Eşimin ailesine ne demeliyiz?

Gunesinkalbi

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2016
270
236
18
33
Kızlar eşimin 2 tane ablası 1 tane erkek kardesi var. Babasına da belirli aralıklarla maddi konulardayardım ediyoruz.
Görümcemin 2 kızı vardı şimdi tekrardan bebek bekliyorlar. Geçtiğimiz ay doğum yaptım bende. O da o sıralarda eşimi arayıp "4 tane kredi taksidi borcu olduğunu ödeyemediğini ve hamile olduğu için çok kafasına taktığını üzüldüğünü" söyledi. Hatta eşimin diğer ablası da 2 hafta boyunca sürekli "bak ablan hamile üzülüyor yardım et" falan dedi.
Bende "benim hamileliğime çok az kaldı neden bizim durumumuzu hiç sormadan böyle para istiyorlar" deyip bozulduğumu eşime söyledim ama yinede üzüldüm durumuna 4 bine yakın para verdik. Hatta travel sistem (modelini bile söyledi :olamaz:) bebek arabasını, beşiğini bile bizden istedi.
Görümcem bizden para aldığını babasına ve erkek kardeşine de söylemiş. 2 gün önce kardeşi de bizden 3 bin lira para istedi. Bizim durumumuz çok kötü değil eşim galeri işi yapıyor fakat bizde ihtiyaç kredisi ödüyoruz bizimde borçlarımız var. Birikimimiz yok ve birikimimiz hiç mi olmasın diye düşünüyorum. Babamın önceden kirada olan bir evinde oturuyoruz. Ucuz diye bir yazlık almıştık ama şimdi bir de ev almak istiyoruz. Kardeşleri de kendi evlerini aldılar krediyle de olsa.
Eşimde bana hak veriyor ama ailesi anlamıyor. Ve artık ne desek bilemiyoruz. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Ne denir bilmiyorum ama bi an önce bişeyler demeye bakın.. çocuğunuzun rızkını savurmayın..

Ben normalde aileye maddi olarak yardım edilmesinden her zaman yanayım ancak bu durum cok farklı. Resmen alışmışlar ihtiyaçtan değil zevkten istiyorlar para. 4 kredi borcu olan insan 3. çocuğu neden yapar diye düşünmedim değil. Yani çocuğu size güvenerek mi yapıyorlar nedir. Bence ev alın kredi taksitine girin. Istediklerinde de bizim de kredi borcumuz var dersiniz. Maddi yardım yapılmasına her zaman destek veririm ama bu öyle değil..

Eşiniz de işler iyi değil bu sıralar toparlanmaya çalışıyoruz desin . Yolunda gitmeyen şeylerden dolayı kredi çektik vs gibi şeyler söylesin. Herşeyi ailesinin bilmesine gerek yok size hak veriyorsa

Hayır diye bir kelime olduğunu kocanıza anlatın.

O kadar borcu varken iki çocuk üstüne üçüncüyü yapmasaymis madem. Borcumuz var diyin, kriz var diyin vermeyin para falan. Bu erkek ailelerinden biktim artık hepsi bencil

Ben normalde aileye maddi olarak yardım edilmesinden her zaman yanayım ancak bu durum cok farklı. Resmen alışmışlar ihtiyaçtan değil zevkten istiyorlar para. 4 kredi borcu olan insan 3. çocuğu neden yapar diye düşünmedim değil. Yani çocuğu size güvenerek mi yapıyorlar nedir. Bence ev alın kredi taksitine girin. Istediklerinde de bizim de kredi borcumuz var dersiniz. Maddi yardım yapılmasına her zaman destek veririm ama bu öyle değil..

Zaten 2 yıllık evliyim babasına yaptığı yardımlara bişey demiyordum ilk başta ama bu ablalarının olayı çıkınca sinir bozucu olmaya başladı. Ben çocuk isterken 10 kez düşündüm onlar düşünmüyorlar ve bizimde bebeğimizin olacağını masrafların artacağını düşünmediler ona üzüldüm aileyse zor durumlarında bizlerden destek bekliyorlarsa bizimde bir durumumuzu sorun edin. Bunu eğer konu acılırsa söylemeyi planlıyorum onlara da umarım yanlış anlaşılmam.

Yemin ederim bıktım bu konulardan. Herkesin evi yuvası ayrı, kesesi ayrı nedir bu beleşcilik, kopardığım kardır zihniyeti.

Çalışmıyorsanız daha zor yarın öbür gün eşiniz veriyorsam kendi kazandığım paradan gibi ters yapabilir, daha çok can sıkar. durumunuz uygunsa doğumdan sonra işe girin belki artık istemeye utanirlar

Eşiniz de işler iyi değil bu sıralar toparlanmaya çalışıyoruz desin . Yolunda gitmeyen şeylerden dolayı kredi çektik vs gibi şeyler söylesin. Herşeyi ailesinin bilmesine gerek yok size hak veriyorsa

Kredimizin olduğunu biliyorlar birazda benim saflığımdan da oldu ilk evlendiğim yıl yakın bilip biraz bu konuları konuştuk ettik. Az çok maddi durumumuzu biliyorlardı kenarda paramız vardı ona güvenerek böyle yaptıklarını düşünüyorum ama paramız var diye de hepsini onlara mı vericez zor durumlarında diyoruz ama onlar her zor durumlarında istemekten çekinmiyorlar.

Zaten 2 yıllık evliyim babasına yaptığı yardımlara bişey demiyordum ilk başta ama bu ablalarının olayı çıkınca sinir bozucu olmaya başladı. Ben çocuk isterken 10 kez düşündüm onlar düşünmüyorlar ve bizimde bebeğimizin olacağını masrafların artacağını düşünmediler ona üzüldüm aileyse zor durumlarında bizlerden destek bekliyorlarsa bizimde bir durumumuzu sorun edin. Bunu eğer konu acılırsa söylemeyi planlıyorum onlara da umarım yanlış anlaşılmam.
Bence siz hiç bulaşmayın eşiniz söylesin. Hamile haliniz ile uğraşmayın derim. Çünkü ters tepki vereceklerdir üzülmeyin yani boşu boşuna.

Hayır diye bir kelime olduğunu kocanıza anlatın.

Kocamda aslında eskisi gibi size para veremem benimde bir ailem var diyo ama onlar 2 gün aramıyorlarsa 3.gün arıyorlar bir zora düştüklerinde sonrada bizimde moralimiz bozuluyor. Ki biz zor durumumuz olsa hiç birine yansıtmıyoruz...

O kadar borcu varken iki çocuk üstüne üçüncüyü yapmasaymis madem. Borcumuz var diyin, kriz var diyin vermeyin para falan. Bu erkek ailelerinden biktim artık hepsi bencil

Benim ailem bizi ne kadar düşünüyorsa onlarda o kadar kendilerini düşünüyorlar. Hep iyi düşündüm ailesi dedim ama artık kullanılıyormuşuz gibi hissediyorum. Bir de bebeğim olduğundan beri daha duygusalım herşeyin en iyisini ona yapabilmek istiyorum. Ondan da duygu karmasası yaşıyor gibiyim o da hamile kötü düşünemiyorum.

Back
X