Eşimin ailesinin masrafları yüzünden sıkıntıya düşüyoruz...

asilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
111
0
96
Ankara
nerden başlasam bilemiyorum lütfen bana yardımcı olun. ben yugoslav göçmeni bir ailenin kızıyım akrabalarım bursada yaşıyor.benim ailem ankarada.2010 yılında eşimle tanıştım ve evlendik.önceleri eşimin ailesi beni kabul etmedi gelenek ve görenekleri bahane ettiler.kayınvalidem tek kelime türkçe konuşmuyor.. bilmiyor çünkü kınamıyorum bazen hoşumada gidiyor çünkü bende onunla konuşmak için bir dil ögrenmiş oluyorum ..benim sorunum düğünümde hiç biri görevini yapmadı herşeyi eşim ve ben yaptık onların takılarını bile eşim aldı.neyse biz ewlendik falan.bu arada onlar hiç birşey olmamış gibi konuşuyorlar yüzsüz yüzsüz eşimden para istiyorlar yegenlerinin okul masraflarını... bu arada bende kendimi para yönünden sıkmaktan bir hal oluyorum.şimdi gerçekten doguda adetler böylemi yani maddi durumu ne olursa olsun kişi evlendikten sonra bile ailesine bakarmı yegenler abiler görümcenin masrafını falan..böylemi yoksa eşimmi aptal diye düşünüyorum bazen yardım edin lütfen eşimi hep kullanıyorlar.anlatamıyorum konuşsak kavga oluyor sussam sinirden patlıyorum. acaip kıskanç ve yapmacıklar aynı zamandada görümcem sürekli benimle yarışıyor ve laf sokuyor batıdakiler şöyle batıdakiler böyle die ..ne yapmalıyım saf kocama nasıl gösteririm onların bu yapmacıklıklarını...

Son düzenleme:

gözlemlediğim kadarıyla birbirlerine çok bağlı oluyolar, bizim bi komşumuz vardı kışın kayınları eltileri kayınvalidesi kayınpederi çoluk çocuk bunlara gelirlerdi antrede falan yatarlardır ama genede kışı orda geçirirlerdi düşün

Çok farklılar doğulular gerçekten
Bu yaz akrabamız evlendi doğulu biriyle çok gariptiler
kızı dans ettirmediler şöyle yapma böyle yapma durmadan emir verdiler
çalışmıcaksın etmiceksin tabi bizimki biraz fena olunca dediklerine uymadı
ama gerçekten çok farklılar ccanım allah kolaylık versin sana

bunlarda öyle ama benim sinir olduğum baglılık sadece çıkar amaçlı önemli konularda ortada yoklar ne zamanki sıkışıyorlar işleri düşüyor buraya geliyorlar bende yazın 2 aylık bebegimle peşlerinde pervane oldum saygısızlar yegenleri falan hepsi nerdeyse benle yaşıt çalışmıyorlar hazır gelsin bunlar yesin ben ailesinden kopsun demiyorumki kullanıldıgı anlatmak istiyorum sadece ((

benm eşimde doğulu fakat senin bahsettiğin gibi değil evet ailelerine düşkün oluyorlar ama bu maddi açıdan sömürülmeye kadar gidermi bilmiyorum en azından bizimkiler öle deil hiçbi beklentileri yok bzden durumlarıda ii çok şükür eğer sizin durumunuz iyiyse yardım edilir abartmamak şartıyla ama szde zor durumdaysanız etmek zorunda değilsiniz yeğenlere hediye alınır ama onlara eşya alıncak diede para istemez sizinkiler biraz sömürücü sanrm hiç böyle bişey duymamıştım

Doğu -batı diye ayırmamak gerekiyor.Eşinle iyi ol,gerisi boş bence...

Evet bizimkilerde çok saygısızlardı ama
herşey kocanda biticek bi şekilde görmesini sağla
onların öylesi kocanın gözlerinide boyar suçlu seni çıkartır

maddi olarak kendini kullandırma olayının doğusu batısı yok bence, yapı meselesi kimisi elini cebine atmaz kimiside saçtıkça saçar, kim saçıyosa bi müddet sonra ona yüklenmek adet olur

yazdıklarınla etnik köken arasında bir bağ kuramadım ben.

