• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin akrabaları ve kayınvalide

Sessizlik0034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
111
49
98
Eşimin annesi ile ilgili birtakım akıl almayan durumlar yaşadım.Listeler halinde anlatmak isterdim ama klasik durumları yaşadığımı söylemeliyim.İlki düğün gecesinin sabahı mesaj atıp arayıp görüşme isteğiyle başladı hemen sonrasında kişi sayısı 20 üzeri insan sayılarıyla misafirliğe gidip gelme baskılarıyla devam etti. Konuştum çekirdek bir aileden geldiğimi ve eşimle tüm bunları konuşarak evlendiğimi bu çok kalabalık ortamlara alışık olmadığımı söyledim anladığını umdum sonra gece özellikle 11-12yi geçen saatlerde dışarı çağırmaya başladı hayır dememize rağmen devam ettirdi sonra durmak zorunda kaldı.
Yalnız akrabalarının bir görüşme talebi oldu fakat 3-5 gün evvelinde ağır bir covit-19 geçirmiştik eşim yine kalabalık olacağını bildiği için dışarıda cafede görüşelim demişti. Kararımızı aldık karı koca olarak ve dışarıda görüşüldü. Eşimin annesi eşime; o görüştüğümüz insanlar tarafından dedikodu olmuş geleni gideni kişi sayısına bakmayın eve alın demiş eşim bana söyledi. Bende dışarıda görüştüğümüz kişilerden biriyle telefondaki ufak bir sohbetim esnasında böyle bir dedikodu olmadığını öğrendim yemin etti çocukları üzerine. Sonra eşim ben ve o kişilerden 2 tanesi ile yüzleştik asla böyle bişey olmadığını eşimin annesiyle asla böyle bir durum hakkında dahi sohbet etmediklerini söylediler. Öğrendim ki;eşimin annesi dedikodu oluyor bakın bakın diye eşime düşündürterek Aslı astarı varmış gibi başka insanların dedikodu çıkardığı yalanını söylemiş. Bana da iftira atarak istemiyor vs diye eşimin aklını karıştırmaya çalışmış. Annesini düzgünce arayıp konuşmak istedim yine suçlar tarzda çağırmadın diye bir uslupla konuşup suçladı haliyle sesimin tonuna hakim olamadım bu artık kaçıncı diyerek.Eşim farkında ama bir yerde annesi var bir yerde ben.
Kandilde aradım açmadı da geri aramadı da sizce ne yapmam lazım……

Eşimin annesi ile ilgili birtakım akıl almayan durumlar yaşadım.Listeler halinde anlatmak isterdim ama klasik durumları yaşadığımı söylemeliyim.İlki düğün gecesinin sabahı mesaj atıp arayıp görüşme isteğiyle başladı hemen sonrasında kişi sayısı 20 üzeri insan sayılarıyla misafirliğe gidip gelme baskılarıyla devam etti. Konuştum çekirdek bir aileden geldiğimi ve eşimle tüm bunları konuşarak evlendiğimi bu çok kalabalık ortamlara alışık olmadığımı söyledim anladığını umdum sonra gece özellikle 11-12yi geçen saatlerde dışarı çağırmaya başladı hayır dememize rağmen devam ettirdi sonra durmak zorunda kaldı.
Yalnız akrabalarının bir görüşme talebi oldu fakat 3-5 gün evvelinde ağır bir covit-19 geçirmiştik eşim yine kalabalık olacağını bildiği için dışarıda cafede görüşelim demişti. Kararımızı aldık karı koca olarak ve dışarıda görüşüldü. Eşimin annesi eşime; o görüştüğümüz insanlar tarafından dedikodu olmuş geleni gideni kişi sayısına bakmayın eve alın demiş eşim bana söyledi. Bende dışarıda görüştüğümüz kişilerden biriyle telefondaki ufak bir sohbetim esnasında böyle bir dedikodu olmadığını öğrendim yemin etti çocukları üzerine. Sonra eşim ben ve o kişilerden 2 tanesi ile yüzleştik asla böyle bişey olmadığını eşimin annesiyle asla böyle bir durum hakkında dahi sohbet etmediklerini söylediler. Öğrendim ki;eşimin annesi dedikodu oluyor bakın bakın diye eşime düşündürterek Aslı astarı varmış gibi başka insanların dedikodu çıkardığı yalanını söylemiş. Bana da iftira atarak istemiyor vs diye eşimin aklını karıştırmaya çalışmış. Annesini düzgünce arayıp konuşmak istedim yine suçlar tarzda çağırmadın diye bir uslupla konuşup suçladı haliyle sesimin tonuna hakim olamadım bu artık kaçıncı diyerek.Eşim farkında ama bir yerde annesi var bir yerde ben.
merhabalar, benzer durumlrı ben de yaşıyorum bizzat. kayınvalidem yüzüme iyi, arkamdan eşimi doldurmaya çalışıyor. çok şükür eşim arkamda duruyor. ben bunun olmayacağını güzellikle anlattım bi milyon kez falan. rahatsız olduğum konuları son derece güzel bi şekilde dile getirdim. terapi yaparcasına. yetiştiğim kültürü ve onların kültürlerinin frklı olduğuna ve birbirimize saygı duymamız gerektiğine binlerce kez vurgu yaptım. ama inan sen çbaladıkça “aman yanlış anlamasın, üzülmesinler. bi sorun olmasın” diye. çok afedersin g.tleri kalkıyor. bence sen de karşına alıp bir defaya mahsus “annecim ben seni kendi ailem bildim neden böyle oldu” temalı sen diliyle bi konuşma yapıp üzgün olduğunu belirt. sonrasında gözlem yap. aynı şeyler devam ediyosa sal gitsin. sadece eşin için haftada bir kez ara halini hatrını sor kapat. açar açmaz orası onu bileceği iş. naksat bi sorun olduğunda eşin “ benim karım aradı siz oralı olmadınız” desin. ben şu an bu politikayı izliyorum. kayınvalidemin be düşündüğüyle zerre ilgilenmiyorum.

