eşimin ailesine gitmek istemiyorum

inanaın arkadaşlar 1 aydır on günlük tatilin stresi bbastı. Gece uykularım kaçıyor. Geçen akşam eşimle konuştum nolur az kalıp dönelim dedim. Bu arada başka şehirde yaşıyor eşimin ailesi (3 saat uzaklıkta) , Eşime anlattım uzun uzun ama verdiği cevap ne diyip döncekmişiz oldu. Bende resti çektim annen hatta aban bana sürekli laf sokup duruyolar ne kadarr az kalırsam o kadar az laf yemiş olurum dedim. Ama uzun kalırsam bende cevap veririm dedim açık açık , artık dayanamıyorum . 8 aylık bebeğim var bebeğim olduğundan beri ota çöpe herşeyime karışmaya çalışıyolar, çocukla ilgili çok araştırıp herşeyin en doğrusunu yapmaya çalışmama rağmen durmadan saçma sapan şeyler sölüyorleyip sanki kendileri çok biliyomuş gibi dır dır konuşuyorlar. .İnanın dayanamıyorum . Ayrı gitmek istememek gayet normal .Kurulu saat gibi ,zorulu olarak gitmek dahada sinir ediyor beni. Ord psikilojim bozuluyo. Off kafanızı şişirdim . :(

inanaın arkadaşlar 1 aydır on günlük tatilin stresi bbastı. Gece uykularım kaçıyor. Geçen akşam eşimle konuştum nolur az kalıp dönelim dedim. Bu arada başka şehirde yaşıyor eşimin ailesi (3 saat uzaklıkta) , Eşime anlattım uzun uzun ama verdiği cevap ne diyip döncekmişiz oldu. Bende resti çektim annen hatta aban bana sürekli laf sokup duruyolar ne kadarr az kalırsam o kadar az laf yemiş olurum dedim. Ama uzun kalırsam bende cevap veririm dedim açık açık , artık dayanamıyorum . 8 aylık bebeğim var bebeğim olduğundan beri ota çöpe herşeyime karışmaya çalışıyolar, çocukla ilgili çok araştırıp herşeyin en doğrusunu yapmaya çalışmama rağmen durmadan saçma sapan şeyler sölüyorleyip sanki kendileri çok biliyomuş gibi dır dır konuşuyorlar. .İnanın dayanamıyorum . Ayrı gitmek istememek gayet normal .Kurulu saat gibi ,zorulu olarak gitmek dahada sinir ediyor beni. Ord psikilojim bozuluyo. Off kafanızı şişirdim . :(

canım eşinle aranın iyi olmasını istiyorsan sana soyledıklerını duyma bile ''tmm -olur'' de ama yıne bıldıgını oku ;) bu arada seni çok iyi anlıyorum.
k.validenın evine gitmeden yanına kitap al soyle 500 kusur sayfalı..bebegını uyut sonra hiç muhatap olma ,al elıne kitabını oku.. hem sana laf soyleyemıyor -ki soylesede sen duyma kitabını okumaya devam et- hemde senın aklın bıseylerle mesgul oluo kafana takmıyosun eskıden soyledıklerını - beyın sürekli gecmıstekı sana dokunan sözleri tekrarlar bunu engellemek için kitap oku- sana bişey diyecegi zamanda (laf dokunduracagı zaman) ayy anne benım kitap okuma vaktim gelmiş de,onunla muhatap olma bosver..

ben artık gittiğimde muhatap olmamak için k.validemın evını dip kose temızlıyorum eger çok yorulduysam uyuyorum,fazla yorulmadıysam kitap okuyorum..
hatta bu gıttgımızde yukseklere kar yagınca soğukları k.validemın evıne kadar gelmıstı soba yandı tek bi yerde.ben gıttım sobasız buzz gibi yerde durdum 'kitap okumak için'' ustume bi battaniye aldım okadar..
görümcen beni her fırsatta arar '' annem babam benım gozumde bıtanedır birisi zarar verırse karsında benı gorur dıyerek tehdit eder.. beni annesiyle karıstırdıgı için -dedesi k.validem yuzunden felc olmus- , benı;kendileri gibi sandıkları için boyle bi tehdite ihtiyac duyuyorlar!!

ama şöyle bişeyde var vaktinde k.validem kendi eşinin anne ve babasına ne saygıda bulunmus nede elden ayaktan dusunce bakmıs olumunde bile yanında olmamıs..
kim bu dunyada ne ekiyorsa onu biçer.. şimdi aynı şeyin onun başına gelmesinden korkuyor !!!

