nerden başlasam bilemiyorum lütfen bana yardımcı olun. ben yugoslav göçmeni bir ailenin kızıyım akrabalarım bursada yaşıyor.benim ailem ankarada.2010 yılında eşimle tanıştım ve evlendik.önceleri eşimin ailesi beni kabul etmedi gelenek ve görenekleri bahane ettiler.kayınvalidem tek kelime türkçe konuşmuyor bilmiyor çünkü ..benim sorunum düğünümde hiç biri görevini yapmadı herşeyi eşim ve ben yaptık onların takılarını bile eşim aldı.neyse biz ewlendik falan.bu arada onlar hiç birşey olmamış gibi konuşuyorlar yüzsüz yüzsüz eşimden para istiyorlar yegenlerinin okul masraflarını... bu arada bende kendimi para yönünden sıkmaktan bir hal oluyorum.şimdi gerçekten doguda adetler böylemi yani maddi durumu ne olursa olsun kişi evlendikten sonra bile ailesine bakarmı yegenler abiler görümcenin masrafını falan..böylemi yoksa eşimmi aptal diye düşünüyorum bazen yardım edin lütfen eşimi hep kullanıyorlar.anlatamıyorum konuşsak kavga oluyor sussam sinirden patlıyorum. acaip kıskanç ve yapmacıklar aynı zamandada görümcem sürekli benimle yarışıyor ve laf sokuyor batıdakiler şöyle batıdakiler böyle die ..ne yapmalıyım saf kocama nasıl gösteririm onların bu yapmacıklıklarını...
bunlarda öyle ama benim sinir olduğum baglılık sadece çıkar amaçlı önemli konularda ortada yoklar ne zamanki sıkışıyorlar işleri düşüyor buraya geliyorlar bende yazın 2 aylık bebegimle peşlerinde pervane oldum saygısızlar yegenleri falan hepsi nerdeyse benle yaşıt çalışmıyorlar hazır gelsin bunlar yesin ben ailesinden kopsun demiyorumki kullanıldıgı anlatmak istiyorum sadece((
yazdıklarınla etnik köken arasında bir bağ kuramadım ben.
nerden başlasam bilemiyorum lütfen bana yardımcı olun. ben yugoslav göçmeni bir ailenin kızıyım akrabalarım bursada yaşıyor.benim ailem ankarada.2010 yılında eşimle tanıştım ve evlendik.önceleri eşimin ailesi beni kabul etmedi gelenek ve görenekleri bahane ettiler.kayınvalidem tek kelime türkçe konuşmuyor bilmiyor çünkü ..benim sorunum düğünümde hiç biri görevini yapmadı herşeyi eşim ve ben yaptık onların takılarını bile eşim aldı.neyse biz ewlendik falan.bu arada onlar hiç birşey olmamış gibi konuşuyorlar yüzsüz yüzsüz eşimden para istiyorlar yegenlerinin okul masraflarını... bu arada bende kendimi para yönünden sıkmaktan bir hal oluyorum.şimdi gerçekten doguda adetler böylemi yani maddi durumu ne olursa olsun kişi evlendikten sonra bile ailesine bakarmı yegenler abiler görümcenin masrafını falan..böylemi yoksa eşimmi aptal diye düşünüyorum bazen yardım edin lütfen eşimi hep kullanıyorlar.anlatamıyorum konuşsak kavga oluyor sussam sinirden patlıyorum. acaip kıskanç ve yapmacıklar aynı zamandada görümcem sürekli benimle yarışıyor ve laf sokuyor batıdakiler şöyle batıdakiler böyle die ..ne yapmalıyım saf kocama nasıl gösteririm onların bu yapmacıklıklarını...
bahsettiğiniz problemler her kültürden insanda olabilir. eğer amaç bir bölgeyi karalamaksa bu onların değil sizin seviyesini gösteriri
benim eşimde doğulu evlenirken epey zorluklar yasadık bizde ama evlendikten sonra düşündüklerimin coğu olmadı eve t birbirlerine çok bağlılar bazen cok gereksız boyutlara bile ulasıyor bu bağlılık mesela benım kayınvalidem illa anahtarınız bizdede olacak diye tutturmustu ilk zamanlar bir üstünlük kurma cabası oluyor herseyı onemsemıyorlar yanı bence onlar ıcın oğulları vs evlenmesı cok buyuk bısı dııl:) sen kendını uzme bence ama esınle ara ara konusmalar yapıp artık iki kişilik bir aile oldugunuzun farkına varmasını sağlayabilirsin cunku bunun ucu yok emın ol...
Evet bizimkilerde çok saygısızlardı ama
herşey kocanda biticek bi şekilde görmesini sağla
onların öylesi kocanın gözlerinide boyar suçlu seni çıkartır
canım bu benim kullandıgım bir kelime degil görümcem öyle dio biz farklıyız kökenimiz farklı sizin gibi degiliz falan falan işte yani aslında açamadıgım bir başka konuda düşman gibi davranıyor devlet meselelerini sanki bize malediyor mesela dayımın kızı ile bu yüzden konuşmuyoruz kuzenimin eşi askeri doktor yani onunla tartışmışlar işte eşi asker diye anlatabildimmi canım umarım anlatmışımdır
ben karalama yapmadım farkındaysan genellemede yapmadım bunu yapan ben degilim onlar ben evlenene kadar kimseyi dil din ırk ayrımı yapanı görmedm çevremde...sadece öylemi yoksa benim eşimin ailesi mi öyle dedim
maddi olarak kendini kullandırma olayının doğusu batısı yok bence, yapı meselesi kimisi elini cebine atmaz kimiside saçtıkça saçar, kim saçıyosa bi müddet sonra ona yüklenmek adet olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?