Eşimin ailesinin yaptığı gezme planları ama içinde ben yokum

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
46
Antalya
Dert değil de bi fikir lazım bana kızlar. Her zaman değil ama ara sıra olan bi durum var bizde. Benim yoğun bi mesaim, eşiminse tam tersi bol bol boş vakti var. Şans işte işlerimiz böyle. Eşimin ailesi zaman zaman tam da benim çalıştığım dönemlere denk gelen planlar programlar yaparlar, eşimi de dahil ederler. Ben de buna her seferinde çok bozulurum. Bunun önüne geçmek için nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

O gezmelere katılmak ister miydin ?
Senin müsait olmadığın günlerde yapmalarına bu yüzden mi bozuluyorsun ?

Yoksa sadece yokluğundan faydalanıp eşini sahiplendiklerini mi düşünüyorsun ?

Bence öyle muhabbetler başlayınca ' şu güne ertelerseniz bende gelebilirim ' diyebilirsiniz..

İster eşinize isterse o plan yapılırken ailesine kibar bir şekilde katılmak istediğinizi belli etmiş olursunuz Farkında olmayabilirler söylemezseniz..

Eşinizle konuşmalısınız bence,
benim çıkış saatime göre plan yapın diyebilirsiniz,
Biraz duygu sömürüsü yapın,Ben çalışıyorum siz nasıl rahat gezebileceksiniz,
Vs.vs.gibi acıtasyona bağlayın işi:)

gercekten sız de gıtmek ıstıyor musunuz yoksa onlar bırlıkte zaman gecırdıklerı ıcın mı rahatsızsınız.en azından sızın bos zamanlarınızda sunu yapalım bunu yapalım dıye tutturmuyorlardır bırakın gıtsınler.

Belki de kasti birşey yoktur siz müsait olunca eşinizle vakit geçirin diye düşünüyo olabilirler mi? Sonuçta siz çalışınca nasılsa gidemeyeceksiniz bırakın giderse gitsin, yada çok mu iyi niyetli düşündüm bilemedim şimdi
Gerçekten rahatsız oluyorsanız eşinizle konuşun sizsiz hiç bir yere gitmesin otursun oturduğu yerde.. buda çokmu sert oldu ne :)

evde oturup ne yapacak ki tek basına sizin saatlerinize uygun olmayabilirde sonucta onunda ailesi ne bileyim ben kötü bir şey göremedim burada afedersiniz . Yani ben kendi annemle babamlada gezmek isterim ama eşiminde yanımda olmasını isterim bu eşinizin rahatlığı iş eşinizde bitiyor mesela ben kardesımı almaya bayburta gidecektim eşimde sen git annenlerle dedi ama ben sen olmazsan gitmem dedim yani bunu eşinizin düşünmesi lazım düşünmesede cok dert edılecek bir sey degıl en azından bekar arkadaslarıyla takılmıyor

O gezmelere katılmak ister miydin ?
Senin müsait olmadığın günlerde yapmalarına bu yüzden mi bozuluyorsun ?

Yoksa sadece yokluğundan faydalanıp eşini sahiplendiklerini mi düşünüyorsun ?

hepsinden biraz var, bazen gitmek istediğim de oluyor. ama en çok akşam eve geldiğimde tek başıma olmak bana koyuyor. sanki beni aileden görseler en baştan böyle bi plan yapmazlarmış gibi...

genelde iş çıkışı gidilecek gezmeler değil, yakın bi ilçedeki akrabaya gitmek gibi mesela... bi kez söyledim, ben evde tek başıma otururken sen hala gezmede olacaksın dedim. ne yapalım sen de çok çalışıyosun dedi gülerek, o hala işin şakasındaydı yani...

kötüniyetleri olduğunu düşünmüyorum ama yeni evli olarak böyle şeyleri takabileceğimi akıl edebilirler gibi geliyor. mesela aynı durumda kendi kızları olsa hadi hep beraber şuraya gidelim derler mi? kızımız eve gelince tek kalacak diye dertlenmezler mi?
ben eşimsiz hiçbi yere gitmiyorum, aklım onda kalıyor cidden.

dert etmiyorum, üzülüyorum. az önce arkadaşa da dediğim gibi kendi kızları aynı durumda olsa böyle yapmazlardı diyorum. sanki aileden değilmişim gibi hissediyorum böyle zamanlarda, komşu kızı değilim ya!

belki de eşinin ailesi yoğun mesailerin olduğu için senin oralarda da yorulmamanı istemiştir.
sense beni istemiyorlar diye yorumluyor olabilirsin.
onları laf arasında sizlere bende katılmak istiyorum, keşki bir günde ben müsait olduğum zamana ayarlasak, deseniz haberleri olur.

konu sahibi siteminde kesinlikle haklı..bence kim olsa içerlenir..hem planlara dahil etmiycekler bide akşam eve geldiğinde yalnız olacaksın..bence bir düşünmeleri lazım,eşinin ilk başta tabi eşim eve geldiğinde yalnız kalmasın demesi lazım...eşinin ailesininde düşünmesi lazım...iki türlüde haklıısn hem yalnız kalmansdan hemde seni programlarına dahil etmek istememlerinden...bence ancak konuşmalıısın...
en güzeli k.valideye yada k.pedere ben eve gelince yalnız oluyorum,benimde sizinle gelebileceğim zaman dilimin edenk getirelim deyin bakalım ne diyecekler..

bence bu durumu,tüm düşüncelerinizi,kırgınlığınızı eşinize dile getirin.gidelecek yerlere sen değil biz beraber gidelim,artık ben-sen değil biz varız,üzülüyorum deyin..haklısınız evli insanlar biraradayken planlar yapılmalı..

ben olsam hiç gitmeye kalkmazdım. eşimide yollamazdım. o ailesi ile gidecek ben yanlız kalacağım. hoş değil bu durum. biz ayrı bir aile isek ozaman eşim benim yanımda olmalı.
bir yere gidilecekse olaya ya bende dahil olmalıyım, ya ikimizde dahil olmamalıyız (istisnalar hariç)

Bence çok Haklısın!ben olsam bu durumda beni rahatsiZ ederdi! Sürekli kocanızda onlara katılmak sorunda degil. En azsindan sen eve döndüğün sıralarda geri dönmezsi gerekiyor.
Yada hafta sonu pırlantasınlar. Sizde kesinlikle 6 gün çalışmayın! Evlisiniz artik.. 5 gün bile bence çalışmak çok.
Esinizle konuşun, madem onlarla gidiyor ama sizin evde olduğunuz fakirlerde evde olsun. Kendini hala evli hissetmiyor sanki.. Ne tuaf..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…