ama sen ikinci kez hamileymişsin ve benden sana tavsiye rol icabı da olsa eşinin ailesini sever gibi yap başka çaren yok zor zorrrrrr:(((

arkadaşlar sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.eşimin ailesiyle evlendiğim günden beri sorunluyuz nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum aslında herşeyi bir kalemde silmek istiyorum oda olmuyor.eşimin ailesi bana karşı hep ikili oynuyorlardı ve ben bunu eşime asla anlatamadım.evlendiğimde 22 yaşındaydım ve ozaman üniversitede okuyorum tabi.hem okul hem evlilik.okurken hamile olduğumu öğrendim dünyalar bizim oldu o günü iple çektik tabiki ve doğum yaptım ve oğlumu kucağıma aldım okadar mutluyuzki ve eve dönme vakti geldi annemlerde kalacaktım eşim ailem geliyor eve geçelim dedi hay hay dedim gelmez olasacılar diyecem hastaneden çıkmış bi günlük lohusayım düşünün ve akrabalarım tarafından ailemde bende çok sevilen insanlardık onlarda hemen hepsi hayırlı olsuna gelip hediyelerini takıp gittiler ve benim ağrılarım başladı sezeryan olunca vay canım ben akrabalarım gelince gülüyomuşum onlara surat asıyormuşum vb.eşimi doldurup üstüme yolladı canlarım ne salaklığım ne manyaklığım hiçbirşeyim kalımadı o gün kayınvaldem herşeyi saydı eşim üzerimi yürüdü.hadi oğlum biz çekip gidelim oda annesi gile defolsun gitsin dedi bilmiyorum tutuldum. ya yaşın verdiği gerginlik vardı. korktum sesim çıkmadı .eşim beni annemlere yolladı ozamn 40 gün boyunca orda kaldım eşim geldi gitti bu arada ailem hiçbirşey bilmiyor sezdirmemeye çalışıyordum.ve pskolojim alt üst olmuştu .bütün tutanağım oğlumdu kokusunu çekmek içime yetiyordu ve aradan yıllar geçti o geçe n yıllarda daha neler oldu ama unutamadığım ve hağla atlatamadığım bu olay şu an hamile olmamla yeniden depreşti.eşim şuan eskisine göre çok çok iyi ama yine aileci yine aileci.ben neden atlatamıyorum bu olayı allah affetsin nefret ediyorum tüm ailesinden sizce ben ne yapim akıl verin canlarımmm..(şuan 7 yıllık evliyiz ve ben 14 haftalık hamileyimm)

canım benim öncelikle sana sabır ve güç diliyorum..kayınvalide kısmı malesef böyle.herşeye müdahele modundalar.ancak burda önemli olan eşinin dengeyi koruması.evinin kapısını çektiğinde kimse bilmemeli müdahele etmemeli o kapının ardına.bunu sağlayacak olan eşin tabi ki.annesine hep saygı göster 'he he tamam he' de.ama bildiğini yap :D eşin de durumun farkındaysa o da aynısını yapsın.sevgi zor aşk zor çocuk daha da zor.kaprisli bir erkek annesi yüzünden kendi huzurundan mı olacaksın ! olmaz kardeşim !

