Eşimin Ailesiyle Sorunlarım

az cok kendımı gördum bende önceden tanıyordum esımın aılesını benden ıyısı tatlı dıllısı sıcakkanlısı candan samımısı yoktuu ama sımdıı guya ben degısmısım..alana kadar canım cıcım..ama gecte olsa goruyorsun..gercekten iş eşte bitiyor ama malesef benım kocacımın gozunde de ailesının yerıı cokkkk farklı..
bu arada allah saglıkla kucagına bebeklerını almayı nasıp etsın..bende hamıleyım ve streslı gectı ısmıne herseyıne karısıyolar az kaldıı bakalım ne olacak...senın bebeklerıne kımın ısmını koymayı ıstıyor merak ettım..

önceden dediğim gibi içine girilmeden anlaşılmıyor canım.evlendikten bir gün sonra değiştiler ya.sanada Allah yardımcın olsun hamilesin demek. isim konusunda sizde sorun yaşıyorsunuz.benim bebeklerime kaynanamın ve kayınbabamın ismini koymamızı istiyorlar.ama bebeklerin ikiside erkek.o yüzden kaynanamın isminden kurtulduk.ama şimdide kayınbabamınkini istiyorlar.ismini buraya yazsam ayy çok kötü dersiniz adım gibi eminim.ben bebeklerimin ikisinide koymayı düşünmüyorum konuşsun dursunlar.eşim söylese bile aklından bile geçirme diyorum susuyor.

Allah yardımcınız olsun..eviniz ayrı siz artık çekirdek ailesiniz karışmaya hakları olduğunu sanmıyorum..elbette annedir babadır saygısızlık edilmez ama aynı saygıyı onlarında göstermesi gerekir.. kimse kimsenin kölesi değil... değer verilmesini beklemek için değer vermek gerekir inşallah kvnizde değer görmek istiyorsa sizin fikirlerinize ihtiyaçlarınıza isteklerinize değer vermeyi en kıza zamanda öğrenir.. eğer bu kadar takıntılı bir insasa haber vermeden memleketnize gidin önce annenizde kalın sonrasında yeni geliyor gibi kayınvalidenize gidin canınız sıkılmamış olur tabii bu son çare olarak değerlendirilmeli..ilkönce eşinizin ailesiyle oturup konuşması gerekiyor..sevgi ve mutlulukla kalın..

çok teşekkür ederim.kaynanamla annemler aynı ilde oturuyorlar.zaten gidince hemen kaynanamlara gidiyoruz.hiç şimdiye kadar ilk benim aileme gitmedik zaten.dediğin fikri bende düşünmüyor değilim.eşime diyorum ben biraz gidip kalıyım ama korkuyorum yolda izde bişey olur sonra hiç çenelerinden kurtulamam vazgeçiyorum.iki hafta sonra haca gidiyorlar bizde onları uğurlamaya gidicez.ve onlar gidince bende bayram bitene kadar annemlerde kalıcam eşim bırakıcak.umarım bişey olmaz.bu sene bayramda kurtuldum yani.

Merhaba sizin yazdıklarınızı okuyunca,yıllardır yaşadıklarım ve hala daha yaşadığım aynı sorunlar aklıma geldi,10yıllık evliyim 2çocuğum var hala eşimin ailesiyle sorunlar yaşıyorum:43:,kayınpederim öldü,sorunlar dahada büyüdü.şimdi uzun uzun anlatamıyorum bizim yaşadığımız sorunların kaynağı eşimin sezsiz,tartışmayı sevmeyen herşeyi kabullenen tavrı benim sessiz olmam(şuanda biraz biraz sesimi çıkartıyorum ama alışık olmadıklarından daha kötü oluyorum)ve herşeyi içimde büyütmem den kaynaklanıyor...Size tavsiyem hemen kendinize gelip kimseyi takmamanız,kendinizi ezdirmemeniz,kocanızlada sakın sürekli ailesinin yaptıklarını anlatı durmayın,önceleri size hak veriyor sonra hep haksız olarak sizi görüyor bi ailemle gecinemedin diye,geniş ol sorun sensin bile diyebiliyor ,bunlarda ilişkinizi bozuyor mahvediyor...senn sen ol kendi isini hallet kendini esini ezdirtme lafını saygı çerçevesinde s öyle,esinlede bu konuları tartışma...

doğru diyosunda ah çenemi tutamıyorum işte.tartışma değilde ben konuşuyorum o dinliyor.dediğim gibi eşim çok sessiz.eşim benim üzülmeme hiç dayanamıyor.bunu şimdilik kullanıyorum.ilerki zamanlarda umarım değişmez.
 
kaynanızı hala 4-5 günde bir aramanıza çok şaşırdım
bende benzer şeyler yaşadım, hatta bana nişanlıyken başladı, evlendikten sonra rahatlık vermedi, bizede karıştılar mudahale etmeye çalıştılar ,bana özellikle yüklendiler, akrabalarıyla samimi olcakmışım, kendileriyle ve akrabalarıyla sık sık görüşcekmişim görev gibi isteklerini belirttiler vs uzatmak istemiyorum, bir sürü huzursuzluk verdiler.
Hiç ama hiç aramıyorum, bayramdan bayrama görüşüyorum artık. İzin vermediğim halde sırf saygımdan sustugum halde tepeme binmeye çalıştılar. Şimdi tamamen kaybettiler beni.Hakettikleri gibi davranıyorum.

