Eşimin ailesinin yarattığı sıkıntılar..

cidemtasli

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
10
0
16
K.K.T.C.
Bayanlar ben 2 yıllık evli 4 aylık bebek sahibi bir anneyim.Çok dertliyim eşimin ailesi ile ilgili bana yol gösterin.Kıbrıslıyım eşimin ailesi Adanada yaşıyor.Kayınvalidem Kıbrıslı ama 40 yıldır Adanada oda.Eşim 10-13 yaşlarındayken Kıbrısa anneanesinin yanına göndermişler o gün bugündür Kıbrısta yaşıyor.Anneannesi 2004 de vefat edince yanlız yaşamaya başladı sonra biz tanıştık ve evlendik.Kayınvalidemlerin maddi sıkıntıları var.Daha doğrusu onlara biz bakıyoruz.Ev kiralarından tutun geçinecekleri paralarına kadar...
İlk evlendiğimizde herşey iyiydi yılda 4-5 kez geliyorlar ve en az 3 ay kalıyorlar..Herşeyimize karışıyorlar, evimize girene çıkana,paramıza yediğmize içtiğimize...Anneme gittiğim için hafta sonları kayın pederim olay çıkarıyor laflar söylüyor...''annene gitme olmaz mı'' inşallah arabasız kalırsınız da gidemezsiniz'' gibi şeyler..
Hamileydim geldiler işten 7 oluyordu çıkıp eve gittiğimde bir yemek bile yapmıyorlardı.Doğurmadan 10 gün önce geldi kaynanam hiç bir yardımı olmadı bana.Doğurdum bir yemek bile pişirmedi bütün gün televizyonun karşısında oturdu.Sezeryanlı halimle yemek yaptım,tabaklarını topladım.Anneciğim olmasaydı hiçbirşey yapamayacaktım..Torununu eline bile almadı ''ben bakamam,ben bilmem'ayaklarına yattı hep..Sonra Kayın pederim geldi onun etrafında döndü tabi...
Birde kızıma zorla isim koydurtular bize göbek adı olarak koyduk..Çünkü ben rahmetli halamın adını koymak isdemiştim rüyama gelmişti..
Eşim bana hiç sormadan gidip yazdırmış kayın validemin evlenmeden önce ölen ve hiç görmediği kayınvalidesinin adını!!! baskıya anlam veremedim.Kendi oğluna yıllarca bakan,okutan adam eden büyüten annesin adınıda isdemedi kaynanam..''silerim sizi koymazsanız kayınvalidemin adını'' dedi...Şimdi her aradığımızda ki hemen hemen hergün ve aramadığımız için azar işitiyoruz...Kayınvalidem bize zorla koydurttuğu göbek adıyla hitap ediyor kızıma 'Kıymetim napıyor' diyor.Oysa Kızımın adı Işılay ve çok üzülüyorum.beni hiçe sayıyorlar ve eşim de sesini hiç çıkartmıyor...O kdar değerliydi madem doğumda bile çocuğuma bir takı takmadılar onuda geçtim bir küçük hediye bile almadılar...
Bu tavırlara nasıl karşılık vermem gerektiğini bilmiyorum...Çünkü hemen kavgaya hazırlar vede küsmeye..eşim onların yüzünden geldiklerinde veye gittikleri zaman yaptıkları yüzünden bana kötü davranıyor..Ayrılma eşiğine kadar geliyoruz...Çok yoruldum artık.Sizlerinde böyle hikayeleri varmı?? bana önerileriniz var mı????

tamam da canım esın bunları gormuyormu yanı hıcbır faydaları yokken bırde o sezaryanlı halınle senı yorduklarını annene gıdemezsın ıns ne demek ya ne saygısızca bır uslup esınde kor deılse bunları goruyordur bence konusmalı aılesıyle sende boyle saygısız ınsanları cekmek zorunda deılsın eger esınden anlamıyorlarsa kıbar dılle sen soyle.

