Eşimin ailesinin tutarsız konuşmaları

Ee çalişmiyor işte, gelir yok. Türkiye şartlarinda bankanin red cevabi vermesi, demek cidden birşeyler var. Yoksa çoğu banka dünden hazir krediyi vermeye.

Ah işte bu ele güne hava atma isteği, instada foto paylaşma isteği nelere kadir
1,5 yildir evlilermis,kimbilir kv ne gordu bu sure icinde de vazgecti. Benim boyle kapi kapi gezip para isteyen cocugum olsa,1,5 yila hem ev hem cocuk sigdirmaya calisan gelinim olsa kosarak uzaklasirim ayol,ne kredi cekmesi?

Benim kuzenimin ev kredisini latin pederi çekti şuan ödüyorlar ama görümcesi bizimde hakkımız var diyor. Çünkü ev babasının üzerine.

Ya adamda iş güç yok belli. Kv'desinin altinini aliyor. Eşi hamileyken ev alma peşinde. Bez olmuş kaç lira, bide kv'deye ve bankaya borçlanacaklar. Yarin işten atilirsa bu adam, ne yapacaklar?

Yani hesap kitap sifir. Kv'de ailesi hakli gerçekten. Evladim dahi olsa, bu kadar hesapsiz birine borç vermezdim.
Kredi onların adına olmayınca ödeme gibi bir dertleri de olmayacak.bebek doğunca masraflar katlanacak ,diyecekler ki biz bu ay taksit ödeyemiyoruz .

Ben en çok 5 burma bileziği nasıl ödeyeceğinizi düşündüm.

Akıl sahibi insan altından borc alir mi ...
Altın her gün yükseliyor. Ve yükselecek. Siz o altınları ödeyene kadar gramı 500 lira olur. O zaman ne yapacaksınız.

Ben 2 sene önce 100 gram altın aldım 14 bine. Şu an 28 bin oldu...
Altını geri öderken para olarak değil,gram olarak geri ödeyeceğinizi biliyor musunuz?

Altından borç almaniza bakarsak ekonomi yönetimi açısından çok basarisizsiniz.

Şahsen ben de size güvenmezdim.

Gel gelelim bankalar da size güvenmiyor. Ve kv de size güvenmiyor.

Anneniz de istisna.

Hamilesiniz, çalışmıyorsunuz, bebekten sonra işe girecek misiniz muamma, eşinizin iş durumu ne ki banka kredi vermiyor e haliyle insanlar güvenmiyordur. Şuan eşimin işi kötü, bebeğim var ve çalışmıyorum, kv bana öyle bi söz verip de şimdi yapmasaydı bi düşünürdüm çünkü belli ki “zamanı değil”.

Kendi ailenizi de zora soktunuz belki de.
Ne bebek gelirken ev alma sevdasına düşerdim, ne bankaların bile krediyi reddettiği bir durumda aileleri zora sokardım.

Ki ailemi erkek ailesiymiş gibi daha da zora sokmazdım. Ne bileyim anneniz içinde üzüldüm. Erkek annesi gibi kadını zora sokmasaydınız.

Hamilesiniz, çalışmıyorsunuz, bebekten sonra işe girecek misiniz muamma, eşinizin iş durumu ne ki banka kredi vermiyor e haliyle insanlar güvenmiyordur. Şuan eşimin işi kötü, bebeğim var ve çalışmıyorum, kv bana öyle bi söz verip de şimdi yapmasaydı bi düşünürdüm çünkü belli ki “zamanı değil”.

Ne bebek gelirken ev alma sevdasına düşerdim, ne bankaların bile krediyi reddettiği bir durumda aileleri zora sokardım.

Ki ailemi erkek ailesiymiş gibi daha da zora sokmazdım. Ne bileyim anneniz içinde üzüldüm. Erkek annesi gibi kadını zora sokmasaydınız.
Niye erkek ailesi zora sokulmalı?

Kredi onların adına olmayınca ödeme gibi bir dertleri de olmayacak.bebek doğunca masraflar katlanacak ,diyecekler ki biz bu ay taksit ödeyemiyoruz .

Evet ve üstüne "sonuçta anne babalar, torun için ödesinler taksiti bir kaç ay" diye düsünceleri olur. Yani durum bence çok vahim. Tek maas ile ben bebek yapmaya bile güvenmezdim, kaldi ki ev almak. Kaç kisi bu olmaz diyor ve inat ediyorlar.

Niye erkek ailesi zora sokulmalı?
kendi ailelerimiz için söyledim bunu. Biz de çübkü sürekli bi para lafı döndü kv tarafından, mavisacın babasının evi var size versin, çocuk odasını o alsın, şunu onlar yapsın. Yaptılar da, ama sonra duydum ki ailemin aldığı her şeyi kendi yaptı gibi söylemiş. Ev eşyamın yarısını babam ödedi biz ödedik denince sinirleniyorum:) o yüzden kendim için deeim. Bir kaç gördüğüm erkek ailesinde de kendi yapmadıkları her şeyi yaptı gibi anlatmalarını, ya da kız ailesinin kızlarına kıyamamalarını kullanmalarını sevmiyorum.