Seninde hakettikleri gibi davranmanı öneririm. Yoksa rahatsız olmaya devam edersin, mesafeni koymalısın. Hayatınıza mudahale etmeye hakları yok. Büyüklerse de büyüklüklerini bilsinler, zaten saygısızlık etmediğiniz halde hadlerini aştıklarını farkettim. Bu şekilde devam ederseniz daha çok tepenize binerler.Mesafeli olmanızı öneririm.

ne yapıyım canım niye aramıyosun diye sonra hesap soruyolar.ama önceden hergün arıyordum çok daha kötüydü.yinede arama bir mesefa koydum.artık 4 5 günde arıyorum resmi şekilde konuşuyoruz işte.ben alıştırdım aslında hergün hergün aramaya ne safmışım.dediğin gibi benim yerimde kim olsa hiç aramaz ama işte ben tamamiyle ipleri koparmak istemiyorum.nede olsa eşimin ailesi diyorum.çok aşırı derecede kötü insanlar olmasına rağmen yinede görüşüyorum işte.sende iyi yapıyosun valla.artık kaynanasıyla görüşmeyen geline bişey diyemem.çünkü hakediyor bazı kaynanalar.
benimde erkek kardeşim var 25 yaşında yakın zamanda belkide evlenecek.şimdiden anneme diyorum.ne yaparlarsa yapsınlar anne aman sen ağzını açıpda tek kelime etme geline.oda diyo yok kızım ne yaparsalar yapsınlar diyor.zaten akıllı kaynana ilersini düşünüp geliniyle iyi geçinir.ben diyorum görümcelikde yapmam hayatta çünkü o kadar canım yandıki kardeşimi bırakırım ben açıkcası gelinin tarafında olurum çoğu yerde.
 
benımde ıcımden aramak sormak gelmıyor ...o da öyle arar neden aramıyosun bız ana kızız der lafta:((( ooo anlatsam benım kı de roman olur..bebeklerın ıkısı de erkek mii...aynııı durum hatta abartıp hem kocasının hem babasının adını ıstıyor:(((
 
valla canım madem eşin senin yanında, yapacağın tek şey var takmamak ve gereken cevabı vermek.
bizimle kaplıcaya geleceksin mi diyor, gitmek istemiyorsan, ''hayır, biz babamlarla denize gidicez'' diyebilmelisin.
annende kalmana izin vermiyor mu, ''ne münasebet! ben gidiyorum'' diyebilmelisin.
evine mi karışıyor, '' ben böyle istedim, böyle yaptım'' diyebilmelisin.

''annemlere giderken ağlıyorum'' gibi birşey yazmışsın, kayınvalidenin amacı bu zaten. sinirin bozulsun, moralin altüst olsun ki zevk alamayasın, eğlenemeyesin, içine sinmesin. içine sinmesin ki, '' aman kayınvalidem laf edicek, kavga olucak, ben bir an önce döneyim'' gibi düşüncelerle kaynananlarda kal, amaç bu. işte bu yüzden hiiiiiç kafana takmıcaksın. o konuşup dursun, sen bildiğini oku :27::27::27:
 
valla canım madem eşin senin yanında, yapacağın tek şey var takmamak ve gereken cevabı vermek.
bizimle kaplıcaya geleceksin mi diyor, gitmek istemiyorsan, ''hayır, biz babamlarla denize gidicez'' diyebilmelisin.
annende kalmana izin vermiyor mu, ''ne münasebet! ben gidiyorum'' diyebilmelisin.
evine mi karışıyor, '' ben böyle istedim, böyle yaptım'' diyebilmelisin.

''annemlere giderken ağlıyorum'' gibi birşey yazmışsın, kayınvalidenin amacı bu zaten. sinirin bozulsun, moralin altüst olsun ki zevk alamayasın, eğlenemeyesin, içine sinmesin. içine sinmesin ki, '' aman kayınvalidem laf edicek, kavga olucak, ben bir an önce döneyim'' gibi düşüncelerle kaynananlarda kal, amaç bu. işte bu yüzden hiiiiiç kafana takmıcaksın. o konuşup dursun, sen bildiğini oku :27::27::27:

ah canım diyemiyorum işte keşke desem zaten bu kadar ezemez beni.o bir kere oldu işte o zaman işte bir sürü şey söyledim ama ondan sonra yine aynı devam ettiğini gördüm.ne dersem diyim o yine bildiğini okuyor. o yüzden benden daha çok eşimin konuşması lazım.eşim de tamam artık konuşucam diyor inşallah konuşur.aynen dediğin gibi moralimi bozuyor annemlere giderken sonra ben annemlerde hiç huzurlu olamıyorum.
 
zeynepcim merhaba çok üzüldüm ya durumuna :( bu kaynanalar görümceler az değil yaaa :( bende 4 ay önce öğrendim ne sinsi olduklarını hele o görümcem yok mu aklıma geldikçe sinir oluyorum hala yaptığı saygısızlığa.

bence eşin iyi ki karışmıyor karışsa bi yanda sen bi yanda anne seni haklı görse bile araya girse kötü olur.anneci olmasın bide kayınvaliden aklına girmesin de gerisi önemli değil.