Allah kımseyı vicdandan yoksun bırakmasın..
her ne olursa olsun en sevmedıklerımıze bile karşı vicdanlıyız .. hatır için saygı için bile olsa k.validemize gidip ''gelinlik'' vazifemizi yerine getiriyoruz.. her ne kadar arkalarından söylensekte ;) yüzlerinede söyleriz ama '' kırılmasınlar,gucenmesınler, bizden yasca buyukler , eşim uzulmesın'' deyip susuyoruz.

bu arada yarın aksam gidiyoruz k.validemlere cuma sahabı varacagız,1hafta ordayız ..
yanıma 3 kitap alıcam 500 kusur sayfalı yıne. gecen gıttıgımde 2 kitap almıstım yetmedi .şimdi gorumcemde gelecek -hoş gelsın - , benım iki bayramdır ailemi goremıyorum hep k.validemdeyim..bu hak mı şimdi? !!! ailemle aramda 4saatlık yol mesafesi var. neyse buna da SUSALIM..
içimden ne fırtınalar kopuyor ;eşimin ailesiyle konusurken neler neler dilimin ucuna geliyorda Susuyorum bi güzel yutuyorum diyeceklerimi SAYGISIZLIK etmemeyım diye.
rüyalarımda bagırıyorum hesap soruyorum ağlıyorum hıçkıra hıçkıra neden ..neden diye soruyorum.. öyle kasıyorum sıkıyorumki kendimi sabah kalktıgımda çenem ağrıyor.. maalesef hesap sormalar bu dünyada değil ancak ahirette olabılır
Rabbime şükürler olsun ki beni VİCDAN sahibi bir kul olarak var etmiş,ben sabretmeyip hırsıma yenik düşüp bişey deseydim eger kaynanamdan önce ben kahrolurdum neden öyle dedim diye!! kaynanamla konusmalarıma can yakmak için başlamadım onun gibi..
Neyse keskin sirke küpüne zarar derler bu bugun yarın yada 12ay sonra olmasada bir gün mutlaka -veya ahirette- bana dedikleri yaptıgı eziyetler bi gün mutlaka benim tarafımdan olmasa bile Allah tarafından ne ekersen onu biçersin'i görecek sevgili k.validem..

herkesin yazdığını tek tek okudum.. herkes haklı sanki..

bence senede bir kaç kez eş hatrına sevilmese de köy ortamına tahammül edilebilir ama her bayram kural gbi kayınvalidenin evinde olmayı ben de kabul etmezdim. elbetteki her bayram tatile gidilsin kayınvalide de kimmiş demiyorum. büyüklerin kırılmamasını, gönüllerinin hoş tutulması gerektiğini söylerim hep ama onları memnun edeceğiz diye canımızdan da geçmeyelim..

hele ki adaletsizliğe hiç katlanamam. bir arkadas yazmış 2 bayramdır annemlere gidemiyorum çünkü hep kayınvaldedeyiz diye.. böyle şey olur mu canım, seninki anne değil mi? onun da hakkı değil mi?

biz bu konuyu erkek arkadasımla tartıştık daha önce.. birimizin ailesi 12, diğeri 10saatlik mesafede.. bana dedi ki her bayram hem bizimkilere hem onunkilere illaki gidecekmişiz. benden tek ricası buymuş.
oldu canım başka? 10 gün tatil olur;önce bir tarafa ,sonra öbür tarafa gideriz ama 3 gunluk tatilde de kendime yol eziyeti edemem. böyle bir konuda da tahahhüt veremem şimdiden,keyfin yazı ve güzü var. hastalık var sağlık var dedim.

kızlar ezdirmeyin kendinizi,büyüklerin gönlü edilecek elbet,elleri öpülecek,bayramları tebrik edilcecek ama böyle şeyler de gönül rızasıyla yapılırsa kıymetli olur. zorla götürülmeyle olmaz..

