eşimin ailesine gitmek istemiyorum

Evlat büyütüyorsunuz sanırım Allah bağışlasın.
Yarın öbürgün onun evlendiğini ve sizin evinize yılda 4-5 kere bile gelmediğini düşünün.
Gelmemek için binbir takla attığını..

Madem köy yaşantısını yaşamak istemiyorsunuz, gidip gelmek istemiyorsunuz o zaman ailesi şehirde yaşayan biriyle evlenecektiniz.
Evlenmeden önce onları ziyarete gitmeniz gerektiği gelmemiş miydi aklınıza ??

ben de eşimin ailesiyle anlaşamıyorum hatta evlerine gitmemek için yeterince nedenim de var boşanmamıza sebep olmaya çalışmak, kanser lduğum halde sadece bir kez ziyaretle yetinmek iki ayda iki kere ancak aramak gibi

ama eşimin hatırına yine de ailesiyle görüşüyorum eşimle evli olduğum sürece de görüşmem gerektiğini düşünüyorum ama tabi ki benim yüzüme karşı bir hakaretleri vs. leri olmadı ancak yüzüme karşı bir hakaret şiddete kalkışma gibi birşey yaparlarsa görüşmem ki zaten onu da yapmayacak seviyedeler çok şükür

eşinizin hatırına katlanın madem arada gidiyorsunuz hani gülü seven dikenine katlanır misali hem çocuğunuza da köy havası iyi gelir hem şehirde bulamadığımız taze yumurta süt falan da vardır oralarda çocuğunuz rahat rahat oynar zıplar

iyi yönünden bakmak lazım sonuçta eşlerimiz de bizim için fedakarlık yapıyor biz de arada onlar için fedakarlık yapabiliriz

böyle bir konu açıldığında neden hemen ya senin aileni eşin istemezse yok bilmem ne neden böyle şeylerle yaklaşıyorsunuz belliki eşinin ailesini sevmiyor zamanında kızcağıza ne yaptılarsa soğutmuşlar kendinden otomatikman pariste olsalar bırakın köyü orayı bile sevmeyebilir. ha benim ailem eşime kötü davransaydı eğer başta ben görüştürmezdim ama bir taraf baştacı edip diğer taraf yerin dibine sokarsa kimse kusura bakmasın kendine sıcak olanlarla görüşür. ben arkadaşın özellikle ailesi yüzünden rahatsız olduğunu düşünüyorum.

Söylemek istediklerime çok güzel tercüman oldun teşekkür ederim

anlıyorum ve sana hak veriyorum benimde basıma geldi insan acayip sıkılıyor 1 saat bile gitmek istemiyor ..herkesin bir yasam tarzı vardır birde zaten aileyide sevmiyorsun sen burda koy yasantısını veya koyde yasayanları asaglamıyorsun gitmek istemiyorum sevmiyorum diyorsun..ama esin icin dayanmak zorundasın onun hatrı icin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende esimin ailesinden pek hazzetmiyorum ama hayatta bir amcası var onlara gitmek istemesem bile bayramda ''amcana gidip elini operiz'' falan diyorum esiminde hosuna gidiyor.Olsun bazen alttan alıp kocaları pohpohlamak gerekiyor bu bize artı olarak doner kocamızın da bize karsı sevgisi kocamaaaan buyur:asigim:

Hiç alışık olmayan insan için zor gerçekten.
4-5 gün katlanıverin demek kolay.
Adı üstünde katlanmak malesef.
Hiç görüşmem demek tabi ki yanlış.
Orada yaşıyorlarsa katlanmaktan başka çare de yok.
Ama sizi anlayabiliyorum.

bende genelde hep önce eşimin ailesine orda kalırız hatta cogunluk ordan da kendi annemlere gelirim cünkü adetlerimize göre böle ögrendik benimde annemin 3 gelini var ve hep önce bize gelirler annemde cok sevinirdi haliyle bende az bucuk kendi ailem nasıl mutlu oluyosa eşimin ailesinede onu yapıyorum çok şükür eşimden de ailesinden de çok memnunum illaki arada bazen seler oluyodur uzatmamak lazım sonucta onlar eşimin ailesi annesi dogurmus babası büyütmüş beslemiş ne kadarda olsa hakları var ben zaten böle bişi istemem hani gitmem annenlere felan diye cünkü allah kayıl olmaz bırak kulunu canım çünkü benimde yarın evlatlarım olacak ben ne ekersem onu biçerim kimsenin ahını almak istemem o yüzden bende herkesi tenzi ederekten fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim .....yerimseniben