Tövbe yarabbi o kadar yardım et, para ver, üstüne inşallah arabasız kalırsınız gidemezsiniz gibi bir beddua al... Ne biçim insan bunlar...

eşinin ailesi zaten ayrı bir vaka ama eşinde en az onlar kadar hatalı bana göre.eğer birazcık sesini çıkarıp da hatalarını görebilseymiş zaten bunları buraya yazıp da sorun etmek durumunda kalmayacaktın.anlattıklarının birçoğu için sabır taşı olmak gerekiyor.özellikle doğumdan sonraki ve isim konusundaki tavırları karşısında ben olsam senin kadar ılımlı davranamazdım.

geldiklerinde en az 3 ay ve yilda 4-5 ay neredyse evinize tasinmislar..Allah sabir versin..duyarsiz olun,birakin istedikleri gibi ismiyle hitap etsinler,siz cocugunuza ismini ogrettikten sonra cogunluk da sizin istediginiz isimle hitap ettikten sonra onemli degil..uzulmeyin,strese sikintiya sokmayin kendinizi emziriyorsaniz cocugunuza her turlu ruhsal durumunuz gecer,yapmayin yazik degil mi size,cocugunuza bu saatten sonra degismeyeceklerine gore gormezden gelin

Eşime bu konuyu her açtığımda sinirleniyor.Şiddete başvuruyor...Dahasıda var bunların bir defasında kız kardeşim erkek arkadaşı ile geldi bize (şimdi nişanlandılar) Nişanlısı Amerikalı kayın pederim onların önünde eşime ''bunları niye alıyorsun eve?''dedi kayınvalidemi alıp saygısızca odaya kapandı neymiş evli değillermiş..Ve kardeşimde bunu duydu..Oysa her geldiklerinde koşarak gelişp hal hatır soruyordu...
Şimdi kayınvalidem her aradığında ''Kıymetim napıyor''dediğinde bende ''Işılay iyidir anne'' diyorum ısrarla ama stressten sütüm azaldı inanamazsınız.Kayın pederim içkici Türkiyede rakı pahalı alamıyor bize her geldiğinde geceleri içiyor.Cuma günü camiye gidiyor gecesi rakı içiyor.Bende rahatsız oluyorum içki istemiyorum evimde..Eşim ''artık evde bebek var içki içmiyoruz'demiş babasıda ''içki içmezsem gelmem oğlum'' demiş..Bize değil yemeğe içmeye geliyorlar sanki..
Çok dertliyim çok eşimle konuşmaya her çalıştığımda anlamıyor beni konuşma tartışmaya ve sonrada kavgaya dönüşüyor...

çocuğunu başından atmış bir kadında bu nasıl bir evlat aşkıdır anlayamadım ama eşin de kör be canım anlamamış mı senelerdır kendısıyle ılgılenmeyen annelık yapmayan kadını

valla yapılacak bir şey yok kelin ilacı olsa buradaki kadınlar başına sürer...

allah yardımcın olsun

eşin olanları göremedikten sonra sen birşey yapamazsın...

madem hic görmedigi (!) kayinvalidesini cok seviyormus,
kendi cocuklarina koysaymis ya muhterem k.validesinin ismini...

neden bunun "acisi" baskalarindan cikartiliyor ki ???

bir de onlarin bütün gecimlerini esinizle birlikte sagliyormusunuz, bunun üstüne
bir de huzurunuzu kaciriyorlar gereksiz yere, kari kocanin arasini seytan gibi bozuyorlar ya buna cok sinir oluyorum...
bu kavgalarin bütün günahi boynunuza olsun demek geliyor icimden...
pes yani...

bir keresinde benim k.valide de aramizin cok fena bozulmasina sebep olmustu,
sonra da cok pisman olmustu, cünkü kavgali olunca ne esim ne de ben hic annesigile gitmeyiz...
"neden oglum gelmiyor?" sorusuna da
"oglun bana küs, bir haftadir belirli bi sebepten dolayi yatagini ayiriyor" demistim...
bu olaydan sonra kavga etmemizi hic istemez, özellikle dikkat eder buna :34:

önemli olan sadece esinizle fazla ters düsmeyin...cok önemsedigi konulari dedigi gibi uygulayin, pek önemsemedigi konularda dogru bildiginizden sasmayin...

