eşimin ailesini seviyorum diye eşimle kötü oldum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi sarmaninsahibi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hayır eltimi çekiştirmesini istemiyorum tabiki madem çekiştirdin niye şmdi hiç utanmadan tam tersi aşırı yüceltiyor onu anlamıyorum.ben de zaten zamanında eltim hakkında anlattığı seylerin yalan olduğunu düşünmeye başladım iyiki de ona uyup eltimle kötü olmamışım diyorum.eğer zamanında anlattıkları doğruysa da demek ki çok korkak ve adaletsiz bi insanmış diyorum.bu da beni onlardan sogutuyor ama insan üzülüyor.ben beni takdir etmelerini gurur duymalarını sevmelerini isterdim.zorunda değiller diyorsunuz ama olması daha güzel değil mi?çünkü çok yakın bi akrabalık ilişkisi yarın çocuğum olsa onlar babaanne dede olacaklar,çocuklerım sevgi dolu bi ortamda olsun isterdim.öyle işte...

bazi insanlar öyledir canim degistiremiyecegine göre öyle kabul edip mesafeyi koyacan :sinifsinif:

of sarmaninsahibi bu nasil bi nik canim sarma cekti :gitme:

bu dünyada hersey olmasi gerektigi gibi olsaydim , bu bir derdim var bölümü olmazdizemuszemus

hayır kesinlikle kırılmadım yorum için teşekkür ederim,ben yine de Allah için iyi olduğumu düşünüyorum .çünkü ben onlara karşı tavrımı değiştirmedim.onların değiştirmesine çok üzüldüm kırıldım ama ben yine aynı saygımı hürmetimi elimden geleni yapıyorum.sadece onlar beni sevsin diye yapsaydım şuan buna devam edemezdim sanırım.ama üzüldüğüm doğru.kendi kendimi sorguladığım doğru.

bence eşin haklı kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saymak zorunda, sen saygında kusur etme yeter. Ayrıca seni niye taktir etmelerini bekliyorsun ki, bence ne kaynanının ne de hayatındaki diğer insnaların taktirine gerek duymamalısın, aksi bana kendine güven problemi çağrıştırır.
ayrıca dün eltinin lafını eden bugun senin lafını edebilir, bu olağan bi durum bence, her ne kadar yanlış olsa da

bence bu olayları oluruna bırak, saygında kusur etme, evliliğin ilk yıllarında ailelerle alakalı böyle şeyler olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir, bunlar yıllar geçtikçe düzelir, herkes birbirini tanır, bilir.
bence bu konuda ne kaynananın ne de eşinin üstüne gitmemelisin, saygıda kusur etmeyip akışına bırak

kırılma ama kesinlikle katılıyorum:lepi::lepi::lepi:
birde şunu ekliyim canım ne güzel işte samimi olmasın daha ne istiyosun ihtiyacında yok bak eşinde razı neden şartları zorlayıp kendine neden dert ediyosun....ye iç keyfine bak bence zemuszemuszemuszemuszemuszemus

fazla muhabbet tez ayrılık getirir....

keşke bu kadar yakın olmasaydın...

ben nedense bahsettiğiniz kadar iyi niyetli olmadığınızı düşündüm...
sadece kendinizi iyi niyetli göstererek asıl içinizde barındırdıklarınızı gölgeliyorsunuz...
kayınvalidenizle iyi geçinmekten ziyade eltinizden daha iyi olmak istemişsiniz siz....
daha güzel gelin, daha iyi gelin vs...
biriyle iyi olmak istiyorsanız, kayınvalide ya da başka biri kendinizden yola çıkın...
rakip olarak gördüğünüzün eksilerini bulup bakın o özellikler bende yok ben daha iyiyim diye göstermiş olmayasınız... yani fedakarlık dediğiniz şey bunlar olmasın...
belki sizi ölçüyordur kayınvalideniz... yanlış ama merak ediyordur tepkinizi... diğer gelinini anlatarak...
oturup dinlemeyi bırakın müsade etmeyecektiniz... ki böyle bir durumda yanında yer alacağınız kayınvalideniz değil eltiniz olmalı... aynı taraftasınız çünkü...
kayınvalidem eltimden şikayet ediyorsa benden de şikayet edecektir... şikayet edenin yapısıyla alakalı bir durumdur bu şikayet edilenin kötü olması ile alakası yoktur...
kendi davranışlarınıza bakın bakalım... nerede yanlış yaptınız... bundan sonra yapmazsınız aynı yanlışı...
bir şey daha eşiniz haklı sizi sevmek zorunda değiller.. sevilmek içinde çabalamanıza gerek yok...

Açıkçası ben de 'kişi kendinden bilir işi' sözünden yola çıkarak sizin hakkınızda olumsuz bir elektrik aldım.herhangi bir seyi yada seyleri saklayarak yada gölgeleyerek buraya konu açmanın sadece kişinin kendini kandırmak olduğunu bununda çözüm değil sorunun bir parçası olmak olduğunu bilecek durumdayım.
siz dikkatle okumadınız sanırım ben eltimle ilgili kötü bir sey yazmadım,kayınvalidenin anlatımıyla da ona kötü davranmadığımı belirttim,artı bu duruma eltin kayınvalideni doldurmuş diyenlere ise bana çok iyi davranıyor dedim.ve sadece toplumdaki elti düşüncesi ile bakıldığında beni kıskanabilir dedim.ama ardından böyle hissettirmemek için dikkat ettim dedim.
konu kesinlikle elti değil.kayınvalidem...
eltim olsa da 10 tane de olsa hiç olmasa da ben samimi sıcak ilişkiler istedim bunun için çaba gösterdim(ki ben çok ayrıntıya girmedim okuyanlar sıkılmasın diye)bu iyiliklerin içinde öğrenci olduğum şehirde ameliyat olan kayınvalidemin 11 gün yanında kalmak bile var. şu an düştüğüm duruma üzüldüm ve anlamaya çalışıyorum .durum bu...
neden bu kadar samimi olmak isteği derseniz onu ben de çözemiyorum kendi ailemde bu duyguları yaşayamadığım için olsa gerek diyorum...tabi eşimi mutlu etmek isteği de var....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Sağlık olsun canım takma kafana her işte bir hayır vardır.