canım bu benim kullandıgım bir kelime degil görümcem öyle dio biz farklıyız kökenimiz farklı sizin gibi degiliz falan falan işte yani aslında açamadıgım bir başka konuda düşman gibi davranıyor devlet meselelerini sanki bize malediyor mesela dayımın kızı ile bu yüzden konuşmuyoruz kuzenimin eşi askeri doktor yani onunla tartışmışlar işte eşi asker diye anlatabildimmi canım umarım anlatmışımdır

bahsettiğiniz problemler her kültürden insanda olabilir. eğer amaç bir bölgeyi karalamaksa bu onların değil sizin seviyesini gösteriri

benim eşimde doğulu evlenirken epey zorluklar yasadık bizde ama evlendikten sonra düşündüklerimin coğu olmadı eve t birbirlerine çok bağlılar bazen cok gereksız boyutlara bile ulasıyor bu bağlılık mesela benım kayınvalidem illa anahtarınız bizdede olacak diye tutturmustu ilk zamanlar bir üstünlük kurma cabası oluyor herseyı onemsemıyorlar yanı bence onlar ıcın oğulları vs evlenmesı cok buyuk bısı dııl:) sen kendını uzme bence ama esınle ara ara konusmalar yapıp artık iki kişilik bir aile oldugunuzun farkına varmasını sağlayabilirsin cunku bunun ucu yok emın ol...

EVET genele vurursak doğu ailelerinin çoğunda var bu ..sanırım bir tür gelenek ...çok eğitimli olan çocuklar da ,ailesinin maddi durumu iide olsa her ay belli bir miktar para gönderiyorlar ,bu yüzden sorunlu olan çok var tanıdığım.
zor bir durum gerçekten ama ne olursa olsun kültür gerçekten bir etken ,sevgi de olsa kültür de önemli ..çünkü insan nasıl alıştıysa öyle gidiyor ,yedisinde neyse yetmişinde de o ..

bahsettiğiniz problemler her kültürden insanda olabilir. eğer amaç bir bölgeyi karalamaksa bu onların değil sizin seviyesini gösteriri

ben karalama yapmadım farkındaysan genellemede yapmadım bunu yapan ben degilim onlar ben evlenene kadar kimseyi dil din ırk ayrımı yapanı görmedm çevremde...sadece öylemi yoksa benim eşimin ailesi mi öyle dedim

anladım cnm saol demekki fazla yada eksik herkeste var bu sorun

Evet bizimkilerde çok saygısızlardı ama
herşey kocanda biticek bi şekilde görmesini sağla
onların öylesi kocanın gözlerinide boyar suçlu seni çıkartır

işte benim anlatmak istegimde buydu benim abimde evlendi biz hiç ne aldı ne sattı karışmadık görevimizi yaptık şimdi onlar sag biz selamet yaşıyorlar

bence sorun etnik köken değilde, karşınızdaki insanların görgüsüz, cahil olması

Kayınvalideniz için türkçe konuşamıyor diyorsunuz ama siz de türkçeyi düzgün kullanamıyorsunuz.
Eşiniz evlendi diye ailesi ile bağlarını koparamaz. Siz de kendi ailenizle bağlarınızı koparamazsınız. Eğer yapılan yardımlar sizin evlilik birliğinizi sarsmıyorsa sorun edilmemeli bence.

ben karalama yapmadım farkındaysan genellemede yapmadım bunu yapan ben degilim onlar ben evlenene kadar kimseyi dil din ırk ayrımı yapanı görmedm çevremde...sadece öylemi yoksa benim eşimin ailesi mi öyle dedim

bahsettiğiniz sorunlar çoğu kişinin yaşayabileceği sorunlar. burda çok sayıda konu açılıyor bunlar üzerine.ben de yaşıyorum belki daha fazlasını. doğulu değiller hangi bölgedense o bölgedekiler böyle oluyo mu diyim şimdi.başka bi arkadaş da bu doğulular böyle oluyo yazmış aslında onaydı eleştrim neyse umarım halledersiniz sorununuzu

maddi olarak kendini kullandırma olayının doğusu batısı yok bence, yapı meselesi kimisi elini cebine atmaz kimiside saçtıkça saçar, kim saçıyosa bi müddet sonra ona yüklenmek adet olur

tabiki vereni herkes sewer benim sıkıntım en mutlu günümüzde destek olmayışları beni akrabalarımın yanında küçük düşürmeleri para bahane aslında sorumsuz olmaları.. eşimin onların sıkıntılarını dert edip evde bebegimizle ilgilenmemesi yinede teşşekürler kızlar sıkıntımıda ortak olmaya çalışıp naçizane fikirlerinizi paylaşmanız yanlız degilmişim demekte güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…