eşimin ailesinin bebek baskısından bıktım

Ay okurken daraldım. Manyak mı bunlar. Siz sert çıkmayın ama eşinize söyleyin terslesin size ne desin. Ayrıca çocuğumuz olırsa da annesi ilgilensin baksın isterim bırakmam ben öyle desin. İki elde büyüyen çocul şımarık oluyor falan desin bahane olarakta. Biz hayat planımızı kurduk. Ona göre hareket edicez boşun sürekli sormayın desin. Valla içim daraldı
Maalesef benim annem hayatta değil. Bana destek olacaklarina bunu kullanıyorlar. Herseye müdahale etmeye çalışıyor kv.

Maalesef benim annem hayatta değil. Bana destek olacaklarina bunu kullanıyorlar. Herseye müdahale etmeye çalışıyor kv.
İşgüzar yani. Hiç sevmem kendine vazife bulanları. Eşimin aileside sorup duruyor seneye düşünürüz belki diyorum.
Buarada annenize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ne hadsizliktir bu ya... Böyle konular okudukça inanın evlilik fikrinden iyice uzaklaşıyorum. İyi sabretmişsiniz yine ama bence ufaktan ters yapmanız gerekiyor. Görümceye ya da kayınvalideye, bir şekilde.

Bebek doğunca sanki onlar mı bakacak? Çok isteyen varsa buyursun kendi doğurup baksın. Ayrıca bu bebek işi tamamen Allah'ın takdiri. Hadi hiç olmadı diyelim, o Zaman ne yapacak bu konuşan çeneler.

görümce yada kaynana bu konuda konuşmaya başlayınca oturup kuzu gibi dinleme. sen ne kadar dinlersen o kadar konuşurlar. lafı değiştir, mutfağa git, televizyonun kanalını değiştir, telefondaysan işim var kapatıyorum de. kısaca dinleme.

Nasıl tahammül ediyorsunuz gerçekten anlamıyorum.Daha ilk söylediklerinde ''siz kendi işinize bakın'' deyip ağızlarını kapatmalıydınız.Siz bir ailesiniz artık alacağınız kararlar sadece ikinizi ilgilendiriyor,onlara laf düşmez çok konuşmasınlar.
+1

yok artık iyi tahammül etmişsiniz. biraz daha beklerlerse heralde çocuk yapın diye başınızda duracaklar

Yahu 9 ay taşıyacak olan sizsiniz, sorumluluğu alacak kişi sizsiniz, doğuracak kişi sizsiniz, bakıp büyütecek olan, tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan sizsiniz ama ne zaman çocuk yapacağınıza başkası karar verecek. Oldu!
Bir defa sadece birinin sertçe ağzının payını verin. Otomatik olarak hepsi susacak.

Bu baskılarla tek başına mücadele ediyor gibi duruyorsun. Biraz eşinin olaya dahil olması gerek. Sürekli tekrarlamaları saygısızlık. Ya daha sert cevap ver ya da eşin uygun bir dille konuşsun. Bu yaşadığın hassasiyeti paylaşmalısın onunla.

Neden evlenmiyorsun?
Cocuk düşünmüyor musunuz?
Ikinciyi düşünmüyor musunuz?
Bunları merak etmeyin herkes sormayı hak sayıyor kendine bu ulkede nedense...

Koskoca kadın olmuşsunuz, insanların size neler diyip neler diyemeyeceği konusunda mesafe koymayı öğrenin lütfen. Çocuğa sordurtuyorsa çocuğa lütfen annene söyle böyle şeyler insanlara sorulmazmış çok ayıpmış , çocuğumuz olsa zaten görürdün demi dersiniz? Kv kp bu konuda sizlerle konuşmaktan hoşlanmıyorum. Bunlar özel mevzular deyin. vs. En son ihtimal mevzu ettikleri dakika kalkın gidin o ortamdan. Sizin konuşmamanız saygısızlık değil ama onların sizi sıkıştırması bariz saygısızlık

Niye insanlara hayatınıza bu kadar müdahale hakkı veriyorsunuz.

En baştan, biz çocuk istemiyoruz. İstediğimiz ve olduğu zaman haber ederiz.
Bu konuda konuşmak istemiyorum.

Bitti ya.
Yok zamanı var yok sınav var yok kpss bilmem ne.
İnsanlara muhabbet etme fırsatı vermişsiniz onlarda zorluyor.

Eşin annesini arayıp diyemiyor mu anne biz istemiyoruz sürekli bebek muhabbeti yapmayın yeter diye.

Karşıdaki kişiler düşüncesiz olabilir ama onların düşüncesizligini dile getirme fırsatını siz verirsiniz.

Gereksiz müsamaha gösterilmiş.
İlla sert davranmanıza gerek yok. Net olacaksınız.

İnsanlar ciddi ve net olmayı sert ve ters davranmak diye algılıyor. Alakası yok. Çok başka şeyler.

Cok istiyorasiniz siz dogurun de ,klasik bir soz ama sen soyle :KK48:

Back
X