• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin U dönüşü

Günün birinde güzel bir genç kız sevdiği adamla evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Çok mutludur, fakat kaynanası ile geçinememeye başlar. Kuşak farkı nedeniyle kişilikleri tamamen farklıdır. Bu nedenle ve daha birçok küçük sebeple her gün kavga edip tartışırlar. Kocası da annesi ve karısı arasında kalmaktan sıkılmış, mutsuz olmuştur.

Genç kız, bu böyle gitmez, bir şeyler yapmak gerek diye düşünür, eski bir tanıdığı olan baharatçıya gider ve derdini ona anlatır. Yaşlı adam baharatlardan bir karışım hazırlar, kaynanasını zehirlediği belli olmasın diye der ki:

– Bu karışımı 3 ay boyunca her gün kaynanan için yaptığın yemeklerin içine az bir miktar koyacaksın. Kimsenin şüphelenmemesi için ona çok iyi davranmalı, onun en sevdiği, güzel yemekleri yapmalısın.

Sevinç içinde eve dönen genç kız yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün kaynanasının sevdiği en güzel yemekleri yapar. Kaynanasının yemeğine az miktarda zehri damlatır. Kimse şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kaynanası da çok değişir ve ona kendi kızı gibi davranır. Evde artık herkes mutludur. Genç kız suçluluk duymaya başlar. Pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehrin etkisini yok edecek panzehir için yalvarır. Kaynanasının ölmesini artık istememektedir. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran genç kıza bakar, gülmeye başlar ve der ki:

– Merak etme sana verdiğim karışım çeşitli vitaminler içeriyordu. Olsa olsa kaynananı sadece daha da güçlendirdin. Gerçek zehir ise senin ile kaynanan arasındaydı. Sen ona iyi davrandıkça o da değişti ve aranızdaki zehir yerini sevgiye bıraktı, böylece siz gelin kayna değil, gerçek bir ana kız oldunuz.

su konunun tersi sizde olabilirmi acaba :KK70: :KK70: yokta bi aile tamamen neden tam tersine bi degisim yaparki bi kisiye karsi cok tuhaf.
Konu çok güzelmiş ya ilk defa duydum duygulandim su karnimdaki beni sulugòz yapti:KK70:bugün çozcem bu işi eşimin gelmesini bekliyorum :)

bı sakinnn ol lütfen,bak bızde olumsuz şeyler yaşadık gelinle,çocuklar oldu,ve yaklaşık 8 yıldır aramızdan su sızmaz,mıllete böle kötü vesvesler verdi,evet çocuklar yumuşattı,ama herkes kendı payına dersını aldı,şu an kendı ailseınden daha çok düşkün bize,bizde çok severiz,öle düşünme,insnaız,bir işeyrıne giriyosun alısma süren 6 ay,
Benim annem ve babaannemde anlasamazdi aralari zamanla düzeldi simdi cok iyiler babaannem iyice yaslandi anneme bazen eskiden bakmam diyodun noldu diyorum gülerek ay kizim olur mu Allahtan korkarim o benim canım diyor cunku ninem cok pisman oldu ama zamanla oldu..bu olay biraz farkli.gibi yani aniden olmasi ve bu olurken esimle aralarinin soguk olmasi hic olmayacak iki sey birden olunca bende sasirdim umarim hersey iyi olur dediginiz gibi

Benim annem ve babaannemde anlasamazdi aralari zamanla düzeldi simdi cok iyiler babaannem iyice yaslandi anneme bazen eskiden bakmam diyodun noldu diyorum gülerek ay kizim olur mu Allahtan korkarim o benim canım diyor cunku ninem cok pisman oldu ama zamanla oldu..bu olay biraz farkli.gibi yani aniden olmasi ve bu olurken esimle aralarinin soguk olmasi hic olmayacak iki sey birden olunca bende sasirdim umarim hersey iyi olur dediginiz gibi
tattlımmm ağbimde bıze soğuk,takma bence o kısma,rahat ol,haaa olduda bır hınlık çıktı,yaşamadan plan yapma,yaşa,gör,gerekeni yaparsın,ne olacak ki,ay bız bzaen bu öğretılmış kokrulardan hayatı kendımıze zından edıyoruz daha başımıza gelmeden yaşamadan,ahhh be güzleim bende yapıyorum,maalesef,makınam bozuldu,bir moralım bozuldu bır ton para,işte servıs gekcede,filan filana,ooo görsen benı,ne oldu bıl,garantısı varmış,beş para vermeden tamır oldu,hıçç boşuna zıyan ettim kendıme o günü,bu bir örnek

benim kv son zamanlarda iyi davranıyor ben ozaman eşime ' annenin ölümü geldi herhalde ' allah korusun falan diyorum ,
onlardan duyulacak kelimeler değil bunlar
eşine bir sor bakalım ne diyecek