aynı durumu bende yaşıyorum...
eşimin ailesi bi kere arayıpda kızım nasılsın diye sormazlar..
kayınbabayı ararım benle konuşmadan telefonu kaynanaya verir..
benle konuşmak istemez..neden böyle davranıyor anlamış değilim..
kendilerine ne bir saygısızlığım oldu ne de başka birşey...
bende eşimin ailesine gitmek istemem..
çok sıkılıyorum gittiğim zaman.hiçkimse konuşmaz
birbirimizin yüzllerine bakarız..
3 yıllık evliyim evlerine bir tane misafir gelmemiştir..
kendileride kimseye gitmezler..anlıcağın çok sıkıcı bir ev..
pazar günü memleketime gidiyorum...
aileme uğramadan onlara geçecem.orda kalacam 3-4 gün.
onlar için değil eşim için gidiyorum ben..
o kadar evime geldiler elleri bomboş..
insan gelirken torununa bir oyuncak veya bir kıyafet alır değilmi yok...
ama ben hediyemide götürecem..
bırak yaptıklarından kendileri utansın...
sende git eşin için canım.mecbur katlanıyoruz eşler için...

Esinizin hatirina 4-5 gün katlanmalisiniz eger arada cok büyük tartismalar hakaretler olmadiysa yapabilirsiniz cogu kisi beraber yada altli-üstlü oturuyor kayinvalideyle bide bu acidan düsünün ...KKya üye oldugumdan beri hikayeleri okudukca kendi halime sükreder oldum artik daha pozitif bakiyorum olaylara arada polyannacilik oynamanin kimseye zarari olmaz :kahve:

eşinin ailesinin sevseydin belki köyüde severdin dicem ama ben köyde çok sıkılıyorum zaten şehirde büyümüş biri olarak çok sıkılıyorum yazmışsın..bunu dedin fikirm değişti sen köy yaşamını sevmiyorsun bence canım ama sevmeye çalış bence..bende hep hayalini kuraraım evleneceğim insanın ailesi falan köylü olsada arada bir köye gidip hava alsak doğayla başbaşaş kalsak diye..tabi ailesi huzur vermesse o doğa zindan olur ya neyse

herkez heryeri sevmek zorunda değil ancak evliliğe dair formaliteler vardır yani siz evliliğiniz boyunca mutlaka defalarca gitmek zorunda kalacaksınız .ileriyi düşünüp kendinizi alıştırın bence. şehirde bulunmayan sessizliğe ve yalınlığa bi de pozitiğf yönden bakın.sevmiyor olsanız dahi benim kayınvalidemin çok güzel bir sözü vardır

VARDIĞIN YER KÖRSE GÖZÜNÜ KIRP TA BAK DİYE .ÖMÜRBOYU ORADA KALACAK DEĞİLSİNİZ YA 2 3 GÜNLÜĞÜNÜZE GÖZÜNÜZÜ KIRPIP GEZİN ÖYLEYSE yerimseniben