bence hiç üzülme bak iki yavrun olcak.tınlama da bebişlerinizin adını da eşinle ortaklaşa koy.birazda dişli ol

iyi etmişsin tlf da ağzına geleni demişsin.ne demek yaaa yok benim dediğim olur.annene değil bana gelcen der gibi gidemezsin yapamazsın laflar.emrivaki hareketler.sanki gelin değil köle almış.

ağırlığını koyman güzel olmuş böyle devam et.

benim eltim var ya öyle bi mesafeli ki evlerine izinsiz gidemezler ama ben annecim kardeşim diiyp duruyordum.artık asla yüz vermicem seviyeli olacam bana gelin bile demicem.gerçi bayramdan sonra gelcekler.kayınbabamı seviyorum o gelsin kaynanam gelmesin ama yardım edecekse gelsin :) görümcemi kesinlikle istemiyorum asla.eşimle de konuştum görümcemi istemiyorum kesinlikle dedim.memleketinde izne gittiğimizde görürsün ama ben asla evimde istemiyorum dedim.sana hak veriyorum tamam dedi.
eltim iyi ediyor wallaha oooh canıma değsin.bende artık asla ve asla yüz vermicem.
hele o görümcemi göreyim yaptığı saygısızlığı yüzüne vurup "bir daha senin bırak o iğrenç suratını görmeyi ne adını ne sesini duymak dahi istemiyorum "dicem.o günü dört gözle bekliyorum.
 
melittacım yaşadıklarımı okudun demek. işte şuan ikizlerimden başka bişey düşünmemem gerekiyor ama bunlarla uğraşıyorum.açıkcası kaynanama artık nefret duygusundan başka bişey beslemiyorum.senin hem görümcen hemde eltin var demek.seninde sorunların var demek.benim görümce yok elti de yok kaynım evli değil eşimden büyük olmasına rağmen daha evlenmedi.bende şimdi açıkcası şöyle beddua ediyorum.Allah onlara öyle bir gelin versinki bana çektirdiklerinin on katını çeksinler.dört gözle açıkcası şöyle dişli bir elti bekliyorum.kayınbabalar kaynanalara göre daha ılımlı oluyorlar.benim kayınbabamı kaynanam kışkırtıyor yoksa adam bişey demez sanırım.anlatmak istersen seninkiler ne yaptı acaba.? benim kaynanamın kızı yok o yüzden bana iyi davranır diye düşünmüştüm ama olmadı.
 
Konunuzda dikkatimi çeken ilk satırlarda eşinizden söz etöişsiniz sonrasında hiç adı geçmemiş..
Bu olanlar sonucunda tartışıyor musunuz ? Eşinizin cevabı ne oluyor ? Neden bu kadar çok kayınvalideniz müdahil oluyor hayatınıza ?
Buna nasıl dur diyeceğinizi konuşuyor musunuz eşinizle ?

Eğer eşinizde size destek veriyorsa işiniz kolay yoksa zor..

Birde neden babanızın tatil davetinde kayınvalidenizede davet ettiniz anlamadım? Zaten uzun sıkıntılı dönem geçirmişsiniz, ayrı olarak dinlenmeniz için iyi bir fırsat olabilirdi.. Gereksiz olmuş babanızın iyi niyeti ?
 
melittacım yaşadıklarımı okudun demek. işte şuan ikizlerimden başka bişey düşünmemem gerekiyor ama bunlarla uğraşıyorum.açıkcası kaynanama artık nefret duygusundan başka bişey beslemiyorum.senin hem görümcen hemde eltin var demek.seninde sorunların var demek.benim görümce yok elti de yok kaynım evli değil eşimden büyük olmasına rağmen daha evlenmedi.bende şimdi açıkcası şöyle beddua ediyorum.Allah onlara öyle bir gelin versinki bana çektirdiklerinin on katını çeksinler.dört gözle açıkcası şöyle dişli bir elti bekliyorum.kayınbabalar kaynanalara göre daha ılımlı oluyorlar.benim kayınbabamı kaynanam kışkırtıyor yoksa adam bişey demez sanırım.anlatmak istersen seninkiler ne yaptı acaba.? benim kaynanamın kızı yok o yüzden bana iyi davranır diye düşünmüştüm ama olmadı.

hıhı okudum tesadüf onlıne takipte gördüm baktım senin başlık bende bişeyler yazıyım dedim.benim eltimde var görümcemde. aslında herşey yolundaydı.taaki biz bu son gittiğimizde.kayınvalidemin ve görümcemin sinsi olduğunu o zaman anladım.gerçi kaynanamın sinsiliğini daha önce görmüştüm ama hiç bana yönelik birşey olmadığı için önemsememiştim.birde uzaktayım o yüzden takmadım.

ama bu son gittiğimizde görümcemin yaptığı yenilir yutulur cinsten değildi.halbuki kardeşimden ayırt etmiyorum.kayınvalidemi kayın pederimi ailemden ayırt etmiyordum hala da öyle ama işler malesef değişti.görümcem beni eşimle birbirimize düşürüyordu .ramak kalmıştı.az kalsın da başarıyordu.ilk defa tartışma yaşadık hemde eşimin ailesi yanında ve piknikte düşünebiliyor musun?

