S
sarmaninsahibi
Ziyaretçi
- Konu Sahibi sarmaninsahibi
-
Valla onlar sana nasıl davranıyorsa sen de onlara öyle davran.Saygısızlık etme ama onlar mesafeliyse sen de mesafeli ol. Kayınvaliden sana eltini çekiştirsin mi istiyorsun?Şahsen ben böyle birşey kesinlikle istemezdim.
hayır eltimi çekiştirmesini istemiyorum tabiki madem çekiştirdin niye şmdi hiç utanmadan tam tersi aşırı yüceltiyor onu anlamıyorum.ben de zaten zamanında eltim hakkında anlattığı seylerin yalan olduğunu düşünmeye başladım iyiki de ona uyup eltimle kötü olmamışım diyorum.eğer zamanında anlattıkları doğruysa da demek ki çok korkak ve adaletsiz bi insanmış diyorum.bu da beni onlardan sogutuyor ama insan üzülüyor.ben beni takdir etmelerini gurur duymalarını sevmelerini isterdim.zorunda değiller diyorsunuz ama olması daha güzel değil mi?çünkü çok yakın bi akrabalık ilişkisi yarın çocuğum olsa onlar babaanne dede olacaklar,çocuklerım sevgi dolu bi ortamda olsun isterdim.öyle işte...
bak sarmanınsahibi, şimdi yazacaklarım için bana kızacaksın belki ama yine de içimden geçenleri yazmak istedim.
ilk mesajınızda ben Allah için kvalidemle, eşimin ailesiyle iyi olmak istedim demişsin. Sonra ikinci mesajında en çok eşime üzüldüm o beni takdir etmedi, yaptıklarımı görmedi demişsin.
şimdi madem Allah için samimiyet kurdum diyorsun eşin, dostun kendi ailen seni takdir etmese de bu seni ilgilendirmemeli.Takdiri Allah'tan bekleyeceksin.
ikincisi gerçekten ne için bu kadar samimi olacam diye çaba. Saygı ayrı birşey, samimi olmak ayrı birşey.Gelip gittiklerinde saygını gösterir, ağırlar, yedirir içirirsin. Dışardan laf getirmezsin, dışarıya laf taşımazsın. Bu da göstereceğin saygıdır ve bence yeterlidir.
Ama gidip kvalidenle niye eltini çekiştirecek (ya da eltinin çekiştirilmesini dinleyecek) kadar samimi oluyorsun ki? Bugün gelinini daha nişanlı durumdaki birine çekiştiren birinden ne bekliyorsun ki?
samimiyet zamanla olgunlaşır ve iki tarafın da katılımını gerektirir. Bir taraf ben samimi olacam, iyi olacam, aile olacam diye olacak birşey değildir. Olursa güzel olur ama olmazsa da aradaki saygı durduğu sürece çok da elzem değildir.
eşinle bu konuyu konuşman da pek doğru olmamış. Hele de yukarıda anlattığın biçimde konuştuysan. Daha yeni evlisiniz ve erkeklerin ailelerine laf söyletmediği (somut deliller, yaşanmışlıklar olmadıkça) malum. Ayrıca belki arkada kvaliden de eşini doldurmuştu. Sen de üzerine gidip böyle konuşunca patlamış. Kapıyı vurup çıkmak tabi ki yetişkin davranışı değil, o da ayrı.
Sonuç olarak, gerçekten Allah rızası için yaptıysan, Allah biliyor deyip kapatacan bu konuyu. Bundan sonra sadece gereken saygıyı gösterecen, onlarla dertleşmeyecen, özelini dökmeyecen ortaya. Onların dökmelerine de izin vermeyecen. Kırdıysam özür dilerim. Ancak benim açımdan bakınca bunları gördüm ben de.
bazi insanlar öyledir canim degistiremiyecegine göre öyle kabul edip mesafeyi koyacan :sinifsinif:
of sarmaninsahibi bu nasil bi nik canim sarma cekti :gitme:
bak sarmanınsahibi, şimdi yazacaklarım için bana kızacaksın belki ama yine de içimden geçenleri yazmak istedim.
ilk mesajınızda ben Allah için kvalidemle, eşimin ailesiyle iyi olmak istedim demişsin. Sonra ikinci mesajında en çok eşime üzüldüm o beni takdir etmedi, yaptıklarımı görmedi demişsin.
şimdi madem Allah için samimiyet kurdum diyorsun eşin, dostun kendi ailen seni takdir etmese de bu seni ilgilendirmemeli.Takdiri Allah'tan bekleyeceksin.
ikincisi gerçekten ne için bu kadar samimi olacam diye çaba. Saygı ayrı birşey, samimi olmak ayrı birşey.Gelip gittiklerinde saygını gösterir, ağırlar, yedirir içirirsin. Dışardan laf getirmezsin, dışarıya laf taşımazsın. Bu da göstereceğin saygıdır ve bence yeterlidir.