Allah yardımcın olsun öncelikle bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.erkeklerin hepsi aynı valla hepsi aileci.aileleri onlara ne yaparsa yapsın onlar hiççç vazgeçemezler.vazgeçmek biyana daha da bağlanıyolar.evlenince varsa yoksa onların ailesi,bende yaşadım uzun yıllar ama benim kaynanam pek karışmazdı bişeye ama eşimi güzel tembihlerdi her bayramda ilk gün onlarda olunur,her tatili orda geçiririz.öğretmenim ve yaz tatilinde ara tatilde hep orda olurduk ,ben kaynana elti görümce ile dört duvar arasında ömür çürütürken eşim gezerdi .kaynanam bundan zevk alırdı bırak gezsin derdi .demezdi ki kızım sende sıkılıyosun birlikte gezin demezdi ,oğlu öğlene kadar uyurdu bırak uyusun yazık zaten tüm yıl çalışıyo derdi sanki ben çalışmıyordum vs... çok kavgalar ettim çook,ama değişmedi eşim .düşüncesiz sülalesinden bıkmıştım artık habersiz gelirler hafta içi bide yatıya kalırlardı cümbürcemaat...2saatlik mesafe var aramızda ama sanki beraber yaşıyo gibiydik ya biz ya onlar her hafta sonu birbirimizdeydik eşimin yüzünden.hamile olduğumda yine orda geçirdik tatili kaynanam ben bakacam kimseye bırakmam torunumu dedikçe hamile kaldığıma pişman oluyordum 9 ay çok stresliydi bebişim ve benim için,eşim ise tam bir öküzdü anlamak istemiyordu ailesinin saçmalıklarıyla yaşatıyordu beni ,doğum yaptım gelen giden yok yalnızdım kaynanam gelemedim oğlum diyodu eşim ise annem ben seni alır gelirim torununu görürsün diyodu kaynanam ise gelmemek için bin türlü bahane uyduruyordu,artık onların gerçek yüzünü görmeye başlayacaktı eşim ve elime büyük bi koz geçmişti işte ailenin gerçek yüzü dedim.çıkarları bitti bebekle benimle uğraşamaz akıllı onlar dedim.eşim cevap veremedi haklı olduğumu biliyordu.doğumdan 20gün sonra sülalecek geldiler 2 saat oturup gittiler,ama arkasından telefonlar yağdı oğlunu doldurmaya çalışıyodu aklınca kendi hatasını kapatmak için bana yükleniyodu,neymiş ben hizmet etmemişim .....eşim ise güldü yeni doğum yapan kadından ne hizmeti beklediniz ayıp dedi o kadar kadındınız kendiniz yapsaydınız ya dedi,eşimmiydi bu benim inanamadım dünyalar benim oldu sonra uzunca konuştuk artık beni özgür bırak dedim annenlere istediğin zaman git kal ara sor ama beni bulaştırma benim canım ne zaman isterse o zaman giderim dedim yoksa bebek var demem boşanırım bıktım artık yıllarımı yediniz dedim,tamam dedi .Rabbime çok şükür 3 yıldır bu saadet sürüyo çok uzun aralıklarla gidip geliyoruz ve hiç kalmadık günü birlek yani,onlarda geldiğinde remi ilişiklerimiz devam ediyo,ben huzurluyum,mutluyum melek oldu kocam çok şükür,4yılın sonunda anladı benim değerimi emeklerimi,inşallah senin içinde aynısı olur.kendi derdimi yazdım sana kusura bakma sana tavsiyem mesafe koy araya kavgayla olmuyo ..çok az konuş,hizmetini yap çekil muhattap olma ,onlar fırsat kolluyolardır .eşine ailesini kötüleme ters tepiyo,ailesini çok önemli sanıyolar.hatta mümkün olduğunca eşine ailesini hatırlatacak kötü veya iyi bir cümle kurma ,eminim eşin anlayacaktır hatasını sadece sabır diyorum...bu hayat erkeklere ve kaynanalara güzel canım malesef..

Bela güzeim bunlar bela Allah sorsun hesabını inş. Olabildiğince sakinliğini koru bak hamileymişsin Allah sağ salim kucağına aldırsın bahtını güzel etsin inş. Eskisi gibi artık yaşının verdiği tecrübesizliğin de olmayacak bu sefer şanslısın. onlar nasıl dolduruyorsa eşini sende olabildiğince eşinin gözünde haklı çıkmaya çalış. bak mesela ben kayınvalidemle tamamen bağları kestik yuvamı yıkmaya niyetli çünkü kadın. bugün eşim işten eve erken geldi annem çağrı atmış dedi.tabi kayınvalide eşimi hala işte sanıyor . bende ara bile demedim kendi aradı. eşimde evdeyim demedi tesadüf kadın telefonda kaç gündür eşine çağrı atıyorum geri aramıyor diyor yalancı kadın. çağrı attığı yok halbuki, neredeyse 2. ay olacak bütün bağları koparmışız ki bana çağrı bile atamaz.baktı benimle konuşmuyor kurdu kafasında onu bulmuş söyleyecek güya eşimi dolduracak bana karşı. eşimde annem yine bişeyler söylüyor dedi. bende ara sor evdeyim ben ne zaman aradın diye yüzleştir dedim. eşimde utansın yaptığından yalana da mı başladı yaaa diye aradı. kadın telefonda kem küm ediyor yok neymiş öyle birşey dememiş eşim yanlış anlamış da bilmem ne de.