bana görümcem annesini babasının ve eşimin yanında kafa basmıyor ya deyip saygısızlık yaptı. tabiki ben şok oldum aslında sizin kafanız basmıyor dedim.ama çok kötü oldum.aslında bahsedilen konu da ben haklıydım sonuna kadar.sanki kendi biliyormuş gibi altta kalmamak için öyle davrandı.rabbim onu bildiği gibi yapsın inşallah.çok incindim çok bildiğin gibi değil :14: günlerce ağladım ben ne yaptım acaba diye :14:
ama eşim gitti tayin için ben iki gün zor kaldım inanır mısın?hemen atladım otobüse annemin yanına gittim.ama görümcemle o iki gün boyunca muhattap olmadım.birde benden küçük yaa.ben hiç ona saygısızlık yapmadım bugüne kadar hep arkadaş oldum.:14:ama bundan sonra asla eşimle beni birbirimize düşürmeye çalışan birini asla eve almam.eşime açık açık dedim.ben kesinlikle onu evde istemiyorum kararım bu yaptığı saygısızlığı affedemem yenilir yutulur cinsten değil dedim.o gelirse ben giderim dedim.
eşimde sana hak veriyorum yaptığı hoş birşey değildi.sen nasıl istersen ama bir daha yüz vermeni istemiyorum dedi.çok yüz buldu dedi.
aslında eşim beni teee başında uyarmıştı ailesi bakımından ama ben önemsemedim.ben saygı gösterirsem benim ailem de saygı görür diye.

şimdi annem benim için ilk planda umurumda değiller.kayınpederim hariç.kayınpederimi çok ama çok seviyorum.

kaynanama gelince eltim hamile idi.bende hamileyim ama düşük riskim var.bi önceki gece acile götürüldüm hemde bi alışverişmerkezinde çığlık çığlığa ölüyorum diye.bana erken gebelik düşük riski diyerek yat kalkma dediler.bende yattım evde.ertesi gün eltim geldi.kaynanam diyor ki eltime kızıım açmısın bişey hazırlıyım mı?bana da diyor ki eğer canın birşey isterse mutfaktan ye emi kızım?ben şoklarda tabiki.
en basiti iki günde bi kan verilmesi gerekiyor kan değerim yükseliyor mu diye çünkü dış gebelik düşük riski kimyasal gebelik falanda dediler.iki günde bir eşimle kan vermeye gidiyoruz.hamdolsun yükseliyordu az da olsa değerlerim.dış gebelik olabilir diyorlardı az yükseldiği için.kaynanam dedi ki özele niye gidiyorsunuz paralı kızım kadın doğuma gidin.anlamıyor kadın ya eşimde dedi ki anne biz gittik oraya beklettiler öğlene kadar deemedim mi dedi.
ama eltim kontrollere gidiyordu bana orayı eltim tavsiye etti.ona gidin gidin kızım diyor.
benim acile götürüldüğüm gece bile benden değil eltimden korkmuş bana dedi ki "karıyı sağlam yolladım noldu ki hasta geldi "dedi.ne kadar üzüldüğümü düşün.zaten kayınvalidemin evine gitmeden önce de tehlikeli olduğunu söylemişlerdi.bizde ona rağmen gittik.ben insan yerine koyup canımı hiçe saydım ya böyle kıymete bindim işte.
benim annem ameliyat olacak bana yolcluk yasak diye gidemiyorum :14: yaşadğım üzüntüyü acıyı düşün :14:
neyse sonuçta kendi de acile geldi ne olduğunu biliyor.birde eltime çoraplarını giydirmeye çalışıyor.ben doğrulamıyorum benim üstümü örtmekte aciz.
ha belki bu anlattıklarım çok basit şeyler denilebilir ama sinek küçük mide bulandırır.hal ve hareketleri göz önünde bulundurun tavırlı bir şekilde bide bu anlattıklarımı gözünüzde canlandırın.

ben ilk dedim ki herhalde kayınvalidem eltimin gözüne girmeye çalışıyor bak ona yüz vermiyorum sana değer veriyorum diye.çünkü hayatta eltime izinsiz gidemezler çünkü eltim tavrını koymuş bi kere.birde birbirlerine yakınlar aynı memleketliler.biz tayinciyiz.bizi yılda bi kere görüyorlar anca.ama bize gelince biz otobüsteyiz geliyoruz yahu 8 saat uzaklıktayız.

bi de görümcem dedi ki seninki de kız olursa artık eltimin bebeğiyle ellerinden tutup gezdiricekmiş.ee oğlan olursa sevmicekmiymişmiş....bi kızım bi oğlum olucak rabbim nasip ederse.bakalım ben ayrım yaptırıcak mıyım?gitsin eltimin çocuğunu gezdirsin.

ya işte böyle zeynepcim benim yaşadığım bu ama yetti.özetle geçtim kusura bakma yinede uzun oldu.aslında görünürde özellikle yaşadığımız bi tartışma kavga yok allaha şükürler olsun ama iğnelemeler ve sinsi sinsi halleri yetti de arttı bile.yazık diyorum demek ki eltim gibi olmalıymışım.
daha neler neler ....
ama en güzelini eltim yapıyor helal olsun arayıp sormaz bile..doğum yaptı annesiinin evine gitti.sonra da kendi evine geçti.kaynanam gidemiyor bile görmeye.
iyi ki ben uzaktayım.bunu bi kere yaşadım ya asla ve asla ikinciye fırsat vermem.tavrımı koyarım koyuyorumda artık.

