• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle problem yaşıyorum

ansupriz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
3
Eşimin ailesiyle problem yaşadığım için onlarla bir süre görüşmek istemediğimi eşime söyledim. Başta beni haklı bulduğunu tepkimi göstermem gerektiğini savundu. Fakat şimdi sen aileni görmeye tek gidiyorsun ama ben tek gidemem ben senden dolayı ailemle görüşemiyorum diyor eşim. Ama hakkına tepkini göster arkandayım demiştim diye hatırlattığım da ise sen benim aileme gelmezsen bende senin ailenle görüşme diyor. (Ailesi sürekli onlara gidip gelmemizi istiyor, benim artık evlendiğim için aileme çok sık gitmemi istemiyor ve sürekli arayıp naptıpımı nerde olduğumu kontrol ediyorlardı ve onlara her gittiğimizde benim annem babam kardeşlerim hakkında ileri geri konuşuyorlardı bi kaç kez eşimde bende uyardık fakat her görüşmemizde bir öncekinden ileri gittiler. Ve belli aralıkları da sürekli bir hediye istekleri para istekleri oluyordu.Savunmaları da yaşlı olduklarıymış. En son hamilelik haberimi süpriz olarak söylemeye gittik ve bende artık bende anneyim demiş bulundum. Eşimin annesi de sen anne değilsin anneyim diyip durma o kelimeyi kullanma diyip üzerime geldi ve yine her zaman ki gibi annemle kırkıştı. Bu olayda tuzu biberi oldu ve artık en azından bir süre görüşmek istemediğimi eşime söyledim o da haklı bulmuştu ve en sok kandilde babasını aradığımda beni engelledikleini öğrendim. Ama şu an işler tersine dönüyor gibi)
Sizce nasıl bir duruş sergilemeliyim. Eşimle aram açılıp olaylar farklı yerlere de gitsin istemiyorum ama bir süre eşimin ailesini de etrafımda istemiyorum

olarak söylemeye gittik ve bende artık bende anneyim demiş bulundum. Eşimin annesi de sen anne değilsin anneyim diyip durma o kelimeyi kullanma diyip üzerime geldi ve yine her zaman ki gibi annemle kırkıştı. Bu olayda tuzu biberi oldu ve artık en azından bir süre görüşmek istemediğimi eşime söyledim o da haklı bulmuştu ve en sok kandilde babasını aradığımda beni engelledikleini öğrendim. Ama şu an işler tersine dönüyor gibi)

Görüşme. Hamile kadının üzerine gelmek ne demek. Ya o an korksan, endişe etsen, kavga tartışma büyüse bebeğe bir şey olsa ne olacaktı?

Eşini boşver sallama sen onsuz git annenlere keyfine bak.

Görüşme. Hamile kadının üzerine gelmek ne demek. Ya o an korksan, endişe etsen, kavga tartışma büyüse bebeğe bir şey olsa ne olacaktı?

Eşini boşver sallama sen onsuz git annenlere keyfine bak.
Daha sonraki süreçte kramplarım olduğu için doktor riske atmayalım diyerek progesteron başladı. Hem kalçadan hem fitil hemde ağız yoluyla. Çilesini fazlasıyla malesef çektim. Bebeğime bişey olacak diye aklım çıktı. Ama eşim çabuk unuttu şimdi senin ailenle de görüşmem diye beni tehdit ediyor

Size hem karışmalarına laf söylemelerine ses çıkarmayıp hem de söylenenleri yaşlı diye sineye çekmenizi söyleyen bir eşden üzgünüm ama hamile kalmak için acele etmişsiniz
Keşke bu sorunları halletseydiniz önce

Kararınız net olsun annemlere gelmek istemiyorsan gelme ben tek giderim ama seninkiler ne gelsin ne gitsin istiyorum diyeceksiniz
Kendilerini düzeltinceye kadar da adım atmayacaksınız
Mesafenizi çok iyi belirleyeceksiniz

niye kendisi tek gidemiyor anlamadım
Muhtemelen adam her gittiğinde karın gelmiyor diye başını yiyorlardır. Problem yine kocada. Annesigile karıma yaptıklarınızdan dolayı gelmiyor karıma saygı duyacaksınız dese ağızlarını açamazlardı. Konu sahibi iş kocanda biter

