• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesinin bana hissettirdikleri =( ne yapmalıyım=(

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
merhaba arkadaşlar.. daha öncede burada eşimin ailesi ile neler yaşadıklarım konusunda bir kaç konu açmıştım.. ben bana yapılan haksızlıkları ve yanlışları unutamıyorum, unutmuş gibi de yapamıyorum.. bir çok konuyu ya da eşim ile farklı bir konuyu tartışırken bile onlara laf değdirmeden yapamıyorum. sonradan pişman oluyorum ama söz ağzımdan çıkmış oluyor.. onun ve kendi ailemden uzakta oturuyoruz.. arada telefon ile görüşüyoruz, memlekete gidince falan görüşüyoruz.. görüşme sıklığımız çok fazla değil.. ama ben hep ilerisini düşünüyorum.. memlekete gidersek bunlar şöyle olacak ben sinir olacağım, ya da çocuğum olunca (ki daha ortada çocuk falan kesinlikle yok) bize gelip uzun süre kalacak ya da memlekete gidince eşimin ailesi ile vakit geçirmek zorunda kalıcam.. geçen gün endoskopi oldum.. midemde bir şey çıkmadı ama üzüntü sinir stresten dolayı mide asitliliğim arttığı için sancı ve gaz oluşumu meydana geliyormuşum.. kayınvalideme söyledim yok ben geniş olacakmışım, hayat böyleymiş herşeye katlanacakmışım falan filan... sinir ediyor beni.. akşamları rüyalarıma giriyor.. memlekete gitmek hiç istemiyorum =( psikoloğa mı gitsem kendi kendime bu durumu nasıl aşarım.. çok fazla saplantı haline geldi... gerçi saplantı haline gelmesi çok normal... ne zaman telefonda konuşsak x anne diye hitap ediyorum.. endoskopiden çıktıktan sonra anne demedim siz diye hitap ettim.. eşime sitem ediyor yine siz olduk diye... telefonum kapalı olur o arar aradım ulaşamadım telefonun neden kapalı diye hesap sorar.. kayınvalidemlere gitsek hep bi laf sokma çabası, hep beni incelemeler falan... huzur bulamıyorum böyle boğulacak gibi oluyorum onlara gittiğimizde.. eşime de anlatmaya çalıştıkça onunla da tartışıyoruz.. o da benim yanımda aslında ama yine de işte annem böyle takma kafana, yok anneme ters cevap verme, hep bi annesini kayırma çabası.. güya hep beni koruyor hep benim yanımda ama değil işte... ya da ben hissetmiyorum güvenmiyorum..

sanırım çok karışık anlattım. ama gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum. iş yerindeyim çalışamıyorum. sürekli aklımdalar.. hep bana yapılanlar ve bundan sonra bana yapılma ihtimali olunan şeyler.. öff bunaldığımı hissediyorum... ben böyle biri değildim =((

Son düzenleme:
Seni çoook iyi anlıyorum.
Aynı duygular içindeyiz.
Hadi benim geçmişi düşünmemden geçtim de, eşime devamlı eskileri açmam çok kötü oluyor.
Devamlı tartışma ortamı evin içinde.
Yenmeye çalış canım bu düşünceleri.
Ben kendimle mücadele ediyorum bu knuda.
Birkaç zamandır başarıyorum.
Umarım devam eder.
Geleceği ya da eskileri düşünüp anı zehir etmemek lazım.:34:

Seni çoook iyi anlıyorum.
Aynı duygular içindeyiz.
Hadi benim geçmişi düşünmemden geçtim de, eşime devamlı eskileri açmam çok kötü oluyor.
Devamlı tartışma ortamı evin içinde.
Yenmeye çalış canım bu düşünceleri.
Ben kendimle mücadele ediyorum bu knuda.
Birkaç zamandır başarıyorum.
Umarım devam eder.
Geleceği ya da eskileri düşünüp anı zehir etmemek lazım.:34:

teşekkür ederim canım.. ben de bugünlerimizi zehir ettiğimin farkındayım, çok da üzülüyorum.. bi kaç zaman çok güzel gidiyor hiç aklıma gelmiyor, tartışmıyoruz falan.. daha sonrasında en ufak bi söz, hareket bana her şeyi hatırlatıyor ve asebi ve mutsuz bir ha lalıyorum.. eşimde bu halime kızdığından tartışma yaşıyoruz.. peki sen nasıl başarıyorsun?

insanın kendine verdiği zararı kimse veremez.sürekli kurarak,kendini doldurarak hayat geçermi:34:

teşekkür ederim canım.. ben de bugünlerimizi zehir ettiğimin farkındayım, çok da üzülüyorum.. bi kaç zaman çok güzel gidiyor hiç aklıma gelmiyor, tartışmıyoruz falan.. daha sonrasında en ufak bi söz, hareket bana her şeyi hatırlatıyor ve asebi ve mutsuz bir ha lalıyorum.. eşimde bu halime kızdığından tartışma yaşıyoruz.. peki sen nasıl başarıyorsun?