şunu anladım tepkisiz kaldıkça değerli oluyorsun onları yokmuş gibi davran görmezden gel. eşinle konuşsun dursun kayınvalidelerin merak ettiği oğulları değil bana göre gelinleri sende onun habire seni merak etmesini sağla. değer verme ama eşin çok anlamasın onun yanında belli etme. benim gibi yoksa dolar dolar öyle bir patlarsın ki işler daha kötü olur. suçsuzken beni tüm akrabaya rezil etti cahilliğime getirip . rezil hale geliyor bu erkek anneleri oğul evlendirince

İyide bu adamların aklın fikri yokmu arkadaşım??

Niye başkasına kanıyolar ne demek yaa gerçekten sinir oldum şimdi.Ozaman sende alıcaktın karşına kocanı diyecektin ki restine rest yani ne demek ben lohusayken beni üzmek ne demek maalesef duyuyoruz böyle olaylar yazık gerçekten yazık şu kaynanaların gelinleri üzerinde ki egolarını tatmin etme oyunlarına şaşıyorum arkadaş.

Bende hamileyim ve ben lohusayken bana böyle yapılsın herhalde hiç tanımadıkları birini görürler karşılarında...

Eşinizede bravo yalnız sizinlemi evli annesiylemi bu kavramı anlayamamış mı hala???

Kaynanan olacak hanımefendi o lafları ettiğinde eşin bir şey demedi mi?
Annesigile gitsinmiş.Hemde defolup.La havle... Eşine de bravo göndermiş... ağzını açıp laf etmedi mi anneciğine?Tavrını koy,susma. O üsteledikçe sen daha da üstele.

valla canım hersey erkekler de yanı esler de bıtıyor .
kayınvalıdenız ne kadar lanet bır ınsan olsa da
esınız eger ıkı tarafı da ıdare etmeyı bılse ,ne kayınvalıdenızın
cadoloz olusu gozunuze batar ne de,kayınvalıde sıze bırsey soylemeye
cesaret eder .kayınvalıde gelın ılıskısın de en onemlı etken eslerdır .
erkekler bu ılıskıyı korumayı bılmedıkce ,sen ıstedıgın kadar melek ol
kayınvalıden yıne huzurunu kacırır.cunku cesaretı oglundan alır .
ya da tam tersı ,sen ıstedıgın kadar cadı ol ,yıne uzulen sen olursun .
cunku esler hep annecıdır.o yuzden sızın yada kayınvalıdenızın yapacak hıc bırseyı yok .
bırsey yapılacak ıse bunu esınız yapmalı .kayınvalıdenızın lafları ıle esınız sızın ustunuze
yuruyor ıse,korkarım aynıseylerı yıne yasayacaksınız .
allah yardımcınız olsun

Eşinin ilk doğumunda yaptığı çok ayıp. Anasının lafına kanıp seni nasıl yollar. Sen ne akla hizmet evini bırakıp gidersin. Gidecekse eşin gitsin. Ufacık çocukla annenin evindede olsa insan rahat edemez ki bu sefer inş. aynı şeyler olmaz. Olursa da eşin git annenlere derse kapıyı göster sen git ananın evine de. Erkekler sanıyor ki gidecek kişi kadın.

Nerdeyse tüm kv lerden nefret eder oldum. Ama sus pus kalınca tepene biniyorlar. Hakkını sonuna kadar savunacaksın. Benimde 3 seneye girecek evliliğim kv nin ikili oynayıp sonra salağa yatmalarında bıktım. Ama artık sessiz kalamadığımdan bana dokunan şeyleri birbir söylüyorum eşime. Benim yüzüme karşı bişey diyemesede sonradan gidip annesine hesap sorabiliyor. Yapma etme diyebiliyor.

arkadaşlar başka yerdede aynı şekilde yazım açılmış orda bir arkadaş demişki eşine neden döndün döndüysen neden çocuk yaptın.ben bu olyı atlatamadığımdan bu kadar yıl bebiş yapmadım.eşim eskisi gibi olsaydı zaten biterdi.eşim ailesini çok güzel tanıdı benle ilgili herşeyde cevap vermesini biliyor ama zamanında ondan yararlanılmaya çalışıldı arkadaşlar meğersem benim kayınvaldem mimliymiş bu konularda bunuda aradan yıllar geçtikten sonra öğrendim. doğumumdan sonra eşimden okadar soğumuştumki 1 yıl karı koca hayatımız olmadı evliliğimin 1 yılı zindan olmuştu kayın valdemden kaynaklı.eşimin dışarı hayatı yok evden işe işten eve içki vs oda yok aslında çok mazlum birisi ama anası çok dolduruşa getiriyordu ve anasınıda dolduranlardan biride görümcemdi yağni tam eşkiyalar.eşimle hamile kalmadan önce çok konuştum eğer ailen beni aynı şekilde üzer sende izin verirsen sonunu sen düşün dedim.eşim çok istiyordu bebişimizi.birde yalnış anlaşılma olmuş arkadaşlar tarafından eşim doğumdan sonra beni annesi dediği için değil benle ilgilenecek kimse olmadığı için gönderdi ben bu kadar yıllık evliliğimde asla ama asla evimi terketip gitmedim .şimdi eşim evet haklısın diyor ama ailesine laf söyleyim kabarıyor işte ben bunlardanda gıcık oluyorummm

