Gençken yaş almış insanlar ile empati kurmak imkansız evet.. Yaş alanlar da sanırım gençlerin delikanlarından ötürü bazı şeyleri tatlılıkla bağlayamayacağını, fevri karşılayacağını unutuyorlar.. E üslup konusunda da fazlaca ileri giden, yaşının hakkını veremeyenler de var.. Zor işler..
Yaş belli vakite varınca "görmeyi istemek ya da görememekten korkmak" evhamı basıyor büyükleri sık sık.. Bu her tür mürvet ya da mutluluk için geçerli aslında.. Bu arada sizin üremenizden sorumlu devlet bakanı olduklarından dolayı değil... Ama kendi evlatlarının evladını görme isteği evet ağır basıyor olabilir ki bu aslında bana göre çok haklı oldukları bir konu.. Elbette bunun yolu ulu orta terbiyesizce baskı değil.. Ama herkesin kültürü ve yetişme tarzı da bir değil..
"Torun görmek isteyişinizi anlıyorum ve lakin kendimi şu şu şu nedenlerden dolayı hazır hissetmiyorum var mı bunlara çözümünüz?" demek zor olmamalı..
Ah Empati.. Kuramıyoruz.. Hiç birimiz, hiç bir şekilde.. Gençler fevri, yaşlılar olgun değil.. Ne biçim zamana denk geldik bilemiyorum...
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..