melittacım yaşadıklarımı okudun demek. işte şuan ikizlerimden başka bişey düşünmemem gerekiyor ama bunlarla uğraşıyorum.açıkcası kaynanama artık nefret duygusundan başka bişey beslemiyorum.senin hem görümcen hemde eltin var demek.seninde sorunların var demek.benim görümce yok elti de yok kaynım evli değil eşimden büyük olmasına rağmen daha evlenmedi.bende şimdi açıkcası şöyle beddua ediyorum.Allah onlara öyle bir gelin versinki bana çektirdiklerinin on katını çeksinler.dört gözle açıkcası şöyle dişli bir elti bekliyorum.kayınbabalar kaynanalara göre daha ılımlı oluyorlar.benim kayınbabamı kaynanam kışkırtıyor yoksa adam bişey demez sanırım.anlatmak istersen seninkiler ne yaptı acaba.? benim kaynanamın kızı yok o yüzden bana iyi davranır diye düşünmüştüm ama olmadı.
hıhı okudum tesadüf onlıne takipte gördüm baktım senin başlık bende bişeyler yazıyım dedim.benim eltimde var görümcemde. aslında herşey yolundaydı.taaki biz bu son gittiğimizde.kayınvalidemin ve görümcemin sinsi olduğunu o zaman anladım.gerçi kaynanamın sinsiliğini daha önce görmüştüm ama hiç bana yönelik birşey olmadığı için önemsememiştim.birde uzaktayım o yüzden takmadım.
ama bu son gittiğimizde görümcemin yaptığı yenilir yutulur cinsten değildi.halbuki kardeşimden ayırt etmiyorum.kayınvalidemi kayın pederimi ailemden ayırt etmiyordum hala da öyle ama işler malesef değişti.görümcem beni eşimle birbirimize düşürüyordu .ramak kalmıştı.az kalsın da başarıyordu.ilk defa tartışma yaşadık hemde eşimin ailesi yanında ve piknikte düşünebiliyor musun?
bana görümcem annesini babasının ve eşimin yanında kafa basmıyor ya deyip saygısızlık yaptı. tabiki ben şok oldum aslında sizin kafanız basmıyor dedim.ama çok kötü oldum.aslında bahsedilen konu da ben haklıydım sonuna kadar.sanki kendi biliyormuş gibi altta kalmamak için öyle davrandı.rabbim onu bildiği gibi yapsın inşallah.çok incindim çok bildiğin gibi değil

günlerce ağladım ben ne yaptım acaba diye

ama eşim gitti tayin için ben iki gün zor kaldım inanır mısın?hemen atladım otobüse annemin yanına gittim.ama görümcemle o iki gün boyunca muhattap olmadım.birde benden küçük yaa.ben hiç ona saygısızlık yapmadım bugüne kadar hep arkadaş oldum.

ama bundan sonra asla eşimle beni birbirimize düşürmeye çalışan birini asla eve almam.eşime açık açık dedim.ben kesinlikle onu evde istemiyorum kararım bu yaptığı saygısızlığı affedemem yenilir yutulur cinsten değil dedim.o gelirse ben giderim dedim.
eşimde sana hak veriyorum yaptığı hoş birşey değildi.sen nasıl istersen ama bir daha yüz vermeni istemiyorum dedi.çok yüz buldu dedi.
aslında eşim beni teee başında uyarmıştı ailesi bakımından ama ben önemsemedim.ben saygı gösterirsem benim ailem de saygı görür diye.
şimdi annem benim için ilk planda umurumda değiller.kayınpederim hariç.kayınpederimi çok ama çok seviyorum.
kaynanama gelince eltim hamile idi.bende hamileyim ama düşük riskim var.bi önceki gece acile götürüldüm hemde bi alışverişmerkezinde çığlık çığlığa ölüyorum diye.bana erken gebelik düşük riski diyerek yat kalkma dediler.bende yattım evde.ertesi gün eltim geldi.kaynanam diyor ki eltime kızıım açmısın bişey hazırlıyım mı?bana da diyor ki eğer canın birşey isterse mutfaktan ye emi kızım?ben şoklarda tabiki.
en basiti iki günde bi kan verilmesi gerekiyor kan değerim yükseliyor mu diye çünkü dış gebelik düşük riski kimyasal gebelik falanda dediler.iki günde bir eşimle kan vermeye gidiyoruz.hamdolsun yükseliyordu az da olsa değerlerim.dış gebelik olabilir diyorlardı az yükseldiği için.kaynanam dedi ki özele niye gidiyorsunuz paralı kızım kadın doğuma gidin.anlamıyor kadın ya eşimde dedi ki anne biz gittik oraya beklettiler öğlene kadar deemedim mi dedi.
ama eltim kontrollere gidiyordu bana orayı eltim tavsiye etti.ona gidin gidin kızım diyor.
benim acile götürüldüğüm gece bile benden değil eltimden korkmuş bana dedi ki "karıyı sağlam yolladım noldu ki hasta geldi "dedi.ne kadar üzüldüğümü düşün.zaten kayınvalidemin evine gitmeden önce de tehlikeli olduğunu söylemişlerdi.bizde ona rağmen gittik.ben insan yerine koyup canımı hiçe saydım ya böyle kıymete bindim işte.
benim annem ameliyat olacak bana yolcluk yasak diye gidemiyorum

