anlıyorum ben baştada belirttiğim gibi yugoslav ailem... dedim fikir sahibi degilim yani ben sewdim ewlendim ama ailesinin sıkıntısı benim ewliliğimi olumsuz etkiliyor.buydu sıkıntım. yani eşimi kırmadan nasıl anlatırım demiştimmm..saol canım aydınlattıgın içincanım, benim ailem de doğulu. istanbula küçükken gelmiş annem de babam da... istabulda evlenmişler. ben burada doğdum büyüdüm. ama kökenimi doğu olarak söylerim. adetlerimizi de araştırır öğrenir ona göre uygularım. biz türk kökenliyiz. etnik kökenden kastın bu ise ya inan bu dediklerinin çerkez, türk, kürt, arap, laz, sünni , alevi, istanbullu, ağrılı, adanalı.... vb. kıstası yok... insnalar işine geleni yapıyor.
bizdeki adeti söyleyim. tamam hepimiz istanbuldayız ama kökenimiz doğu ve doğuluyuz deriz. bizde erkek çocuğa daha doğduğu an ev alınma çabasına girilir. askerliğini yapmış, okumuş ya da okumamış işi olan erkek evleneceğim dediğin de evi hazırdır. kiraya bile gelin alınmaz... imkanı olmayan da var, ben kaç yaşında evlere temizliğe giden bir kadın biliyorum krediyle ev aldı oğluna gelini, oğlu da yardımcı oluyor... erkeğe her zaman aileleri yardım eder. ama bu doğululuktan mı, bizim ailede mi böyle bilemem. yapmyan da vardır.
eşim tarafı karadenizli onlarda böyle birşey yok. herkes kendi bütçesinden yapar. her karadenizli de aynı değildir.
yani bizim doğulu adetimizde, maddi anlamda herşeyi erkek tarafı yapar. benim kendi akrabalarım eşimin ailesinden çok takı taktı bana...
benim eşimde doğulu evlenirken epey zorluklar yasadık bizde ama evlendikten sonra düşündüklerimin coğu olmadı eve t birbirlerine çok bağlılar bazen cok gereksız boyutlara bile ulasıyor bu bağlılık mesela benım kayınvalidem illa anahtarınız bizdede olacak diye tutturmustu ilk zamanlar bir üstünlük kurma cabası oluyor herseyı onemsemıyorlar yanı bence onlar ıcın oğulları vs evlenmesı cok buyuk bısı dııl:) sen kendını uzme bence ama esınle ara ara konusmalar yapıp artık iki kişilik bir aile oldugunuzun farkına varmasını sağlayabilirsin cunku bunun ucu yok emın ol...
anlıyorum ben baştada belirttiğim gibi yugoslav ailem... dedim fikir sahibi degilim yani ben sewdim ewlendim ama ailesinin sıkıntısı benim ewliliğimi olumsuz etkiliyor.buydu sıkıntım. yani eşimi kırmadan nasıl anlatırım demiştimmm..saol canım aydınlattıgın için
Kayınvalideniz için türkçe konuşamıyor diyorsunuz ama siz de türkçeyi düzgün kullanamıyorsunuz.
Eşiniz evlendi diye ailesi ile bağlarını koparamaz. Siz de kendi ailenizle bağlarınızı koparamazsınız. Eğer yapılan yardımlar sizin evlilik birliğinizi sarsmıyorsa sorun edilmemeli bence.
Çok farklılar doğulular gerçekten
Bu yaz akrabamız evlendi doğulu biriyle çok gariptiler
kızı dans ettirmediler şöyle yapma böyle yapma durmadan emir verdiler
çalışmıcaksın etmiceksin tabi bizimki biraz fena olunca dediklerine uymadı
ama gerçekten çok farklılar ccanım allah kolaylık versin sana
Evet bizimkilerde çok saygısızlardı ama
herşey kocanda biticek bi şekilde görmesini sağla
onların öylesi kocanın gözlerinide boyar suçlu seni çıkartır
sizede sonuna kadar katılıyorum.benim ailemde yıllarıdr burda ben burda doğdum ama sorduklarında istanbullu değilim..memleketimi sölerim.. herkes adetleri kendilerine uydurmaya çalışıo sadece...şükür ki abilerim ve benim için çabalayan bi ailem sülalem var..canım, benim ailem de doğulu. istanbula küçükken gelmiş annem de babam da... istabulda evlenmişler. ben burada doğdum büyüdüm. ama kökenimi doğu olarak söylerim. adetlerimizi de araştırır öğrenir ona göre uygularım. biz türk kökenliyiz. etnik kökenden kastın bu ise ya inan bu dediklerinin çerkez, türk, kürt, arap, laz, sünni , alevi, istanbullu, ağrılı, adanalı.... vb. kıstası yok... insnalar işine geleni yapıyor.
bizdeki adeti söyleyim. tamam hepimiz istanbuldayız ama kökenimiz doğu ve doğuluyuz deriz. bizde erkek çocuğa daha doğduğu an ev alınma çabasına girilir. askerliğini yapmış, okumuş ya da okumamış işi olan erkek evleneceğim dediğin de evi hazırdır. kiraya bile gelin alınmaz... imkanı olmayan da var, ben kaç yaşında evlere temizliğe giden bir kadın biliyorum krediyle ev aldı oğluna gelini, oğlu da yardımcı oluyor... erkeğe her zaman aileleri yardım eder. ama bu doğululuktan mı, bizim ailede mi böyle bilemem. yapmyan da vardır.
eşim tarafı karadenizli onlarda böyle birşey yok. herkes kendi bütçesinden yapar. her karadenizli de aynı değildir.
biz doğuluyuz ailem hala daha verir 5 tl param geçmemiştir onlara, eşim karadenizli ve varlıklılar biz hala onlara veririz. bunun kökenle, memleketle alakası YOK.
ben köken olarak azeri ve bulgarıstan karışımıyım eşimde bingöllü oldukca karmaşıgız yani:)
ayrıca doğu batı ayrımı yapmayın doğuluların artıları daha fazla bence yanı kendı esıme ve aılesıne felan bakarak söyluorum iyikide evlenmısım cunku bu kadar anlayıslı ve mukemmel bi aıle daha gormedm
ben ayrım yapmıyorum ayrıca bunu yapan eşimin ailesi anlatamadım galiba ayrıca ben evlenirken eşimin ailesi yoktu şimdi var oldular sorunum buydu eger fikir beyan edecekseniz önce meseleyi anlayıp öyle beyanlarda bulunursanız konuyu okuyan diğer kişileride agır itham altında bırakmamış olursunuz dogubatı kuzey güney benim için farketmedi etmiyorda...yani ben onlara göre batılıyım yanlış anlaşılmalar olmasın kırıcı oluyor söylemler ve kelimeler
ben ayrım yapmıyorum ayrıca bunu yapan eşimin ailesi anlatamadım galiba ayrıca ben evlenirken eşimin ailesi yoktu şimdi var oldular sorunum buydu eger fikir beyan edecekseniz önce meseleyi anlayıp öyle beyanlarda bulunursanız konuyu okuyan diğer kişileride agır itham altında bırakmamış olursunuz dogubatı kuzey güney benim için farketmedi etmiyorda...yani ben onlara göre batılıyım yanlış anlaşılmalar olmasın kırıcı oluyor söylemler ve kelimeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?