Canımher zaman başardığımı söyleyemem.
Bazen öyle şeyler oluyo ki herşey arka arkaya saniyeler içinde geçiyor aklımdan.
Ama artık eşime söylemiyorum bişey.
Doydum herhalde kavgaya.
Ama kaynanamımn yaptıklarını aklımdan çıkarmak çok zor.
Geçen gün kaynanamlatda mutfakta yemek hazırlarken geldi aklıma söylediği birkaç söz.
İçer yanlarına gidemedim bir anda.
O anda girsem odaya.
Sanırım içerde tatsız şeyler olurdu.
Kendimi sakinleştirdim mutfakta.
Güzel şeyler düşündüm.
Sen de öyle yap.Hiç mi güzel anın yok eşinle.
Onları hatırla.At çöp kutusuna maziyi.
Yoksa mutlu olamazsın:45:

psikolojik danışma alsan faydası olur çünkü bazı durumlar bizi aşar.profesyonel yardımdan çekinmemek gerek diye düşünüyorum...param olsa ben bi saniye durmaz giderdim psikoloğa.derdim de yok yani ama ben yine giderdim rahatlamak için..

insanın kendine verdiği zararı kimse veremez.sürekli kurarak,kendini doldurarak hayat geçermi:34:

geçmiyor, geçmesinin imkanı da yok.. ama asıl önemli olan bu nasıl başarılır, nasıl onların bana yaptıklarını sindirip kafamda kurmamayı başarayım? nasıl onlara karşı nötr olacağım =(

Canımher zaman başardığımı söyleyemem.
Bazen öyle şeyler oluyo ki herşey arka arkaya saniyeler içinde geçiyor aklımdan.
Ama artık eşime söylemiyorum bişey.
Doydum herhalde kavgaya.
Ama kaynanamımn yaptıklarını aklımdan çıkarmak çok zor.
Geçen gün kaynanamlatda mutfakta yemek hazırlarken geldi aklıma söylediği birkaç söz.
İçer yanlarına gidemedim bir anda.
O anda girsem odaya.
Sanırım içerde tatsız şeyler olurdu.
Kendimi sakinleştirdim mutfakta.
Güzel şeyler düşündüm.
Sen de öyle yap.Hiç mi güzel anın yok eşinle.
Onları hatırla.At çöp kutusuna maziyi.
Yoksa mutlu olamazsın:45:

ben de eşime söylemeyeceğim diyorum ama yine içimde duramıyor illa ki söylüyorum bir şeyler =( eşim ile geçirdiğimz çok güzel günler var tabii ki de bir çoğu onlar yüzünden güzel başlayıp çok çok kötü bitti.. =( mutluluklarım artık geçici oldu, anlık. hiç biri uzun sürmüyor =(

geçmiyor, geçmesinin imkanı da yok.. ama asıl önemli olan bu nasıl başarılır, nasıl onların bana yaptıklarını sindirip kafamda kurmamayı başarayım? nasıl onlara karşı nötr olacağım =(

bunu ben de çok merak ediyorum.ben de takıyorum kafama eşimin ailesinin dediklerini.
"Boşver" demek de hiç huyum değildir.

bunu ben de çok merak ediyorum.ben de takıyorum kafama eşimin ailesinin dediklerini.
"Boşver" demek de hiç huyum değildir.

ben de boş veremiyorum ya da kaynanamın kişiliği böyle diye kestirip atamıyorum.. kafamda iyice büyüyor düşünceler =( hatta böyle şöyle olur diye kurmaya bile başladım =( offf durumum çok kötü sanırım =(

ben de eşime söylemeyeceğim diyorum ama yine içimde duramıyor illa ki söylüyorum bir şeyler =( eşim ile geçirdiğimz çok güzel günler var tabii ki de bir çoğu onlar yüzünden güzel başlayıp çok çok kötü bitti.. =( mutluluklarım artık geçici oldu, anlık. hiç biri uzun sürmüyor =(

Ne kadarlık evlisin canım sen?