Son düzenleme:
eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz.4saat uzakta biköyde yaşıyorlar.ama ben köyde çok sıkılıyorum evlerinde rahat edemiyorum.Bir de nebeni ne çocuğumu aramıyorlar bile.bayramda gitcekmişiz hiç istemiyorum.Zaten şehirde büyümüş biri olarak çok sıkılıyorum orda bi de onların davranışları senede 5-6 kez gidiyorum ama içime sıkıntılar basıyo daha gitmede?Benimle aynı durumda olanlar varmı?Şehirde büyüyüp eşi köyde büyüyen ailesi köyde olan ve gitmek istemeyen gitmemeyi başarabiliyormusunuz?gitmicem desem kıyamet kopuyo onezman isterse gitmek durumundayım.Ama neyapayım sevmiyorum.Ailesini sevsem belki zor gelmicek ama...Sizde böyle durumlar yaşıyormusunuz?

arkadaşm seni ve demek istedigini cok iyi anlıyorum sorunun köy yada şehir diil.eğer aksi huysuz doyumsuz bir insan diilsen,normal ve hatta sevecen bi insansan,eğer eşinin ailesi sana iyi davranmış olsalardı,emnm köy yada sehr neresi oldugu farketmycekti.zaten senn için anladgm kadaryla sorun köy fln diil drek onlarn evleri ve ortamları.daha bgun aynı seyı konustum arkadasmla.bende kesnlkle gtmek ıstemıyorum nefret ettrdiler kendilernden ki onlar uzaktada diiler öyle koyde fln bize on dak mesafede oturuyorlar.benm btun iyi niyetime ve gercek yuzlerini görmeden önceki sevgime ragmen,benı bu hale getrmeyi basardılar.özlellkle kayınvaldemden resmen nefret ediyorum yuzunu gormek ıstemıyorum yaa ve bunu butun dunyaya haykrmak istiyorum!bunu paylaşabiliceğim en özgur yer belkıde burası cunku ıcımde tuttukca olan bana oluyo.hayatmda bu zamana kadar kmseye karsı böyle bsey hssetmedm kayınvaldemn yuzunu görmek o negatif havayı solumak terslemelerıne kocamla aramı açmaya çalısmalarına katlanmakresmen işkence.eşim bgun annemlere gdelm ddgnde tansyonum duser oldu resmen.ustelik hamileyim.beddua etmıyorum,ama söylycegm tek şey,Allaha yakın bana uzak olsunlar.ama işte sen istedıgını yasa,Türküz,adetlermz böyle,herseyden önce müslümanız ve Allah akrabalarla muhabbeti emreder.tüm bunları dusunerek katlanıyoruz ama sonucta insanız ve negatifliklerine katlanmak insanı elde olmadan çıldırtıyor!

eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz.4saat uzakta biköyde yaşıyorlar.ama ben köyde çok sıkılıyorum evlerinde rahat edemiyorum.Bir de nebeni ne çocuğumu aramıyorlar bile.bayramda gitcekmişiz hiç istemiyorum.Zaten şehirde büyümüş biri olarak çok sıkılıyorum orda bi de onların davranışları senede 5-6 kez gidiyorum ama içime sıkıntılar basıyo daha gitmede?Benimle aynı durumda olanlar varmı?Şehirde büyüyüp eşi köyde büyüyen ailesi köyde olan ve gitmek istemeyen gitmemeyi başarabiliyormusunuz?gitmicem desem kıyamet kopuyo onezman isterse gitmek durumundayım.Ama neyapayım sevmiyorum.Ailesini sevsem belki zor gelmicek ama...Sizde böyle durumlar yaşıyormusunuz?