Hayir, anlamadigim onlar size bu kadar muhtac olduklari halde nasil bu kadar piskinler??

Esine hersey normal mi geliyor??

Eger esin anlayissizsa ki oyle gorunuyor isin zor be canim.

Allah yardimcin olsun diyecek birsey yok. Is este bitiyor cunku.

bir erkek annesinin ve babasinin özünde ne olduklarini cok iyi bilir ama elaleme karsi (maalesef eslerine de karsi) bunu asla belli etmezler...

siz hakli da olsaniz fazla kavga cikarmayiniz ki esiniz sizi suclu görmesin...elinizden geldigi kadar huyuna suyuna gitmeye calisin (siddet uygulayan adamin da ne kadar huyuna suyuna gidebilirsin ki?)
zamanla esiniz de anne babasinin hatalarini ve aksi hallerini görüp sikayetlenecektir...

allah sana peygamber sabrı vermiş canım...
sen eşin senin yanında olmadığı sürece onları değiştiremezsin...
anladığım kadarıyla da eşin bu durumdan şikayetçi değil..
eşinin sana değer verdiğini sanmıyorumm..
üzücü bir durum..kolay değilll...allah yardımcın olsun
ama sen böyle bi hayata mahkum değilsin kendini ezdirme ...
evliliğin biterse de bitsinnn
belki söylemesi kolay diyorsundur...haklısınn...
ama sence evlilik bu mu?

Bence en büyük hata eşinde. Erkekler anne ve babalarından korkup sessiz kaldığı müddetçe biz kadınlar ezilmeye ne yazıkki mahkumuz.. Eşin devreye girip tavrını net bişekilde belli etse süt dökmüş kediye dönerler emin ol canım

şiddet mi uyguluyor eşin? peki ailesi bu kadar pişkinken,eşin bu kadar vurdumduymaz ve üstelik saldırgan davranışlara sahipken sana yazık değil mi? bak stresten sütün azalmış..sadece sana değil o bebeciğe de yazık oluyor.evladını küçük yaşta bırakan bir anne olarak pek rahat bir kadın k.validen!!

E ölü kaynanadan zarar gelmez; hem cümle alem görsün kaynanama ne cok deger veriyorum, gelin de baksın ibret alsın.

Hem geline muhalefet olsun da kimin adı oldugu önemli değil.

Saygısız kadın:57: inadına o kıymet nasıl dedikçe ışılay da iyi napsın babaannesi de sende hic bozuntuya verme.

Eşim bana önce ismi gidip sildiririm diye söz verdi sonra vazgeçti...sonra annesine rahatsızlığımı söyleyeceğini söyledi...Ama söyleme kısmına geldimi nasıl dönüyor bilemezsiniz..''o öyle desin.anneme bişey dersen kötü olur,açtırma ağzımı benim''diye hemen sinir olmaya başlıyor...Tam ilişkimiz düzeldi derken yine bozuluyor..Bıktım usandım artık.Annesi üzülmesin,annesi kırılmasın diye üzülmekten hiçe sayılmaktan yoruldum...

bu durumlarda bencil olmak lazım.
bırakın küssünler hiç birşey kaybetmezsiniz.
eşinizde maşallah körün körü.
bakmamış yollamış anneanneye hala annem annem diye ortalarda geziniyor.
bırakın biraz bencillik edin, uzaklaşsanız bile nereye geleceğini biliyor.

Back
X