bı uzmandan yardım almak,senı rahatlatacaktır.bu öfkenı kontrol etmen gerekır.gözün görmedigi halde yasam kalıtenı bozuyor,ısıne bıle konsantre olamıyorsun.gecmıse saplanma,bazı seylerı de ardına atmaya calıs ve ınsanları da oldugu gıbı kabul et:34: ama kımsenın de senın sınırlarına gırmesıne musade etme..hiç kimse içın,esınle huzurunu asla bozma ..

ben de boş veremiyorum ya da kaynanamın kişiliği böyle diye kestirip atamıyorum.. kafamda iyice büyüyor düşünceler =( hatta böyle şöyle olur diye kurmaya bile başladım =( offf durumum çok kötü sanırım =(

ev hanımı mısın? soruyorum çünkü insanın ilgilendiği bir işi veya başka uğraşları olunca kafasına takmaya fırsatı olmuyor.açıkçası ben de dört gözle atanıp işime gücüme bakmayı istiyorum.

memleketimizde yeni bir iş imkanımız oldu gibi (netlik yok) benim ailem merkezde, eşiminki ilçede oturuyor... ben de dedim böyle birşey olursa merkezde otururuz.. hem sen arkadaşlarınla çıkınca ya da işin uzarsa ben de kendi arkadaşlarımla ya da ailemle vakit geçiririm.. sırf kaynanamın ve diğer aile bireylerinin lafını çekmemek adına böyle bir durum olursa başka bi ilçede ikimizin ailesinin olmadığı bir yerde otururuz diyor eşim.. ve böyle bi durumda ayda 1 falan anca giderim dedim kayınvalidemlere yok o kadar olurmuymuş daha sık gitmek gerekirmiş.. eee ben orada nefes alamıyorsam mutsuzsam niye gideyim ki =(( çünkü kaynanam bir sürü laf söyler ve sürekli söyler... hatta geçen gün eşime 6-7 ay önce konuşulan bir konuyu sanki daha yen konuşulmuş gibi gündeme getirip söyleniyor =(( off off =((

psikologa ben de gitmek istiyorum ama kaynanam ya da eşimin ailesini psikolog değiştiremeyeceğine göre bana nasıl faydası olacak? gerçekten işe yarayacağını bilsem bi şekilde giderim ama =(

ev hanımı mısın? soruyorum çünkü insanın ilgilendiği bir işi veya başka uğraşları olunca kafasına takmaya fırsatı olmuyor.açıkçası ben de dört gözle atanıp işime gücüme bakmayı istiyorum.

ev hanımı değilim.. çalışıyorum.. ama bugün yapamadığım bir işi yarın yapabilme imkanım olduğu ve daha yeni eşim ile tartıştığımız için bugün adapte olmakta çok zorlanıyorum, hatta olamıyorum =((

memleketimizde yeni bir iş imkanımız oldu gibi (netlik yok) benim ailem merkezde, eşiminki ilçede oturuyor... ben de dedim böyle birşey olursa merkezde otururuz.. hem sen arkadaşlarınla çıkınca ya da işin uzarsa ben de kendi arkadaşlarımla ya da ailemle vakit geçiririm.. sırf kaynanamın ve diğer aile bireylerinin lafını çekmemek adına böyle bir durum olursa başka bi ilçede ikimizin ailesinin olmadığı bir yerde otururuz diyor eşim.. ve böyle bi durumda ayda 1 falan anca giderim dedim kayınvalidemlere yok o kadar olurmuymuş daha sık gitmek gerekirmiş.. eee ben orada nefes alamıyorsam mutsuzsam niye gideyim ki =(( çünkü kaynanam bir sürü laf söyler ve sürekli söyler... hatta geçen gün eşime 6-7 ay önce konuşulan bir konuyu sanki daha yen konuşulmuş gibi gündeme getirip söyleniyor =(( off off =((

psikologa ben de gitmek istiyorum ama kaynanam ya da eşimin ailesini psikolog değiştiremeyeceğine göre bana nasıl faydası olacak? gerçekten işe yarayacağını bilsem bi şekilde giderim ama =(

Ço yeniymişsin canım.

Sen psikoloğa git.
Senin düşüncelerinin değişmesi lazım.
Diğerleri değişmez zaten.
Sen eskileri düşünmekten kurtulursun.
:31:

dilersen esınle bırlıkte de gıdebılırsın.. Ama sen kendın bıle gıtsen,onlar tabıkı degısmeyecek ama dogru iletisim icin strateji belirlersın.esınle ,aılesıyle görüsme konusun da pazarlıkta dogru degıl.kım olsa gergınlık yaratır.ınan yeryüzünde anlasamayacak ınsan yoktur.bırı fransızca,bırı almanca konusuyorsa;ortak dıl bulup ıkı kısının de Türkceyı ögrenmesi gerekır:34: herkes anlaşılmak ıster,o yüzden ortak dil gerekır.. Esınle bu duruma çare bulup,tazecık evlılıgınızde bırbırınızı yıpratmayin:34: sevgiler..