bende senın gibiyim canım 1yıllık evlıyım ve bu zaman zarfında pek hoş anımız yok acıkcası ,eşimin aileside koyde oturuyor ve yıllık ızınlerınde 30gun boyunca ordayım ben k.validem benı ne dısarı goturur ne eve mısafır cagırır.. kendı gider bi yere ısım var dıyıp meger gune gıdıyomus benıde goturr nıye goturmuyorsun :((( köyde hiç bişey yok yoldan kopek bile gecmez kus sesi var bitek.. en son gıttıgımızde nerdeyse kecileri kacırıp oyle gelecektım..k.validem evıne yenı bulasık amk almıs çok guzel ama ben gıttım gıdeli hep elımde yıkattı bana neymıs 4kısının bulasıgı azmıs sabah oyle aksam sureklı 30gun boyunca canım cıktı sinirimden ağladımm.. ahh acnımm ahhh hep hatır içindeeee susuyoruz katlanıyoruz mecburennn.. :((( benımle sırf laf sokmak ailemi asagılamak için konusur onun dısında konusmaz..
bu kucumsemek değildir bende sehırde buyudum kaloriferli evde ama yerı geldi kaynanamda sobada yaktım odunda tasıdım,kucuklerınden bende kırdım..
keske sevselerdi benı.. hala daha bana yılımız dolmus neden mobilyaları erken aldınız dıoyaa sankı bi oğlu erken aldı bende aldım yatak odasını dugunden once neymıs biizm iş bozulsaymıs onca esya ne olurmusmuss.. sen dıo benım oğlumu bagladın esyaları aldırtmajka :((( yanı bunun gibi hep konusmaların sonu boylee..
benı istemeyenı ben hiç istemem kımse kusura bakmasın eşimde bılıyor az çok kaynanamla aramızda olanları.. şuan eşimsiz gitmiyorum bende eşim nere ben ora haa bu durumun artı ve eksılerıde var yok değil..
eşim koye ailesının yanına geldımı evde hiç durmaz av ve balık meraklısıdır kocam hep onlarla vakit gecırır..
canım sende yanına bı kitap al benım gibi.. ben 2kalın kitap almıstım yetmedi bidahakıne 4kalın kıtap alıp oyle gidicem ..
kaynanamın evını temzılıyorum kapıları camlara varana denk ama kaynanam benım arkamdan tekrar yapıyor ne kadar sınır bozucu bişeyy sız bılıyomusuzzz ,,, benım daha dogmamıs cocuguma ''masraf'' diyen bı kadından bahsedıyorum ben.. Allaha havale edıyorum ve ömrümün yettıgı kadarda katlanmaya devam edıcem sırf esımın hatrı için.

Canim ayni durumu yasamis olmamama ragmen seni cok iyi anladim.Bulundugun yeri cennetde yapan cehennemde yapan ortamdaki insanlar..Benimde esimin ailesi koyde yasiyor,ama kayinvalidemi severim,beni evlendikten sonrasida dahil hic arayip hatrimi sormadi,alinmistim ilk zamanlar ama sonrasinda gordumki oglunuda hic aramiyor..Ama biz her gun ariyoruz annemizi.Sanirim buyugumuz oldugu icin bizim aramamizi uygun goruyor.Senin durumun farkli tabi ki,anladigim kadariyla hos seyler yasamamissin esinin ailesiyle.Bu arada kimse hic birseye katlanmak zorunda degil,ayni sekilde senin ailende esine ayni tavirda davransaydi esinin tepkisi ne olurdu.Biraz alttan almak gerekiyor ama kendimizi ezdirmemeliyiz.3-4 gun bunalirsin deniliyor ama o 3-4 gunde yasadigin sikinti 3-4 ay etkiliyor insani,evliligini.Esinin hatri icin tabiki git ama esinde evliliginizin sevginizin hatrina ailesine karsi arkanda olsun senin.

İnsanlar haftasonları köylere kaçarlar. Kırsal alanlar kafa dinlerler. Bir kaç gün doğa ile iç içe olmak insana pozitif enerji verir. Bende şehirde büyüdüm ama köye gitmeyi de çok severim. Huzur bulurum kafa dinlerim.

Burada sorun köye gitmek değil bence. Siz eşinizin ailesinin yanında rahat edemediğiniz için gitmek istemiyorsunuz. Şehrin göbeğinde yaşasalar değişecek miydi düşünceniz?

Sene de bir kaç gün eşinizin hatrına dişinizi sıkın. Köyün tüm güzelliğinin de tadını çıkarın. Sık sık bahçeleri dolaşın mesela. Bu bakış açısında olduğunuz sürece de gitme isteğiniz hiç olmaz. İyi yanlarından bakmaya çalışın biraz. Sizi çok sıkıp bunalttıklarını düşündüğünüz de kalplerini kırmadan söyleyebilirsiniz. Alışkın değilim falan dersiniz.

Ya gitmem diyo direkt aradas degil mi? Bize su sebeplerden gitmek istemiyorum dememis ki? Ve köy de sıkıldıgını üstüne basa basa söylemis. Bence abartılacak bir durum yok 2-3 günden bir sey olmaz.. Hem benim annemi de dedemler babaannemler öyle nasılsınız diye aramamıslardır aynı zamanda anaannemler de aramamıslardır hic te bundan sikayet ettigini görmedim annemin. Yaslı insanları bizim düsünmemiz lazım. Ha arasalar tabii hos olur ama neden aramadılar diye de sorun etmek pek dogru gelmedi bana.

Back
X