Ama gidip kvalidenle niye eltini çekiştirecek (ya da eltinin çekiştirilmesini dinleyecek) kadar samimi oluyorsun ki? Bugün gelinini daha nişanlı durumdaki birine çekiştiren birinden ne bekliyorsun ki?
samimiyet zamanla olgunlaşır ve iki tarafın da katılımını gerektirir. Bir taraf ben samimi olacam, iyi olacam, aile olacam diye olacak birşey değildir. Olursa güzel olur ama olmazsa da aradaki saygı durduğu sürece çok da elzem değildir.
eşinle bu konuyu konuşman da pek doğru olmamış. Hele de yukarıda anlattığın biçimde konuştuysan. Daha yeni evlisiniz ve erkeklerin ailelerine laf söyletmediği (somut deliller, yaşanmışlıklar olmadıkça) malum. Ayrıca belki arkada kvaliden de eşini doldurmuştu. Sen de üzerine gidip böyle konuşunca patlamış. Kapıyı vurup çıkmak tabi ki yetişkin davranışı değil, o da ayrı.
Sonuç olarak, gerçekten Allah rızası için yaptıysan, Allah biliyor deyip kapatacan bu konuyu. Bundan sonra sadece gereken saygıyı gösterecen, onlarla dertleşmeyecen, özelini dökmeyecen ortaya. Onların dökmelerine de izin vermeyecen. Kırdıysam özür dilerim. Ancak benim açımdan bakınca bunları gördüm ben de.
ben nedense bahsettiğiniz kadar iyi niyetli olmadığınızı düşündüm...
sadece kendinizi iyi niyetli göstererek asıl içinizde barındırdıklarınızı gölgeliyorsunuz...
kayınvalidenizle iyi geçinmekten ziyade eltinizden daha iyi olmak istemişsiniz siz....
daha güzel gelin, daha iyi gelin vs...
biriyle iyi olmak istiyorsanız, kayınvalide ya da başka biri kendinizden yola çıkın...
rakip olarak gördüğünüzün eksilerini bulup bakın o özellikler bende yok ben daha iyiyim diye göstermiş olmayasınız... yani fedakarlık dediğiniz şey bunlar olmasın...
belki sizi ölçüyordur kayınvalideniz... yanlış ama merak ediyordur tepkinizi... diğer gelinini anlatarak...
oturup dinlemeyi bırakın müsade etmeyecektiniz... ki böyle bir durumda yanında yer alacağınız kayınvalideniz değil eltiniz olmalı... aynı taraftasınız çünkü...
kayınvalidem eltimden şikayet ediyorsa benden de şikayet edecektir... şikayet edenin yapısıyla alakalı bir durumdur bu şikayet edilenin kötü olması ile alakası yoktur...
kendi davranışlarınıza bakın bakalım... nerede yanlış yaptınız... bundan sonra yapmazsınız aynı yanlışı...
bir şey daha eşiniz haklı sizi sevmek zorunda değiller.. sevilmek içinde çabalamanıza gerek yok...
:gitme:selamün aleyküm arkadaşlar,
okuyacak olan yorum yapacak olan herkesten Allah razı olsun.Çünkü derdimi anlatamamak kendi kendime düşünmekten hasta oldum.
hemen konuya gireyim.arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum.ben 3 aylık evliyim.5 yıl flört bir yıl da nişanlılık dönemim oldu.eşimle çok severek isteyerek evlendik.ama ailesi yüzünden sorunlarımız başladı.lütfen bana yol yordam gösterin.ben eşimin ailesi ve eltim aynı kasabada oturuyorduk.ama kimsenin kimseyle hiçbir samimiyeti yoktu.ben eşimin eilesiyle kayınvalidemle çok iyi saamimi olmak istedim.Bu Allah tarafından içime verilen bir duygu.Ben ona hürmet edeyim sayayım o beni sevsin korusun gercek bir aile olalaım.ele karsı iyi görünmek yerine gercekten Allah için birbirimizi sevelim.aileler de samimi olsun istedim.biz çıkmaya başladıktan sonra da bu amaçlarım için yemin ederim ki elimden gelen her şeyi yaptım.flört döneminde iyiydik,nişanlılık dönemi de fena değildi.samimi olduğumuz zamanlar kayınvalidem bana her derdini anlatıyordu özellikle de eltim hakkında o kadar dert yanıyordu ki.....
anlatmam saatleri alır.