Esim icin yapsaydim ara dediginde yaninda arar iyi davranirdim ama tartismak pahasina aramicam yapmacik davranamam guĺemem yuzlerine onca seyden sonra dedim hep ama bu defa baska buyuk adim attılar altinda kesin bisey var eski konularimi okuyup kendine gel dicle demeliyim sanirim :KK43:
ben onu demiyorum canım. bazen hatır için içten gelmese bile nezaketen aranabilir. ditorum ki kocaların kendi aileleriyle ilişkisi kadınları neden ilgilendiriyor. yok anneni aradın mı, bugün cuma arasana gibi. kendi düşünsün, ha aile mükemmeldir evlat düşüncesizdir o zaman belki hatırlatılabilir. veya uzun zamandır ziyarete gitmedik özlemişlerdir gibi. diğer türlü hanımlara ne yani? ne diye bunu kendinizie görev biçiyorsunuz?

ben onu demiyorum canım. bazen hatır için içten gelmese bile nezaketen aranabilir. ditorum ki kocaların kendi aileleriyle ilişkisi kadınları neden ilgilendiriyor. yok anneni aradın mı, bugün cuma arasana gibi. kendi düşünsün, ha aile mükemmeldir evlat düşüncesizdir o zaman belki hatırlatılabilir. veya uzun zamandır ziyarete gitmedik özlemişlerdir gibi. diğer türlü hanımlara ne yani? ne diye bunu kendinizie görev biçiyorsunuz?
Ben hic ara dememistim karismamistim kendisi aradiginda yanindan ayrilmisligim coktur..fakat esim mutlu olsun diye aramiz düzeldi aşkim ailen cok iyi davraniyo bana arayip soruyorlar hediyeler almislar bi ara da konusalim dedim ilk defa ki o an anladm aralari soguk aramadi sustum bende kendi soyler genelde annemi arayalm der bu defa ben söylim de adam mutlu olsun dedim o kadr.

İnsanlar ilişkiler değişebilir tabi ama birden tam bir U dönüşünün altında bir neden ararım
Bence birşeyler düşünülmüş planlar yapılmış siz karşı çıkmayın diye zemin hazırlanıyor
Çok samimi gelmedi

Ben hic ara dememistim karismamistim kendisi aradiginda yanindan ayrilmisligim coktur..fakat esim mutlu olsun diye aramiz düzeldi aşkim ailen cok iyi davraniyo bana arayip soruyorlar hediyeler almislar bi ara da konusalim dedim ilk defa ki o an anladm aralari soguk aramadi sustum bende kendi soyler genelde annemi arayalm der bu defa ben söylim de adam mutlu olsun dedim o kadr.
anladım canım. bu konuyu takipteyim, inşallah gerçekten akılları başlarına gelmiştir. başka da denecek bi şey yok ki. ayarını kaçırmalarına izin verme. uzun bir süre bekle bakalım, tavırlarında dengeli olacaklar mı? ama sen de birden sevgi pıtırcığı olma. tepeden yere çakılmak kötü olur.

benim kv son zamanlarda iyi davranıyor ben ozaman eşime ' annenin ölümü geldi herhalde ' allah korusun falan diyorum ,
onlardan duyulacak kelimeler değil bunlar
eşine bir sor bakalım ne diyecek
Eşime sordum nerden bilim canım iyi degilim dedi simdi film izliyor sadece s
anladım canım. bu konuyu takipteyim, inşallah gerçekten akılları başlarına gelmiştir. başka da denecek bi şey yok ki. ayarını kaçırmalarına izin verme. uzun bir süre bekle bakalım, tavırlarında dengeli olacaklar mı? ama sen de birden sevgi pıtırcığı olma. tepeden yere çakılmak kötü olur.
Haklisin canim ben her ihtimale karsi mesafeli olmalıyım bakalim nolcak

aileni begenmezsin diyen arkadas ben anlamadim bu cumleyi
Kendi çapinda beni tanimadan imada bulunuyor eski konularima bakarsaniz anlarsiniz kardesime misafirlige gitmistik soguk davranmisti eesinden kaynakli biseymis esi cimrilik yapmis tabakta artan yemek sorun oldu falan filan esinden dolayi old.bilmiyordum bende yanlis anlayip kizmistim burda onu söyluyor.

Nolmuş acaba ya inşallah kötü bişey değildir şimdi eşinin üstüne gitme sinirini senden çıkarır sakinleştiği zaman sorar öğrenirsin
Sinirden cok baska bisey var cok mutsuz mutlu olmasingerekirken ailem ve esimin arasi duzeldi dicegine uzuluyo gibi tuhaf.

Back
X