bende şahirde büyüdüm kayın validem köyde eşimde köyde büyümüş.bende fazla gitmek istemiyorum çünkü kayınvalidemde beni aramaz sormaz.. arayacağı zaman eşimi arar bende kayınvalidemi aramaktan vazgeçmiştim.. o yüzden pek gitmeyi istemiyorum zamanında yarattığı sorunlar yüzündende sevgim azaldı eskisine oranla. ama tabiki eşime gitmek istemediğimi hissettirmiyorum. ama benim eşim ben gitmek istemediğimi söyleyeyim götürmez beni :)

canım sen yine en azından eşinin ailesine gidiosun. beni nişanlandığımdan beri köye kayınvalidemin anne babasına götürmek için zorluolar. saygısızlık olmasın die el öpmek için gittim zaen.evlenmeden önce defalarca orda akranım yok, gittiğimde sıkılıorum beni zorlamayın dediğimde "sen napcaksın zaten biz kendimiz de ayda bir gidioruz" diolardı. eşim "ben bile bayramlarda gidiorum sıkılıorum köyde" diodu. şimdi evlendik 1 ay oldu, götürmek istediler ben sıkıırım zaten bayram yakın bayramı zaten orda geçircez dedim die kırıldılar. eşim güya kendsi de gitmiodu o da sıkılıodu, o gün bana "nie sıkılcakmışsın orda seni sıkcak napıolar senin sıkılırım demeni anlamıorum"die bana kızdı. evlenmeden önce farklı evlendikten sonra ayrı konuşmalar. ilerde bu sorun daha da büyümez umarım ve eşlerimiz az da olsa bizi anlamaya çalışır.

Bizi ne kadar anlasalarda dediğim gibi bizim yabancılar gibi öyle görüşmek istemiyorum deme lüksümüz yok maalsef herkes kötü gözle bakar ve karsındakiler ne kadar seni uzerlerse uzsunler sen ben gtmek istemiyorum dediğnde tamamen haklıyken haksız konuma gecersin.ama evlendkten sonra aileler konusunda herşeyin değiştigi kesinlikle doğru!

Bayramlarda orada olmanız zorunluysa bu hoş değil elbette
Zorunluluk olunca insanın canı gerçekten yapacağı varsa bile yapmk istemiyr
Ama eşin bu bayramıda bizimkilerle geçirelm demişsede onu kırmamanız gerekiyor
Sonuçta anne babası bi bayramda onların yanında bulunmak istemesi hakkı. . .
O ortam sizi sarmıyor olabilr ama sonuçta alt tarafı bi kaç gün için gidiyorsunuz. 15-20 gün kalsanız yine anlıcam sizide 3-4 gn içinde ne siz kendinizi üzün nede eşinizi

bu arada yarın aksam gidiyoruz k.validemlere cuma sahabı varacagız,1hafta ordayız ..
yanıma 3 kitap alıcam 500 kusur sayfalı yıne. gecen gıttıgımde 2 kitap almıstım yetmedi .şimdi gorumcemde gelecek -hoş gelsın - , benım iki bayramdır ailemi goremıyorum hep k.validemdeyim..bu hak mı şimdi? !!! ailemle aramda 4saatlık yol mesafesi var. neyse buna da SUSALIM..
içimden ne fırtınalar kopuyor ;eşimin ailesiyle konusurken neler neler dilimin ucuna geliyorda Susuyorum bi güzel yutuyorum diyeceklerimi SAYGISIZLIK etmemeyım diye.
rüyalarımda bagırıyorum hesap soruyorum ağlıyorum hıçkıra hıçkıra neden ..neden diye soruyorum.. öyle kasıyorum sıkıyorumki kendimi sabah kalktıgımda çenem ağrıyor.. maalesef hesap sormalar bu dünyada değil ancak ahirette olabılır
Rabbime şükürler olsun ki beni VİCDAN sahibi bir kul olarak var etmiş,ben sabretmeyip hırsıma yenik düşüp bişey deseydim eger kaynanamdan önce ben kahrolurdum neden öyle dedim diye!! kaynanamla konusmalarıma can yakmak için başlamadım onun gibi..
Neyse keskin sirke küpüne zarar derler bu bugun yarın yada 12ay sonra olmasada bir gün mutlaka -veya ahirette- bana dedikleri yaptıgı eziyetler bi gün mutlaka benim tarafımdan olmasa bile Allah tarafından ne ekersen onu biçersin'i görecek sevgili k.validem..

