Eşimin ailesini sevmiyorum :(

Yargılayan çok olacak eminim bundan ama elimde değil gerçekten.. 1 buçuk yıl önce evlendim ailemden başka bi şehirdeyim.. başka iyiydik kayınvalidemle yani gidiyodum çağırıyordum ama hep beni bi kıskanma durumları vardı yaptığım yemeği beğenseler surat Asar ertesi gün aynı yemeği yapma çalışır falan. Kendi annemi sevmemi istemiyor ne zaman benim ailem yanımıza gelse gelmez gelse bile surat Asar konuşmaz. En başta komşuları ile birlikte çirkin muamelesi yaptılar eşimin yanına yakışmıyormuşum bide bunu gülerek anlattı hep soğudum yavaş yavaş. Kayınpederimde sürekli laf sokan bi insan kendi ailemle ilgili bişey yapsam hemen laf sokar alttan alttan. Hamileligimde konuşmadı benle kayınvalidem gelip gitmedi günlerce hasta aç yattım bi kapımı çalmadı. Stresten erken doğum yaptım çok şükür ki annem yetişti 40 gün yanımda kaldı oda laf söz oldu.. kızım 6 buçuk aylık2oldu öyle ki herşeyi gözüme batar hale geldi. Pis bi kadın evine gidince rahat edemiyorum ne bardak ne kaşık kullanmak istemiyorum bide çok kötü kokuyor geç banyo yapan bi kadın iyice tiskinir oldum Bebeğimi kucağına alsın istemiyorum ağzından falan öpüyor bebeğim kötü kokuyor. tuhaf bi nefretim var anlamıyorum.. eşimde annesini pek sevmez gidip gelmek istemez biraz mecburiyetten görüşüyoruz. Kusura bakmayın çok uzun oldu ben napıcamı bilmiyorum gerçekten duygularıma hakim olamıyorum
benimkide öyle bende öyle hissediyorum görmek istemiyorum. sürekli oğlunu övüyor yaptığım hiç birseyi benim yaptıgıma inanmıyor çünkü kendisi hiç bişey beceremiyor. öpmesini istemiyorsan cocugunu nazikçe söyle canım. anladıım kadarıyla oda seni kıskanmış

Eşinizle konuşun. Çok yakın olmak zorunda değilsiniz. Arayı açın. Konuşur konuşur susarlar. Kulaklarınızı tıkayın. Gidip gelmeyi azaltın. Doktora götürdüm çocuk mikrop kapmış, dudağından öpmüyoruz anne diyeceksiniz alacaksınız çocuğu. Ya surat yapsa ne olur yapmasa nolur. Boşvermeyi öğrenin, böyle insanlar çok lazım değil.

Sevmek zorunda değiliz herkesi.
Olmuyo sewemiyoruz bazen istesekte.
Ama saygını mesafeni korursan ilişkileriniz seviyeli olur kimse kimsenin sınırlarına girmez tabi anlayan insanlarsa

atsan atılmaz satsan satılmaz..
bosuna demıyorlar ailelerle de evleniyorsunuz diye.
diyalogu ve ilişkinizi minimumda tutun.
60 yaşında insanları değiştiremezsiniz, eşiniz de yanınızdaysa he deyin geçin.
Amaaaa,,, 6 aylık bebeği ağzından öptüğü anda tırnaklarınız ve sesiniz çıksın.
Siz bile öpmeyin ağzından bebeği..
Hem bebeği agzından öpmek nedir ya?!

Eşimizin ailesini sevmek zorunda değiliz, kimseyi sevmek gibi bir zorunluluğumuz yok, olmamalı da..ancak, görüştüğümüz zamanlarda mesafeli bir saygının olması yeterli bence. benim eşimin ailesi kötü insanlar değiller, bir ara sürekli gitmemi istiyorlardı; küçük eltim hergün onlarda olduğu için, aynı şeyi benden de beklediler ama ben alışkın değildim, gerekli olduğuna inanmadığım için de gitmedim. aradım, sordum gün aşırı..şimdi tüp bebek tedavisi görüyorum, hasta da oldum o arada zira kimse de pek arayıp sormadı açıkçası, doğum günümü bile kutlamadılar. gönül koydum elbette ve karar aldım, terazi gibi olacağım, bana ne kadar değer veriliyorsa o kadarını vereceğim. ne eksik, ne fazla..o yüzden çok da önemsemeyin, fazla büyütmeyin..terazi gibi olmayı deneyin.

Eşimizin ailesini sevmek zorunda değiliz, kimseyi sevmek gibi bir zorunluluğumuz yok, olmamalı da..ancak, görüştüğümüz zamanlarda mesafeli bir saygının olması yeterli bence. benim eşimin ailesi kötü insanlar değiller, bir ara sürekli gitmemi istiyorlardı; küçük eltim hergün onlarda olduğu için, aynı şeyi benden de beklediler ama ben alışkın değildim, gerekli olduğuna inanmadığım için de gitmedim. aradım, sordum gün aşırı..şimdi tüp bebek tedavisi görüyorum, hasta da oldum o arada zira kimse de pek arayıp sormadı açıkçası, doğum günümü bile kutlamadılar. gönül koydum elbette ve karar aldım, terazi gibi olacağım, bana ne kadar değer veriliyorsa o kadarını vereceğim. ne eksik, ne fazla..o yüzden çok da önemsemeyin, fazla büyütmeyin..terazi gibi olmayı deneyin.
Bende ne doğum günlerini atladım ilk sıralar ne anneler günü ne babalar günü ama Onlar benimkini kutlamadı bile. Karşılık beklemek değil ama insan umuyor

Back
X