arkadaşlar başka yerdede aynı şekilde yazım açılmış orda bir arkadaş demişki eşine neden döndün döndüysen neden çocuk yaptın.ben bu olyı atlatamadığımdan bu kadar yıl bebiş yapmadım.eşim eskisi gibi olsaydı zaten biterdi.eşim ailesini çok güzel tanıdı benle ilgili herşeyde cevap vermesini biliyor ama zamanında ondan yararlanılmaya çalışıldı arkadaşlar meğersem benim kayınvaldem mimliymiş bu konularda bunuda aradan yıllar geçtikten sonra öğrendim. doğumumdan sonra eşimden okadar soğumuştumki 1 yıl karı koca hayatımız olmadı evliliğimin 1 yılı zindan olmuştu kayın valdemden kaynaklı.eşimin dışarı hayatı yok evden işe işten eve içki vs oda yok aslında çok mazlum birisi ama anası çok dolduruşa getiriyordu ve anasınıda dolduranlardan biride görümcemdi yağni tam eşkiyalar.eşimle hamile kalmadan önce çok konuştum eğer ailen beni aynı şekilde üzer sende izin verirsen sonunu sen düşün dedim.eşim çok istiyordu bebişimizi.birde yalnış anlaşılma olmuş arkadaşlar tarafından eşim doğumdan sonra beni annesi dediği için değil benle ilgilenecek kimse olmadığı için gönderdi ben bu kadar yıllık evliliğimde asla ama asla evimi terketip gitmedim .şimdi eşim evet haklısın diyor ama ailesine laf söyleyim kabarıyor işte ben bunlardanda gıcık oluyorummm

zaten kabarmasa şaşardım. ama bizde ailemize laf söylese bizde tepki gösteririz. ama onlar söyleyemiyor. çünkü erkek analarının yaptığını kadınların anaları yapmıyor. onlar çocuğumun yuvasına bişey olmasın düşüncesindeler. ama diğerleri bunu düşünemiyor.
tek bildikleri huzur kaçırmak olsun.

tatlım bende aynı şeleri yaşadım ama ben artık takmıyorumm ve görüşmüyorum aynı binada olmamıza rağmen
napalım baktık hayatın tadını çıkaramıyoruz tadımızı kaçıranları hayatımızdan çıkarırız olur biter..
,eşimin ailesi o gider görüşür banane ama ben bundan sonrada görşmeyi düşünyorum
çnkü onlar haetmiyorlar!!!! :20:

arkadaşlar başka yerdede aynı şekilde yazım açılmış orda bir arkadaş demişki eşine neden döndün döndüysen neden çocuk yaptın.

bı atasözü vardır cnm bekara karı boşamak kolay die bırak kim ne derse desin yaşadığını sen biliyorsun ne kolay bitirmek bitr demek yahu esın kaç yaşındaydı o zaman bilmiyorum ama cahillik yapmış gerçi kaç yasında olursa olsun evlilik cahilliği dieyim ama bu sefer aynı yanlısı yapmayacağını umuyorum sende bazı ark dediği gibi mesafe koy esine açık açık söyle daha önce yaşadıklarını yasamak istemediğini Allah kolaylık versin cnm suan dusnme kuşunu etkilemesin uzuntun

Canım hiç sıkma canını hepimiz neler yaşıyoruz ben hep bunu bilir bunu söylerim ERKEKLER EVLENDİKTEN SONRA ANNE BABA SAHİBİ OLUYORLAR bekarken,flört ederken aileleri umurlarında değildir ama evlenince aileleri kıymete biner anneleri babaları olduğunu hatırlarlar bende 8 yıllık evliyim onlara karşı saygımı hiç eksik etmedim ama sevgiminde yok olduğunu farkettim şükürki eşim bunların farkında mümkün olduğunca uzak duruyorum olması kadar samimi oluyorum yine saygısızlık yapmıyorum geçinip gidiyoruz işte.

Back
X