:30:canım inan aynı duyguları ben de yaşadım eskisi kadar yoğun olmasa da şimdi de yaşıyorum. İnan ki böyle düşünerek kafaya takarak sadece kendimizi yıpratıp üzülüyoruz, geride kalanların umrunda bile değiliz. bence kendini işine ver çok zor olduğunu biliyorum ama onları duymamaya, düşünmemeye çalış. 9 ay önce onlar mı vardı sanki:)

toprak39,

diğer konularınıza da biraz baktım. bu konuyu sizin de farkettiğiniz gibi saplantı haline getirmişsiniz. bir uzmana gitme imkanınız varsa gidin. daha şimdiden bu konu sizi gastrit edecek kadar sıkıyor ve bunaltıyorsa ilerde daha kötü de yapabilir. tek başınıza aşmanın yollarını bulamıyorsanız muhakkak destek alın...

bunların yanında yine de birkaç öneride bulunayım. belki faydası olur...

---geçmişte yaşanılan şeyleri kendi kendinize çok fazla tekrar edip onları hatırlıyor ve aynı duyguları yine hissederek aynı acıları tekrar yaşıyorsunuz. bunu yapmayın. geçmişte olan biten ve artık değiştiremeyeceğiniz şeylere odaklanıp bugünü kendinize zehir etmeyin.

bu durumun aynısını gelecek için de yapıyorsunuz. işte ''memlekete gidersek bunlar şöyle olacak ben sinir olacağım, ya da çocuğum olunca (ki daha ortada çocuk falan kesinlikle yok) bize gelip uzun süre kalacak ya da memlekete gidince eşimin ailesi ile vakit geçirmek zorunda kalıcam..'' daha gelmemiş bir geleceğin elemin çekiyorsunuz. yarın yaşayacağınız garanti değilken siz olmamış çocuğunuzun sıkıntılarını çekiyorsunuz. bu şekilde hayatı kendinize zorlaştırıyorsunuz.

bu konuda birşeyler yapmak için zihninizi kontrol etmeyi öğrenmeniz gerek. iç sesinizi susturursanız bugüne odaklanır ve geçmiş gelecek kaygısından kurtulursunuz. işte bunu yapmak için bunu size öğretmesi için bir uzmana gidin. zihninin her an farkında olmak düzenli çalışma isteyen bir süreçtir ve bir uzman size yardım ederse bu yönden hayatınız çok kolaylaşır, sıkıntılarınız da gider...

---bundan sonra da kayınvalidenizi affedin. çok zor gelecektir buna eminim. ama onu affetmeyi onun için değil kendiniz için yapın. eğer onu affeder, gıyabında artık iyi konuşursanız kalbiniz ona olan nefretten kurtulur ve bu sıkıntılarınız da biter. zor gelse de onun hakkında kötü konuşmayın. tamam size çok zulmetmiştir, hakkınızı yemiştir belki. ama artık bunlar geçmişte kaldı. siz şimdi evlisiniz ve eşinizle olan mutluluğunuzu bunun bozmasına izin vermeyin.

eğer onu affetmez, hakkında yine kötü konuşursanız maalesef aynı nefret sizi tüketmeye devam edecektir. ve evliliğiniz de tehlikeye girecektir. bu yüzden bir karar verin. ve uygulamaya geçin. emin olun o kadar zor değildir, onu affettikten sonra kalbiniz sükuna kavuşacaktır. hakkında artık ne nefret ne birşey hissetmeyeceksiniz ve hayatınızdan çıkıp gidecektir. bundan sonra ne anne demek zor gelecektir ne de başka birşey...

---son olarak kimse kimsenin birşey hissetmesine sebep olmaz. onlar size birşey hissettirmiyor. siz bunlara izin verdiğiniz için böyle hissediyorsunuz. bu konuyu takıntı haline getirdiğiniz artık ne olsa gözünüze batıyor ve sizi sıkabiliyor. bu yönden koruma kalkanınızı (özsaygınızı, özgüveninizi) güçlendirin. kendinize ne kadar güvenirseniz başkalarının sözlerini yaptıklarını da o da derece önemsemezsiniz. ama eğer özsaygınız azsa söylenen en basit sözlerde bile öfkelenirsiniz. bu konuda biraz çalışın. bir uzman size yol gösterecektir...

Back
X