yazını okuyunca sanki ben yazmısım benm cumlelermmş bnm söylemek istedklermmş gibi hssettm arkadaşm Allaha havale ediyorum bende kayınvaldemi ama dünyevi olarakta bazen katlanamıyorum içime atmaktan kasılıyorum her tarafıma kramplar saplanıyor üstelik hamileyim!ama beterin beteri vardr diyerek avutucaz kendimizi.kayınvaldemn saman altından su yuruterek yaptıklarını bir anlatsam burda hepiniz dilinizi ıssırırsınız aklı hcbseye calsmıyomus gibi görünerek tüm entrikalara akıl erdiriyo bende söylemek istedklerimi ruyalarmda söylüyorum ağlayarak uyanıyorum sigaraya basladm skntıdan hamile halimle.beddua etmiyorum ama insallah alır baslarını grerler onlarda huzurlu olurlar bzde ama o geliniyle ugrasmadan yasayamaz ki!

bencede esın uzulmemsı ıcın gıdılmelı tabı herkesın dusuncesı farklıdır ama bır arkadasın dedıgı gbı kural gbı kaynananın ewınde her bayram olncak dıye bısey yok gıdersın ama ılla gelın dye tuttururlarsa sınır olurum gıdesm gelmez yıne gderım ama huzurlu gecmez o yuzden su genclerı braksalar kendılerını onları sevıcez emın olsunlar

bugün arife bizde kaynanamlara gideceğiz hiç gitmek istemiyorum. yoruların bir kısmını okudum evt zorla olunca insan hiç gitmek istemiyor. empati yapıyorum benim de oğlum var ama 15 yıldır yaptıkları azalmıyor birikiyor, birikiyor birde laf sokma huyları var gidince huzurlu olamıyorm. bir de benimki görümcemi dolduruyor oda kaf sokuyor aklınca kim gitmek ister ki..tamam kocam önemli ama benim moralim ve sağlım herşeyden daha önemli değil mi yani ..sinir hastası olucam bunların yüzünden.. kalmıyoruz normalde aramız 35 km bayramlarda kalıyoruz eskiden gidip 2 gece kalıyorduk her gittiğimizde artık gına geldi. kendi halimize bıraksalar bizi.. evlendiğim sevdiğim insanla ama birşey anlatmadlr ..bu yaşıma geldim kadın uzakta olsada illaki varlığını bir şekilde hisssttirdi. daha kaç yıl sürecek ben kendi annemlede de hafta da 1 gidiyoruz 1-2 saat oturup kalkıyorz. çalışıyoruz ikimizde hayat koşuşturmaca..birde oraya gidince kitap okumak ne kelime hep hizmet halindesin rahat edemiyrm istemiyorm oyüzden gitmek karşıt düşüncedekiler ne derse desin umurumd değilçok ayıplıyorlarsa ALLAH YAŞADIKLARIMIN 1000 katını onlara versin..görelim bakalım ozaman ne düşünecekler..

sana olan ilgisizliklerinden dolayı gitmek istememeni çok çok iyi anlayabilirim...
ozaman da hak vermemek elde olmaz heralde size ama eşimin yaşadığı yeri sevmiyorum demen çok yanlış..kimsenin ailesi saraylarda yaşamıyo onları beğenmeme gibi bi lüksün olabilirmi?
ayrıca sürekli orda yaşamicaksın bayram ziyareti canım bu..bayramda insanlar büyüklerini ziyaret etmek için nerelere gidiyo..bu düşüncelerden uzak durun ve burnunuzu biraz indirin havalardan

bugün arife bizde kaynanamlara gideceğiz hiç gitmek istemiyorum. yoruların bir kısmını okudum evt zorla olunca insan hiç gitmek istemiyor. empati yapıyorum benim de oğlum var ama 15 yıldır yaptıkları azalmıyor birikiyor, birikiyor birde laf sokma huyları var gidince huzurlu olamıyorm. bir de benimki görümcemi dolduruyor oda kaf sokuyor aklınca kim gitmek ister ki..tamam kocam önemli ama benim moralim ve sağlım herşeyden daha önemli değil mi yani ..sinir hastası olucam bunların yüzünden.. kalmıyoruz normalde aramız 35 km bayramlarda kalıyoruz eskiden gidip 2 gece kalıyorduk her gittiğimizde artık gına geldi. kendi halimize bıraksalar bizi.. evlendiğim sevdiğim insanla ama birşey anlatmadlr ..bu yaşıma geldim kadın uzakta olsada illaki varlığını bir şekilde hisssttirdi. daha kaç yıl sürecek ben kendi annemlede de hafta da 1 gidiyoruz 1-2 saat oturup kalkıyorz. çalışıyoruz ikimizde hayat koşuşturmaca..birde oraya gidince kitap okumak ne kelime hep hizmet halindesin rahat edemiyrm istemiyorm oyüzden gitmek karşıt düşüncedekiler ne derse desin umurumd değilçok ayıplıyorlarsa ALLAH YAŞADIKLARIMIN 1000 katını onlara versin..görelim bakalım ozaman ne düşünecekler..