canım onlarla samimi olmak zorunda değilsin bunun için çabalama
zaten samimiyet sevgi iki taraflı oluşur tek tarafın çabasıyla olmaz:1no2:
madem onlar senden uzak durmak istiyolar sende uzak dura.ssaygılı ve mesafeli ol yeter
gerisini zamana bırak belki ilerde istediğin gibi sıcak ve samimi bir aile ortamı oluşur oluşmazsada umursama boşver
sen eşinle yuvanda mutlu ol yeter.bunun içinde ailesi hakkında bu tarz konuşmalar yapma şikayetçi olma
evinde huzurunu kaçırma

her satırınızı dikkatle okudum size yardımcı olmak için..
ikinci mesajınızdan sonra tekrar döndüm tekrar okudum...
buyrun çelişkileriniz...
çok iyi olmak istediğiniz kayınvalidenize kadın diye hitabınız...
içinizden gelen bu ise elbette bunu deyin, ama gerçekten iyi olmak isteyen bunu demez... gerçekten üzülen kişinin yorumu farklı olurdu diye düşünüyorum...
evet eltinize hissettirmiyorsunuz belki... ama gerçekte ondan üstün olduğunuzu düşünüyorsunuz...alın size kendi cümleleriniz...
ben sizi bilemem... tavrınızı, ifadenizi, nerede ne şekilde davrandığınızı da...
sadece kelimelerinizin altındaki alt yazıya takıldım ben...
bu tamamen benim içimin fesatlığı da olabilir..iyi niyetli de olsa şikayet eden insanın iyi niyetli olduğunu düşünmem ben... böyle tecrübe ettiğimden doğrum budur...
siz kötüsünüz değil... samimi olmak için çabalamanız.... iyi olmak istemeniz...
iyiyseniz iyisinizdir... samimiyseniz samimisinizdir.. olduğunuz halde güzelsinizdir. bitti..

kadın diye hitap etmenin bu psikoloji ile beni suçlu duruma düşüreceğini sanmıyorum çünkü peygamber değilim...

su mesajindan sonra kendi yasadiklarim geldi aklima suana kadar hic bahsetmemistim burda ama aynisini bende yasadim kayinpederim tarafindan.evlenmeden önce hep eltimi kötüledi bana sonra evlendik 2 sene bi arada yasadik ama ne 2 sene kan ksuturdu bana saolsun bu 2 yil icerisinde yine eltimi kötülemeye devam etti bana ama nedense eltim yokken yok öyle yok böyle banda kizim diyodu sonra eltimlerle bi araya geldikmi 2 dk önce bana kizim diyen adam gidiyor yerine suratsiz biri geliyordu anlayamiyordum sebebini ama nefret ediyordum bu durumdan hatta eltimler hic gelmesin istiyordum ,sonra bunlar izine gittiler beraber izininde kavga etmisler eltim onlardan önce geldi hosgeldine gittik filan erttesi günü beli agriyormus krem sürmek icin cagirdi beni ve herseyi anlatti bana meger bizim peder her firsatta beni kötülüyomus ona ama söyledigi laflar yenir yutulur cinsten degil ben utandim resmen dinlerken herneyse sonra ben döküldüm tabi senin icinde konusuyor diye neyse sonuc meger bu beni sürekli kötüledigi icin onlar gelincede bana kötü davraniyormuski eltime gösteris olsun diye bilmem anlatabildinmi yani demek isteidgim eltini sana kötüleyen senide eltine kötülüyordur oyuna gelme sende benim gibi

kadın diye hitap etmenin bu psikoloji ile beni suçlu duruma düşüreceğini sanmıyorum çünkü peygamber değilim...

kimse peygamber değil...
ve inan herkes kendi penceresinden haklı...

daha 3 aylık evliymişssin bak işte evlilikler bu şekilde zedelenmeye başlıyor bu tarz şeylerle hiç eşinle kötü olma olan yine sana olur haklıda olsan haksızda olsan erkek genelde ailesine laf söletmez zorlamanın bir anlamı yok uzak dur yapışıpda ne olcakki bu seferde çok samimilikten dert yanacksın emin olki o daha kötü sen mesafeni koru saygısızlık olmasın zaten sen kaçarsan merak etme onlar kovalar bana yakınlık göstermeyen insanla ben niye yakın olmaya çalışıyımki ayrıca özelliklede dedikodu yapıyosa bugün eltimi çekiştiren yarın eltime beni çekiştirir boşver onlarla iyi geçinmeye çalışmayı sen eşinle iyi geçinmeye çalış bence

bence büyük ve geniş bir aile olcaz diye cok hayal kurmuş ve cok beklenti içine girmişsiniz...
şimdi de hayal kırıklığı....
keşke böyle bir beklenti içine girmeseydiniz de geniş,samimi,sıcak aile olduğunuzda gercekten mutlu olsaydınız...tersi de olduğunda ( yani şimdiki gibi ) bu kadar üzülmezdiniz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…