---------------------

bu arada konuyla alakasız ama ben iki gündür panik atak yokluyor üzülüyorum yine.kayınpederimle kayınvalidem gelicekti bayramdan sonra bugün panik yyaşayınca gene ağlamaya başladım üzüldüm.zaten sebepsiz ağlıyorum sürekli.eşimle konuştum.
beni yanlış anlamamasını ailesinin doğumdan sonra gelmesini söyledim ama gelmelerini en çok isteyen bendim kayınpederimi özledim çünkü.hem yalnızlığıma ortak olur diye düşünüyordum ama sanırım gelmemeleri daha hayırlı.

eeşime gerekçemi söyledim eğer daralırsam onlarında çaresiz kalacaklarını ayrıca laf söz olabileceğini dedim.sonçta ben daralınca kendimi unutuyorum boğuluyorum nefes alamıyorum.sonra kaynana bak bizi istemediği için yapıyor bizden rahatsız oldu der diye çekiniyorum.
.yanlış anlaşılır kimsenin başına gelmeden anlamaz dedim.

eşimde bana canım ben sana dicektim çağırma kafanı dinle diye ama sen yalnız kaldığın ve sıkıntı çektiğin için bişey diyemedim dedi.
hangi hamile bayanın kalıcı misafir kabul ettiğini veya dışarı çıktığını gördün dedi.gerçekten de öyleydi.birde gebeliğim zor geçiyor ikiz gebelik birde biliyorsun. iki arada bi derede misali.
kayınvalidem yardım eder bişeylere ama benim yaptğıım gibi olmaz birde ne kadr yardım edicek.

bi de sürekli dinleniyorum yanlarında dinlenemem.rahat uyuyamam.zaten ev küçük dar boğuluorum :((((

en güzeli doğumdan sonra gelmeleri hem bebişlere de yardım ederler :37::53::27:

rabbime sığındım herşeyin hayırlısını diliyorum
 
görümcenin sana öyle bir laf etmesine hakkı yokki.sen kırılmakta haklısın.görümce senin eşinle aranı nasıl bozmaya çalışır pes yani.aranız bozulsa mutlu olacak demekki.kaynananda iki elti arasında ayrımcılık yapmaması lazım.işte eltinden korkuyor sanırım o yüzden korkusundan bişey diyemiyor.sessizler herde eziliyor mağlesefki.biraz gerçekten dişli olmak gerekiyor sanırım.aynen bizede diyor kaynanam özel doktora gitmeyin falan diye zaten karışmasa şaşardım..eltine git diyor demek çok ayrımcılık yapıyor o zaman.eltinin çoraplarını bile giydriyorsa o eltinin ne yaptığını çok meral ediyorum.kaynananı nasıl korkuttuysa.bu anlattıkların küçük şeyler olabilir ama insanı çok kırıyor.benim başımda da var çünkü.boşver bayramda gelmemeleri daha iyi olur.dediğin gibi ne yatabiliyosun ne kalkabiliyosun ne canın bişey istese yiyebiliyosun.doğumdan sonra gelsinler boşver.bizimkiler ayda bir mutlaka geliyolar.ne senesi.ama biz gelmeyin zeynep hasta falan dese eşim heralde bizi kurşuna falan dizerler.eşin bunu ailesine diyebilirse valla kutlarım.benimde özel doktora gittiğimi duyunca ilk söylediği söz oraya niye para verdiniz kaplıcaya gitseydik oraya verdiğiniz parayla dedi ya vallahi pes dedim.kadın kafayı kaplıcayla bozmuş.neymiş efendim bir sene olmuş biz evleneli çocuğumuz olmuyomuş o yüzden kaplıca iyi gelirmiş.halbuki ondan 6 ay önce bir düşük yaptım.yani bütün tıbbi imkanları kullanırsın bakarsın çocuğun olmuyor hadi son çare kaplıcaya gidersin.ama daha sorunu anlamadan kaplıcaya gitseydik diyo.görende sanki 10 yıldır çocuğumuz olmuyor sanır. bunu dediğinde topu topu bir yıllık evliydik.doktora gitmemin faydası oldu çok ben hemen hamile kaldım.yumurtalıkta yapışıklık varmış bunu kaplıca nasıl düzeltecekti acaba merak ediyorum.doktor Allahtan hemen gelmissin dedi bekleseydin ameliyat olacaktın dedi.bir ilaçla halloldu iş.ben bekarlığımda da hep özel doktora giderdim şimdi onun yüzünden vazgeçemiycem kusura bakmasın.
 
süper ya çok güldüm bizimkilerin modelden seninkiler aynı ,böyle bi şey olamaz ,bunlarda çok var zamanında ezilmiş ve ezilirken ezmeye programlanmış insanlar.takma kafana diyecem takmamak elde değil daha doğumda neler yaparlar kim bilir.eşin senin yanında olduğu sürece aşılır sorunlar.Allah sabır versin
 
