Eşimin aldığı yardım parası :(

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.401
298
Arkadaşlar merhaba,

Eşim özel bir şirkette çalışıyor. Bir süre önce ameliyat olması gerekti. Önemli bir rahatsızlığı vardı(kötü huylu bir tümör). Pahalı bi doktora gitti. Özel hastanede olmak istedi ameliyatını. Canı da biraz tatlı. Bize bu durum pahalıya patlayacaktı. Kredi çekelim dedik. Sonra patronuna söylemeye ve iş yerinden borç alıp maaşından kestirmeye karar verdik. 5 maaşıyla halledilecek bir şeydi. Patronundan paranın bi kısmını istemiş olmasına rağmen adam paranın tamamını hesabına geçirmiş ertesi gün hemen.

Biz de ezildik bu durumda biraz o yüzden de çabucak parayı topladık ikimiz bir olup. Eşim hemen paranın tamamını aldı şirketin muhasebesine götürdü. Ancak muhasebeci demişki biz şirkette senin ameliyatın için para topladık. Eşim napıcağını şaşırmış önce adama zorla parayı vermeye çalışmış sonra patronu aramış. Yok borcun falan sen iyi ol demiş. Meğerse şirkette herkese anlatmışlar durumu herkes verebildiğini vermiş 100 200 her neyse. Kalanını da patronlar tamamlamış.

Ben bunu duyunca cinlerim tepeme çıktı biz dilenci miyiz muhtaç mıyız diye. Tamam iyi bişey yapmak istemişler ama biz keyfimizden özel hastaneye gitmişiz. Parayı da hallederdik ama hemen ameliyat olsun diye böyle bi yola başvurduk falan. Yani o şirkette bizden çok daha zor durumda insanlar çalışıyor. Bizim ameliyatımız için evini zor geçindiren insanların para vermesini ben yediremedim. Biz de parayı topladık ya. Ben bu parayı bi hayır kurumuna bağışlayıp şirketin tüm çalışanlarına eşimin bir mail atmasını istiyorum. Hem bir teşekkür için hem de verdikleri bağışın bize değil de gerçekten gereken bir yere gittiğini bilmelerini istiyorum çünkü ben onların yerinde olsam söylenirdim benden yardım istendiğinde. Eşim de parayı bağışlama fikrini kabul etti ama şirkettekilere söylememekte ısrarcı. Zaten muhasebedeki adam çok bozulmş parayı zorla vermeye çalışınca. Böyle davranmak kibirlilikmiş. İnsanlar kötü düşünürmüş onun hakkında falan diyo. Ben de gurur yaptım biraz bu meseleyi.

Sonuç : şu an küsüz, o para meselesini halledene kadar konuşmayalım dedim :)

İs yrindekiler iyi bise yapmaya calisms.
Aama iste insanlrn agzi torba degilki büzesn dimii..
Ne hissetgni anlayabiliyrm ama üzülmemeye calis.
Eşine de tavirr ypma bence. Üzmeyn birrnzii.

ya zor bi durum valla karışık.
eşin sanırım çok seviliyor.
ama tuhaf bi durum ben olsam özel hastanede ameliyat olmak için benden istenen yardım parasına bozulurdum.
ama bence parayı gidip yardım kurumuna bağışlamak da çok saçma.ne alaka yani.
ille bişey yapılacaksa herkesi bi yemeğe götürün ya da parayı vermeyin derim.
ayrıca da eşinle boş yere konuşmuyosun bence.

not:bu arada aklıma eşinin parayı başka biyerden almış olabileceği geldi, bu yüzden de mail atma olayına şiddetle karşı çıkmış olabilir.

