- Konu Sahibi anneoldummutluyum
arkadaşlar ben 7 yıllık evli bir bayanım.evliliğimin 2. yılında bekar görümcem hafta sonları 3. yılındada haftaiçi bizde kaldı.eşimin ailesi ilçedeydi ve dersaneye gitmek için bizde kaldı.hatta haftaiçi kaldığı dönemde yani evliliğimin 3.yılında hamileydim yinede hiçbirşekilde istemediğime dair imada bulunmadım yemek yapmayacaksamda o var diye yaptım bi misafirim gelse odasına çayını götürdüm aman yanlışmı anlar diye ama allah var oda saygılıydı aramızda kötü bişey geçmeden okulunu kazandı gitti bu arada ben doğum yaptım kayınvalidem bebeğime bakmaya geldi. yine aynı şekilde ilçede oturdukları için haftaiçi bende kaldı haftasonu evine gitti 1 yıl bu şekilde baktı sağolsun.ama bu bir yılda ne kadar eziklik yaşadığımı bir ben bilirim.akşam yoruldum diye oflamalar babanız orda yalnız napıyosa demeler hep mahçup oldum en sonunda dayanamadım eşime bakıcı bulalım nereye kadar böyle gidecek baban orda annen burda hem moralide bozuk duruyor ben rahatsız oluyorum dedim bakıcı bulduk düşününki nisan ayında bakıcı bulduk yazı yine ilçede geçirdi kayınvalidem ve eylül ayından beri (bu arada yazmayı unuttum burda dayalı döşeli evleri var) burda evinde kalıyor. sebep: bekar görümcem 2 yıllık okulunu bitirdi ve burda iş buldu çalışmaya başladı. şimdi benim anlamadığım:
1- madem burda kalabiliyordunuz neden çocuguma baktıgınız dönemdede böyle yapmadınız ve ben bu kadar sıkıntıda kaldım? (kayınbabam ilçede çalışıyor ve bazen orda yine tek başına kalıyor bazende gidiş geliş yapıyor)
2- kayınbabam için orda ne yiyorsa napıyorsa diyip duruyordu peki şimdi o adam orda ne yiyor ne içiyor?
3-görümcem diğer yanımda kaldıgında benden izin isteyen olmadı gelip kalacak diye haber verende olmadı şimdi böyle bir teklifmi bekledilerde kızım çalışıyorya ondan burda kalıyorum diyor?
4-bu arada görümcem nişanlandı ve başka şehre gidecek acaba evlenecek içime dert olur diyemi böyle yapıyor?
5-işin özü kızıma bakmak istemiyorduda bahanemiydi bu akşamları suratı falan asık durması?
6-bütün bunlar eşimin dikkatini hiçmi çekmiyor (eşimle açıkça konuşmadık hiç iletişime kapalıyız)
7-tek haklı gerekçesi var yazın tekrar ilçeye gidicem seramız var diyor acaba düzenli bakamam diyemi kızımın bakıcıya verilmesini istedi?
yani bilmiyorum kafam çok karışık ama kim duysa kayınvalidemin burda kaldıgını -peki o zaman neden kızına bakmıyor artık- diye soruyorlar bende başlarda olabilir burda kalabilir diye düşünüyordum ama herkesin dikkatini çeken aynı soru.. benmi çok iyi niyetliyim? siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
1- madem burda kalabiliyordunuz neden çocuguma baktıgınız dönemdede böyle yapmadınız ve ben bu kadar sıkıntıda kaldım? (kayınbabam ilçede çalışıyor ve bazen orda yine tek başına kalıyor bazende gidiş geliş yapıyor)
2- kayınbabam için orda ne yiyorsa napıyorsa diyip duruyordu peki şimdi o adam orda ne yiyor ne içiyor?
3-görümcem diğer yanımda kaldıgında benden izin isteyen olmadı gelip kalacak diye haber verende olmadı şimdi böyle bir teklifmi bekledilerde kızım çalışıyorya ondan burda kalıyorum diyor?
4-bu arada görümcem nişanlandı ve başka şehre gidecek acaba evlenecek içime dert olur diyemi böyle yapıyor?
5-işin özü kızıma bakmak istemiyorduda bahanemiydi bu akşamları suratı falan asık durması?
6-bütün bunlar eşimin dikkatini hiçmi çekmiyor (eşimle açıkça konuşmadık hiç iletişime kapalıyız)
7-tek haklı gerekçesi var yazın tekrar ilçeye gidicem seramız var diyor acaba düzenli bakamam diyemi kızımın bakıcıya verilmesini istedi?
yani bilmiyorum kafam çok karışık ama kim duysa kayınvalidemin burda kaldıgını -peki o zaman neden kızına bakmıyor artık- diye soruyorlar bende başlarda olabilir burda kalabilir diye düşünüyordum ama herkesin dikkatini çeken aynı soru.. benmi çok iyi niyetliyim? siz nasıl değerlendiriyorsunuz?