Esimin ailesinin sorunlarini benden saklamasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne kadar düşünceli eşiniz var. genel ve özel arasında ki farkı çok iyi kavramış. bence de normal. herkes herşeyi bilmek zorunda değil.

Haksızsınız. Bende ailemin her şeyini eşime söylemiyorum. İyi kötü fark etmez. Neden söyleyim ki. O ailemin olayı benim değil.
demekki siz her olanı biteni eşinize anlatıyorsunuz. Anlatmayın.

Aslında olaya benim annem bu yanlışı yapsa söylemiydim diye bakın akrabayiz eşimle mesela ben söylemem oda annesinin yanlışını söylemez

Olayın çapını, size ve geniş ailenize etkilerini kestiremiyorum ama eğer kendisini ve çekirdek aileyi ilgilendiriyorsa ben de eşimle paylaşmazdım. Sonuçta ailen eşinin gözünden düşecek ya da yarın öbür gün bir tartışmada bu durum dile dökülüp incitme aracı olarak kullanılacak. İnsan maalesef bir öfke anı kırıcı ve incitici olabiliyor eşiniz bile olsa. Yani eşiniz herkes duyunca artık bu utançtan kaçamayacağını anlayınca bari ben söyleyip durumu ucundan kurtarayım demiş. Ama sizi anladım kırılmanız da normal. Bana güvenmiyor mu karısıyım en azından elle birlikte öğrenmeseydim diyorsunuz. Haklısınız ama o da haklı. Yani uzatmazsanız evliliğinizi için daha hayırlı olur kanımca.

Eşinizin ailesinin özelini bilmeye gerek yok, neden bileceksiniz ki? Bazı şeyler çekirdek aile arasında özel kalır. Siz ailenizde olan herşeyi eşinize naklen yayın yapıyorsunuz sanırım.

Dile getirmek istemeyeceği bir şeyse çok normal ben de söylemezdim eşime. Size karşı mahcup hissetmek istemedi belki kötü niyet aramaya gerek yok

Ne kadar esinizde olsa degil 6 sene 60 senelik de evli olsaniz bazi seyleri esinize anlatmak istemezsiniz. Bence kirilacak bi durum yok

Eşiniz doğru olanı yapmış. Empati yapın kendi annenizin bir rezil durumu olsa, ay aşkım biliyor musun diye anlatır miydiniz? Anlatırdım diyorsanız yine yanlış yapmış olurdunuz. Hele ki bir erkek evlat için annenin yaptığı şey nasıl ağır gelmiştir. Anlayış gostermenizi ilişkiniz için daha doğru görüyorum. Lütfen kızmayın ve anlayın.

şimdi konu önemli

kv üst komşusu ile kavga etmiş bunu anlatması olağan ama ne bileyim birisini taciz etmiş ve üstü kapatılmış bunu dillendirmek istemez kimse

hatta burada kadınlar "aman ailenin özelini kocana anlatma" diye her gün sayfa sayfa yazılır

kadının ailesininki özel de erkeğinki orta malı mı

eşin duyulmaya başladı, sen yabancılardan duyma benden duy demiş

ama konunun ne olduğu önemli, ne kadar süre geçtiği önemli

ben kendi hayatımı anneme de bir iki yıl sonra anlatırım mesela olayın acısı dindikten, benim için önemsiz hale geldikten sonra

Yüz kızartıcı, eşinizi utandıracak birşeyse söylememsi çok normal bence. Herkes duyunca da başka birinden duyacağınıza kendisinden duymanızı istemiş, ne var ki bunda?

Bilseniz başınıza bela.
Bakın birilerine güvenip söylemişler o kişi de gidip etrafa yaymış ki toplumda konuşuluyor.
Eğer eşiniz size söylemiş olsaydı oturup sizden şüpheleneceklerdi.

Çok ilgilenmeyin boşverin zaten yapacağınız birşey yok.

Kendiniz de yazmışsınız size ne yararı ne zararı var diye. O zaman öğrenmenin bi mantığı yok ki.
Merak kediyi öldürür sonuçta.

Ailemde yüz kızartıcı bir olay olsa ben de kimseye kolay kolay söylemek istemem eşim de dahil. Eşim de aynı şekilde koşa koşa bana söylemesin zaten.
Örnek veriyorum aldatma işi olsa da eşim bana anlatsa ne yapayım ben o bilgiyi?

Bence boşuna kavga çıkarmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…