Son düzenleme:
yeni evli misin dikkat etmedim ama yeni evliyseniz , iş yerinde yaşça büyükler daha yeni evliler diye yardım etmişler ve bundan da gocunmamışlardır..eşinizin hastalığı da ciddi bir şeymiş ,Allah tekrarını göstermesin..

kimseden zorla alınmamış , kimsenin verirken de söylendiğini falan zannetmiyorum..

hatta insanların bunun muhasebesine düştüklerini bile zannetmiyorum..

bence gocunacak ya da rahatsız olunacak bir şey yok , Allah razı olsun deyip kenara çekilmek gerek..ihtiyacınız yoksa da şu mübarek günlerde bağış verebilirsiniz bir kuruma..ama bunun maille bildirilmesine gerek yok..bana böyle bi mail gelse , gereksiz bir mail olmuş derdim..hatta keşke vermeseydm iyi niyetimle verdim başka bir yere bağışlamışlar, ben bilmiyo muyum bağışlmayı diye sinirlenirdim..

ya verilen paraları geri iade edin ya da maile falan gerek yok diye düşünüyorum..

Ben sinirlenecek bir şey göremedim.
Sonuçta sizin toplu paranız yokmuş değil mi?
İnsanlar da siz fakirsiniz ya da muhtaçsınız diye yardım etmemişlerdir, o zamanki mağduriyeti gidermek amacıyla yardımcı olmuşlardır.
Onların verdikleri bu parayı hayır kurumuna bağışlamak biraz hakaret gibi olur, sizin paranıza kalmadık der gibi.
Ciddi bir hastalık durumu ve insanlar desteklerini göstermiş sadece, sevildiğiniz için sevinmelisiniz.
Eşinize çok geçmiş olsun.

Kızlaaar aileme bille anlatamıyorum durumu. kötü durumda olduğumuzu düşünüp eşim hakkında yanlış düşünmelerinden korkuyorum.. O kadar mutlu ettiniz ki cevap yazarak. Evleneli 2 yıl oldu. Şu anda yurtdışında bi türk inşaat şirketinde çalışıyor. Çok şükür sağlık durumu iyi. Çok tehlikeli bir şey değildi. ama o illet hastalığın adını bile anması kötü. Şanslıydık.. Ailelerimize hastalıktan da bahsetmedik zaten. Her şeyi içimizde yaşadık keşke para meselesini de içimizde halledebilseydik. Bu da bize ders olsun. Her zaman kenarda böyle hastalık için paran olucak.

aynen eşimle bu yüzden birbirimize giriyoruz. Benim çok kibirli oldugumu düşünüyor şu an zaten. Parayı tek tek geri vermeyi bile teklif ettim. Mail meselesine gelince eşim de hakaret et daha iyi insanlara gidip daha iyi diyor. Şu an o paraya zaten dokunamam ben. Ben böyle tepki vermesem eşim parayı bağışlamayı düşünmezdi mesela. Belki sadece bir kısmını. bunun düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. O kadar taktım ki. Uzakta oldugu için sadece akşamları Skypte canlı kavga :)

Parayı başka birinden almadığını biliyorum. Hesaplarımız ortak.

Ne bileyim ben para vermezdim benim çalıştığım yerde böyle bir şey olsa sanırım. Banane gitsin devlette parasız olsun yoksa derdim. Ben mi çok katı kalpliyim yani. O insanların da o parayı isteyerek verdiğini düşünmüyorum. Yardım istennce ayıp olmasın diye vermişlerdir kesin.

Eşim seviliyor mu bilemem ortamını görme fırsatım olmadı ama patronunun çok ince düşünceli oldugu belli ama keşke biraz daha ince olsaydı da yardım toplamadan rahatsız olma ihtimaliniz düşünseydi eşimin.. :(

Mail atma meselesinde içimi rahatlattınız. Siz yazınca bana da saçma geldi. Yine de istemeden veren varsa bilsin içi rahatlasın istiyorum :((

Son düzenleme:
Bence abartıyorsunuz iş yerinin eşine sahip çıkması çok gúzel birşey. Insanlar yardim etmek istemiş siz inatla geri vermek istiyosunuz sizin paranizami ihtiyacim var benim der gibi hiç hoş degil düsünceniz. Biarkadasinda dedigi gibi bi tesekkür yemegine göturursunuz olur biter.