canım burda kimse kimin ne yaşadığını bilemez..burda yapılan sert yorumlara bende tamamen karşıyım ama senin temenninde hiç hoş değil..
bi atasözü vardır uzaktan çalan davulun sesi kulağa hoş gelir diye..burdaki bi çok kişi empati kurmadan yorum yapıyo..terbiyesiz yazık sana gibi kelimeleri hiç çekinmeden kullanabiliyolar hemde hiç düşünmeden..ben sizin yerinize kendimi koyabiliyorum ama şunuda bilmek gerekir bana yapılsa size yapılanlar bazen bende yaşıyorum yaşamıyo değilim ama mesafemi koyar saygımı esirgemezdim sonuçta eşimizi seçebiliyoruz ama ailesini seçemiyoruz dimi daha kötü olmak yerine kendimize düşen görevleri yapmak hayatımızı daha fazla kolaylaştırmazmı

Son düzenleme:
Derdinizi net bir şekilde anlatmışsınız
sizi anlaya biliyorum
mesele köy-şehir değil
mesele ailesinden hoşlanmaman
ve aynı ortamda ayda yılda bir gün
bile olsa bulunmak istememen
bu çok doğla çünkü insan hoşlanmadığı
biryere gitmek istemez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eleştirenlerede anlam veremedim
gerçi burda adettir saldırma moduna
geçmeye hazırlar :S

Heleki şu en iyi gelin rolünü oynayanların yorumlarına
gülüyorum,sanki onlar hiç gitmek istememezlik yapmadılar
sanki yağ-ballar eş aileleriyle...

Son düzenleme:
yorumların çoğunu okumadım bunu baştan söyleyeyim..ilk mesaja bakarak yazıyorum
sizi çok iyi anlıyorum benimde eşimin ailesi köyde yaşıyor..
tamam köy görmedik insan değilim,anneannemler,babannem falan hep köydeler her yaz gittik aylarca kaldık..ama bizim köyün çayı vardı yeşillikti doğal güzelliği çoktu,nefes almaya çıkacak yerin vardı..
ama kayınvalidemler dağ tepesinde,her tarafı taş olan bir köyde yaşıyorlar..hiç bir yere çıkamıyoruz..
sıkılmanızı bu yönden anlıyorum
ama onlarda anne baba,evladını torununu görmek isterler
zaten yılda 2 kere gidiyoruz toplasan 15 gün etmiyor kaldığımız yıl boyunca.
sıkılsakta sesimi çıkarmadan kalıyorum,gönülleri oluyor
yemek falan yapıyor öyle oyalanıyorum,kitap okuyorum bol bol
sıkıldığımı eşim anlıyor oda sıkılıyor çünkü köyde olsalar bile o dışarda okumuş hep,bilmiyor köy hayatını..ama biraz sabredelim hayatım anlıyorum sıkılıyorsun ama günler çabuk geçer diyor..şikayet etmiyorum.
kadın gözü yaşlı karşılayıp yolluyor bizi
Allah var kötü değiller hiçbir cazgırlıklarını görmedim ondan da tepkili değilim..acıyorum sadece,kendimi onun yerine koyuyorum
sizinde sevdiğiniz uğraşlar varsa onlara yönelmenizi tavsiye ederim birkaç gün için..

Son düzenleme:

yaşadıklarınıza çok üzüldüm çok adaletsizce ama iş eşte bitiyor galiba..

erkekler niye böyle bencil oluyorlar. bende evlenme kararı verme aşamasındayım. biz doğuya gideceğiz sevgilimin ailesi ankarada benim ailem edirnede. acaba benim erkek arkadaşımda o zaman hep kendi ailesine götürmeye çalışırsa hayatta kabul etmem. o gelmesede ben kendim giderim.

Back
X