• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesinin her lafı batıyor bir akıl verin?

Ben tek çocuğum 3 yıllık evliyim. aynı şehirde evliyim ama eşimin ailesiyle daha yakın oturuyoruz kendi ailemle farklı ilcedeyiz. bu sebepten eşimin ailesiyle her hafta bazen daha sık görüşüyoruz ama kendi ailemi görmem 2 haftayı bazen 3 haftayı da buluyor. ama kendi aileme gidince 2 gece kalıyorum eşimin ailesi yakın olduğu için yatıya hiç kalmıyorum orda hiç rahat ta edemiyorum ama eşimin ailesi nerdeyse her gün oraya gitmemi hep orda olmamı istiyor. ben de bu sebepten çok sinir oluyorum kendi ailem orda yalnızken eşimin ailesinin yanına gitmek çok zoruma gidiyor eşimle bu sebepten hep tartışıyoruz. ailem yalnız olduğu için ben kendi aileme yakın oturmak istiyorum aklım hep onlarda kalıyor. Ama eşimin ailesi çok bencil hep bize gelsin sen bizimsin artık kafasindalar napicami şaşırdım bir akıl verin bu durum çok sinirlerimi bozuyor benim.
İkiniz de evlenmeyip ailelerinizle yaşasaydınız..ne bu aile merakı. Sizinki de normal değil eşinizinki de

Aileniz eşimizin işine git gel yapabileceği bir mesafede oturuyor. Oraya taşınmauı ve eşinizin git gel yapmasını istiyorsunuz. Uani haftanın en az bel günü git gel yapılabilecek bir mesafede. Ama siz ailenize gidince iki gün kalıyorsunuz. Sizin de ailenize olan bağ(ımlılığ)ınız, özür dilerim ama, çok sağlıklı gelmedi bana. Eşiniz de siz de aile ilişkilerinizi gözden geçirmelisiniz belki de.

Ben tek çocuğum 3 yıllık evliyim. aynı şehirde evliyim ama eşimin ailesiyle daha yakın oturuyoruz kendi ailemle farklı ilcedeyiz. bu sebepten eşimin ailesiyle her hafta bazen daha sık görüşüyoruz ama kendi ailemi görmem 2 haftayı bazen 3 haftayı da buluyor. ama kendi aileme gidince 2 gece kalıyorum eşimin ailesi yakın olduğu için yatıya hiç kalmıyorum orda hiç rahat ta edemiyorum ama eşimin ailesi nerdeyse her gün oraya gitmemi hep orda olmamı istiyor. ben de bu sebepten çok sinir oluyorum kendi ailem orda yalnızken eşimin ailesinin yanına gitmek çok zoruma gidiyor eşimle bu sebepten hep tartışıyoruz. ailem yalnız olduğu için ben kendi aileme yakın oturmak istiyorum aklım hep onlarda kalıyor. Ama eşimin ailesi çok bencil hep bize gelsin sen bizimsin artık kafasindalar napicami şaşırdım bir akıl verin bu durum çok sinirlerimi bozuyor benim.
E evlenmeseydiniz keşke.

Aileniz eşimizin işine git gel yapabileceği bir mesafede oturuyor. Oraya taşınmauı ve eşinizin git gel yapmasını istiyorsunuz. Uani haftanın en az bel günü git gel yapılabilecek bir mesafede. Ama siz ailenize gidince iki gün kalıyorsunuz. Sizin de ailenize olan bağ(ımlılığ)ınız, özür dilerim ama, çok sağlıklı gelmedi bana. Eşiniz de siz de aile ilişkilerinizi gözden geçirmelisiniz belki de.
Benim de en çok dikkatimi çeken bu kadar yakın mesafede 2-3 haftada bir gitmesi oldu

Onun ailesi öyle yaptığı için ben de kendi aileme gitme konusunda inat ediyorum yoksa ben aileme bile gitsem hemen kendi evime gelesim geliyor
Hiç mantıklı değil ki yaptığınız. Sınır çizmeyi bileceksiniz. Çocuğunuz varmış. Kayınvalideye gelmiyorum işim var diyeceksiniz, sonra da bu söylemin arkasında duracaksınız. Kavgaya mahal vermeyeceksiniz, politik davranıp buna alıştıracaksınız. Bağımlı gibi davranıp kendi ailenize de sürekli gidip kalmayın. Aynı şehirde olduğum kayınvalidemi ayda bir görüyorum şu an. Arıyor mu arıyor, çağırıyor ama işim var diyorum. Planım var diyorum, oluyor bitiyor. Üstelik aramız da iyidir ancak mesafe de her zaman iyidir. Detay açıklamaya da gerek yok ayrıca işim var, planım var dedikten sonra. Ne kadar çok açıklama yaparsanız o kadar çok ezilirsiniz. Kendi ailemi ise yıllardır 6 ayda bir bazen senede bir görürüm. 2-3 güne bir telefonda konuşuruz. Önceliğim kendi eşim, kendi ailem. Kimseye de söz hakkı vermem. İsterlerse kavga etsinler, isterlerse laf söylesinler. İsterlerse sitem etsinler. Eşim de bu huyumu bilir, böyle alıştı. Annemi ara, anneme gidelim asla demez. Çünkü en başından beri böyle, kararlarımda tutarlı olduğum için saygı gördüm. Size de tavsiye ederim, ancak böyle kurtulursunuz.

Eşim arada kaldı ailesine de bişey diyemiyor bana da olan eşime oluyor.
Şu olan eşime oluyor lafı o kadar yanlış ki. Sadece siz değil, bütün kayınaile konularında eşim arada kalıyor, olan ona oluyor yazık falan yazılıyor. Yoo erkeklere bi şey olduğu yok, atıyor karısını ailesinin önüne, karısının sıkıntılarını görmezden geliyorlar sırf anacıkları ile araları açılmasın diye. Seven koruyan kollayan adam anne baba karım isterse gelir istemezse gelmez der, bitirir bu işi.

Aynısını eşin de senin için düşünse nasıl olur ?

Back
X