Cok gecmis olsun esinizin is yerinde sevilen biri oldugunu gosteriyor bu durum sizi de anliyorum faka bu kadar buyutmeyin derim insanlardin bogazina yapismadiniz sonucta kendi istekleriyle vermisler..

Bence abartıyorsunuz eşiniz iş yerinde sevilen ve sayılan birisi ki arkadaşları ve patronları ameliyat için destek olmuşlar.Teşekkür olarak iş arkadaşlarını yemeğe götürürsünüz olur biter.

Bugun bir eşim dostum ameliyat olmak için benden de para isterse seve seve veririm isterse özelde olsun isterse devlette olsun fark etmez paran yoksa devlette ol demem asla çünkü önemli olan karşı tarafın sağlıgıdır.

Çok yanlış düşünüyorsunuz ben resmi dairede çalışıyorum. Bizim dairedede yle şeyler oluyor bizde aramızda bazen para toplayıp verdiğimiz olur tabi duruma göre değişir.
İnsan insana her zaman muhtaçtır; bu yeri gelir para olur, yeri gelir akıl olur vs. vs.
Bunu gurur yapmayıkn ki GURURRDA ŞEYTANDANDIR.
Tam tersi sevilipm değer verilmek olarak düşünün bence.
Allaha emanet olun.

Kusura bakma ama bencede çok saçma düşünüyorsun o parayı bı hayır kurumuna bağışlamak sonrada maıl atmak çok ayıp bence
eşının dedığı gıbı küfür etsen daha ıyı :1:

Yemek fıkrı benımde çok hoşuma gıttı
ne kadar büyük bır şırket bılmıyorum evınız müsaıt ıse evde olmadı dışarda bır yerde yemeğe götürebılırsınız eşınızın arkadaşlarını
hem teşekkür edersınız hemde sızın ıçınız rahat eder bı jest yapmış olursunuz :31:

Bizde calistigimiz yerde dugun dogum hadtalik vs..para topluyoruz ne car ki bunda...bence sevinmelisiniz esin iyi duzgun insanlarin oldugu bi ortamda çalışıyor. ..

bir keresinde bi arkadasin evine haciz gelecekti 40 kisi 3.500 tl para toplayip verdik..bunda bence alinacak gurur yapacak birsey yok ki..

Kata gun dostlarıniz varmış. ..ne mutlu size :))

Teşekkür ederim arkadaşlar. İçimi rahatlattınız. O kadar dert ediyorum ki. 1 maaşla 3 çocuklu ev geçindiren adamların parası da var orda diye diye yiyip bitiriyorum kendimi. Aynı zamanda aşırı şekilde gurur yaptım. Benim babam çok kibirli ve bencil bir insandır sanırım ona benzemeye başlıyorum. Ya neler dedim işime bilseniz. Kavga et çarp parayı yüzlerine gerekirse işten çık dedim dün akşam. Ya işten ayrıl ya benden ayrıl dedim. Ay daha neler neler. günlerdir dert ediyodum. Dün patladım artık. Sizle konuşunca salaklık yapmışım diyorum.

Yemek fikri çok mantıklı geldi bana da siz söyleyince. Çıkarsın herkesi yemeğe nolucak. teşekkür etmek istedim desn. Bu akşam ariyim bakalım bi skype yapalım inanamicak böyle yumuşamış olduguma çok da inatçıyımdır. pöfff

Teşekkür ederim arkadaşlar. İçimi rahatlattınız. O kadar dert ediyorum ki. 1 maaşla 3 çocuklu ev geçindiren adamların parası da var orda diye diye yiyip bitiriyorum kendimi. Aynı zamanda aşırı şekilde gurur yaptım. Benim babam çok kibirli ve bencil bir insandır sanırım ona benzemeye başlıyorum. Ya neler dedim işime bilseniz. Kavga et çarp parayı yüzlerine gerekirse işten çık dedim dün akşam. Ya işten ayrıl ya benden ayrıl dedim. Ay daha neler neler. günlerdir dert ediyodum. Dün patladım artık. Sizle konuşunca salaklık yapmışım diyorum.