Size hem karışmalarına laf söylemelerine ses çıkarmayıp hem de söylenenleri yaşlı diye sineye çekmenizi söyleyen bir eşden üzgünüm ama hamile kalmak için acele etmişsiniz
Keşke bu sorunları halletseydiniz önce

Kararınız net olsun annemlere gelmek istemiyorsan gelme ben tek giderim ama seninkiler ne gelsin ne gitsin istiyorum diyeceksiniz
Kendilerini düzeltinceye kadar da adım atmayacaksınız
Mesafenizi çok iyi belirleyeceksiniz
Malesef korunduğum halde hamile kaldım bana da süpriz oldu. Ama şu an bebeğim için çok mutluyum bu duyguyu yaşanılanların sindirmesine izin vermemeye çalışıyorum

Muhtemelen adam her gittiğinde karın gelmiyor diye başını yiyorlardır. Problem yine kocada. Annesigile karıma yaptıklarınızdan dolayı gelmiyor karıma saygı duyacaksınız dese ağızlarını açamazlardı. Konu sahibi iş kocanda biter
Çok doğru haklısın

Sanırım ailesine acıyor yaşlı oldukları için üzülsünler istemiyor heralde kök aile problemi

Yok ya ne özlemi. Bazı insanlar böyle kendilerine düzgün anneliği-babalığı olmamış, iyiliklerini düşünmeyen ailelerine tapıyorlar. Oğullarını sevseler eşlerine böyle saygısızlık yapmazlardı. Bilemedim Allah kolaylık versin. Hiç görüşmesen, mesafe koysan daha iyi olur.

Eşimin ailesiyle problem yaşadığım için onlarla bir süre görüşmek istemediğimi eşime söyledim. Başta beni haklı bulduğunu tepkimi göstermem gerektiğini savundu. Fakat şimdi sen aileni görmeye tek gidiyorsun ama ben tek gidemem ben senden dolayı ailemle görüşemiyorum diyor eşim. Ama hakkına tepkini göster arkandayım demiştim diye hatırlattığım da ise sen benim aileme gelmezsen bende senin ailenle görüşme diyor. (Ailesi sürekli onlara gidip gelmemizi istiyor, benim artık evlendiğim için aileme çok sık gitmemi istemiyor ve sürekli arayıp naptıpımı nerde olduğumu kontrol ediyorlardı ve onlara her gittiğimizde benim annem babam kardeşlerim hakkında ileri geri konuşuyorlardı bi kaç kez eşimde bende uyardık fakat her görüşmemizde bir öncekinden ileri gittiler. Ve belli aralıkları da sürekli bir hediye istekleri para istekleri oluyordu.Savunmaları da yaşlı olduklarıymış. En son hamilelik haberimi süpriz olarak söylemeye gittik ve bende artık bende anneyim demiş bulundum. Eşimin annesi de sen anne değilsin anneyim diyip durma o kelimeyi kullanma diyip üzerime geldi ve yine her zaman ki gibi annemle kırkıştı. Bu olayda tuzu biberi oldu ve artık en azından bir süre görüşmek istemediğimi eşime söyledim o da haklı bulmuştu ve en sok kandilde babasını aradığımda beni engelledikleini öğrendim. Ama şu an işler tersine dönüyor gibi)
Sizce nasıl bir duruş sergilemeliyim. Eşimle aram açılıp olaylar farklı yerlere de gitsin istemiyorum ama bir süre eşimin ailesini de etrafımda istemiyorum
Üzgünüm eşiniz pasif agresif davranmış. Sözleriyle dize hak verip eylemleriyle sizin yanınızda olmadığını düşünüyorum. Siz hamilesiniz ve bubdurec stres, kaygı istemeyen aksine normalden daha fazla Sevgi, anlayış, şefkat ve merhamet istenen bir dönem ( süreç) eşinizin ailesinin tutumları yanlış ve sizin tepki vermeniz yani mesafeli olmak istemeniz çok yerinde bir karar. Bence onların tutumlarına yönelik kendi benliğinize yönelik öz saygınizi korumanız için bir müddet mesafeli ve kararlı olun. Bu şu demek: Sizler bana saygılı değilsiniz, tutumlarının düşünceleriniz ve benim yanımda aileme saldırmaniz beni rahatsız ediyor ben kabul etmiyorum bu şekilde sizinle görüşmek istemem mesajı vermiş olursunuz.