görümcenin sana öyle bir laf etmesine hakkı yokki.sen kırılmakta haklısın.görümce senin eşinle aranı nasıl bozmaya çalışır pes yani.aranız bozulsa mutlu olacak demekki.kaynananda iki elti arasında ayrımcılık yapmaması lazım.işte eltinden korkuyor sanırım o yüzden korkusundan bişey diyemiyor.sessizler herde eziliyor mağlesefki.biraz gerçekten dişli olmak gerekiyor sanırım.aynen bizede diyor kaynanam özel doktora gitmeyin falan diye zaten karışmasa şaşardım..eltine git diyor demek çok ayrımcılık yapıyor o zaman.eltinin çoraplarını bile giydriyorsa o eltinin ne yaptığını çok meral ediyorum.kaynananı nasıl korkuttuysa.bu anlattıkların küçük şeyler olabilir ama insanı çok kırıyor.benim başımda da var çünkü.boşver bayramda gelmemeleri daha iyi olur.dediğin gibi ne yatabiliyosun ne kalkabiliyosun ne canın bişey istese yiyebiliyosun.doğumdan sonra gelsinler boşver.bizimkiler ayda bir mutlaka geliyolar.ne senesi.ama biz gelmeyin zeynep hasta falan dese eşim heralde bizi kurşuna falan dizerler.eşin bunu ailesine diyebilirse valla kutlarım.benimde özel doktora gittiğimi duyunca ilk söylediği söz oraya niye para verdiniz kaplıcaya gitseydik oraya verdiğiniz parayla dedi ya vallahi pes dedim.kadın kafayı kaplıcayla bozmuş.neymiş efendim bir sene olmuş biz evleneli çocuğumuz olmuyomuş o yüzden kaplıca iyi gelirmiş.halbuki ondan 6 ay önce bir düşük yaptım.yani bütün tıbbi imkanları kullanırsın bakarsın çocuğun olmuyor hadi son çare kaplıcaya gidersin.ama daha sorunu anlamadan kaplıcaya gitseydik diyo.görende sanki 10 yıldır çocuğumuz olmuyor sanır. bunu dediğinde topu topu bir yıllık evliydik.doktora gitmemin faydası oldu çok ben hemen hamile kaldım.yumurtalıkta yapışıklık varmış bunu kaplıca nasıl düzeltecekti acaba merak ediyorum.doktor Allahtan hemen gelmissin dedi bekleseydin ameliyat olacaktın dedi.bir ilaçla halloldu iş.ben bekarlığımda da hep özel doktora giderdim şimdi onun yüzünden vazgeçemiycem kusura bakmasın.


sorma zeynepcim özetle geçtim bu anlattıklarımı düşün ayrıntıyı anlatsam mesafe koymakta haklısın dersin..eltimde çok sinsi ve dişli annesi de öyle maşallah.zamanında çooook sorun yaşamışlar o yüzden bu kadar ilgileri.dediğin gibi sessizler eziliyor yani ben.

birde ben bir yıl önce de ikiz düşük yaptım ama bilmiyordum çünkü çocuk düşünmüyorduk.onu kiracısına yetiştirmiş.ben hamileyim yatıyorum düşük riskim var diye kayınvalidemlerde.kiracısı gelip bana ne dese beğenirsin.üzülme seninde eltin gibi çocuğun olur hamile kalırsın.düşükte yapmışın ya benim beş yıl olmadı dedi.kadın kötülüğünden demedi elbette ama ben kayınvalidemin yetiştirdiğini öğrenmiş oldum herşey herkesle paylaşılmaz bunu biliyorum.

bende kadına dedim ki hamileyim ben şu anda dedim.kadın şaşırdı aaa öyle mi bana kaynanan düşük yaptı demişti dedi.bende o bir yıl önceydi biz bile bilmiyorduk gebe olduğumu dedim.

aman ne sinsi ne çenesi düşük ya.
diyorum ya işye kayınvalidemle açık a çık birşeyler yaşamadık tartışmadık ama ağzı boş bi de çok sinsi fena sinsi.
o görümcemi hiç demiyorum çünkü o kadar iğrenç ki kelimelerin tarifi yok.dediğin gibi eşimle aramı bozsa mutlu olacak herhalde.asla affetmiyorum onu.çünkü çok ağladım aklıma geldikçe.


bu arada yaklaşık bi saat önce kayınpederimle konuştu eşim durumu anlattı.bende konuştum.durumu ayrıntılı anlattım daraldığmı panik atak yaşadığımı söyledim.benimle birlikte sizinde perişan olmanızdan korkuyorum dedim.baya bi konuştuk.senin sağlığın daha önemli kızım.sen özledim babacım gelin dediğiniz için gelcektik dedi.çünkü gerçekten kayınbabam çok iyi.çokta özledim ama böyle olacağını tahmin edemedim çok daralıyorum zeynep bildiğin gibi değil :14:
kayınvalidemde ben daraldıkça bi odadan bi odaya giderde ortalıktan yok olursam hani onlar şahit olmasınlar bu duruma diye kesin günahına girmeyim ama bak bizden rahatsız oldu bizi istemiyor der diye çekiniyorum açıkcası :37: kimse yaşamadan bilemez sonuçta.nasrettin hoca misali bana damdan düşen biri getirin halimden o anlar demiş

kısa sözün özü gelmicekler doğumdan sonra gelcekler.ama kayınpederim çok iyi.yeri gelir dertleşirim derdimi paylaşırım kayınbabamla.

eşimde en hayırlısı bu oldu çünkü rahat edemicektin yatamicaktın dinlenemicektin senin sağlığın önemli şu anda dedi.
bende üzülüyorum beni zayıf halimle gördüler gebe halimi görmediler.birde doğurduktan sonra görcekler iki çocukla.gebeliğime şahit olamicak ne annem ne de eşimin ailesi.