Yemek fikri çok mantıklı geldi bana da siz söyleyince. Çıkarsın herkesi yemeğe nolucak. teşekkür etmek istedim desn. Bu akşam ariyim bakalım bi skype yapalım inanamicak böyle yumuşamış olduguma çok da inatçıyımdır. pöfff
Arkadaşım çok abartmışsın sende ya cidden ne demek paraları yüzüne çarp işten çık, bakalım eşiniz yumuşak halini görünce ne cevap verecek.

parayı yüzlerine çarp mı dediniz:53: valla kibirlisiniz acayip hemde..yani sizin gibi düşündüklerini varsayamazsınız o insanların, onların yerine düşünmüşsünüz.özel hastanede yaptırdınız diye söylenerek para verdiklerini hiç sanmıyorum.çünkü sağlık için insan nerelerde şifa arıyor kimse onu yadırgamaz böyle bir durumda.biraz alçakgönüllü davranmayı deneyin.

yukarıda ki yorumunuz da demişsiniz ya ;

parası yoksa gitsin devlette ameliyat olsun. ben mi çok kötüyüm diye....
-siz kötü müsünüz bilmem ama böyle söyleyen biri çok gaddardır bana göre....

işin içinde sağlık oldu mu bunlar aranmaz. hele ki kötü bir hastalıktan bahsediyorsak.
siz hiç arkadas ortamı görmedınız mı?
insanlar zor zamanlarında birbirine yardım eder.
bu karsımızdakının fakir! oldugunu göstermez ki.
o an zor durumdadır. önemli olan o anda feraha çıkarmaktır.

Allah rızası için yapılan fedakarlık var ortada.
herkes elini cebine atmış.ne mutlu size.eşinize destek olan çevresi var. sevinmelisiniz.

ayrıca eşiniz kötü bir rahatsızlık geçirdiyse moral olarak yanında olmanız gerekmez mi?
böyle saçma sebeplerden canını sıkacagınıza bence eşinizin gönlünü alın.
çünkü siz gereksiz bir gurur içerisindesiniz.

ne kadar ince bi düşünce sergilemiş eşinizin iş arkadaşları
zor durumda yardım etmek ne kadar güzel bir şey
bu durumu gurur yapmanıza gerek yok ben olaydım mutlu olurdum
bazen insan çevresinde böyle insanları görmek ister ama bulamaz
eğer bu paraya ihtiyacınız yoksa haberleri olmadan onlar adına zor durumda birine yardım edebilirsiniz
arkadaşlarınızı eğer müsaitseniz bi yemekte ağırlayabilirsiniz

Son düzenleme:
Merak etmeyin hiç kimse zorla, içinden gelmeden bütçesini sarsacak kadar bir para vermemiştir.
Herkes gönlünden koptuğu kadar iyilik ,yardım olsun diye vermiştir.Aynı şekilde her iş yerinde
özel günlerde para toplanır hediyeler alınır evlenenlere yardım edilir.Bunda gurur meselesi yapacak bir
durum yok.
Siz henüz çok gençsiniz ben olsam vermezdim demişsiniz ama bence iyice düşünün sizde olsanız böyle bir durumda banane diyemezdiniz.
Anlık hırsla öyle yazdınız diye düşünüyorum.Çünki gelen eleştirileri gayet olgunlukla karşılayıp yanlış düşündüğünüzü
anlayıp,eşinizle konuşmaya karar verdiniz.Eşinize geçmiş olsun mutluluklar dilerim.

Canım ne var bunda ya cok abartmssn bence .. Tamam o parayı sen bagsla ille bagsladım demek zorunda degılsın kıı Allah bılıyo yeter.. Ama bence amacın ille haberleri olsun , çünkü sen kendine yedırememssn boyle dusunursen bence yaptgn bagısın da bı anlamı olmayacak.. normal bı durum bence ..

öncelikle geçmiş olsun ,bence hayır değil yardımlaşma olmuş sizin söylediğiniz şekilde olursa arkadaşlarına ayıp olur ,sizde olsanız aynısını yapardınız empati kurun lütfen

Back
X