yaşadğım üzüntüyü acıyı düşün

neyse sonuçta kendi de acile geldi ne olduğunu biliyor.birde eltime çoraplarını giydirmeye çalışıyor.ben doğrulamıyorum benim üstümü örtmekte aciz.
ha belki bu anlattıklarım çok basit şeyler denilebilir ama sinek küçük mide bulandırır.hal ve hareketleri göz önünde bulundurun tavırlı bir şekilde bide bu anlattıklarımı gözünüzde canlandırın.
ben ilk dedim ki herhalde kayınvalidem eltimin gözüne girmeye çalışıyor bak ona yüz vermiyorum sana değer veriyorum diye.çünkü hayatta eltime izinsiz gidemezler çünkü eltim tavrını koymuş bi kere.birde birbirlerine yakınlar aynı memleketliler.biz tayinciyiz.bizi yılda bi kere görüyorlar anca.ama bize gelince biz otobüsteyiz geliyoruz yahu 8 saat uzaklıktayız.
bi de görümcem dedi ki seninki de kız olursa artık eltimin bebeğiyle ellerinden tutup gezdiricekmiş.ee oğlan olursa sevmicekmiymişmiş....bi kızım bi oğlum olucak rabbim nasip ederse.bakalım ben ayrım yaptırıcak mıyım?gitsin eltimin çocuğunu gezdirsin.
ya işte böyle zeynepcim benim yaşadığım bu ama yetti.özetle geçtim kusura bakma yinede uzun oldu.aslında görünürde özellikle yaşadığımız bi tartışma kavga yok allaha şükürler olsun ama iğnelemeler ve sinsi sinsi halleri yetti de arttı bile.yazık diyorum demek ki eltim gibi olmalıymışım.
daha neler neler ....
ama en güzelini eltim yapıyor helal olsun arayıp sormaz bile..doğum yaptı annesiinin evine gitti.sonra da kendi evine geçti.kaynanam gidemiyor bile görmeye.
iyi ki ben uzaktayım.bunu bi kere yaşadım ya asla ve asla ikinciye fırsat vermem.tavrımı koyarım koyuyorumda artık.
---------------------
bu arada konuyla alakasız ama ben iki gündür panik atak yokluyor üzülüyorum yine.kayınpederimle kayınvalidem gelicekti bayramdan sonra bugün panik yyaşayınca gene ağlamaya başladım üzüldüm.zaten sebepsiz ağlıyorum sürekli.eşimle konuştum.
beni yanlış anlamamasını ailesinin doğumdan sonra gelmesini söyledim ama gelmelerini en çok isteyen bendim kayınpederimi özledim çünkü.hem yalnızlığıma ortak olur diye düşünüyordum ama sanırım gelmemeleri daha hayırlı.
eeşime gerekçemi söyledim eğer daralırsam onlarında çaresiz kalacaklarını ayrıca laf söz olabileceğini dedim.sonçta ben daralınca kendimi unutuyorum boğuluyorum nefes alamıyorum.sonra kaynana bak bizi istemediği için yapıyor bizden rahatsız oldu der diye çekiniyorum.
.yanlış anlaşılır kimsenin başına gelmeden anlamaz dedim.
eşimde bana canım ben sana dicektim çağırma kafanı dinle diye ama sen yalnız kaldığın ve sıkıntı çektiğin için bişey diyemedim dedi.
hangi hamile bayanın kalıcı misafir kabul ettiğini veya dışarı çıktığını gördün dedi.gerçekten de öyleydi.birde gebeliğim zor geçiyor ikiz gebelik birde biliyorsun. iki arada bi derede misali.
kayınvalidem yardım eder bişeylere ama benim yaptğıım gibi olmaz birde ne kadr yardım edicek.
bi de sürekli dinleniyorum yanlarında dinlenemem.rahat uyuyamam.zaten ev küçük dar boğuluorum

(((
en güzeli doğumdan sonra gelmeleri hem bebişlere de yardım ederler

rabbime sığındım herşeyin hayırlısını diliyorum