Zora sokma değil, ama eşitse imkanlar erkek ailesinin daha gazla yapması taraftarıyım. “Oğlumun evi” diyen tarzdalarsa:)

Erkek ailesi neden zora sokulabilir?

Kız ailesinden farkları nelerdir?

Ben bilmiyorum. Biz hep kızız. Ama eşimin ailesinden de beklentim yok. Aksine zor durumda olan görünceme yardımcı oluyoruz ve bence olmak da zorundayız. Eşi yok. 2 kızı var ve kendisi de hasta. Kardeşi yardımcı olmak durumunda diye düşünüyorum.

Ben yanlış mı düşünüyorum.

Hiç de kız erkek ailesi diye ayrım yapmıyoruz.

Kim dardaysa ona el uzatıyoruz biz.

Siz neler yapıyorsunuz?beni aydınlatır mısınız

Erkek ailesi neden zora sokulabilir?

Kız ailesinden farkları nelerdir?

Ben bilmiyorum. Biz hep kızız. Ama eşimin ailesinden de beklentim yok. Aksine zor durumda olan görünceme yardımcı oluyoruz ve bence olmak da zorundayız. Eşi yok. 2 kızı var ve kendisi de hasta. Kardeşi yardımcı olmak durumunda diye düşünüyorum.

Ben yanlış mı düşünüyorum.

Hiç de kız erkek ailesi diye ayrım yapmıyoruz.

Kim dardaysa ona el uzatıyoruz biz.

Siz neler yapıyorsunuz?beni aydınlatır mısınız

Aydınlatayım; 4 kişi çalışan ve kira ödemeyen eşimin ailesi faturalarını ilk aylar bize ödetmeye çalıştı, ödemeisk diye küstüler. Biz daha düğün vs borçlarını öderken.

Maddi imkanları varken, torunlarına bir toka almayıp “kızın babası alsın, evi de versin bublara kira ödemesinler” diyip etrafa hep ailemin aldığı eşyalara kdar kendilerinin aldıklarını söylemişler.

Sebep ne? Benim ailem kıyamıyor.

Birilerini zora sokmak değil. Eşit imkanlarda “oğlumun evi” lafı dönüyorsa ya tek başına oğlu yapmalı o evi ya da kendileri :)

Egem Egem ve Boleyn Kizi Boleyn Kizi bu arada şunu da söyleyeyim; üç kardeşiz, babam “2 evüm var iki kızımın. Eğer vaktim olur 3. Evi yapabilirsem o oğlumun” der, kızları garantiye alır. Genel olarak baba tarafımda önce kıza verirler. Ben de aynı şekilde evlat ayrımı yapmam. Ama eşimin ailesi bunu kullandıkları için antipatik oluyor ve ailemin bişey yapmasını istemiyorum. Erkek ailesi sömürülmeli demiyorum asla. Yanlış anlaşılmasın. Sevgiyle 🌸

Daha düşük maaşlı annenize kredi çıkarken eşinize niye çıkmıyor ben en çok onu merak ettim.. soranlar olmuş ama geçiştirmişsiniz resmen. Kara listeye mi düşmüş.. anneniz eşinize neden kredi çıkmadığını biliyor mu..krediyi çekince ev annenizin üstüne olacak biliyorsunuz değil mi? Şimdi benim annem yapıyor diye hava atıyorsunuz ama inşallah o kadını zor durumda bırakmazsınız. Kv.lerede sürekli ev ev diye tutturduysanız bunalmışlardır valla..

Ben en çok 5 burma bileziği nasıl ödeyeceğinizi düşündüm.

Akıl sahibi insan altından borc alir mi ...
Altın her gün yükseliyor. Ve yükselecek. Siz o altınları ödeyene kadar gramı 500 lira olur. O zaman ne yapacaksınız.

Ben 2 sene önce 100 gram altın aldım 14 bine. Şu an 28 bin oldu...
Altını geri öderken para olarak değil,gram olarak geri ödeyeceğinizi biliyor musunuz?

Altından borç almaniza bakarsak ekonomi yönetimi açısından çok basarisizsiniz.

Şahsen ben de size güvenmezdim.

Gel gelelim bankalar da size güvenmiyor. Ve kv de size güvenmiyor.

Anneniz de istisna.
O zaman da annem altınlarını istiyor ama altın yükseldi adalet mi bu diye konu açılır :p

Peşinati annenizden borç alıyorsunuz. Hem de altın olarak.

Üstüne kredi çektiriyorsunuz çünkü eşinize çıkmıyor.

Üstelik hamilesiniz ve çalışmıyorsunuz.. 😕

Bankaların kredi bile vermediği eşinizin maaşıyla hem kredi ödeyip hem altın hem nakit borcu ödeyecek, üzerine bebek büyütüp ev geçindireceksiniz.

Sihirli annemdeki betüş müsünüz? Sıfır nakitle ev alacaksınız?

Back
X