bu arada kaplıca fayda etmez ki yahu sadece iltihaba iyi gelir diye biliyorum.benim bile o ikiz düşükten onra 10 ay çocuğum olmadı.dr.lar bana yapışıklık var tüp bebek aşılama vs dediler hep.tabi ben ağladım üzüldüm.ama hamdolsun 10 ay sonra bi prof. beni muayene etti senin bişeyin yok dedi eli uğurlu geldi o ay hamile idim.tabi biliyorsun yine ikizlerime hamileyim rabbim bağışlarsa.
ama bana hep dr.lar kaliteli ve çok yumurtluyorsun demişlerdi.benim 2 ay diğer bebiş kendini göstermedi hep dr. lara ikiz mi diye soruyordum :):):):) hatta bi başlğım var.


zeynep sen ne zaman gidicen ailenin yanına?
 
sen demekki hep ikiz hamile kalıyorsun melittacım.gerçekten kaliteli o zaman yumurtlaman.senin üçüz bile olabilir yani. bu ikizden sonra birde üçüz oluyormuş. :49:
kayınbabanla aranın iyi olması çok iyi.özlüyosun falan.ben açıkcası ikisini de 10 yıl görmesem hiç özlemem.benimde belki kayınbabamla aram iyi olurdu ama kaynanam onuda dolduruyor.
tabi bizde yaşamadık panikatağın nasıl bişey olduğunu bilemeyiz.gelmedikleri iyi olmuş.herşeyi yanlış anlayabilirlerdi.boşver kafan rahat olur.şimdi gelince mutlaka moralini bozacak bişey söylerdi.
ben kaynanasıyla sorun yaşamayan çok az insan gördüm.açıkcası hayatımda şimdiye kadar kimseyle kavga etmişliğim yok.herkesle iyi geçinirim.ama kaynanam çok kötü ben napıyım.sürekli alttan alamam.şimdiye kadar aldımda ne oldu.sonuç sıfır.
biz aslında önümüzdeki salı gidecektik canım ama eşim pazar günü gidelim dedi.çarşamba günü kaynanamlar haca bende pır annemlerin yanına inşallah. :1: tabi sağlığımda bir sorun olmassa daha doktordan da izin alıcam.büyük bir ihtimal vericektir bir sorun çıkmassa tabi.niyeyse ben bişey olacak da gidemiycekmişim gibi geliyor umarım bişey olmaz.
 
sen demekki hep ikiz hamile kalıyorsun melittacım.gerçekten kaliteli o zaman yumurtlaman.senin üçüz bile olabilir yani. bu ikizden sonra birde üçüz oluyormuş. :49:
kayınbabanla aranın iyi olması çok iyi.özlüyosun falan.ben açıkcası ikisini de 10 yıl görmesem hiç özlemem.benimde belki kayınbabamla aram iyi olurdu ama kaynanam onuda dolduruyor.
tabi bizde yaşamadık panikatağın nasıl bişey olduğunu bilemeyiz.gelmedikleri iyi olmuş.herşeyi yanlış anlayabilirlerdi.boşver kafan rahat olur.şimdi gelince mutlaka moralini bozacak bişey söylerdi.
ben kaynanasıyla sorun yaşamayan çok az insan gördüm.açıkcası hayatımda şimdiye kadar kimseyle kavga etmişliğim yok.herkesle iyi geçinirim.ama kaynanam çok kötü ben napıyım.sürekli alttan alamam.şimdiye kadar aldımda ne oldu.sonuç sıfır.
biz aslında önümüzdeki salı gidecektik canım ama eşim pazar günü gidelim dedi.çarşamba günü kaynanamlar haca bende pır annemlerin yanına inşallah. :1: tabi sağlığımda bir sorun olmassa daha doktordan da izin alıcam.büyük bir ihtimal vericektir bir sorun çıkmassa tabi.niyeyse ben bişey olacak da gidemiycekmişim gibi geliyor umarım bişey olmaz.

aa düşünemiyorum bile 5 çocuk annesi çıldırırım yahu :52: iki tanesini zor taşıyorum üçünü kaldıramam herhalde.mümkün olduğunca dikkat edeceğim zaten doğumdan sonra olmasın diye :D

ben umutluydum açıkcası kaynanamlarla iyiim herşey çok güzel diye.hatta herkes bana fazla yüz veriyorsun üzülen sen olursun derdi.komşular arkadaşlar vs.tabi üzülen ben oldum .olacağı varmış artık önüme ve evlatlarıma hayırlısıyla bakacağım.kayınbabamı seviyorum.üzülmesini de istemiyorum.rabbim gönlüne göre versin inşallah.iyi bir otobüs firmasıyla sarsmadan gidersen bişey olmaz allah ın izniyle.annende dört gözle bekliyordur şimdi.
giderken inşallah kaynanan gidemezsin otur evinde dememiştir.birşey söylediyse etkilenmiş olabilirsin.allah ın izniyle gidersin.bende memleketimi özledim annemi çok özledim. :14:
 
hayırlısı olsun canım çocukları seviyorsan istersin belki ilerde.ama ben büyük konuşmayımda artık düşünmüyorum.bunlar sağlıklı olsun daha bişey istemiyorum.canım kaynanamın haberi olmayacak o gideceği için benimle uğraşacak zamanı olmayacak.hemde desin desin dursun ben yinede bildiğimi yapıcam bundan sonra .eşim izin verdikten sonra ona laf düşmez.ama işte kendini bişey sanıp konuşup duruyor.arabamız var canım otobüsle gitmiycez o yüzden yavaş yavaş gideriz artık.sende umarım kavuşursun annene çok zor senin için biliyorum ama napıcan işte mecburuz.eşlerimizin işleri yüzünden gurbet hayatı yaşamak zorunda kalıyoruz.
 
