Eşimin aileme karşı tavrı

Önerebileceğim iki şey var. birincisi sizin ailenizi ziyaret etmeniz. Tam tersi durumda siz olsaydınız, kocanızın abisi binbir emek verdiğiniz evinizde sigara içiyor olsaydı, uykunuz bu sigara kokusuyla belki sürekli gürültüleriyle bölünüyor olsaydı siz de kendinizi rahat hissedemezdiniz. ancak bu önerimin sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. bence bu en son çare olmalı.

ikinci önerim de engelli bireylere dair eğitim niteliğinde mutlaka belgeseller filmler vardır. bu tarz içerikleri beraber izlemeniz kocanızın kalbini bir nebze olsun yumuşatır ve empati etmesini sağlar diye düşünüyorum. belki bir bakım evini beraber ziyaret edip çalışanlardan engelli misafirlere yönelik bilgiler alabilirsiniz. kocanızın sizden önceki hayatında hiç engelli bir bireyle yaşamadığını tahmin ediyorum, insanın yaşamadığı tecrübe etmediği şeye karşı empati geliştirmesi çok zor olabiliyor bazen. kendinizi üzmeyin, eşinize isyan etmeyin. oldukça hassas bir konu, karşılıklı anlayışı önceleyerek hassas bir iletişim kurmanız sizin için en doğrusu olacaktır. bir de bu süreçte abinizi evinizde ağırlarken evin kurallarına uyum sağlamasının bir yolunu bulabilirseniz ve bu görevi de kocanız üstlenirse aradaki buzlar da erir bence.

Back
X