Aradım açmadı geri de dönmedi… Sadece kandilini kutlamak istemiştim bir de dediğin konuşmayı yapacaktım eşimde haklı olduğumuzu bilmemize rağmen

Takmayın aramayın ,keyfi bilir .

Biraz böyle küs barış derken birbirinizin huyuna alışacaksınız. Yeni başlayan bir dizi var ya o geldi aklıma. 3 kız kardeş. Orda da kv gelininin aynı kendisine benzemesini istiyordu. El vermiş gibi. Belliki kv bu misafir işlerini seviyor önemsiyor. Siz de aynı ona benzeyin işte falancanın gelini de ağırlar eder desinler diye kendince baskı kurmaya çalışıyor. Siz de kibar birisiniz belli. Onunla anlaşmaya çalışıyorsunuz ama olacak gibi değil. Sizde başka anneden babadan kopup gelmişsiniz. Size abes gelebilir. Ki haklısınız da. Kv bunu kendine amaç edindiği için sizi rahat bırakmayacak. Bi süre bu ısrarlar tripler devam eder. Birgün kabullenir. Dik durun tavrınız da hep net olsun.

Aynı konuyu 2 kez acmissiniz yanlışlık oldu galiba sadece bir konu aktif olursa daha çok faydalanabilirsiniz 🙏

aslında kafaya takılacak birşey yok niye kurcalayıp araştırıp yüzleşiyorsunuz ki kim dedikodu yaparsa yapsın kim eve davet et derse desin kapınızı kapattığınızda dışarda kalan herkes için geçerli kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz ben böyle uygun gördüm der geçersiniz covid dolayısıyla insanları eve doluşturmak istemiyorum bu vebali alamam kusura bakmayın dersiniz olur biter insanların ne düşündüğü onların sorunu siz kafaya çok takıyorsunuz. bu kadar önemsemeyin ;)

Ay açmazsa açmasın kenarım. Yerinizde olsam sevinirdim bile. Aramayın, ola ki kendi aradı, mesafeli konuşun sevindiğinizi sanmasın.

