Eşimin ailesinin çocuk ısrarı! Sebebi ne olabilir?

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
108
Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.

tipik türk ailesi, nesine şaşırdınız?
Abarti derecede ama. Bence mahrem olan seyler ulu orta konusuluyor. Esimin kardesinin cocuguna ogretip ogretip konusturuyorlar. Cocuk bizim evimize gelince sizin bebeginiz nerde yok mu ne zaman gelecek dedi. Annesi de yani esimin kardesi de onlarin bebegi yok yavrum soyle de yapsinlar dedi. Sok oldum. Daha onlarca ornek var verebilecegim.

Bir sebebi yok sadece isterler.Yaparsin 2 cide israr ederler anlicagin surekli konusurlar.birdaha soylerlerse ben dogurucam siz mi bakicaksiniz diyon anlasinlar.
Evet esimin annesi bakacakmis cocugumuza. Inanabiliyor musun. Vakti zamaninda calisiyormus esime babannesi bakmis sabah aksam babannesinde kalmis o yuzden benim cocuguma da babannesi bakacakmis.

Etraf konusuyordur ya senin ya kocanın çocuğu mu olmuyor diye. Bunlar da sana baskı yapıyor işte tipik cahil kafalar

Başkasının üremesine niye bu kadar meraklı olur insanlar ben de anlamam.
Size ne demek ayıp geliyor size değil mi,bana gelmiyor,
Şakasını yapana bile sana ne bee şeklinde cırlıyorum.Daha da çirkin laflar söylüyorum.
Aynı saçma lafları bir daha duymuyorum.
Evet size ne demek bana ayip geliyor ama onlara israr etmek ayip gelmiyor. Gecen gun kardesi esime mesaj atmisti cocugu kuzen istiyormus bi bebek yapacakmisiz. Cevap vermedik. Cocugu kullaniyor bir de. Dun beni aradi attigim mesajimi gordun mu diye. Yok dedim once sonra hatirlatinca gecistirdim konuyu degistirdim. Bozuldu telefonu kapatti. Ben bu insanlari anlayamiyorum.

Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.

Ne kadar gereksiz ısrarlar yahu..
Rahatsızlığınızı eşinize söyleyin. Bu ikimizin özel konusu. Her yerde dile getirilmesinden, sürekli sorulmasından rahatsız oluyorum. Aileni kırmak istemediğim için onlarla sen konuşursan sevinirim, şeklinde tavrınızı belli edebilirsiniz.

Çünkü onlara da millet soruyor. Vivvo nun hala çocuğu olmadı mi? Yoksa kısır mi? Onlar da size baski yapıyor o yüzden :)
Çünkü onlara da millet soruyor. Vivvo nun hala çocuğu olmadı mi? Yoksa kısır mi? Onlar da size baski yapıyor o yüzden :)

Etraf konusuyordur ya senin ya kocanın çocuğu mu olmuyor diye. Bunlar da sana baskı yapıyor işte tipik cahil kafalar
Cocuk yapabilme yeterliligine sahip herkes cocuk yapmak zorunda mi anlayamiyorum. Hazir hissetmek herseyden once anne baba olmayi istemek gerekmez mi. Evlendik fiziksel sikintimiz da yok hadi o zaman cocuk mu yapalim. Onlara soyleyemediklerimi buraya yazip dokuyorum kusuruma bakmayin cok doldum.

Abarti derecede ama. Bence mahrem olan seyler ulu orta konusuluyor. Esimin kardesinin cocuguna ogretip ogretip konusturuyorlar. Cocuk bizim evimize gelince sizin bebeginiz nerde yok mu ne zaman gelecek dedi. Annesi de yani esimin kardesi de onlarin bebegi yok yavrum soyle de yapsinlar dedi. Sok oldum. Daha onlarca ornek var verebilecegim.

Yok daha neler :KK57:

Evet esimin annesi bakacakmis cocugumuza. Inanabiliyor musun. Vakti zamaninda calisiyormus esime babannesi bakmis sabah aksam babannesinde kalmis o yuzden benim cocuguma da babannesi bakacakmis.

Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız da bu kadar kesin konuşmaları ne kadar itici.. Eşiniz ne düşünüyor?

Onlar konuşur canım..
Çocuğun olmuyordur tedavi görüyorsundur bi akraba seni görür 'ayyy ne zaman çocuk yapıyosunuz yoksa olmuyo mu hııııı??' der ve yarana tuz basar.
O sebeple salla. Kim ne derse desin düşünmüyoruz diyip susturun.

Cocuk yapabilme yeterliligine sahip herkes cocuk yapmak zorunda mi anlayamiyorum. Hazir hissetmek herseyden once anne baba olmayi istemek gerekmez mi. Evlendik fiziksel sikintimiz da yok hadi o zaman cocuk mu yapalim. Onlara soyleyemediklerimi buraya yazip dokuyorum kusuruma bakmayin cok doldum.

Ben bana soranlara hayırlı zamanda olsun insallah diye cevap veriyordum.

Bir de sey var o daha bomba, "bak sonra istersin çocuğun olmaz bilmem kimin bilmem kac senede oldu" diyenler :D

Genelde insanlar cocuk sahibi olmak istedikleri icin evlenirler o yüzden yadirganiyor boyle seyler.

Konuyu açtıklarında abartılı bir şekilde a a ne münasebet bu konuyu konusacagimi düşünmüyorsunuz herhalde ayıp denen birşey var deyin.

Şey desene suratlarına: Ben kısırım. Doktora, üfürükçüye her bir halta gittim olmayacakmış çocuğum. Yada bir arkadaşın dediği gibi; aaa kaç yaşında kadınsın. Üstüne annesin. Bu tip şeylerin ayıp olduğunu bilmen lazım. Çocukta senden öğreniyor. Yabancı bir ortamda söyler bak sen rezil olursun de. Örnek olman gerekiyor diye de ekle.

sebebi torun istemeleri ben daha 10 aylık evliyim benim kendi ailem de böyle. başka ne sebebi olacak allah aşkına.

Back
X