Allah'tan ben onun anlatmaları ile eltime cephe almadım.Samimi de olmadım ,kötü de olmadım.İşine de karışmadım,işime de karıştırtmadım.Eltimin beni kıskanması için çok fazla sebep var.Ama çok şükür ki ben fesatlık yapmak istesem de yapacagım bir durum yok.Ama buna rağmen de asla ona bu duyguyu hissettirecek bir davranışım olmadı.sonuç olarak onunla sorunum yok.Samimi olacak durumda da değilim.
ve bizim düğün yaklaştı,yaşandı,üç aylık evliyiz.şu an başka bir sehirdeyiz.ama bu süreçte eşimiz ailesi 180 derece değişti.anlamakta güçlük bile çekemiyorum çünkü zerre kadar anlamıyorum.kadın sürekli dert yandığı eltimin peşinden hiiç ayrılmıyor,ne derse yapıyor,benimle hiç konuşmuyor,ailemle konuşmuyor,aşırı derecede yalanlarını yakalıyorum.hiçbir seyimi takdir etmiyor.
mesela düğünde diğer eltime yaptığından bir iğne fazlasını yapmadı ki ben de istemedim.ben çalıştığım için para biriktirmiştim.Allah a şükür hayalimdeki evi kurdum.kadın bunu takdir etmek yerine diğer gelinimin yok ona üzülmekten size sevinemiyorum dedi.beraber bir yere gidiyoruz herkes bana iltifat ediyor o da ne yani b u güzel diğer gelinim çirkin onu mu diyorsunuz diyor.aman için güzel olsun diyor.
arkadaşlar aşırı derece de üzülüyorum yemin ederim Allah şahit eşime ve o aileye saygı sevgi yarardan başka bir sey vermezken neden bunları yaşıyorum anlamıyorum.bir insan durup dururkrn nasıl bu kadar değişir.ben aile akraba hayallerimin suya düşmesine (hem de hiç suçum yokken ) deli gibi üzülürken,bir de kadının beni salak yerine koymasına tahammül edemiyorum.nasıl davranacağımı bilemiyorum.
dün eşimle bu konuyu konuşmaya çalıştım aynen böyle anlattım.ve ondan da şu tepkiyi aldım.seni sevmek zorunda değiller samimi olmak zorunda değiller insanlara karışamazsın yargılayamazsın dedi.kapıyı çarptı gitti
ben nerde yanlış yaptımbu saatten sonra nasıl davranmalıyım.lütfen fikir verin.Allah a emanet olun...
her satırınızı dikkatle okudum size yardımcı olmak için..
ikinci mesajınızdan sonra tekrar döndüm tekrar okudum...
buyrun çelişkileriniz...
çok iyi olmak istediğiniz kayınvalidenize kadın diye hitabınız...
içinizden gelen bu ise elbette bunu deyin, ama gerçekten iyi olmak isteyen bunu demez... gerçekten üzülen kişinin yorumu farklı olurdu diye düşünüyorum...
evet eltinize hissettirmiyorsunuz belki... ama gerçekte ondan üstün olduğunuzu düşünüyorsunuz...alın size kendi cümleleriniz...
ben sizi bilemem... tavrınızı, ifadenizi, nerede ne şekilde davrandığınızı da...
sadece kelimelerinizin altındaki alt yazıya takıldım ben...
bu tamamen benim içimin fesatlığı da olabilir..iyi niyetli de olsa şikayet eden insanın iyi niyetli olduğunu düşünmem ben... böyle tecrübe ettiğimden doğrum budur...
siz kötüsünüz değil... samimi olmak için çabalamanız.... iyi olmak istemeniz...
iyiyseniz iyisinizdir... samimiyseniz samimisinizdir.. olduğunuz halde güzelsinizdir. bitti..
ben de tam bunu yazacaktım .çok zaman sormayı denedim ama o ortamda öyle bir surat yapıyorki öyle duvarlar koyuyor ki sormaya cesaret edemiyorum.eltim doldurdu desem eltim de bana çok samimi davranıyor.?
başka sehirdeyim ama tayinim çıkmadı şu an raporluyum okullar açılınca yine memlekete gitcem çünkü memleketimde görev yapıyordum .ve biraz onlarda biraz annemlerde kalcam tayinim çıkana kadar .en azından şubata kadar.ve eltim de orda.kime nasıl davranacağımı bilemiyorum.içimde bu * leri varken de asla numaradan iyiymiş gibi yapamıyorum.
kayınvalidemin yaptıklarına tek sebep olarak eltim beni kıskanmasın sorun çıkmasın diye böyle yapıyor diyeceğim ama eltim her an yanımızda değil ki? ve de eltimi o kadar düşünüyorda neden gelip bana ağlıyordu bana şunlaru şunları yaptı diye...
anlayamıyorum ....
kadın diye hitap etmenin bu psikoloji ile beni suçlu duruma düşüreceğini sanmıyorum çünkü peygamber değilim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?