Üzgünüm eşiniz pasif agresif davranmış. Sözleriyle dize hak verip eylemleriyle sizin yanınızda olmadığını düşünüyorum. Siz hamilesiniz ve bubdurec stres, kaygı istemeyen aksine normalden daha fazla Sevgi, anlayış, şefkat ve merhamet istenen bir dönem ( süreç) eşinizin ailesinin tutumları yanlış ve sizin tepki vermeniz yani mesafeli olmak istemeniz çok yerinde bir karar. Bence onların tutumlarına yönelik kendi benliğinize yönelik öz saygınizi korumanız için bir müddet mesafeli ve kararlı olun. Bu şu demek: Sizler bana saygılı değilsiniz, tutumlarının düşünceleriniz ve benim yanımda aileme saldırmaniz beni rahatsız ediyor ben kabul etmiyorum bu şekilde sizinle görüşmek istemem mesajı vermiş olursunuz.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Sanırım ailesi laf ediyor ya da onlar üzülsün istemiyor
Ailesi siz gitmiyorsunuz diye uzulmuyorlardir uzulcecek olsalar seviyor olurlardi seven insanda her firsatta asagilamaz laf sokmaz araya fitne sokmazdi esinizi dolduruyorlardir erkek olup karina laf geciremiyorsun diye ama esinizde bos damacana olmadigina gore dolmasin sizde bende uzuluyorum bana aci asil deyin

Herkes kendi anne babasını yalnız ziyaret etsin olsun bitsin. Eşlerin bu konularda arkandayım demesine güven olmaz, sonuçta onun ailesi daha kolay unutur, affeder. Ama siz de aynı affedicilikte olmak zorunda değilsiniz. Siz de onu kendi ailenizi ziyarete zorlayamazsınız, istemiyorsa kendi bilir.

Fakat şimdi sen aileni görmeye tek gidiyorsun ama ben tek gidemem ben senden dolayı ailemle görüşemiyorum diyor eşim. Ama hakkına tepkini göster arkandayım demiştim diye hatırlattığım da ise sen benim aileme gelmezsen bende senin ailenle görüşme diyor. (Ailesi sürekli onlara gidip gelmemizi istiyor, benim artık evlendiğim için aileme çok sık gitmemi istemiyor ve sürekli arayıp naptıpımı nerde olduğumu kontrol ediyorlardı ve onlara her gittiğimizde benim annem babam kardeşlerim hakkında ileri geri konuşuyorlardı bi kaç kez eşimde bende uyardık fakat her görüşmemizde bir öncekinden ileri gittiler. Ve belli aralıkları da sürekli bir hediye istekleri para istekleri oluyordu.Savunmaları da yaşlı olduklarıymış.

Ben bana yapılanlar yüzünden ailene sınır koydum görüşmek istemiyorum, senin benim ailemle görüşmeme sebebin nedir? Benim aileme gelmezsen senin ailene gelmem mi diyorsun, ben sen değilim kimseye zorla bir şey yaptırmam, aileme gelmek istemiyorsan gelme, herkes kendi ailesiyle görüşsün deyin.

Aileniz hakkında ileri geri konuşmaları yeterli bir sepeo ağaç kovugundan cikmadiniz eşiniz size saygı duymaz zaten tepkisiz kalırsanız onun annesi varda siz yer mantarı gibi yerdemi bittiniz siz ailenize saygısızlık yaptırır yalnizlaştirilirsaniz savunmasız kalırsınız amaç da bu onun annesi de sultan değil SultanSuleymani doğurması haklısınız ben eşimle de aram bozulursa bozulsun kafasindayim onunla dogmadim anlayış adıl olmakla olur eşiniz adil değil

Back
X