Benim merak ettiğim evliliğin ertesi günü sizi arayıp ne dedi?Yani neymiş bahane

Acmadiysa yapacak bir sey yok,aradim acmadi dersin..
Ayrica Soyle bir zihniyet hasil oluyor Bu kv'lere..
Vakti zamaninda,Kendisi yeni gelin iken nasil hareket etmis ise ayni sekilde sizin de buna uyum saglamanizi istiyor..
Ayni rolu oynamanizi,mevcut durumu ozumsemenizi ve buna gore yasamaniz gerektigini dusunuyor.
Eskiden sergilemis oldugu tavirlari bir yazili kural,bir adet,bir usulmuscasina benimsiyor.
Sizin de kisiliginiz itibariyle gecmisteki davranis modellemesini kabul etmeyerek,kendinizce bir cozum ve duzen olusturmaniz esinizin annesinin nezninde KV YASASI'na aykirilik olarak nitelendiriliyor.
Sozumden cikti,kurallarima uygun davranmadi diyerek de el yordamiyla sizin ayiplandiginiz algisini olusturmaya calisiyor..
Artik esin'de Kv'en de kabul etmeli..Sen esinin annesi degilsin,birilerine benzemek\taklit etmek durumunda da degilsin..
Bunun icinde ayiplanacaksan sayet,ayiplan,Kv'de konusmayacaksa konusmasin..Esin olaylari dogru bir sekilde analiz edebiliyorsa problem yok derim.

Amaaaan daha da aramayın, boş verin.
Eşin de homurdanırsa aradım açmadı, ne yapmamı bekliyorsun deyin.
Takmaya bile değmez

Bence takıntılı ve kontrolcü bir yapınız var.Kayınvalideyi birkez aradınız ve o da dönmedi ..velev ki sizle görüşmeyi istemiyor..bunu zihninizde öyle bir hale getirmişsiniz ki sanki kayınvalideniz ile çok iyi anlaşıyordunuz da görüşmemeniz dünyanın sonu haline gelmiş .Öbür yandan kayınvalidenizle bir savaşa girmişsiniz ama tüm sistem "diğer insanların doğru söylediği" varsayımı üstüne kurulmuş.Diyelim ki kayınvalideniz "sizin hakkınızda dedikodu dönüyor..misafir istemiyorlar"deniyor demiş..belki de gerçekten öyle dediler ..ne gibi bir sıkıntı var istemiyor da olabilirsiniz ..sonuçta kafede görüşmüşsünüz insanlarla bunu da bulaşıcı bir hastalığa bağlamışsınız ama covid in kafede bulamadığını düşünüyor olamazsınız herhalde?! Kalabalık bir grubu evinizde ağırlamak istemediyseniz bu en doğal hakkınız kimseye de kendinizi uzun uzun açıklamaya çalışmayın ,tam tanımadığınız kimse ile de "kim dedi ne dedi" muhabbetine girip olayı uzatmayın

Aradım açmadı geri de dönmedi… Sadece kandilini kutlamak istemiştim bir de dediğin konuşmayı yapacaktım eşimde haklı olduğumuzu bilmemize rağmen

eşin seninle aynı fikirde.. çekersin restini ben böyleyim bana ailenle ilgili mevzuları getirme sen istediğin kadar görüş benim kararlarıma da saygı duy dersin uygun bir dille. zaten adam anasının ne olduğunun da farkında..
aradın açmadıysa kendi bilir.. ayağına kapanacak halin yok..
sal gitsin..

Hem iftiracı hem haklı bir tip. Zır cahil bir kadın. Sizinle beraber kendi oğlunu da mutsuz ettiğini dusunemeyecek kadar kara cahil. Bu kara cahilin hiçbir dediğini yapmayın ki zaten sizin iyiliginize olan bir şey söylemez. Uzak durun. Sık sık aramayın sormayın. Emrivakilerini gecistirin. Kafaya da takmayın. Kendi kendine Kudursun dursun oralarda.

dedikodu edilen sey de oyle buyuk bir sey degil ki, yuzlesme vs cabalarina girismissiniz.

neden bu kadar taktiniz, ben hic anlamadim.

dedikodu edilen sey de oyle buyuk bir sey degil ki, yuzlesme vs cabalarina girismissiniz.

neden bu kadar taktiniz, ben hic anlamadim.
Sorun şu ki dedikodu edilmemiş o kendisi oğluna dedikodu olmuş diye yalan söylemiş. Amacı tüm kalabalığa hizmet ettirmek ve sürekli bir gelme gitme durumu yaratmak ben de öyleydim gençken neler yapardım neler kaç kişi ağırlardım sürekli diyor.

Back
X