hayırlısı olsun canım çocukları seviyorsan istersin belki ilerde.ama ben büyük konuşmayımda artık düşünmüyorum.bunlar sağlıklı olsun daha bişey istemiyorum.canım kaynanamın haberi olmayacak o gideceği için benimle uğraşacak zamanı olmayacak.hemde desin desin dursun ben yinede bildiğimi yapıcam bundan sonra .eşim izin verdikten sonra ona laf düşmez.ama işte kendini bişey sanıp konuşup duruyor.arabamız var canım otobüsle gitmiycez o yüzden yavaş yavaş gideriz artık.sende umarım kavuşursun annene çok zor senin için biliyorum ama napıcan işte mecburuz.eşlerimizin işleri yüzünden gurbet hayatı yaşamak zorunda kalıyoruz.

çocukları seviyorum hatta sezeryan olursa üç hakkımı da kullanırım diyordum ama gebelikte yaşadığım sıkıntılar yüzünden bir daha yanaşmam diyorum.gene de büyük konuşmayım bende çünkü kazara da olabilir Allah ın emri sonuçta kıyamam o zamanda.
en güzelini yapmışsın bundan sonra dişli olmak lazım.zaten laf sokmaları ,iğnelemeleri sinir ediyor insanı.
araba ile iyi olur benimde imkanım olsa araba ile giderdim.ama imkan yok.yolculuk yasak.rabbim nasip ederse annem amelyat olcak.yanında olamicam çok üzülüyorum.bugün anneciğimle konuştum.daha torunlarımı sevcem dedi.bende tabi ya sen bi hayırlısıyla gel torunlarını büyütcez daha dedim.haklısın mecburiyet ve gurbet.memleketten uzak aileden uzak :( türkiyede iken bile uzakta olmak yetiyordu şimdi türkiye dşında olmak bi de elin kolun bağlı olunca daha bi zor.hoş gerçi bizim eve yakın havaalanı uçağa atlasa bi saatte annem yanımda. ama annem ameliyat olcak ,yolculuk bana yasak.
inşallah bugünleri de atlatırız hayırlısıyla da annemle özlem gideririm.çok özledim kokusunu özledim anneme sarılmayı özledim. :14: bende anne olcam rabbim nasip ederse.annemi şimdi daha daha iyi anlıyorum.rabbim anneciğime hayırlı ve sağlıklı ömürler versin inşallah.
 
Son düzenleme:
benim kaynanam dışarda melek gibi biri ama işte kaynana yani sonuçta illa karışacak, edecek ilk zamanlar beni bunalttı ben iyi niyetimi korudum. Fakat bardağı taşırınca ben estim gürledim anam ben çok deliyim. Çizgiyi çektim. TEk çocuk benimki ondan tehdit ettim. Evime almam bebek olursada göremezsin dedim. Konuşmadım sildim attım. Ne oldu şimdi peşimde pervane :D valla kızlar diyim eski insanlar güzel konuşmaktan tatlı dilden anlamıyorlar. yaptıklarının çoğunluğunu cahillikten düşünmeden yapıyorlar. çok hoş değil ama malesef onları sadece kavga tehdit azar değiştirebiliyor.

Eşiniz sizin haklı olduğunuzu görüyor. SAkın onu araya sokmayın siz yüzyüze kavganızı edin kaynananızla. tehdit edin . ikizleriniz varmış torunlarını göstermemekle tehdit edin. kocanız sizi atacak hali yok ya. babanızda melek gibiymiş işte zorda kalırsanız çekin gidin. valla ben çok üzülüyoum bu tür durumlara. Ne demek bu tür sorunlar yüzünden hasta olmak. Bu dünyaya br kere geliyorsunuz aman kendinizi ezdirmeyin. Siz değil onlar düşünsün.
 
Bu ne be, böyle kaynananın ben yüzüne bile bakmam.
Madem eşiniz anlayışlı ve hamilesiniz, görüşmeyin bence, haddini bayağı aşmış kayınvalide.
Ona mı soracaksınız herşeyi fazla yüz vermişsiniz.
 
bayadır konuma bişey yazmıyordum.bizim durumlar aynı gibi.kaynanamlar haca gitti geldi.ben ikizlerime hamile olduğum için doktor yolu yasakladı daha geldiklerinden berihiç görüşmedik.inşallah biraz insaflı iyi bir insan olmuştur hacda pek zannetmiyorum ama.bu günlerde her an gelebilirler.doğumdan sonra bir sene yanımda kalacaklarmış.ben halbuki onlardan böyle bişey istemedim.yine kararı verdi yani kaynanam bizim hakkımızda.bebeklerlemi uğraşıcam yoksa kaynanamlamı bilmiyorum valla.şimdiden stres yapmaya başladım. :43:
 
Back
X